johans:Pēdējās dienās ebay.com uzlekušas atsevišķu objektīvu cenas , plus bhp šie stikli nav pieejami Cunami efekts ???
Paņikjors, .....neuzsit cenu
sk. pats, ja netici . Ne par to ir stāsts .......... vienkārši ir iespēja pasūtīt Nikon stiklus us uz vietas un bāc - 35/1.8 pie 300 $ , Tokina 11-16 jau pie 700.
Nu cietušas esot canon, nikon rūpnīcas... Sony un Sigma laikam vairs nav vispār (tā dzirdēju, ziņas nepārbaudītas) Pro nikons - out of stock gandrīz visur Par kanoniem nezinu, cenas lecot ahūna...
Pieļauju, ka viņi īpaši nelielās ar kataklizmām, jo šērholderi galvas var atraut, tā ka ja vispār atdzīst ka ir kaitējumi, tad realitāte ir 17x skarbāka...
Bet nu labi, ja jautājums bija vai katastrofa iespaudos stiklu cenas, tad jā, ir jau iespaidojusi
iespaidos, iespaidos tās cenas. B&H un Adorama arī jau sāk celt cenas. Un nevajag jau būt nonestai tieši rūpnīcai, kas ražo fotolietas kādam konkrētam tirgum. Pietiek jau ar to, ka visām Japānas kompānijām ir kāds kaitējums no cunami (kaut nefoto rūpnīcas), visas ietekmē transporta ierobežojumi, valdības ierobežojumi, kas sākotnēji tika noteikti, tagad vēl varbūt būs energoapgādes ierobežojumi. Tas viss zāģis tak ir jāatpelna.
Un arī dīleri nedabon tik raiti piegādes pietiekamā apjomā un bieži vien pieprasījums pārsniedz piedāvājumu un cena augšā iet arī šī iemesla dēļ. Tā kā fotopreces 2010. gada cenās tuvākā gada laikā vairs negaidiet
Es jums varu atbildēt par Canon , par NIKON neņemos spriest jo īstenībā NIKON salīdzinājumā ar Canon ir neliels šauri specializēts uzņēmums daudz daudz reiz mazāks bizness ka Canon. Kas attiecas uz Canon tad savulaik šad tad papļāpāju ar Franču tehniķiem kas mums tehniku apkalpoja un reiz man par pārsteigumi viņi taisīja lielas acis par "Japānu" jo kā izraidījās tur viņi ne reiz nebija bijuši visa tā ražošana kas atiecās vismaz uz to tehniku ko mēs izmantojām esot Kanādā uz turieni šie ar braukuši uz "Ekskursijām" . Piemēram kad pasūtīju dīvainu toreiz maz zināmu Macro stiklu CANON 50mm f.2,5 viņu akurāt ~3 mēnesi bija jāgaida akurāt no Kanādā atrodošās rūpnīcas viņu arī piegādāja , skaidri gaiši bij arī rakstīts Ražots Candā Pie reizes apriežiet savas kameras un paskatieties kas tur rakstīts ka ražotājs ir Canon INC un tik ļoti reti ir Made in Japan. Piemēram Canon fočukus vēl bez Canādas ražojot arī Ķīna , Taizemē un Honkongā
Kāda nozīme ir tam,kur ražots jūsu daikts?Jums šķiet,ka in Japan taisītie ir kvalitatīvāki nekā tie,kam made in Taivan?Visi takš iet caur Canon pārbaudēm un testiem un atbilst Canon kritērijiem.Nezinu,bet man liekas tas ir tāds veco laiku domu gājiens.Un otrs-vai tad jūs varat izvēlēties teiksim 550.bodiju ražotu tur vai citur?Man draugs šitā darīja šnabja veikalā-šito pudeli nolieciet atpakaļ plauktā,man lūdzu to tur pilnāko!Vells viņ zin,tikko apskatījos-vienīgi uz kitenieka rakstīts Canon EF lens.Uz platā,garā,uz bodija un uz gripa stāv Canon INC made in Japan.
vot tieši Made in Canada token nevarētu būt rakstīts, --->Luni taisi bildi savam macro brīnumam, man tas jāredz a par to ka ir Canonam ražotnes Malaysia ,Taiwan un China tas ir fakts. Ir atsevišķas produktu grupas kas Japānu tā arī neierauga, BET ir objektīva/fočuka daļas kuras gan sākotnēji ir Japānā ražotas, tad tās pārsūta un tad pārējo melno darbiņu paveic taj Malaysia,Taiwan vai China. Es vot piemēram sūtu no Japānas un uz tiem Kiss`iem X3/X4/X5/(500D/550D/600D) ir tikai Made in Japan, pat KIT stikls 18-55IS ir Made in Japan, savukārt KIT EF-S 18-135IS ir Made in Taiwan, uz kastes divas rindas: Body: Made In Japan. Lens : Made in Taiwan.
