Pamanīju ka skatoties cau skatu satu meklētāju, melli pukteļi rēgojas. Raugoties bildēs pēc tiem, tos nemana, takā viss feini. Uz objektīva nav, jo mainot tos caur ačteli tos mana uz visiem kas likti virsū. Tad nu jautājums, kur aiznest iztīrīt? Nav jau tā ka dikti maisa, bet biš tracina :/
Schneider:Pamēģini nopūst ar klizmu, bet ja neizdodas, iesaku uššpļaut uz tādu problēmu. Vairāk tracina tie pleķi, kuri uz bildēm.
Tāds funktieris arī bija, bet to kas bija "spešal" šitādiem nolūkiem kāds garnadzis paņēmis un tagad nav pie rokas jāpaskatās kur dabūt
Nu tā gan ir jā, kad uz bildēm , tad čortojoties katrai bildei kasīt nost arī besis, pirmajam aparātam bija tāds pigors. Un ja atmiņa neviļ nebija iespējams dabūt nost jo bija pamatīgi pieķepis klāt.
Schneider:Pamēģini nopūst ar klizmu, bet ja neizdodas, iesaku uššpļaut uz tādu problēmu. Vairāk tracina tie pleķi, kuri uz bildēm.
Tāds funktieris arī bija, bet to kas bija "spešal" šitādiem nolūkiem kāds garnadzis paņēmis un tagad nav pie rokas jāpaskatās kur dabūt
Nu tā gan ir jā, kad uz bildēm , tad čortojoties katrai bildei kasīt nost arī besis, pirmajam aparātam bija tāds pigors. Un ja atmiņa neviļ nebija iespējams dabūt nost jo bija pamatīgi pieķepis klāt.
Pūšot nost no spoguļa visdrīzāk sapūtīsi visu uz matricas. Labāk vienkārši atslābsti. Tie putekļi bilžu kvalitāte ietekmē tik pat daudz cik tie putekļi, kas man zem skapja.
Jā jā pameģini ar klizmu, un tad droši varēsi vest pie manis matricu un visu pārejo tīrīt. Ja par putekļiem uz spoguļa ta kaut kādi putekļi gan uz matstikla gam uz spoguļa būs vienmēr jo nedzīvojam sterila vidē. Par pūšanu, var protams pūst bet tikai ar speciālu gaisu(nejaukt ar saspiesto gaisu ko pārdod datorveikalos pa 3-5ls) ir speciāls saspiestais gais , maxā ar visu snīpi 25ls sakumkomplekts, balons bez snīpja maxā 12ls. Bet ari ieteicams to visu lietot ar taisnām rokām.
Senders:Pūšot nost no spoguļa visdrīzāk sapūtīsi visu uz matricas.
Cauri slēdzim? Ka tie putekļi (ja ir tādi, kuri nekur nav pieķērušies) telpā ap spoguli tiek pacelti katru pogas nospiediena reizi, kad spogulis novicinās kā vēdeklis, pie tam vēl ar atvērtu slēdzi, neesi padomājis? Ar klizmu pūšu putekļus tikai no matricas, miskasti uz spoguļa ignorēju.
Senders:Pūšot nost no spoguļa visdrīzāk sapūtīsi visu uz matricas.
Cauri slēdzim? Ka tie putekļi (ja ir tādi, kuri nekur nav pieķērušies) telpā ap spoguli tiek pacelti katru pogas nospiediena reizi, kad spogulis novicinās kā vēdeklis, pie tam vēl ar atvērtu slēdzi, neesi padomājis? Ar klizmu pūšu putekļus tikai no matricas, miskasti uz spoguļa ignorēju.
varbut pamegini aparaatu turet ar skatu uz leju , blakaam turet ieslegtu puteklu suceju un kautvai ar to pasu klizmu nopust tos puteklus. var ari uztaisit kkadu pareju uz sauraku trubu tam puteklsucejam , bet tad uzmaniigi gar sleedzi, vislabak to visu nostiprinat kautkur
sequenze:varbut pamegini aparaatu turet ar skatu uz leju , blakaam turet ieslegtu puteklu suceju un kautvai ar to pasu klizmu nopust tos puteklus. var ari uztaisit kkadu pareju uz sauraku trubu tam puteklsucejam , bet tad uzmaniigi gar sleedzi, vislabak to visu nostiprinat kautkur
Jā jā un tad vel kādu sūdu iegāzt iekša... Nedodiet lūdzu stulbus padomus, ja vajag t„irīt kameru raxtat man prīvāti, visu paskaidrošuu un iztīrīšu, citādi ir bijuši gadijumi ka matricu praktiski vairs nevar dabūt pie tīrības.
