forum.gif
Asums.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Asums.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.04.11 19:07
 citēt
Gribētu, pajautāt, kā kustīgam objektam iegūt asumu/fokuspunktu drūmā dienā?
Publicēts: 03.04.11 19:09
 citēt
manuāli:exciting:
Publicēts: 03.04.11 19:14 labots
 citēt
BriedisK:manuāli:exciting:
Manuāli kāā? Man ar kameru ir tā, bilde ir ar asumu, ja ir kāds objekts ko viņa var izblurot. Piem motokrosā, kad braucējam priekšā ir lenta fokus punkti ir vietās. Bet, ja nav tad bilde ir tāda dīvaina neasa.
Publicēts: 03.04.11 19:18
 citēt
a piemērs?
Publicēts: 03.04.11 19:19
 citēt
A pa latviski var?
Publicēts: 03.04.11 19:21
 citēt
Senders:A pa latviski var?

pa latviski... feil.
Publicēts: 03.04.11 19:22
 citēt
tur ir nianses, un varianti.... , piemēram, kamera jāvelk līdz kust. objektam. ne visos apstākļos tas līdzēs, nedaudz arī jāpiešaujās ......
Publicēts: 03.04.11 19:22
 citēt
betas-apsargs:

pa latviski... feil.

Tu man tagad latviešu valodu mācīsi, feil:)
Publicēts: 03.04.11 19:24
 citēt
negatIvs:tur ir nianses, un varianti.... , piemēram, kamera jāvelk līdz kust. objektam. ne visos apstākļos tas līdzēs, nedaudz arī jāpiešaujās ......
Pat velkot līzi tā neklausa īsti.
Publicēts: 03.04.11 19:25
 citēt
Var. Bildēm nav asuma, lai ko es darītu. Viņai nepatīk kustīgi objekti. Kāpēc?
Publicēts: 03.04.11 19:26
 citēt
Senders:
betas-apsargs: pa latviski... feil.

Feil, es ironizēju tavu nemāku kasoties pie jaunkundzes valodas mākas..
Publicēts: 03.04.11 19:27
 citēt
Mazza:

kas pa tehniku, izklausās, ka autofokuss ir traki lēns.
Publicēts: 03.04.11 19:27
 citēt
Mazza:

fokusē ar roku, grozot gredzenu :super_man:
Publicēts: 03.04.11 19:28
 citēt
betas-apsargs:
Senders:

Feil, es ironizēju tavu nemāku kasoties pie jaunkundzes valodas mākas..
Vienmēr jau būs kāds kuram kautkas nepatiks.
Publicēts: 03.04.11 19:28
 citēt
Rojs:
Mazza:Var. Bildēm nav asuma, lai ko es darītu. Viņai nepatīk kustīgi objekti. Kāpēc?

fokusē ar roku, grozot gredzenu :super_man:
Kamēr nofokusēšū braucējs būs jau gabalā.
Publicēts: 03.04.11 19:29
 citēt
betas-apsargs:
Mazza:Var. Bildēm nav asuma, lai ko es darītu. Viņai nepatīk kustīgi objekti. Kāpēc?

kas pa tehniku, izklausās, ka autofokuss ir traki lēns.
Pentax k-x
Publicēts: 03.04.11 19:30 labots
 citēt
Mazza:

Ja bildē ar garām ekspozīcijām, tad labi jāzin fiziku un ko vēlies parādīt, viss kadrs nebūs ass pēc definīcijas. Ja velk līdzi, vajag stingru roku, vai attēla stabilizatoru, kas vertikālo kurstību kompensē... Ja baigi gara expozīcija, nebūs nekas, protams. Eksperimentē, un lai veicas.:face-smile:
Ja krievu valoda saprotama... photo-element.ru...
Publicēts: 03.04.11 19:32
 citēt
Mazza:

tāpēc, ka tu neskaties/neņem.vērā ko tev rāda kamera par diafragmu un slēdža laiku (vislielākie cipari visos ekrāneļos un skatu meklētājā) - rupji sakot nezini kā darbojas fotokamera, jeb neesi lasījusi/iegaumējusi fotoābeces pirmās 3-4lpp.

pierādījumi, šim jokam, ir apskatāmi miglaino bilžu EXIF failos, kuros rakstīts kā esi ļāvusi darboties savai kamerai
Publicēts: 03.04.11 19:33
 citēt
Elmarss:

