Kā Jums liekas vai šogad varētu iznākt NikonD300s jaunās paaudzes modelis, piemēram, D400, respektīvi tās klases jaunā sērija? Domāju pirkt D300s, bet raustos, ka neiznāk jauns, jo šamejais jau nemaz tik jauns nava.
Chingis_Khan:Kā Jums liekas vai šogad varētu iznākt NikonD300s jaunās paaudzes modelis, piemēram, D400, respektīvi tās klases jaunā sērija? Domāju pirkt D300s, bet raustos, ka neiznāk jauns, jo šamejais jau nemaz tik jauns nava.
Tur jau tā lieta, ka man vajag HD video, tāpēc es vēl gaidu cerībā, ka iznāks jaunā sērija D300s modelim, un kurā jau noteikti būs FullHD. D7000 tomēr ir klasi zemāka kamera, tai ir sliktāka bilžu kvalitāte, zemākas iso iespējas, arī slēdža ilgmūžīgums mazāks. Arī konsultējoties ar Andri Eglīti saņēmu pozitīvāku novērtējumu D300s kamerai.
Par D700. Ir iemesli, kāpēc man tomēr pilnais formāts nav tik izdevīgs.
Un magnēzija korpuss man arī tikai liels + būtu, jo es katru gadu dodos hard core ekspedīcijās uz Krievijas nekurienēm.
Chingis_Khan:Tur jau tā lieta, ka man vajag HD video, tāpēc es vēl gaidu cerībā, ka iznāks jaunā sērija D300s modelim, un kurā jau noteikti būs FullHD. D7000 tomēr ir klasi zemāka kamera, tai ir sliktāka bilžu kvalitāte, zemākas iso iespējas, arī slēdža ilgmūžīgums mazāks. Arī konsultējoties ar Andri Eglīti saņēmu pozitīvāku novērtējumu D300s kamerai.
Un magnēzija korpuss man arī tikai liels + būtu, jo es katru gadu dodos hard core ekspedīcijās uz Krievijas nekurienēm.
Kas tad vainas D7000 sensoram? Cik es esmu redzējis, tad attēla kvalitāte ir tāda pati vai labāka kā D300/300s 12MPx sensoram. Korpuss arī ir no magnēzija. Es domāju, ka izšķirošais faktors būtu, vai esi mierā ar nedaudz mazāku bodiju. Un D7000 ir viena, vismaz man, patīkama lieta- konfigurējamie režīmi, kas jau labu laiku ir Canon.
Chingis_Khan:Tur jau tā lieta, ka man vajag HD video, tāpēc es vēl gaidu cerībā, ka iznāks jaunā sērija D300s modelim, un kurā jau noteikti būs FullHD. D7000 tomēr ir klasi zemāka kamera, tai ir sliktāka bilžu kvalitāte, zemākas iso iespējas, arī slēdža ilgmūžīgums mazāks. Arī konsultējoties ar Andri Eglīti saņēmu pozitīvāku novērtējumu D300s kamerai.
nu jā ja vajag to vidio tad d700 neder. a domā tā d300s aizvietotaaja cena buus tik patiikama kad vinsh iznaaks?
Kas tad vainas D7000 sensoram? Cik es esmu redzējis, tad attēla kvalitāte ir tāda pati vai labāka kā D300/300s 12MPx sensoram. Korpuss arī ir no magnēzija. Es domāju, ka izšķirošais faktors būtu, vai esi mierā ar nedaudz mazāku bodiju. Un D7000 ir viena, vismaz man, patīkama lieta- konfigurējamie režīmi, kas jau labu laiku ir Canon.
RudeWolf:
kas ir konfigurējami režīmi? tipa P, M, S?
Nē, tipa C1, C2, C3. Atmiņas bankas, kur saglabājas visi uzstādījumi.
nu jā ja vajag to vidio tad d700 neder. a domā tā d300s aizvietotaaja cena buus tik patiikama kad vinsh iznaaks?
Es domāju, ka dārgāks par D700 jau nebūs, jo diez vai pus PRO kameru tirgotu pa PRO kameru cenām.
Nē, tipa C1, C2, C3. Atmiņas bankas, kur saglabājas visi uzstādījumi.
