bet ņemot vērā , ka būs 21 bērns ar vecākiem , katram 5 smukas bildes, tas bez ierastajām reportāžas bildēm utt. Jābildē būs RAWā. Protams ar puišiem vienkāršāk, bet meitenes grib smukas būt... utt. nu laikam dažam labam jāsniedz elementāra fotoskola par to ko grib vecāki, meitenes un vispār klients...
Nu Actions PS mēs kopā sataisīsim priekš tām 100/200 report bildēm...
kā galvenais bildētājs - neņemtos, da i tehnikas tādas nava. Kā otrais (protams, ievērojot, ka bez zibenes) moš i piekristu, tīri treniņam. bet - pasākumos viss vienkārši - VISUS sīčus lai katrs redzams darbībā, aizkustināto vecāku tuvplānus + smukbildes (tur jau nu gan ar zibeni vismaz griestos prasītos, da kaut vai atsevišķā telpā, +lai citi uzmanību nenovērš) - ja es pareizi sapratu, ko vajag, tad kur problēma? a ja nesapratu, tad sõre par iztērēto laiku lasot.
ImkaSm:visiem iesaku pievērst vairāk uzmanības tām +16 h par pēcapstrādi... Briesmīgi būs tas , ka maksāšu es(kas neko nesajēdz no photo)... pēc padarītā...tobiš pēcapmaksa... Protams par avansu vienosimies. Bet any way , pirms uzsākt pasācienu, es vienošos individuāli par pēcapstrādes apjomiem..reāliem profiņam tas verētu aizņemt 8h, tādam kā man 16 h.
21 bērns katram pa 6 bildes sanāk 120 bildes, nu rupji reķinot no visa pasāciena 150 bildes būs, tas kadas 4-5 stundas maxis ko apstrādāt ar lightroom.
ImkaSm:bet ņemot vērā , ka būs 21 bērns ar vecākiem , katram 5 smukas bildes, tas bez ierastajām reportāžas bildēm utt. Jābildē būs RAWā. Protams ar puišiem vienkāršāk, bet meitenes grib smukas būt... utt. nu laikam dažam labam jāsniedz elementāra fotoskola par to ko grib vecāki, meitenes un vispār klients...
Nu Actions PS mēs kopā sataisīsim priekš tām 100/200 report bildēm...
Pag , ta tās bildes vel tadas kā pa vienam un ar vecākiem kopā,tipa ka pie eglītes vai kaut ka ta? arpus repotāžas bildēšanas?
es atkal nesaprotu, kam Jums tā zibens vajadzīga...
no 16:00-18:00 1,junijā rietošā saule pa lieliem logiem no kreisās puses nāks aumaļām iekšā ... ko jūs darīsiet ar krāsu balansu , ja iedarbināsiet savus zibeņus ? un ja viens bērns bildē pie loga , otrs tuvāk pie jūsu zibspuldzes utt.. ???????????????????????
ImkaSm:nu bet protams, katram viena bilde ar vecākiem... kur problēma ?
Nu ja viena ta vēl tā, parasti aģentūrai kad bildēju ta tikai par vienu reportāžu maxā līdzīgu summu un atdodu plikus RAW, ja ir bildējams atsevišķi kopā ar vecākiem un vēl pēcapstrāde ta summa ir daudz lielāka, jo parasti sanāk ka ar vienu bērniņu grib dažāds pozās un tad ar vecākiem tad ar omi tad ar kādu tanti, un sanāk to bilžu daudz vairāk ne kā 100-120, un tās vēl visas ir jaglamurē, un jalasa pumpas, un tur nu pat ar manu 15 gadu pieredzi shopā un 25 gadu pieredzi bildēšanā, ar 16 stundām cauri neies tas ir vis maz 20 stundas.Ja 100ls tad ar bildēšanu kopsumma sanāk aptuveni 4 ls/h , nu tā ir apmaxa fotogrāfam iesācējam kuram tiešam vajadzīgs treniņš. Protams ka atradīsies ari kurš par tādu naudu bildē, bet tomār darbs ir liels, a alga līdzīga kā pārdevējai superneto, tur maxā 3,2ls/h.
Lasu isti nepielec , pasūtītājs konkrēts Digiots vai bērnu vecāki maksā? Ja vecāki , tad iesaku uzlikt šitam pasūtījumam , PARASTIEM MIRSTĪGAJIEM parasti pilnīgi vienalga ar ko bildēt ka tik bildes smukas krāsainas un prieks skatīties. Bez gaismas nav krāsas un kontrasta un normālam cilvēkam "Digi štučkas" dziļi pie kājas ka tik bilde smuka
Sapper:
Ja pasākumu profesionāli filmē ar mērķi veidot dvd/brd, tad ļoti normāla prasība, tiesa tad gan gaismas filmētāji parasti uzliek gana labas. IMHO ar gaišajiem stikliem un netrokšņainu rumpi var normāli sabildēt. Citu iemeslu, lai aizliegtu ar prātu lietot zibeni toč grūti iedomāties.