Ja bildē ar garām ekspozīcijām, tad labi jāzin fiziku un ko vēlies parādīt, viss kadrs nebūs ass pēc definīcijas. Ja velk līdzi, vajag stingru roku, vai attēla stabilizatoru, kas vertikālo kurstību kompensē... Ja baigi gara expozīcija, nebūs nekas, protams. Eksperimentē, un lai veicas.:face-smile:
Jāā, man vēl daudzkas jāmācas. Itkā saulainā dienā bildes izdodas asākas/labākas. Piekrītu, ka labākais veids kā iemācīties ir eksperimentēt.:face-wink:
Publicēts: 03.04.11 19:36
 citēt
Maris:

tāpēc, ka tu neskaties/neņem.vērā ko tev rāda kamera par diafragmu un slēdža laiku (vislielākie cipari visos ekrāneļos un skatu meklētājā) - rupji sakot nezini kā darbojas fotokamera, jeb neesi lasījusi/iegaumējusi fotoābeces pirmās 3-4lpp.

pierādījumi, šim jokam, ir apskatāmi miglaino bilžu EXIF failos, kuros rakstīts kā esi ļāvusi darboties savai kamerai
Ņemu vērā, bet grūti piešāuties. Un atzīšos es mācos uz eksperimentēšanu un nēēsmu lasījusi fotoābeci. :face-smile:
Publicēts: 03.04.11 19:36
 citēt
Mazza:
Rojs: fokusē ar roku, grozot gredzenu :super_man:

kā darbojas autofokuss ir rakstīts dažas lpp tālāk - visticamāk tu nezini, ka jāfokusējas ar centrālo punktu pēc kontrastainas vietas vai arī atļauj kamerai pašai izvēlēties fokusa punktu - tumšos nekontrastainos apstākļos ar tumšo kit stiklu kamera (pareizāksakot viņas vārgais procesors) jūk prātā no šādas pavēles
Publicēts: 03.04.11 19:38
 citēt
a palasi - nelasīt tas ir tas pats kā pārvietoties pa labirintu ar cepuri līdz zodam uzmauktu

velosipādus nav jāizgudro no jauna - par to darbību jāpalasa plānā grāmatelē
Publicēts: 03.04.11 19:40
 citēt
normālam cilvim, stauji nežestikulējot, kustības vēl ir asas pie slēdža laika 1/160 s
Motorsportā pie tāda slēdža laika var kaut ko darīti, tikai līdzi velkot.
Lai labāk to saprastu- vajag izlasīt, kas ir slēdža prioritāte, uzslēgt uz tās kameru un patrennēties. Būs māksla rokā. Visam laiks- paris stundas...
Publicēts: 03.04.11 19:41
 citēt
Maris:a palasi - nelasīt tas ir tas pats kā pārvietoties pa labirintu ar cepuri līdz zodam uzmauktu

man lasīšāna nav pie sirds. Es pirmajās dienas tik daudz lasīju. Viss no galvas krīt ārā. bet nu labi. Pameklēšu kādas grāmatas. :face-wink: Paldies.
Publicēts: 03.04.11 19:43
 citēt
Mazza:Jāā, man vēl daudzkas jāmācas. Itkā saulainā dienā bildes izdodas asākas/labākas. Piekrītu, ka labākais veids kā iemācīties ir eksperimentēt.

nepiekrītu - labāk, džemperi velkot, ir apskatīties kur dekoltē ir birka un vilkt to uz muguras pusi - nav prāta darbs spraukties iekšā džemperī pa piedurknēm, augšu, apakšu kamēr beidzot tiec iekšā cilvēcīgā skatā - palasi, padomā un skaidrība būs klāt
Publicēts: 03.04.11 19:44
 citēt
lasīt nav galvenais - primāri ir domāt kas notiek, ko dari + izdarīt secinājumus no sekām (saprast)
Publicēts: 03.04.11 19:45
 citēt
Mazza:
Maris:a palasi - nelasīt tas ir tas pats kā pārvietoties pa labirintu ar cepuri līdz zodam uzmauktu

man lasīšāna nav pie sirds. Es pirmajās dienas tik daudz lasīju. Viss no galvas krīt ārā. bet nu labi. Pameklēšu kādas grāmatas. :face-wink: Paldies.