Visi tik pūst ,pūst ,pūst! Bet vajag sūk! Kaut vai ar to pašu klizmu.Vēl var ar tīru, kvalitatīvu otiņu meģināt noķert tos putekļus uz spoguļa(ja nu ļoti traucē),prātīgi un lēni darbojoties puteklis paliek otā.
forelljjanka:Visi tik pūst ,pūst ,pūst! Bet vajag sūk! Kaut vai ar to pašu klizmu.Vēl var ar tīru, kvalitatīvu otiņu meģināt noķert tos putekļus uz spoguļa(ja nu ļoti traucē),prātīgi un lēni darbojoties puteklis paliek otā.
Jā jā var tikai pēc tam ir vis iespējamais uz matricas. Matricu tīrīt var tikai ar speciālām lāpstiņām un šķidrumu kurš domāts tieši matricas tīrīšanai, tad vēl ar ausu tīramo iebraucat iekšā. Vios maz interneta palasaties kā tas darāms un ar ko. No klizmas jēgas nav vispār.
Paliek neatbildēts jautājums par aizvērto slēdzi, kuram pat gaisma netiek cauri, un par to, kas notiek ar putekļiem tajā brīdi telpā, kad slēdzis ir vaļā un spogulis vicinās. Jā, un tie nelieši ražotāji, kuri instrukcijās iesaka pūst ar klizmu, ar tevi nav nokonsultējušies par pareizākajiem tīrīšanas paņēmieniem.
Schneider:Paliek neatbildēts jautājums par aizvērto slēdzi, kuram pat gaisma netiek cauri, un par to, kas notiek ar putekļiem tajā brīdi telpā, kad slēdzis ir vaļā un spogulis vicinās. Jā, un tie nelieši ražotāji, kuri instrukcijās iesaka pūst ar klizmu, ar tevi nav nokonsultējušies par pareizākajiem tīrīšanas paņēmieniem.
Es jav neko pūšat vien, bet pec tam tur ir tādas ziepes ka sviests, un serviscentrus ari vajag ar darbiem nodrošinat.
Savu vecāko 10D lietoju jau no 2005.g. aprīļa, ne reizi neesmu ar "tādas ziepes ka sviests" uz serviscentru nesis. Kopā ir 3 DSLR, bet nu tavas problēmas man nav pazīstamas, nav ko te celt histēriju. Paga, bet varbūt tomēr atbildēsi par putekļu izpūšanu cauri spogulim un slēdzim?
forelljjanka:Visi tik pūst ,pūst ,pūst! Bet vajag sūk! Kaut vai ar to pašu klizmu.Vēl var ar tīru, kvalitatīvu otiņu meģināt noķert tos putekļus uz spoguļa(ja nu ļoti traucē),prātīgi un lēni darbojoties puteklis paliek otā.
Jā jā var tikai pēc tam ir vis iespējamais uz matricas. Matricu tīrīt var tikai ar speciālām lāpstiņām un šķidrumu kurš domāts tieši matricas tīrīšanai, tad vēl ar ausu tīramo iebraucat iekšā. Vios maz interneta palasaties kā tas darāms un ar ko. No klizmas jēgas nav vispār.
Vispār es tikai un vienīgi par spoguli,matrica man pofig,Oly krateklis lieliski tiek galā,sakot jau ar arhaisko E-300,nemaz nerunājot par E-510 vai E-3,savukārt uz spogļa man tie ķēmi kaitina,parasti sežot slēpnī jau pārsvarā skaties tikai caur optiku,tad nu ņemu pa retam tīru,jaunu, kvalitatīvu otu un prātīgi pa vienam vien nolasu no spoguļa. Ja par zīmoliem kam matrica jātīra,nu ok,ir cilvēki kam 20-25 lati pofig,tomēr domāju ka normāls cilēks ar to lieliski pats tiks galā!
