Gaiš, bet tas 28mm ne visai , esmu uz FF licis tad vel neko bet uz cropa maz no tā jēgas, un ari uz FF 28mm tads kaut kads nelāgs, man vismaz nepatika.
chukmasoff:Gaiš, bet tas 28mm ne visai , esmu uz FF licis tad vel neko bet uz cropa maz no tā jēgas, un ari uz FF 28mm tads kaut kads nelāgs, man vismaz nepatika.
RudeWolf:Man uz pilnā vai nu 24 vai 35 vai 50. Tas 28 tāds ne šis ne tas.
nū. 24 mm krutāk, bet uz FF 28 mm 1-mēr skaitījies platlenķis tā pēc GOST'a jau kopš filmu laikiem. caur 35 mm Pasaule diezgan smuka izskatās un sit mani kaut ar slapju lupatu, neiebraucu, kadēl 50 mm polutjiņņiks, ne 35 mm skaitās, ka atbilst dabistiskam redzējumam.
bija pārreiz darīšana, uz FF, skatulenķis ļoti patika, ģeometriju ar nekropļija, af ar usm, daudzmaz precīzs BET zīmēja ar atvērtu fragmu ( ja apskatījās 100% izmērā ) kaut kā neforši Bet tas kas man tika, varēja būt diezgan apjāts
shauttra:Ko tur uz piegriztu fragmu var dabūt?? pie mums 2,8 jau tumšs skaitās...
pilsētas legendas un blēņu stāsti, ar uber atvērtajiem caurumiem, nebildē tak ne viens ainavas vai ko l''idzigu, gan dienā gan naktī. Vaļējie caurumi ir domāti tikai un vienīgi portretuzņemšanai vai studijas iestudējumiem, reizēm ari kadai ielas reportāžai vai sesijai var izmantot, bet ne aibavām, tur jagriež ciet lidz F4-8.
te pa ziemeļblāzmām i bazars. Kuras pie mums ir švakas un te notiek cīniņš par katru gaismas kvantu, lai sanaktu norm bilde ir vainu jāgrīez neveselīgi augsts ISO, vai jaatstaj caumurs vaļā. Katrs fragmas stops ir zelta vērts... tapē arī mēģināju ar 1,8.
shauttra:te pa ziemeļblāzmām i bazars. Kuras pie mums ir švakas un te notiek cīniņš par katru gaismas kvantu, lai sanaktu norm bilde ir vainu jāgrīez neveselīgi augsts ISO, vai jaatstaj caumurs vaļā. Katrs fragmas stops ir zelta vērts... tapē arī mēģināju ar 1,8.
Nu ja feragma piegriezta uz F4-F8 un ISO uzliksi uz kādiem 1600 nebīs nekādas vainas, pat uz 3200 būs OK, protams skatoties ar kādu kameru , bet 40D 1600 velk normali a 5DMK2 es vispār bildēju uz 6400 un ne kadi trokšņi baigie nav.
shauttra:te pa ziemeļblāzmām i bazars. Kuras pie mums ir švakas un te notiek cīniņš par katru gaismas kvantu, lai sanaktu norm bilde ir vainu jāgrīez neveselīgi augsts ISO, vai jaatstaj caumurs vaļā. Katrs fragmas stops ir zelta vērts... tapē arī mēģināju ar 1,8.
Nu ja feragma piegriezta uz F4-F8 un ISO uzliksi uz kādiem 1600 nebīs nekādas vainas, pat uz 3200 būs OK, protams skatoties ar kādu kameru , bet 40D 1600 velk normali a 5DMK2 es vispār bildēju uz 6400 un ne kadi trokšņi baigie nav.
B'us japaskat'as, bet nakt'i cik esmu bild'ejis ta fragmu piegrie'su uz kadi 5.6 vai 6.3 un ar augstiem ISO vis notiekas, protams no stat'iva tikai , jo expozicija gana gara san'ak.