Ir nepieciešams zenit 19 remonts, liekas ka kaut kas ar slēdzi nav kārtībā. varat ieteikt labu, kvalitatīvu servisu, kantori? Senāk bija jau labots, gāja viss labi, bet liekas ka tā pati vaina un kantoris kur toreiz nesu, vairs neeksistē. Neesmu rīdzinieks, tad nepārvaldu fotomeistaru vietas. varat droši ieteikt rīgā.
Dodu 99% ka šis verķis nav remontējams. Zenti 19 bija "Elektronisks" slēdzis tāpat kā ZENĪT 18 , jau tajos tālajos laikos kad viņus ražoja ieraudzīt ejošu eksemplāru bija visai ekskluzīvs notikums
Lunis:Dodu 99% ka šis verķis nav remontējams. Zenti 19 bija "Elektronisks" slēdzis tāpat kā ZENĪT 18 , jau tajos tālajos laikos kad viņus ražoja ieraudzīt ejošu eksemplāru bija visai ekskluzīvs notikums
Man kādreiz darbā tāds bija, pa brīnumu- normāli un precīzi strādājošs. Pēc "parastajiem" Zenītiem ar "lupatas" spraugslēdzi un garāko automātisko ekspozīciju 1/30 bija ļoti nepierasti, ka šams pats varēja nomērīt un automātiski atstrādāt garās ekspozīcijas... Nu bet mūsdienās gan to remontēt nav jēgas- baidos, ka remonta izmaksas nebūs mazākas par normāla labas firmas analoga pirkšanu. Ja nu vienīgi kāda dikti personiska nostaļģija...
Ak tad Zenit 18 arī bija?Neesmu pat dzirdējis.19-o zinu.Nu nemaz nav līdzīgs zirgam.Nē nu nopietni-cilvēks lūdz padomu,tad jāpalīdz.Varu tikai atkārtot jau teikto-gribi mocīties nes Naglam.Tikai ui ku bieži būs uz turieni jāstaigā!Jo lūzīs kā brālis,tas nu ir ar garantiju.Nudien labāk paņem kādu lietoto kaut vai no Frīža un būs daudzmaz miers.
viecha:Ak tad Zenit 18 arī bija?Neesmu pat dzirdējis.19-o zinu.Nu nemaz nav līdzīgs zirgam.Nē nu nopietni-cilvēks lūdz padomu,tad jāpalīdz.Varu tikai atkārtot jau teikto-gribi mocīties nes Naglam.Tikai ui ku bieži būs uz turieni jāstaigā!Jo lūzīs kā brālis,tas nu ir ar garantiju.Nudien labāk paņem kādu lietoto kaut vai no Frīža un būs daudzmaz miers.
Frīdim jau sen šie grabulīši vairs nemēdz būt. Ja nu vienīgi kautkur daži pusdzīvi Zenit-E mētājas. Taču tie tik naidniekiem domāti...))
aiznes uz lāčplēša ielas foto bodi (lacplesa 56 laikam), viniem tur bija meistars.. reiz vienu savu analogo kameru tur remonteeju.. pa izmaksaam gan es nez cik izdevigi tadu buus labot.
Bija. Nezinu kā dzīvē, bet Sovetskoje Foto bija pasniegts kā ellīgi augstas klases verķis ar cenu 550 rub. Bet nu laikam tālāk par opitnij obrazec priekš VDNH stenda netika.
Bija. Nezinu kā dzīvē, bet Sovetskoje Foto bija pasniegts kā ellīgi augstas klases verķis ar cenu 550 rub. Bet nu laikam tālāk par opitnij obrazec priekš VDNH stenda netika.
Nez kā par izstādi, bet šeit raksta, ka sērijveidā ticis ražots 1980-87 g.g.
Schneider:Nu labi, pierunāji, tika ražots arī sērijā: Всего было выпущено 7001 шт. www.rus-camera.ru... [url=http://www.photohistory.ru/1207248179129611.html
Va]http://www.photohistory.ru/1207248179129611.htmlVa[/url] vells!Veseli 7001 štuki.Viegli varat iedomāties,ko nozīmē"črezmerno siļnaja otdača" slēdzim nostrādājot!It kā runa būtu par kalašņikoviem!Un 550 rublēni...nūū zēni!Praktica no rokas gāja ap 300 tikai.
Jautajums kads zenits un kas pa vainu ? citadi letak ir nopirkt jaunu neka remontet un laiku teret? ja ir intrese ir dazadi lieki zeniti aiskerusies kadi 40 ir gan fedi 60 utt
Z-19, murgs... tālajos laikos bija 2 gab, viens kā strādāja, tā strādāja, otrs tik pa remontiem.... lētāk bija nopirkt jaunu zenītu, jo maksāja priekš tiem laikiem fototehnika kapeikas... ja kāds meistars sataisīs perfekti Z-19, piemineklim latiņu noziedošu, vai pat 5us... kad bildēju savulaik ar to z-19, sajuta bija tāda, ka šitam maitam ir intelekts, raksturs točna.... sāks gļukot, vai apstāsies tad, kad to vismazāk vajag.... pēc kāda laika strādā....laikam šim atpūta bija nepieciešama....vispār krievu brīnums...