Kā lai nošķir,kuram cik daudz prāta? Kurš gan filmēs bērnudārza izlaidumu ar pro gaismām,vairākām kamerām?
Kas var visas zvaigznes saskaitīt, kas var visas dziesmas izdziedāt?!
Par otro punktu runājot, esmu reiz strādājis 10 gadīga puisēna dzimšansdienas pasākumā, kur bija 2 būvētas skatuves, filmēšana ar 4 kamerām, videosiena, ieraksts. Tā kā puisītim patika vēsture, tad tika spēlēts gan Napoleona laiku gan 2.pasaules kara ainiņas ar visiem kostīmiem, ieročiem, pirotehniku, utt. Bērnudārzi arī mēdz būt dažādi.
Luni , a čom bazar ? Protams , ka tik bilde smuka . Ko nozīmē "Bez gaismas nav krāsas un kontrasta un normālam cilvēkam "Digi štučkas" dziļi pie kājas ka tik bilde smuka", Tu gribi teikt , ka zibs būs labāks , smukāks par 17:00 vakara sānu saules gaismu ?
ekoists:
Kā lai nošķir,kuram cik daudz prāta? Kurš gan filmēs bērnudārza izlaidumu ar pro gaismām,vairākām kamerām?
Kas var visas zvaigznes saskaitīt, kas var visas dziesmas izdziedāt?!
Par otro punktu runājot, esmu reiz strādājis 10 gadīga puisēna dzimšansdienas pasākumā, kur bija 2 būvētas skatuves, filmēšana ar 4 kamerām, videosiena, ieraksts. Tā kā puisītim patika vēsture, tad tika spēlēts gan Napoleona laiku gan 2.pasaules kara ainiņas ar visiem kostīmiem, ieročiem, pirotehniku, utt. Bērnudārzi arī mēdz būt dažādi.
ImkaSm:Luni , a čom bazar ? Protams , ka tik bilde smuka . Ko nozīmē "Bez gaismas nav krāsas un kontrasta un normālam cilvēkam "Digi štučkas" dziļi pie kājas ka tik bilde smuka", Tu gribi teikt , ka zibs būs labāks , smukāks par 17:00 vakara sānu saules gaismu ?
Ja par vakara saules gaismu tad ir dažas nianses, vis pirms ja saule spilgta tiek aizvilkti aiskari un tad nu baltā balans ir pilnīgi greizs, protams RAWa visu var sakartot, bet aizkari mēdz būt raibi un tad nu visi ir pleķaini, ir tādi brīnumi redzēti kad atnes redakcijai bildes, līdz ar to ir piegaismojams ar zibeni, bet nu minimāli griestos , tas īpaši bērnus netraumē, jo visi raustās no ziepišu zibeņiem ko parasti kaut ari sarunā visi ka nebildēs un tā, bet tomēr kāda omīte izvelk un blietē, esmu pat sakasijies ar vienu tādu tantuku, jo nemitīgi līda priekšā, kaut pirms pasāciena organizātore bija visiem instruktāžu novadijusi ka bildēs profs, bet tomēr daži gadijās. Un 99% 'ka šajā pasākumā ari uzradīsies kāda ome kurai būs pie kājas organizātoru teiktais jo viņai vajag daudz bilžu ar savas atvasītes emocijām, un vis pārejais ir pofig.
ImkaSm:Luni , a čom bazar ? Protams , ka tik bilde smuka . Ko nozīmē "Bez gaismas nav krāsas un kontrasta un normālam cilvēkam "Digi štučkas" dziļi pie kājas ka tik bilde smuka", Tu gribi teikt , ka zibs būs labāks , smukāks par 17:00 vakara sānu saules gaismu ?
