viecha:Ne viena vien ar daudz lielāku izdomu un interesantāka nekā mūsdienu studijas plikņi vai skaistās ainavas!
Ir jau arī tagad jautrīši starp fotogrāfiem,vienīgi šabloniskajā smukbilžu jūrā viņus grūti pamanīt.Bet kas ir interesanti,vairums gados arī nav jauni. Krievijā skatos interesantas lietas mēdz uztaisīt reklāmu fotogrāfi,laikam relaksam.Bet par cik šiem ir laba tehnika un pieredze,tad muļķa laišana vēl arī kvalitatīvi sanāk.
Nē nu protams,ka ir arī tagad.Un arī starp jaunajiem. Bet vispēr zin...sanāca tā ,ka gadus 10 vai pat 15 es nelikos ne zinis par to ko dara citi.Tā ap 90.gadu līdz kādam 2000.sākumam,nu līdz internetam.Vecie klubi bija ciet,pats sāku nodarboties ar naudas pelnīšanu un tā...kauč ko jau bildēju,bet pilnīgi savā nodabā.Arī tehnoloģiski tas bija visštruntīgākais periods-kad visi dragāja uz krāsu negatīva,C-41 un autokopēšana.Maz tur ko varēja iejaukties.Nu un tad sāku ložņāt pa internetu un izsecināju,ka pa nieka 15 gadiem pasaule ir smagi mainījusies.Ieraudzīju tādas kaudzes ar bildēm,ko agrāk neviens nebūtu uzdrošinājies nest rādīt uz fotoklubu.Tie paši saulriet-silueti,kaķi,puķes...ārprāc!Ja ko tādu rādītu čaļiem teiksim 85.gadā,tevi takš dzīvu apēstu un ņirgtu vēl gadu par tavu "daiļradi un mākslu".Nu labi,teiksi internetā var nākt visi.Bet tas pats notiek arī dzīvajā.Esmu redzējis kādas bildes cilvēki nes lai piedalītos izstādēs.Lai arī vietēja mēroga un amatieru,tomēr izstādēs.Kas notiek?Fotokluba biedri nezin kas ir ISO un 2 gadu laikā nav pacentušies to noskaidrot....toties pilnā sparā dragā pa kokiem un mākoņiem.Man tas liekas kaut kas pilnīgi mežonīgs un aplams,bet citi tā nedomā.Tā kā būs vien jāsadzīvo un jāpieņem pasaule kāda tā ir,jo vai tad nu es būšu tas lāpītājs?
viecha,--ir viens vecis,kurš vienmer,kad es par šīm lietā par daudz sāku domāt,nomierina un saka ,ka viss tas ir sūds,un galvenais pašam urbt savu funktieri un pilnveidot SAVU varēšanu. Domāju,ka viņam ir taisnība,kakas laiks pa straumi aiznesīs arī tā.