Schneider:Savu vecāko 10D lietoju jau no 2005.g. aprīļa, ne reizi neesmu ar "tādas ziepes ka sviests" uz serviscentru nesis. Kopā ir 3 DSLR, bet nu tavas problēmas man nav pazīstamas, nav ko te celt histēriju. Paga, bet varbūt tomēr atbildēsi par putekļu izpūšanu cauri spogulim un slēdzim?
chukmasoff:
Vispār es tikai un vienīgi par spoguli,matrica man pofig,Oly krateklis lieliski tiek galā,sakot jau ar arhaisko E-300,nemaz nerunājot par E-510 vai E-3,savukārt uz spogļa man tie ķēmi kaitina,parasti sežot slēpnī jau pārsvarā skaties tikai caur optiku,tad nu ņemu pa retam tīru,jaunu, kvalitatīvu otu un prātīgi pa vienam vien nolasu no spoguļa. Ja par zīmoliem kam matrica jātīra,nu ok,ir cilvēki kam 20-25 lati pofig,tomēr domāju ka normāls cilēks ar to lieliski pats tiks galā!
Aizgries F uz 22 un nobildē debesis un paskaties. un tad papūt ar klizmu un vel reiz nobilde uz F22 varu saderēt ka putekļu būs ja ne vairāk tad tie b;ūs tikai citās vietās.
Neuzminēji. Mainu bieži. Arī vasarā pilsētas estrādē, kad tur vienlaicīgi lec polku kādi 5 deju kolektīvi uz betona skatuves. Bet kā tur būs ar putekļu izpūšanu cauri slēdzim, nez ko tu tik spītīgi negribi atbildēt?
chukmasoff:
--------
matrica tik maza, ka sevi cienošs PUTEKLIS tur nemaz nenosēžas ))
Neuzminēji. Mainu bieži. Arī vasarā pilsētas estrādē, kad tur vienlaicīgi lec polku kādi 5 deju kolektīvi uz betona skatuves. Bet kā tur būs ar putekļu izpūšanu cauri slēdzim, nez ko tu tik spītīgi negribi atbildēt?
Vot nezinu kā tie putekļi tad man tiek virsu un ar klizmu nenāk nost , un ne man vienam, daudziem kuri nes man tīrīt, un izpušot ari ar saspiesto gaisu tur paliek, parasti jamazgā nost ar speciāliem līdzekļiem.
A neesi pamēģinājis paskaitīt, cik slēdža un spoguļa pacelšanas mehānismos ir visādu šarnīru, asīšu un citu savstarpēji beržošos un dilstošu detaļu? Matricu tīru pats, ja kas, samērā vienkāršs process un nav ko no tā taisīt Izīdas priesterieņu mistērijas.
Oi,nu nevajag man te Ābeci mācīt,agrāk baudiju,baudiju ,nu NAV! Vai nav redzami! Tālavieti,nemaz nesāc,šito mēs jau prohoģiļi! Do Dies ļoti daudziem FF īpašniekiem tā un TĀDUS lidoņus sabildēt!
chukmasoff:Matricu tīrīt var tikai ar speciālām lāpstiņām un šķidrumu kurš domāts tieši matricas tīrīšanai ...
kur lasīju, ka pamatā metīlspirts? ja tā, to lieto arī neizvēlīgu dzērāju indēšanai!
Schneider:Jā, un tie nelieši ražotāji, kuri instrukcijās iesaka pūst ar klizmu, ar tevi nav nokonsultējušies par pareizākajiem tīrīšanas paņēmieniem.
jā. atmiņas spieķīša ražotāji arī ar mani nepakonsultējās un rezultātā osiņu, aiz kuras atmiņas spieķīti pakārt kaklā, uztaisīja ne uz paša spieķīša, bet uz korķīša. baigi gudri - ja izmaucās un pazūd, vismaz korķītis paliek par piemiņu! dziesma un raidījums par to, ka ražotāji un visādi eXperti - teXperti kaut ko domā ar to, ko stāsta, bet tas, ko viņi domā, var būt arī glupības. P.S.spoguli jau nu gan var notīrīt un cauri, ja besī tie putekļi - galu galos, kamēr nenonāk tie putekļi no spoguļa uz matricas, tie ietekmē ne gatavās bildes kvalitāti, bet tikai bildes, kuru redzam skatu meklētāja lodziņā, kvalitāti.
forelljjanka:Oi,nu nevajag man te Ābeci mācīt,agrāk baudiju,baudiju ,nu NAV! Vai nav redzami! Tālavieti,nemaz nesāc,šito mēs jau prohoģiļi! Do Dies ļoti daudziem FF īpašniekiem tā un TĀDUS lidoņus sabildēt!