Telpā pie krustu šķērsu gaismām no loga no lampām no vēl sazin kā pirmkārt būs nenormāls krāsu gaismu ēnu kokteilis viens vaigs zils otrs dzeltens ēnas no Griestu gaismas no blakus stāvošajiem vēl sazin kā utt. Telpā pats par sevi bez mākslīga apgaismojuma nav kontrasta un assu kontūru. Visbeidzot bildes A3 formātā pilnīgi trakam jābūt lai tasīt bērnudārzam , 99.99% gadījumu bildes tiek taisītas MAKSIMĀLI 15x21 formāta izdrukai ko izvelk arī bildes 10x15 300pix taisīta. Ja gadījumā`kāds no vecākiem vēlēsies failus viņš tavas A3 300dpi bildes nemūžam neatvērts ne uz kruta jaudīga kompja. "Skolām / Bernudarziem" tā ir tipiska mietpilsoņu publika viņus kustina tik trīs lietas "Krāsa / Asums / Gludums" tieši tāpēc 90% tādu bilžu ir kārtīgi saturētas zvērīgi šarpotas PĒC kārtīga noizes kāvēja PUBLIKA tvaiku mīž un jebkurš "Foto amatieris" ķer trieku no nenormālā "Gludinātāja" un šarpotāja toties KĀDA BILDE jebkura māmiņa omīte gar zemi Vai paskatīties ko piedāvā KANTORI kuri ikdienā šādus pakalpojumus piedāvā nevis "Censties izgudrot divriteni" un pārtaisīt publikas gaumi. Liekā bilde ko JEBKAD sūta bērnudārzos ir A4 uz vienas lapas saliktas visas viena cilvēka bildes un viss . Palūriet tak vienreiz KĀ TO DARA www.skolufoto.lv... vai mfk.lv... , nevajag iedomāties ka "Sadzīves pakalpojumi" Ir tas pāts kā "Skuķi pludmalē" nu kuru krāsām utt 9/10 Berndarznieku / Skolnieku seņču TRIEKU ķers. Bērnu dārzus un Skolas gadus 10 bildē ar studijas gaismām neviens neko sejā nešķiļ saliek smuki pa stūriem blices ar lietussargiem un stīgā un bildē ar raidītāju uz kameras
ImkaSm:es atkal nesaprotu, kam Jums tā zibens vajadzīga...
no 16:00-18:00 1,junijā rietošā saule pa lieliem logiem no kreisās puses nāks aumaļām iekšā ... ko jūs darīsiet ar krāsu balansu , ja iedarbināsiet savus zibeņus ? un ja viens bērns bildē pie loga , otrs tuvāk pie jūsu zibspuldzes utt.. ???????????????????????
ir uz šīs planētas Izredzētais. Viņš un tā Sekotāji pieprot gaismas kliedēšanas maģiju telpās.......... daži adepti lieto vairākas blices vienlaikus, neticami... un viņiem ir bildes ko parādīt Lai slavēts kanon.
PS no visa iepriekš rakstītā izkristalizēju lūk ko..........vienīgais, kas var izdarīt TO ir Im un Ka
Nu Luni, kur ta neatvērs A3 formāta bildi ar 300dpi, tas tak nav nekas liels cik ta tā bilde sver? Man PSD faili sver pa 500mb i ta normāli vārstās uz vienkarša 4kodoliga proča ar 3Gb operatīvās un formāti ir reizām pat lielāki ne kā A2. Vot ja vairāk pa 300DPI uzbliež tad nu rīstās.
chukmasoff:Nu Luni, kur ta neatvērs A3 formāta bildi ar 300dpi, tas tak nav nekas liels cik ta tā bilde sver? Man PSD faili sver pa 500mb i ta normāli vārstās uz vienkarša 4kodoliga proča ar 3Gb operatīvās un formāti ir reizām pat lielāki ne kā A2. Vot ja vairāk pa 300DPI uzbliež tad nu rīstās.
Vecīt , ja cilvēks nav "Foto @ Video" fans viņam kompis pat 5mb bildi neatvērs ar STANDARTA WIN instrumentiem Man bērnudārzs blakus mājām man REGULĀRI skaraida audzinātājas un metodiķes ar "CD /DVD ar savāma zieptraukbildēm ko viņu DARBA kompji never vaļā
Es šite netaisos strīdēties par gaismām, jo tanī telpā bildēju laikam 3 gadus, Da man vienalga, ja Jūs pa 100 ls saliekat gaismas visos stūros utt. man vajadzīgs tikai un vienīgi rezultāts . Labi,... A3 nav vajadzīgs , bet A4 obligāti, no tām smukbildēm ja nu kāda sanāk forša ko izprintēt , ko tad darīt... ?
ImkaSm:Es šite netaisos strīdēties par gaismām, jo tanī telpā bildēju laikam 3 gadus, Da man vienalga, ja Jūs pa 100 ls saliekat gaismas visos stūros utt. man vajadzīgs tikai un vienīgi rezultāts . Labi,... A3 nav vajadzīgs , bet A4 obligāti, no tām smukbildēm ja nu kāda sanāk forša ko izprintēt , ko tad darīt... ?
PIRMKĀRT ar studijas gaismām bildēt ir daudz vienkāršāk un ātrāk PIE KAM praktiski visi konkurenti tiek izsisti no ierindas prasti atstājot kādu no blicēm uz "Optiku" un viss , neviens ziepjutrauks NEKO vairs neuzbildēs VISS 100% būs pārdeguši kadri Blices nevienu netraucēs jo VIENKĀRŠI piepildīs telpu ar spēcīgu bet izkliedētu gaismu no 2-3 pusēm . 99% Cilvēku nemaz nav ne jausmas ka eksistē bildes lielākas pa A4 un 50% vismaz nenojauš ja mēdz būt bilde lielākas pa 10x15
ImkaSm:Vienā no šiem [url=www.skolufoto.lv...]www.skolufoto.lv...[/url] vai mfk.lv... , arī pasūtija izlaiduma albumam.
Starp citu, pirms tam viens no viņiem arī bildēja, ko līdzīgu... gavno pēdējais, ielikšu noskanētu bildi, lai negvelztu muļķības.
un ko pierādīs kaut kāda kantora iespējami laba vai slikta fočene, esu tups nerubiiju ? Atvērsies universa čakras un iesūks brāķdarus uz neatgriežšanos fotopasaulē, vai kā savādāk pierādīsies Imkas viedums?
ImkaSm:Es šite netaisos strīdēties par gaismām, jo tanī telpā bildēju laikam 3 gadus, Da man vienalga, ja Jūs pa 100 ls saliekat gaismas visos stūros utt. man vajadzīgs tikai un vienīgi rezultāts . Labi,... A3 nav vajadzīgs , bet A4 obligāti, no tām smukbildēm ja nu kāda sanāk forša ko izprintēt , ko tad darīt... ?
Par 100ls , man tak kantorī neviens studiju nedos vazāt apkārt...
ImkaSm:
Starp citu, pirms tam viens no viņiem arī bildēja, ko līdzīgu... gavno pēdējais, ielikšu noskanētu bildi, lai negvelztu muļķības.
un ko pierādīs kaut kāda kantora iespējami laba vai slikta fočene, esu tups nerubiiju ? Atvērsies universa čakras un iesūks brāķdarus uz neatgriežšanos fotopasaulē, vai kā savādāk pierādīsies Imkas viedums?
Kāds tur sakars ar manu viedumu ? Es ielikšu to bildi, lai redz kādu fufeli var nolaist arī it kā normāls kantoris.
Es laikam no kautkādas aizspogulijas nāku kopš 80 gadu sākuma "Jolkas" tika bildetas tik un vienīgi ar "Blici lietussargā" blices uz kamerām ieviesa lētie "Haltūristi" un neviens cits neko tādu neizmanto Vēl RAWos sabildējiet lai garlaicīgi nebūtu RAW formātu izmanto vienīgi gruppu bildēm Mums laikam dažādi funktieri , man pavisam vienkārši , es ātri un bez kreņķiem sašķiļu un tikpat ātri atdodu , bez kāda čakarē bakstīšanās utt. Laikam cienītiem problēmas ar mateni divas 300w galvas maksā ~400Ls , cik maksā štrunta Canon 580 BLICE ? 350-380Ls ? Studija viņiem K`ajau teicu ja nerubī biznesā tad nav ko čakarēt mozgas. Skolas bernudārzus bildē 1:1 ar studijas gaismām konstntās izkliedētās gaismās , automātā uzlaiž skriptu virsū un atdod 99% no visa uzbildētā vienkarši neko lieku neboldē nekas nav jāredīģē jābakstās , skripts saliek visu pa rāmīšiem sagoza līemeņus un UZ PRIEKŠU Lēta komercija NAV MĀKSLA kur katrs cenšās citu ka pārspēt bet gan 100% zināmas sen izrēķinātas un iztestētas "Mietpilsoņu gaumes apmierināšana"
ImkaSm:Par 100ls , man tak kantorī neviens studiju nedos vazāt apkārt...
Man ar tā līkās... bet daži it kā ir ar mieru, pēc bazara spriežot. Mans domāt vienkāršāk gaišus stiklus ņemt.
saukes gaisma no loga ar gaišo stiklu būs gana sarežģīti, tas pats kas kontragaismā, vienīgais uz augstiem ISO izspēlēt un griezt fragmu ciet bet tad gaišajam stiklam lielas nozīmes nav. Vis normalak ar zibeni griestos piegaismot, parasti ir tā darīts, un nav ne vainas.
Tāda diskusija, par to pasāciena bildēšanu , ja būtu cena lielāka tad nu varetu ko domāt, bet par 100ls tas nu tikai uz reportāžu velk., jo apstrādāt vel grupučbildes , darbs ir gana liels.
Lunis:Es laikam no kautkādas aizspogulijas nāku kopš 80 gadu sākuma "Jolkas" tika bildetas tik un vienīgi ar "Blici lietussargā" blices uz kamerām ieviesa lētie "Haltūristi" un neviens cits neko tādu neizmanto Vēl RAWos sabildējiet lai garlaicīgi nebūtu RAW formātu izmanto vienīgi gruppu bildēm
Nu RAWa es visu bildēju, jo tad visu vieglak piedabūt pie sajegas, un kāda starpība vai jepega vai RAWa, RAWa vis maz kameras uzstādijumus nav jagroza , tikai expozicija un fragma un nekas vairāk, visu parejo caur Lightrom izvālē cauri un miers ja reportāža.
Luni , ja Tu sāksi atcerēties 80os, es nolikšu visu Jūsu halturšķiku-ierāvēju -afēristu fotogrāfu bandu gar zemi. Tas , ka Jūs toreiz pelnījāt akūno kāpostu , nenozīmē, ka Jūs taisījāt labas bildes....Tev pašam labi jāatceras, kas notika Doma un Veldzes laukumā...un ko Jūs piedāvājāt ... utt. Tā, eju pēc visīša, aliņš beidzās...
piedāvājumu izlasīji ? Izlasīji. A atbildes nav. PS kantori bildes netaisa, tās taisa izpildītāji, kuri, savukārt, saņem tik mazu % no piķa, ka viņiem mēdz nestāvēt uz māxlu.......
ImkaSm:Luni , ja Tu sāksi atcerēties 80os, es nolikšu visu Jūsu halturšķiku-ierāvēju -afēristu fotogrāfu bandu gar zemi. Tas , ka Jūs toreiz pelnījāt akūno kāpostu , nenozīmē, ka Jūs taisījāt labas bildes....Tev pašam labi jāatceras, kas notika Doma un Veldzes laukumā...un ko Jūs piedāvājāt ... utt. Tā, eju pēc visīša, aliņš beidzās...
PIEDOD tur stāvēja "Kijevas žīdiņi" kas ar "Moskva 4" bildēja loxus uz 6x9 formāta Krievu filmu Mēs ar Krisbergu , Poli @ Ko bliezām Jolkas VEF kultūras pilī un 2 nedēļās peonijām 10-15 t Rubļu Man bija 16 gadi un man kā "Asistentam" iedeva 3000Rubļu pa 2 nedēļām tas bij tik cik man mutere tai laikā gadā nopelnīja Bildējā ar NIKON un Canon uz NC-19 ORWO filmas kopēja ar Rokām uz FOMA papīra , publika puss stundu rindā stāvēja lai nobildētos ES to visu esmu līdz baltām pelītēm atbildējies Kazas , Skolas , Jolkas un Sadjikus , tieši tapēc es to nebildēju , ja kāds briesmīgi palūdz un nevar atteikt , varu uzbildēt BET lai es to darītu "Kā biznesu" nu piedošanu garlaicīgs un rutīns darbs Es saprotu ka vairumam cilvēku kas neko tādu nav darījuši NEZIN un nesaprot ko nozīmē "Rūpnieciskā ražošana" tas nozīmē ka visam jābūt standarta atbilstošam konkrētām prasībām un bez lieka čakarē UZBILDĒ APSTRĀDĀ ATDOD bez kādas muģišanās Man ar patīk pačakarēties BET es to daru tikai gadījumos kad MAN PAŠAM tas interesē , PAR NAUDU es neko tādu nekad nedaru UZBILDĒ STANDARTĀ un viss notiek bez čakara
piedāvājumu izlasīji ? Izlasīji. A atbildes nav. PS kantori bildes netaisa, tās taisa izpildītāji, kuri, savukārt, saņem tik mazu % no piķa, ka viņiem mēdz nestāvēt uz māxlu.......
Es visu izlasīju un apskatījos Tavus reportus... divi man patika, viens pat sarežgīts-labs, viens garām ar to plato, bet vai Tu nebiji no Liepājas ? Tev tad specom braukt pa dārgu tā kā būtu...
esmu no Ogres. un pii reportus manus nekādi nevarēji redzēt, taču tie ir vienīgie, kuriem šajā gadījumā vajadzēja interesēt, nevis armijas mācībām, naktsklubiem, sportam un visam citam, kas bildēts