forum.gif
Asums.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Asums.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.04.11 21:31
 citēt
sarežģijāt galvu meitenei,vienīgais, maris kaut ko mēģina pateikt.Domāju,ka labāk būtu klātienē parādīt.Esmu daudz sastapies ar zaļā režīma cilvēkiem,lai saprastu,ka fokusēšanās punktu nosaka fotoaparāts,un tam vienalga,kādu sižetu iedomājies fotogrāfs.Iesākumā izvēlies tikai centrālo fok.punktu,tas būs visātrākais un precīzākais,kadrējumu varēsi labot datorā.
Publicēts: 03.04.11 21:44
 citēt
jāizvelk rokas no.. un jāfokusē ::bad_smile:
Publicēts: 03.04.11 22:06
 citēt
ekoists:Esmu daudz sastapies ar zaļā režīma cilvēkiem,lai saprastu,ka fokusēšanās punktu nosaka fotoaparāts,un tam vienalga,kādu sižetu iedomājies fotogrāfs.

To nosaka zaļais kvadrāts Canonam, Pentaxim arī ziepinieka Auto Picture režīmā var izvēlēties AF punktu.
Nu vispār jau var vēl pamēģināt ieteikt bildēt ar DA* 16-50/2,8...
Publicēts: 03.04.11 22:17
 citēt
Schneider:
ekoists:Esmu daudz sastapies ar zaļā režīma cilvēkiem,lai saprastu,ka fokusēšanās punktu nosaka fotoaparāts,un tam vienalga,kādu sižetu iedomājies fotogrāfs.

To nosaka zaļais kvadrāts Canonam, Pentaxim arī ziepinieka Auto Picture režīmā var izvēlēties AF punktu.

Tikai tāds sīkums, būtu lietderīgi kādu "rorīti" no 50 mm.
Publicēts: 03.04.11 22:24
 citēt
Schneider:

es nezinu,kā ir pentaxim,bet centrālā punkta uzlikšana tomēr ir cilvēka faktors.
Publicēts: 03.04.11 22:28
 citēt
jēgas maz arī no centrālā punkta, gan no AI- servo, ja brauc pretim...
Publicēts: 03.04.11 22:33
 citēt
Vispār jau es, kad man jābildē kāds virsūbraucošs objekts, nepaļaujos ne uz kādiem punktiem, ne uz USM, tikai nofokusēta vieta.
Pentaxim var vēl uzlikt MF stiklu, ieslēgt AF, notēmēt uz objektu, nospiest pogu, kad objekts būs asumā, slēdzis pats nostrādās. Catch-in-Focus saucas.
Publicēts: 03.04.11 22:36
 citēt
talavietis:jēgas maz arī no centrālā punkta, gan no AI- servo, ja brauc pretim...

nu man ir gadījies ideāli asu kaiju ar f4/300mm pentacon (6x6 stikls kuru rūpnieciski pielāgoja m42 sistēmai) nobildēt - vnk pa vecam gaidot, kad *ielidos asuma zonā* nu, bet brāķa procents... mama myia :)

Publicēts: 03.04.11 22:51
 citēt
Nezinu,man arī canonam 1dmk3,nav problēmu uzlikt uz all servo.5dmk2 gan nav tik mīļš fokusēšanās ziņā.
Publicēts: 03.04.11 23:44
 citēt
Ko jūs te pūlaties meitenei ieskaidrot,ja viņa skaidri saka,ka lasīšana viņai nav pie sirds?Tad jau arī domāt netīk!Kas atliek?Eksperimantēt tālāk un brīnīties,ka nesanāk.Vai arī pirkt dārgāku kameru.:face-sad:
Publicēts: 03.04.11 23:53
 citēt
viecha:Ko jūs te pūlaties meitenei ieskaidrot,ja viņa skaidri saka,ka lasīšana viņai nav pie sirds?Tad jau arī domāt netīk!Kas atliek?Eksperimantēt tālāk un brīnīties,ka nesanāk.Vai arī pirkt dārgāku kameru.:face-sad:

Tikai eksperimentēt... Dārgākās kameras ar nedomā fotomeistara vietā.:face-grin:
Publicēts: 04.04.11 00:07
 citēt
Kā ta ne?Ja arī nedomā,tad dod cerību,ka nu tik būs!No smenas uz zorkiju,tad uz zenītu,prakticu,visādiem tur canoniem,nikoniem...utt.katru reizi tu,cilēks,domā nu tad beidzot ir! Un plus vēl kruti izskatās.:face-wink:
Publicēts: 04.04.11 06:51
 citēt
Schneider:Vispār jau es, kad man jābildē kāds virsūbraucošs objekts, nepaļaujos ne uz kādiem punktiem, ne uz USM, tikai nofokusēta vieta.
Pentaxim var vēl uzlikt MF stiklu, ieslēgt AF, notēmēt uz objektu, nospiest pogu, kad objekts būs asumā, slēdzis pats nostrādās. Catch-in-Focus saucas.

Ja objekts brauc virsūt, tad šī metode garantēti nodrošina neasu bildi. autofokuss tika ieviests, lai varētu bildēt kustīgus objektus - to nelietot mūsdienās kustīgu objektu bildēšanai nav nekada pamatojuma, tikai jālietot sekošanas režīms, kas katram ražotājam saucas savādāk
Publicēts: 04.04.11 08:18
 citēt
ak34:
Schneider:Vispār jau es, kad man jābildē kāds virsūbraucošs objekts, nepaļaujos ne uz kādiem punktiem, ne uz USM, tikai nofokusēta vieta.

Ja objekts brauc virsūt, tad šī metode garantēti nodrošina neasu bildi. autofokuss tika ieviests, lai varētu bildēt kustīgus objektus - to nelietot mūsdienās kustīgu objektu bildēšanai nav nekada pamatojuma, tikai jālietot sekošanas režīms, kas katram ražotājam saucas savādāk

Vo kamikadzes... Ja virsū brauc, es gan bēgu. Pulicera gribētāji tik tādās reizēs bildē.:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):