Izskatās, ka vajadzēs izteikt līdzjūtību mūsu fotgrabuļu galvenajiem ražotājiem – Japānā laikam šoreiz nopietni. Kaut nu viņu atstrādātā glābšanas sistēma cik necik funkcionētu….
Eiroņuzis un CNN maļ bezmaz nonstopā, pieteica, ka cunami var aizkacēt pat līdz Taivanai. Tad mūsu grabuļu cenas...., bet par to varēšu domāt vēlāk, pašlaik tur cilvēki....
CNN saka, ka cunami vilnis var aiziet līdz Čīlei kur tas nonāks laika posmā no 1:00-10:00 12. martā. Bet vājš. tagad vilnis sasniedzis Taivānu un turpinās sasniegt pārējās tai skaitā Havajas
Jolan:...kas par naidu pret "biezajiem".Gadījumā nēesi ļeņina idejas salasījies
Vienkārši ir cilvēki, kuri saprot, par kā naudu tie "biezie" ir sabiezējuši. Ja tici, ka ir iespējams, ka vienam sievasmātes sivēnu rubļu tūkstoši parvērtās par pārdesmit latiem, bet citam - par dolāru miljoniem, ka normāli ir tas, ka vienu būvinspekcija čakarē par malkas šķūnīti, bet otram ļauts uzbliezt jūrmalas kāpās pili (par sivēnu naudu, pie tam), tad pasaki, kāda autora idejas lasi tu? Starp citu, par Parexu pārd--sušo Jūrmalas villu īpašnieku labklājību valsts parādus maksās arī tavi bērnubērni, te pat ļēņina raksti nav jālasa.
Oliss:Nabaga japāņi strādīga tauta un tā šiem neiet Varēja kāds mazs cunami pie mums Jūrmalai uznākt un tos visus biezos aizpludināt....
...kas par naidu pret "biezajiem".Gadījumā nēesi ļeņina idejas salasījies
Tad jau mani ar aizpludinās,kaut arī sevišķi biezs neesmu-bezdarbnieks un patvaļīgais pensionārs.Vot tagad Pulkvedim Kadafi labi laiki pienākuši.Visa pasaule runās par japuškām,bet viņš pa to laiku apsitīs visu savu opozīciju ka nemetas.Kurš tur vairs skaitīs cik tūkstošus nomočīs.Un miers virs zemes.
cik no riita skatiijos Live, tur 4tras Sony ruupniicas aizklapeetas. jaunus grabuljusnevajag, tiiraakaa cilveeku apkaashana bet vispaar jau traki, 15 gruudieni no 5.6 - 8.8 peec skalas un paaris vilniishi, ja nemaldos, pirmais bija uz 7.5m. bet kad reportu no heliisha raadija, tur taada konkreeta uudens-mashiinu-gruzhu massa veljaas paari apdziivotiem rajoniem.
Ja jau uztraucamies par fotodzelžiem,tad nevis par soni,bet par nikonu būtu jāuztraucās www.youtube.com... Sendai atrodas nikona rūpnīca,kur ražo nopietnā gala stiklus un kameras.
Lunis:Galvenais ka pie mums viss smuki un jauki [url=http://www.youtube.com/watch?v=VZwiLrT9GC4
No]http://www.youtube.com/watch?v=VZwiLrT9GC4No[/url] tām Rīgas ielu cīņām man atmiņā iepiedušies divi kadri.Neviens no tiem,saprotams,nav šai video.Viens,kur puikas lien ārā no Balzāma bodes ar trim polšiem katrs.Un otrs tāda smalka dāmīte kažokā un augstpapēžu kurpēs tā ar gariem nagiem paceļ pusķieģeli no ielas un tā sievišķīgi nemākulīgi iebliež kādai mašīnai pa stiklu.Tā teikt cīņa par taisnīgumu tagad modē.Uz klubu aizies pēc tam.
Būsim gan, esmu laucinieks un man ir 24,6 ha zemes, kura no 91.g. aizauga vispirms ar krūmiem, bet tagad jau ir jauns mežs. Latvija ir mežu joslā, tāpēc neappļautas vai nenoganītas platības par pļavām nepaliks. Tādēļ vispirms aizaugs ar krūmiem, kurus nomainīs mežs. Tādu veģetācijas tipu, ka krūmāji (bušs), jāmeklē Āfrikā uz robežas ar savannu, ja nemaldos. Tik tie meži kļūst nevērtīgāki, jo skuju kokus pamazām nomaina lapu koki, laikam jau klimata izmaiņu rezultātā Latvija iziet no skujkoku zonas. Latgalē agrāk ozoli, liepas un kļavas auga tikai pie mājām un parkos, tur, kur bija stādīti, tagad ar tiem ir pilni meži.
Jolan:
...kas par naidu pret "biezajiem".Gadījumā nēesi ļeņina idejas salasījies
Tad jau mani ar aizpludinās,kaut arī sevišķi biezs neesmu-bezdarbnieks un patvaļīgais pensionārs.Vot tagad Pulkvedim Kadafi labi laiki pienākuši.Visa pasaule runās par japuškām,bet viņš pa to laiku apsitīs visu savu opozīciju ka nemetas.Kurš tur vairs skaitīs cik tūkstošus nomočīs.Un miers virs zemes.
Tevi mees upureesim (taapat vairs nebrauc ar veciem chomiem sadzert). Galvenias, lai ir ko fotografeet. Vareetu vismaz kaartiigs veejsh iepuust. Ziemeljrietumu 40m/s pietiktu. Tad nedaudz iegrieztiez ziemelju un austrumu veejaa ar kaadu 45ms puutienu - vo tad buutu leduskalni uz Jomas ielas. Tas buutu savaadaak nekaa citiem ;-)
Schneider: Būsim gan, esmu laucinieks un man ir 24,6 ha zemes, kura no 91.g. aizauga vispirms ar krūmiem, bet tagad jau ir jauns mežs. Latvija ir mežu joslā, tāpēc neappļautas vai nenoganītas platības par pļavām nepaliks. Tādēļ vispirms aizaugs ar krūmiem, kurus nomainīs mežs. Tādu veģetācijas tipu, ka krūmāji (bušs), jāmeklē Āfrikā uz robežas ar savannu, ja nemaldos. Tik tie meži kļūst nevērtīgāki, jo skuju kokus pamazām nomaina lapu koki, laikam jau klimata izmaiņu rezultātā Latvija iziet no skujkoku zonas. Latgalē agrāk ozoli, liepas un kļavas auga tikai pie mājām un parkos, tur, kur bija stādīti, tagad ar tiem ir pilni meži.
Nu pats taču redzi, ka pat 20 gadu laikā Tev nav izaudzis normāls mežs, kurš būtu saimnieciski izmantojams vai arī būtu bioloģiski vērtīgs. Tā arī kāda daļa no tiem 50% Lv mežu platībām nav meži pēc būtības, bet gan meža zemes un izcirtumi - mežs tikai uz papīra nevis dabā. Diskusijās protams šādi cipariņi izskatās ļoti skaisti un labi piestāv argumentam, ka mums mežu kļūst vairāk! Kgan patiesībā briestaudzes un pārauguši meži (bioloģiski vērtīgie) mums vairāk nekļūst - drīzāk otrādi...
Schneider:Par grabuļiem nezinu, bet naftas cenas celsies noteikti.
a vot nefiga necelsies! Japāna naftu neiegūst bet patērē un tāpēc naftas cenas var tikai kristies, ja no tirgus izslēdz vienu lielu patērētāju! Bet vispār pofig cenas, tur ir cilvēki!!!
CerambyX:Tā arī kāda daļa no tiem 50% Lv mežu platībām nav meži pēc būtības, bet gan meža zemes un izcirtumi - mežs tikai uz papīra nevis dabā.
Bet nu apkopts un par jaunu apmežots izcirtums - to gan es nesauktu par "mežu uz papīra".
kasparsf:a vot nefiga necelsies!
Naftas cenas ceļas no: -vētras Meksikas līcī, -karstuma uz ekvatora, -aukstuma uz poliem, -kad jeņķi sāk bombardēt kādu nepaklausīgu valsti, -kad Zanzibārā kakatumbu cilts sakaujas ar tumbakaku cilti, ... ... u.t.t., u.t.jpr...
Schneider: Bet nu apkopts un par jaunu apmežots izcirtums - to gan es nesauktu par "mežu uz papīra".
Mežiniekiem tas protams skaitās mežs. No dabas viedokļa - tas noteikti nav mežs, jo dzīvnieciņi, kas dzīvo mežā, piemēram, melnais stārķis (un strīpām daudzu citu lopiņu) tur dzīvot nevar.
dansiga:mezhss IR jaaceert, jo kam vajadziigi veci paaraugushi koki!??!?!?!
Protams, ka ir jācērt, jo naudiņu ta arī vajag. Bet tas ir jādara ar apdomu un tālredzīgi - lai tas pietiktu arī mazbērniem. Bet ja dansigai pārauguši koki nav vajadzīgi, tas nenozīmē ka tie nav vajadzīgi kādiem daudziem miljoniem dzīvnieciņu. Tā teikt neiedomājies, ka cilvēks ir pasaules naba un centrs - paskaties plašāk.
cerambyx, nu neesi tik egoistisks ..... peec kaa latvijas mezhi izskatiisies, ja tos necirtiis?;-pppp Un nedomajau ka ceert bezjeegaa . Ai - da shis jautajaums jau vairaakas reizes cilaats. Man arii parmet, ka es ceertu, neko nezinot par manaam darbiibaam. Jaa - tikko veel pakusiis sniegs - pasuutiishu naakamo cirsmu ... BET .. pirms es vispar uzsaaku shiis aktivitaates - biju uz konsultaaciju pie praatiigiem/zinoshiem mezhiniekiem, lai pastaasta, ko un kaa jaadara!!!!
CerambyX:Mežacūkas jutīsies ērti visur kur kamēr vien mednieki šīs cītīgi piebaros.
Medībās esi gājis? Cik reizes cūka ir izdzīta no tīra priežu sila? Par vecajiem kokiem - ir jēdziens "ekoloģiskie koki", kurus atstāj kailcirtē kopā ar t.s. sēklu kokiem. Parasti tie ir veci un dobumaini, kur dzīvo dzilnas un citi meža sanitāri. Tik pagājušā gada vētrā manā mežā visi tie tika nolauzti. Un nevis izgāzti ar saknēm, bet gan vidū, tieši dobumu vietās.
dansiga:cerambyx, nu neesi tik egoistisks ..... peec kaa latvijas mezhi izskatiisies, ja tos necirtiis?;-pppp Un nedomajau ka ceert bezjeegaa . Ai - da shis jautajaums jau vairaakas reizes cilaats. Man arii parmet, ka es ceertu, neko nezinot par manaam darbiibaam. Jaa - tikko veel pakusiis sniegs - pasuutiishu naakamo cirsmu ... BET .. pirms es vispar uzsaaku shiis aktivitaates - biju uz konsultaaciju pie praatiigiem/zinoshiem mezhiniekiem, lai pastaasta, ko un kaa jaadara!!!!
Izlasi vēlreiz ko es teicu - neesmu teicis, ka mežus nevajag cirst! Tāpēc nemēģini te taisīt demagoģiju ar "kā meži izskatīsies, ja tos necirtīs". Dansiga, Tu esi klasisks variants kā Tev ir mediji, mežinieki u.c. izskalojuši smadzenes par biologiem utml. cilvēkiem - ka tie ir tie, kas visu grib aizliegt cirst, visur ierobežot utt. Tas ir pilnīgs absurds un stulbums - neviens biologs Tev neteiks, ka LATVIJĀ NEKUR NEVAJAG CIRST MEŽUS! Ja kāds to grib 'piešūt', tad tas ir pilnīgs idiots, atvainojos Un vispār - par privātajiem mežiem es nemaz i nemēģinu neko teikt. Katrs dara ar savu īpašumu ko viņš dara. Ne nu man rausta, ka cilvēks nocērt visu savu mežu platību pāris gados kailcirtēs un tad turpmākos daudzus 10 gadus par naudu var aizmirst. Bet nu izskatās, ka par dabas jautājumiem tie ir bezjēdzīgi diskutēt - reti kurš šajos jautājumos ir iedziļinājies, taču viedoklis ir visiem - sapuvis koks ir slikts, dabas vērtības Latvijā nav apraudētas un vispār nafig to dabu utt.
Schneider: -kad Zanzibārā kakatumbu cilts sakaujas ar tumbakaku cilti,
Lai pirmais met akmeni, kas teiks, ka mūsējie nav īstāki kakatumbu un tumbakaku mežoņi, piemēram klientu apkalpošanas kvalitātē tūrisma objektos. salīdzinot ar Zanzibāras iedzīvotājiem.