Emm... Ne-jpeg? Atceries tikai, ka ievietojot netā bildes tās ejot caur serveri tiek bieži vien pakļautas dažādām mocībām. Labs piemērs ir draugiem.lv, kas cenšoties ekonomēt vietu uz servera pielieto ļoti agresīvus kompresijas algoritmus. Flikeris, piemēram asina un paaugstina kontrastu. Visādi mēdz būt. Fotoblogam nekādas vainas vēl neesmu pamanījis.
Sapper:ja domā par saglabāšanu webam, tad: save for web, atzīmē convert to sRGB vai Scripts/Image processor, atzīmē convert profile to sRGB
ja gribi, lai "traukiem.lv" nesajāj bildi, liec ar horizontālo malu izmērā 640pix
Ok, paldies!
traukiem.lv nav tik aktuāli likt bildes.
Vairāk ir domāts par to, ka fotogrāfija izskatās daudz labāk pirms publicēšanas, neatkarīgi no galamērķa. Man nepatīk, ka nevaru parādīt citiem to, ko redzu es savā ekrānā.
Sapper:ja domā par saglabāšanu webam, tad: save for web, atzīmē convert to sRGB vai Scripts/Image processor, atzīmē convert profile to sRGB
ja gribi, lai "traukiem.lv" nesajāj bildi, liec ar horizontālo malu izmērā 640pix
Nu jau traukiem iet 710pix
redz kā, un sen jau tā? Nu tad sorry par maldinošo informāciju. Mea culpa Tā kā es neesmu šās brīvprātīgās represīvo institūciju datubāzes dalībnieks, tad būšu palaidis garām šo tehnoloģijas izrāvienu.
RudeWolf: Fotoblogam nekādas vainas vēl neesmu pamanījis.
jocīgi skaties, ka neredzi. Flikeris attēlo bildi tādu, kāda viņa man rādās arī nepublicēta tajā. Nepazūd detalizācija, nepazūd bildes pamattonis, kā arī krāsu zudumi nav manīti flikerī. turpretī fotoblogā krāsu atšķirība ir smagi manāma (pat melnbaltā foto toņu atšķirība), kā arī fotoblogā liekot pazūd detalizācija, sevišķi, kad ir smalkāka faktūra un/vai aprises. tas nav izdomāts vai atklāts šodien, par to jau te ik pa gadam uzpeld kāda tēma. varbūt Tev pret savām bildēm ir mazākas prasības, tad viss ok, tikai nestāsti, ka FB neko nenoēd (!)
Es pieļauju, ka neredzu, jo man gandrīz visos attēlos ir augsta kontrasta sižeti bez pakāpeniskām toņu pārejām. Un tik tiešām man neta lietām nav pārāk augstas prasības. Galvenais, lai uz papīra viss būtu kārtībā.
prasiibas pret netaa publiceeto var nebuut "augstas", par to papiiru taisniiba vien ir. Bet tomeer, gribaas, lai bildes tonji un detalizaacija arii paliek, kad publicee savus darbus itereta vietnee.