Taviem rezultātiem gan ar kameru, manuprāt, sakars niecīgs - galvenā meistarība metodē! Tobiš, iedosi dundukam FF un 600/4 komplektu - neko nenobildēs. Bet ja iedosi dundukam savu tehniku - tāpat neko nenobildēs.
haralds:jā. atmiņas spieķīša ražotāji arī ar mani nepakonsultējās un rezultātā osiņu, aiz kuras atmiņas spieķīti pakārt kaklā, uztaisīja ne uz paša spieķīša, bet uz korķīša.
Nu tas nebūs īsti tas pats. Par osiņu jāskatās pašam, kādu sūdu pērc, bet, ja stingri pēc instrukcijas tīrot matricu, kāds to nopūtīs no vietas, tad vismaz Jeņķīzijas tiesa pilnīgi droši piespriedīs pāris mio morālo kompensāciju. Jā, par osiņu - ja Pentaxim objektīvus var mainīt, gandrīz vai neatraujot kameru no acs, tad Canonam fiksatora poga kreisajā malā, pie tam vēl kameru jāspiež pie vēdera, jo ciparniekam kasetei vietu nevajag, bet turēties tur vairāk nav pie kā. Matricu tīrāmais šķidrums ir mevis metilspirts, bet gan izopropilspirts (izopropanols).
forelljjanka:Oi,nu nevajag man te Ābeci mācīt,agrāk baudiju,baudiju ,nu NAV! Vai nav redzami! Tālavieti,nemaz nesāc,šito mēs jau prohoģiļi! Do Dies ļoti daudziem FF īpašniekiem tā un TĀDUS lidoņus sabildēt!
Taviem rezultātiem gan ar kameru, manuprāt, sakars niecīgs - galvenā meistarība metodē! Tobiš, iedosi dundukam FF un 600/4 komplektu - neko nenobildēs. Bet ja iedosi dundukam savu tehniku - tāpat neko nenobildēs.
Tur jau tā lieta,ne jau ar ko, bet kā. Tas protams mani nekavē sapņot piem.par D3+500(600)fikss+200-400(laikam f4)slēpnim,spectērpam.Tikai tie visticamāk tā arī paliks-sapņi! Tagad tomēr ar laika apstākļiem stipri jārēkinās,ISO 400 ir griesti Olykam,bet tieši tāpat tie ir griesti jebkuram citam brendam tai cenu grupā ko varēju pacelt.Baigais pluss ir IS bodijā,tas protams neaptur putnu,bet krēslainā pamežā nekustīgam var iebliezt ar kaut vai 1/10-1/20 slēdzi no rokas,un atšķirībā no IS rorē tas NEKO nesver! Vispār gan tēma bij par putekļiem uz spoguļa!
BriedisK:Pamanīju ka skatoties cau skatu satu meklētāju, melli pukteļi rēgojas. Raugoties bildēs pēc tiem, tos nemana, takā viss feini. Uz objektīva nav, jo mainot tos caur ačteli tos mana uz visiem kas likti virsū. Tad nu jautājums, kur aiznest iztīrīt? Nav jau tā ka dikti maisa, bet biš tracina :/
nevajag izmantot iemaņas kuras iegūtas deldējot veco eļļas krāsu, maigi un ar jūtām. arī objektīvu lēcu un filtru pārklājums nav paredzēts deldēšanai, bet slauka- un viss kārtībā
Mani novērojumi ir tādi, ka putekļi uz spoguļa traucē autofokusam, protams, ja tie specifiski gadās attiecīgajos AF punktos. Bez tam ātrāk vai vēlāk (atkarībā no kameras lietošanas intensitātes) tie ar laiku pārvācas uz matricu. Spogulis cilājas, slēdzis atveras un putekļi pie dažādu apstākļu sakritības teleportējas uz matricu, kuru tomēr ir dadz saudzīgāk jātīra.
Es esmu braucījis spoguli ar šņabī samērktu ausu kociņu (šķiet arī jaunu briļļu lupatiņu) un nekāda lielā skāde nav notikusi. Ar putekļsūcēju ar mēģināts, bet bišķi bail ieraut putekļus ar visu spoguli. Visefektīvākā metode, kas der arī matricas tīrīšanai ir gāzes (slāpeklis, CO2) plūsma no lielāka balona ar trubiņu sakoncentrēta šaurā plūsmā. Tāda, var aizpūst pat puņķi no spoguļa