A kam tie C1, C2, C3 vajadzīgi, nekad tos neesmu izmantojis un vēl visi parejie uzstādijumi, bildēju parasti RAWa un vus notiekas pats par sevi ko vajag piereguleju uz kompja, lielako ties P režīmā vai Av, nu ja studija ta M. Tas kas vis iekša sabāzts pat nezinu kam domāts, un kam to visu sabāž?
D400 iznākšana šogad ir ļoti ticama,domājams 24mpix DX matrica,protams ar video.Bet prezentācija pressene un reālā pieejamība ir divas dažādas lietas,ja prezentēs augusta beigās (tas ir tradicionāls laiks),tad piejamība gada beigās.Aprīļa sākumā it kā kāda pressene nikonam esot paredzēta. Magnēzija korpuss protams laba lieta,bet nosprāgst jau iekšas nevis korpuss.Un smagos eksplutācijas apstākļos nevar zināt,kas labāk-izturīga kamera,vai kamera kuras nav žēl(Canon?)
Es arī nevaru iebraukt, kāds labums no tā, ka no trieciena neparādās plaisa korpusā, bet parādās platē, saliecas kādas asītes un nolec no eņģēm spogulis.
Chingis_Khan:D7000 tomēr ir ... ir sliktāka bilžu kvalitāte, zemākas iso iespējas, arī slēdža ilgmūžīgums mazāks.
Šis gan būs šķībi, D7000 ir labāka matrica, labāki augstie ISO, labāks DR, un slēdža resurss, ja nemaldos, abiem ir vienāds. Iekš Nikona d7000 un Penaxa K-5 esošā sony matrica pašlaik ir labākā aps-c matrica kāda pieejama.
lkz:C1, C2, C3 bezjēdzība (vismaz tik tālu kā arguments, lai teiktu, ka tai kamerai liels pluss)
OMG
Tiešām bezjēdzība, ja var ar vienas pogas nospiešanu atrubīt AF iestatījumus, kas nav vajadzīgi studijā + no jpg>raw + isoauto>iso 100 + WB jau iepriekš iestatītais studijai utt.utjp...
lkz:C1, C2, C3 bezjēdzība (vismaz tik tālu kā arguments, lai teiktu, ka tai kamerai liels pluss)
OMG
Tiešām bezjēdzība, ja var ar vienas pogas nospiešanu atrubīt AF iestatījumus, kas nav vajadzīgi studijā + no jpg>raw + isoauto>iso 100 + WB jau iepriekš iestatītais studijai utt.utjp...
Nu nu AF studijā nav vajadzīgs, vajadīgs un vēl kā vajadzīgs, es piemēram vispār ar MF nebildēju jo neredzu skatu meklētājā asumu, un studijā ari uz atvērtiem caurumiem reizēm bildēju.
čukasov, Tev studijā nepieciešams 51 punkta auto fokuss, vai arī pastāvīgais fokuss ar garo piemeklēšanu, vai arī matricas ekspozīcijas mērīšana utt.utjp? Vai nav vieklāk ar vienu pogu atrubīt to visu? + ja var salikt: 1. iestatījums jpg pa taisno uz printeri 2. raw studijā 3. jpg ar auto iso+ šādas tadas AF opcijas; 4. raw dabasskatiem 5. sports( AF opcijas + max/min auto iso iestatījumi)... ... utt...????
imgfoto:čukasov, Tev studijā nepieciešams 51 punkta auto fokuss, vai arī pastāvīgais fokuss ar garo piemeklēšanu, vai arī matricas ekspozīcijas mērīšana utt.utjp? Vai nav vieklāk ar vienu pogu atrubīt to visu? + ja var salikt: 1. iestatījums jpg pa taisno uz printeri 2. raw studijā 3. jpg ar auto iso+ šādas tadas AF opcijas; 4. raw dabasskatiem 5. sports( AF opcijas + max/min auto iso iestatījumi)... ... utt...????
var but, bet tā kā es pēdējā laikā bildēju reizi mēnesī un tad kādus 50-100 kadrus, tad nesaskatu tam īpašu vajadzību, man pa 2 gadiem nedaudz virs 10K ir izbildēts .