es jau ar domāju ka čekings un kontrole ir visām ražotnēm augstā līmenī, un visā visumā brāķa procents ir diezgan niecīgs. Tākā lai arī cik tur tās rūpnīcas būtu ārpus Japānas un nav cunami redzējušas, tikuntā viņas visas cietīs un būs pārtraukumi ražošanā kas veidos deficītu, kas jau sāk pamazām novēroties. CENAS AUG ,tas ir fakts, jo kāpēc lai nenotirgotu atlikumus ar lielāku profitu jo visi atklāti zin ka Japānai tagad shutdown. Es nebrīnīšos ka cenu kāpums kas pašreiz novērojums ir neatgriezenisks, jo šākā tā Japānai ir pēdējais vārds pie gala cenas. Labāk būtu padomājuši kā Latvijā uzražot CANIK aparātus
Interesanti, man divi EOSi... un abiem teksts "COMPLIES WITH THE CANADIAN ICES-003 CLASS B SPECIFICATIONS" Japāņi Eiropai ražo rumpīti, kas kanādas kvalitātes standartam atbilst... un tas uzraksts arī franču valodā... www.i-spec.com... Toč krutka būs. Gandrīz kā padomjzemē uz ceinera Ļeņins kepkā.
Kepkā... Ja tos rumpjus kanādā ražo, tad šamie nav tricināti. Bet cenas augs bik tāpēc, ka japānā ražotās produkcijas tirgū vienalga pietrūks. Cita lieta ka krīzes dēļ pieprasījums katastrofāli krities, un nešaubos, ka ir pamatīgi uzkrājumi...
Ko Jūs te sējat paniku Vienmēr pasaulē uz globālo nelaimju rēķinā kāds ir iedzīvojies, tā ir bijis ir un būs. Ir diva veida biznesmeņi: vieni šādā situācijā necels cenas un vairāk nopelnīs, citi cels cenas sēs paniku un uz muļķu rēķina nopelnīs Pasaulē ir nenormāla preču pārprodukcija (tām precēm, kurām nav izteikts derīguma termiņš)....... piemēram; 1. Toyota var slēgt visas savas komplektējošo detaļu rūpnīcas (izņemot virsbūvju detaļu) uz 3 gadiem un neviens nejutīs detaļu trūkumu...... 2. LCD monitoru matricas ir saražotas tik daudz ka saliekot vienu pie otras var noklāt 2/3 ASV teritorijas 3. Uz katru pasaules iedzīvotāju ir saražotas 1 tonna visa veida radiodetaļas.
Zinot kā normālu ražošanu organizē rietumos + japāņi pa lielam vispār iztiek bez noliktavām, tad stāstā par toyoto var mierīgi ierakstīt LADA...tad es ticētu vairāk....
Es te ta vizualizēju... ja gadā izlaiž piemēra pēc 300 000 motorizētu vienību, tad noteikti Toyota no apakšuzņēmējiem tur stoku ar 2mlj piepīpētājiem pa 3 USD, ABS devējiem par 15 USD utt... Nu puiši ta vienkārši sanem detaļas ar 3 gadu pēcmaksu vai arī ir tik stulbi, ka uzbūvē angarus pus Liepājas izmērā un samauc iekšā preces pusgada apgrozījuma apmērā... Japānā zemes at liku likām, NĪ nodokļu nav utt...
Kaut ko tik stulbu sen nebija nācies dzirdēt...marš toyotas japuškiem uz Ladu mācities loģistiku!
Oliss, pirms kaut ko uzraksti - iztēlojies noliktavas ar 3mlj izpūtēju komplektu...
Uj, palabošu... The Japanese automaker reported worldwide sales of 8.42 million vehicles last year — 30,000 more than General Motors Co.'s 8.39 million. Toyota dethroned GM as the world's No. 1 automaker by vehicle sales in 2008 — a position GM held for 76 years.
Noliktava ar 24 mlj izpūtēju koplektiem...saimniecība ar 30mlj katalizātoriem...ātrukārbām utt...
Tas ka tu nezini es saprotu Piemēram Toyotai rūpnīcas be Japānas ir Malaizijā, Argrntīnā, Filipīnās, Indijā un ASV un varbūt vēl kautkur noteikti nezināji Un tā ir visām lielākajām firmām-koncerniem pasaulē..... Viena Japāna nevarētu nodrošināt ar mašīnām visu pasauli. Un vēl detaļu noliktavas ir visā pasaulē un nejau mazi angāri. Kaut vai japāņu autodetaļu noliktava Somijā aizņem 300ha platību, stādies priekšā? diezin vai......
Nu puikas, forumus esat sajaukuši, izpūtēji ir: www.iauto.lv...
Cik es zinu par Sony, tad tie daudz aparātus komplektē Taivānā, Ķīnā utt., bet sensoru ražošana viņiem Japānā uz vietas, lai ķīnietēni nenosper tehnoloģijas. Pēdējās 3 nedēļās neesot uztaisīts neviens sensors, jo zemestrīču gadījumā >5 balles iedarbojas afteršoki, kas aptur visus robotus, lai tie nesačakarējas. Tādas līnijas nokalibrēt un palaist no jauna prasa ne jau vienu nedēļu. Bez tam, kā jau minēts, esot elektības trūkums un tējas vārīšana tomēr svarīgāka par sensoriem... Sony resno galu bez īpašas pasūtīšanas un gaidīšanas man nekad nav izdevies Latvijā nopirkt, arī 2008. gadā.