Cik tas 19 maksāja bodē?Lāgā vairs neatceros,bet kaut kur pāri pa 200 liekas bija.Un tās nemaz toreiz nebija tādas kapeikas!Vidējā mēneša alga.Tikpat cik džinsu bikses pie pulksteņa!Un arī tagad par vidēju mēneša algu var nopirkt basic spoguleni.Tikai kvalitāte gan pavisam cita.
diezgan bezcerīgi, bet var pārvandīt atvilktnes, moška kāds čeks atrodas no tiem laikiem... zenit ttl, kazis maksāja ap 70 rubeļiem, objektīvs mir 55.... nu tā nebija nauda...tas , ka algas bija padomijas cilvim zemas, neliedza i moskvicam, i volgai sakrāt, veikalos nekā tipa nebija, bet visi staigāja apģērbušies, un pat paēduši ar 1u veikalu uz 10 kvā kilometriem... ja tajos laikos rimi maksimas būtu, tad durvju aiļu standarts sen būtu uz attiecīgi platākām nomainīts)
Nekā.Zenit ET ar Heliosu bija apaļš 100.TTL jādomā,ka krietni vairāk.Par to sakrāšanu Moskvičam (Volgu nemaz oficiāli nopirkt nevarēja un tā maksāja padsmitos tūkstošu) kā nu kuram...Man bija jāsāk no apaļas nulles,ne mani ne sievas vecāki neko nepiemeta.Divi bērni...nu tā zin...man alga bija virs 300,sievai pie 200.Nu ņefiga tur nekrājas,ja tev nav nekā un pēdējais nieks ir jāpērk no jauna.Sākām ar lietotu ledusskapi...oi jautri gāja.Bet par Moskviču gan nesapņojām.
Zenit-19 ar Zenitaru-M maksāja 345, ar Ģeļiosu - 295 rub. Man, sakaru montierim ar 5.kategoriju 80-to sākumā alga bija 67 kapeikas stundā+progresivka-podohodnij un bezdetnij, kaut izstiepies, bet vairāk par pusotru simtu uz rokām dabūt nevarēja. Maize maksāja 20 kap, vienīgā desa, kura bija veikalā, komisijas 4,30, polšs 5,30 vai Sibirskaja un Pšeņičnaja - 6,20. Šoferim stavka bija 51 kapeika stundā, bet kolhoza laukkopības brigādē tantiņas stīviem pirkstiem rāva cukurbietes no sasalušās zemes par 70 rub. Mana sievasmāte par darbu atpalikuša kolhoza teļu fermā bija nopelnījusi ar gumijas zābakiem sabeigtas kājas un pensiju kā šodienas moderno cenu - 19,90 rub. Moskvičus pirka par sievasmāšu sivēnu naudām, bet Volgām varēja sakrāt tikai pirmrindas kolhozu kombainieri (sezonās) un ceļu daļu greideristi. Par VEFa pirmrindniekiem nezinu, esmu no mazpilsētas.
Skatos, Šneider-kgs bišku vēlāk par mani sācis polšus gādāt... Mans pirmais polšs (varētu būt "Kristāls"), ar draugu pirkts lauku balles apmeklējumam (vidusskolas 11. klasē, tātad 1968. vai 9 gadā)) maksāja tikai 3,07 rub.. Pēc tam ilgu laiku viduscipars bija 4,12 par labāku un 3,62 bik prastāku šņabi.. . Bet pirmo paša pirkto zenītu atceros- tiešām tas bija Zenit-E ar Heliosu pa apaļiem 100 rub. pirkts (un tā brīvi nemaz plauktos nestāvēja- vajadzēja "cūceni" vai "blatu"). Pirmā inženiera aldziņa aviācijas ZPI 1975 g. man bija veseli 120 rublīši- nekādu dižu tehniku nesapirksi. Fotoaparāts toreiz jau bija no tēva "prihvatizēts" -vecais "Zenit-S", bet audiotehniku lasīju pa daļām veikalā "Prasmīgās rokas"... Ehh, skaistā jaunība...:
Man 11.klase bija 75.-76. g. Un pirmais Zenīts arī man bija Viļeikas Z-E ar G-44 par tiem pašiem 100 rub. Bet inženieriem alga laikam visur sākumā bija 120. Visi Višķu tehnikuma beidzēji, arī visi mani uzballemkopāskrienamie draugi, kuriem līdz armijai vēl kādu gadiņu vojenkomats bija atvēlējis, kolhozā tika ielikti tādā amatā kā ekspluatācijas inženieris ar algu tie paši 120 rub. Pēc pirmās algas piedraudēja priekšsēdētājam, ka pēc armijas aizies uz pilsētu un tika pārcelti kaut vai par piena mašīnas šoferi, jo tur darbs sākās nakts vidū, bet alga bija divreiz lielāka. Pēc armijas vienalga uz kolhozu neatgriezās.
Nu es speciāli aizgāju strādāt kaitīgajā cehā par galvaniķi nevis par meistaru lai tikai alga būtu.Nu jau pietiks par to jaunību-jaunatne sāks viebties.Vēl tik piebildīšu,ka mana dropmaņa karjera sākās ar 3,62!