ja par tēmu, tad grēks būtu Heliosam neizmantot F zem 2 ........... , bet par autoru runājot, gan jau viņš aiz profilbildes maskējās ......[ pieņēmums ] ...........
Schneider:A labuma no tiem visiem 0,65 vai 0,1. Kā autopasaulē no Trust SSC. Uztaisīts tika, visi pieņēma zināšanai, bet praktiskais pielietojums...
Piemērs no dzīves. Maestro Kubriks filmā "Barry Lyndon" (imho labākā kostīmfilma pasaulē) daudz izmantoja kosmosam taisītu 0.7 Zeissu. Tā iemesla dēļ, lai varētu telpā filmēt reālā to laiku apgaismojomā - sveču gaismā. Rezultāts ir lielisks. Bilde kā no vecmeistaru gleznām.
Nu ko lai saka, plašs pielietojums... Bet ikdienā fotogrāfijā?
Domā NASA Zeissam tādus stiklus pasūtina, lai tikai pazīmētos??? IMHO viņi arī tos lieto ikdienā. Fetels tak arī F1 bolīdu ikdienā darbam lieto. Kaut kā neesmu vēl redzējis dzīvē nevienu ieviestu tehnoloģiju, kurai nebūtu adekvāts pielietojums. Atšķirība tik tāda - kas vienam ir sapnis vai lieka greznība, otram rutīna.
Schneider:
Nu ko lai saka, plašs pielietojums... Bet ikdienā fotogrāfijā?
Domā NASA Zeissam tādus stiklus pasūtina, lai tikai pazīmētos??? IMHO viņi arī tos lieto ikdienā. Fetels tak arī F1 bolīdu ikdienā darbam lieto. Kaut kā neesmu vēl redzējis dzīvē nevienu ieviestu tehnoloģiju, kurai nebūtu adekvāts pielietojums. Atšķirība tik tāda - kas vienam ir sapnis vai lieka greznība, otram rutīna.
Tas Kubrika f/0.7 oriģināli jau arī bija NASA pasūtījums. Lai varētu ēnā foķēt viskautko.
Sapper:
Tas Kubrika f/0.7 oriģināli jau arī bija NASA pasūtījums. Lai varētu ēnā foķēt viskautko.
Nevajag jaukt dieva dāvanu ar olu kulteni, tas ir kīno ar foto, k;ino uzņemšanai ir pavisam cits asums ne kā foto uzņemšanai.
Nevajag jaukt dieva dāvanu ar olu kulteni, tas ir kīno ar foto, k;ino uzņemšanai ir pavisam cits asums ne kā foto uzņemšanai.
Nu tad arī nejauc!!!! Es ne brīdi neesmu apgalvojis,, ka f07 ir panaceja fotogrāfijā. Sākotnēji uz precīzu Schneider jautājumu sniedzu precīzu atbildi. Tālāk sākās retorika.
P.S. Un vispār - Kubriks filmēja ar Nasa fočika stiklu un nevis otrādi. :P
Bet ja bez pārspīlējumiem, nosaucot vienu pašu lietotāju, kuru zina visa pasaule? Cik veikalos ir nopērkams 0,65 un cik paziņām tāds ir? Kubriks un Fretels nav ikdienas lietošana, labi, neprecīzi noformulēju, domāts bija plašs pielietojums. Par Pentaxu 645D, nu ko lai dara, es nelietoju visu, kam man pietrūkst naudas, bet tas nenozīmē, ka 70-200/2,8 IS pieskaitu 0,65 vai F-1 ekskluzīvam.
nu bet tas tak nav širpotrebs, pats saproti, nav šā stikla pienākums būt katra lamera fotosomā. Toties ir daži maksātspējīgi advancēti jūzeri, kas bez tāda nevar iztiekt, ar to arī pietiek.... Tu tādu jokainu diskusiju uzsāki - ja mainstrīmam nevaiga, tad nafig vispār vaiga... :P
Schneider:Bet ja bez pārspīlējumiem, nosaucot vienu pašu lietotāju, kuru zina visa pasaule? Cik veikalos ir nopērkams 0,65 un cik paziņām tāds ir? Kubriks un Fretels nav ikdienas lietošana, labi, neprecīzi noformulēju, domāts bija plašs pielietojums. Par Pentaxu 645D, nu ko lai dara, es nelietoju visu, kam man pietrūkst naudas, bet tas nenozīmē, ka 70-200/2,8 IS pieskaitu 0,65 vai F-1 ekskluzīvam.
nu es laikam duriks, ir sanācis it bieži lietot 1.2 1.4 utaml fragmas, vispār lielais vairums bilžu man ir ar F skaitli līdz 2.5, ja neskaita desas, ainavas utaml
Reku www.youtube.com... skatījos uzjautrinājos , stīvās lelles brīžam safilmētas ar kādu baigi vinjetējošu stiklu ar mazu f: jo pat ausis šmigā runājot , skatīties jocīgi toties kāda MĀKSLA
Lunis:Reku www.youtube.com... skatījos uzjautrinājos , stīvās lelles brīžam safilmētas ar kādu baigi vinjetējošu stiklu ar mazu f: jo pat ausis šmigā runājot , skatīties jocīgi toties kāda MĀKSLA
he, iespamoshu es ar - meetaajas man te viens P0-109-1a 5cm f/1.2 stiklinjsh/taa dalja no kaut kaadas kinokameras, cik saprotu. tiek izmantots kaa lupa...
ka saprotu, pastav teoretiska iespeja tikt vel pie tadiem... ir kadam pieredze?