Ja ar ragaviņām gribas šļūkt, tad būs vien kalniņā jākāpj, paļubomu. Vot lūk tā.
Publicēts: 03.04.11 19:59
 citēt
Mazza: Ņemu vērā, bet grūti piešāuties. Un atzīšos es mācos uz eksperimentēšanu un nēēsmu lasījusi fotoābeci. :face-smile:

Nez, mašīnu vadīt pēc šī paša algoritma mācīsies? :)
Publicēts: 03.04.11 20:02
 citēt
Mazza:
Rojs:

Tad ir vienkāršāks veids, pasaki lai braucējs apstājās kamēr tu fotogrāfē, pēc tam viņš var braukt tālāk ;)
Publicēts: 03.04.11 20:04
 citēt
Mazza:
betas-apsargs: kas pa tehniku, izklausās, ka autofokuss ir traki lēns.
Pentax k-x

Ja ekspozīcija ir mazāka par 1/100 tad viņas būs izplūdušas, simt punkt'.
Publicēts: 03.04.11 20:31
 citēt
betas-apsargs:
Mazza:entax k-x

Ja ekspozīcija ir mazāka par 1/100 tad viņas būs izplūdušas, simt punkt'.
Ekspozīcija bija 1/1000-1/1250 ISO-400-800 f/-~5.6
Publicēts: 03.04.11 20:40
 citēt
Tad nofokusējies uz noteiktu vietu, uzliec MF un spied pogu, kad braucējs būs nonācis tieši tur.
Nez kādēļ ir izgudrotas profikameras sporta žurnālistiem, ja tik vienkārši būtu to visu profesionāli bliezt ar entry-level verķīti :face-grin:.
Publicēts: 03.04.11 20:43 labots
 citēt
Ja ir iespējams, aizņemies kādu gaišāku objektīvu, starpību gan jau pamanīsi.
Publicēts: 03.04.11 20:44
 citēt
Schneider:Tad nofokusējies uz noteiktu vietu, uzliec MF un spied pogu, kad braucējs būs nonācis tieši tur.
Nez kādēļ ir izgudrotas profikameras sporta žurnālistiem, ja tik vienkārši būtu to visu profesionāli bliezt ar entry-level verķīti :face-grin:.

Nunu, tāpat sportu var tā bildēt mierīgi ar ar tām švakajām entry-level kamerām!
Izklausās pēc tā paša nenofokusējas riktīgi.
Publicēts: 03.04.11 20:44
 citēt
Mazza:
betas-apsargs: Ja ekspozīcija ir mazāka par 1/100 tad viņas būs izplūdušas, simt punkt'.

nu ja tie nav hiper tuvplāni ar 300mm+ stiklu, tad asumam jābūt - vai nu traki nervozi kusties/spied.pogu vai arī atļauj autofokusam dinamisko meklēšanu vai kā nu to ekstru sauc - liec uz centrālo punktu (vai citu kompenei piestāvošu, bet vienu konkrētu) un fokusējies pēc kontrastainas vietas

ļoti īsi laiki tumšai dienai - patumšas tās bildas nesanāca? var paplusot
Publicēts: 03.04.11 20:46
 citēt
Mazza:
betas-apsargs: Ja ekspozīcija ir mazāka par 1/100 tad viņas būs izplūdušas, simt punkt'.

drīzāk ar fokusēšanos problēmas nevis ar slēdzi..
Publicēts: 03.04.11 20:47
 citēt
jāprasa, varbūt lietotājs nav pamanījis, ka pogai ir 2 stāvokļi? Ir gadījies, ka daži to nemaz nesajūt un spiež uzreiz grīdā un tad jautā- ko, tiešām 2?
Publicēts: 03.04.11 20:49
 citēt
Visdrīzāk ka fokusēšana ir uz single shot (vai ko līdzīgu) un kamēr fokuss apstiprinās un tiek nospiesta poga, objekts jau ir pakustējies, kas rada "nenofokusētas" bildes. Var līdzēt vai nu AI servo (vai kā nu to sauc neCanon kamerām), fokuss, kas darbojas līdz kustīgam objektam un pogas nospiešanas brīdī ir tur, kur tam jābūt vai arī Sch3.14eider piedāvātajam variantam.
Publicēts: 03.04.11 21:04
 citēt
talavietis:jāprasa, varbūt lietotājs nav pamanījis, ka pogai ir 2 stāvokļi? Ir gadījies, ka daži to nemaz nesajūt un spiež uzreiz grīdā un tad jautā- ko, tiešām 2?
Jā izmantoju to funkciju, ka ir 2 slēdži.
Publicēts: 03.04.11 21:07
 citēt
Mazza:
talavietis:jāprasa, varbūt lietotājs nav pamanījis, ka pogai ir 2 stāvokļi? Ir gadījies, ka daži to nemaz nesajūt un spiež uzreiz grīdā un tad jautā- ko, tiešām 2?
Jā izmantoju to funkciju, ka ir 2 slēdži.

Kas tas par zvēru?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas