minimums 1,20 stundaa + stundu skaits ko pavadisi apstradajot bildes, tatad ja stradasi veseli dienu 12 stundas + 12 stundas apstradasi bildes sanak 24 stundasx1,20ls + benzins un amortizacija = galacena
Ja esi to darījis un zini +/- kas tiek prasīts,tad kur problēma,budžets arī nav liels un diena zaļumos,un asistents. Ja fotografējot jau zināsi kas pēcapstrādē darāms,tad laika atņemt daudz nevajadzētu. prasi pa dienu nevis stundām ,es prasītu 75 = 50 pašam +25 sist tentam ,bet ja pēcapstrādē domā dārzu pārstādīt ,tad tikai pa stundām (dzeltens smaidiņš)
kasparsf:Kā nesanāk normāli mēnesī ir ap 160h 160x3=480LVL Protams ja maksā nodokļus tad jāpieskaita nodokļi bet tur ir daudz variantu 9% vai 30LVL mēnesī vai autoratlīdzība vai kā parasts darba ņēmējs, bet viss sākas no aprēķina 500LVL mēnesī.
Tā tak badā var nomirt Turklāt ko fotgrāfs plāno pie tāda biznesa darīt, kad salūzīs par iepriekšējā darbā pelnīto algu pirktais fotoaparāts Domāju, ka normāli būtu rēķināt kādu 15-30+PVN Ls/h atkarībā no fotogrāfa, darba un klienta. Tad ir kaut kādas cerības kaut ko nopelnīt, lai gan ar nekas dižs nesanāk, ja pašam jānodarbojas ar pārdošanu un administratīvajām lietām. Arī par 160 stundām mēnesī ir jāaizmirst. Reālāli jārēķinās ar kādām ~250-300 h mēnesī no kurām ~30% būs tādas par kurām varēsi piestādīt rēķinus. Pārējais ir pārdošana, administratīvās lietas, mācīšanās.
Tieši tā, aparatūras amortizācija+īre+elektrība+transporta izmaksas+darba alga sareizinām ar koeficientu 1komats ciktur, kur "ciktur" ir peļņas norma(cik nu kuram priekš sevis nav žēl)+cik nu kurš vērtē savu kreativitāti(galvu)
Tādējādi par 3 Ls/h varbūt vienīgi var fotogrāfēt ar strazdu būrīti, pārvietoties tikai ar kājām(apavus pērkot humpalās).
Ja tas ir bizness tad ir tā kā ak 34 saka, bet ja hōbijs tad var tā kā es saku. Bet ja tā nopietni ņem tad gaužām jau rupja tā maizīte fotogrāfam sanāk, bail pat iedomāties kas ir tad ja ģimene jāpabaro. Kaut gan paši fotogrāfi jau to biznesu ir sajājuši, ņem maz naudu taisa viduvējas bildes un klients redz ka kaimiņu Jānītis ar savu kameru var tāpat kā tas par 50 LVL un dod haltūru Jānītim, un tā no jānīša rodas fotogrāfs no kura savukārt vēl viens jānītis u.t.t.
imgfoto:Tieši tā, aparatūras amortizācija+īre+elektrība+transporta izmaksas+darba alga sareizinām ar koeficientu 1komats ciktur, kur "ciktur" ir peļņas norma(cik nu kuram priekš sevis nav žēl)+cik nu kurš vērtē savu kreativitāti(galvu)
Tādējādi par 3 Ls/h varbūt vienīgi var fotogrāfēt ar strazdu būrīti, pārvietoties tikai ar kājām(apavus pērkot humpalās).
tu tak atkal līdz galam nelasi, es jau iepriekš teicu ka amortizācijas transporti u.t.t. trīnītī neietilpst, un ka nedrīkst aizmirst stundas pie datora un ceļā. Un vai tad Tu tiešām nevienu nezini kas pa šiem 3lvl/h un vēl lētāk bildē, ta 90% tādi ir!
Katrā NORMĀLĀ BIZNESĀ jābūt kā minimums divām pusēm PIRCĒJAM un PĀRDEVĒJAM. Ja nav pircēja būt par pārdevēju ir bezjēdzīgi. PIRCĒJS -- PIEPRASĪJUMS ir priekšnoteikums lai rastos arī RAŽOTĀJS / PĀRDEVĒJS , gadās sarežģītākas shēmas kad PADEVĒJS rada pircējus tas ir pieprasījumu. Jebkura normāla PADEVĒJA mērķis tirgot savu preci par maksimālo cenu tam kurš gatavs par to maksāt tik cik pārdevējs vēlās , ja kāds ir ar mieru MAKSĀ CIK PRASA nav jēgas kaut ko tirgot lētāk ja reiz ir pircējs kurš maksā pārdevēja gribēto ciparu. Beidzamajās divās dienās man atkal ir iemesls ņirgāties par "Latvijas pircējiem" , vakar agri no rīta uztaisīju ekskluzīvu materiālu un praktiski uzreiz pārdevu , "Pasākums" notika ~6.06 no rīta uz pulksten 8.30-9.00 es jau visu biju labi pārdevis , dzīvi apmierināts. UN TAD SĀKĀS no ~9.00-13.00 atgādināju "Idiotu ar puļķi" jo staigāju bildēju un pa mobilku caur brīvroku vedu uzjautrinošus čatiņus ar vietējiem "Pircējiem" , vairums bija mani seni paziņas un es jau sākumā teicu ka Sorrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyy , sen vairs Latvijā nestrādāju ja ko vaig lai pērk no KANTORA. Motīvs tāds ka daudzi jau kantorim bij zvanijuši un CENU ZINĀJA bet kautkā spītīgi domāja ka man būtu jāgrib kas savādāks kā kantorim KĀDA MĀRUTKA PĒC man tā būtu jābrib ja reiz mums visu nopirka uzreiz un par tik cik pasijām? . Jaukām meitenēm kurām vienkārši darba devēju muļķi ieteicu atsūtīt kādus "Savējos" lai sabildē vēl kautko jo pasākums finišēja straujāk kā jebkurš domāja. Pāris atsūtīja ar , REZULTĀTS vienkārši nozolējams , es pat biju pārsteigts kad ieraudzīju , acīm redzot ŠODEN to saprata arī paši jo ATKAL jau no ~10.00-11.00 notiek pārrunas šoreiz jau interesantākas par VISSA uzņemtā materiāla pārdošanu , kā saprotat runa ir tik un vienīgi cenā Ziņu "Materiāls" kautko maksā un ir vārts TIKAI gadījumos kad tas parādās PIRMAIS / UZREIZ , vēlāk viņa cena ir minimāla tas kļūst bezvērtīgs , līdz ar to STRĀDĀJOT jāsaprot kas to no tevis PIRKS. Tieši tā es ar dariju no sākuma kad vajadzēja ĀTRI es arī uztaisīju "Ātri" momentā pārdevu par attiecīgi labu ciparu, tad kas tas vairs nebija ZIŅA bet gan "Fakts" es jau bildēju pilnīgi citas lietas un mērķim TURPAT un tieši tāpēc tās sarunas kas notiek ŠODIEN ir pavisam citiem mērķiem un SUMMĀM Taka GRIBĒT var cik sirds kāro , TAS nav aizliegts , to ierobežo tik viens apstāklis KAS TO MAKSĀS , ja maksā viss O.K mazāk gribēt nav jēgas Daudzviet EU ir likumi un līgumi ka GRIBĒT mazāk par kautko NEDRĪKST un strādā šī sistēma pat ļoti labi. Pie mums visu nosaka CIK DOSI un tas arī ir noteicošais