forum.gif
Cik paprasīt lai nav par maz?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Cik paprasīt lai nav par maz?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.04.11 12:32
 citēt
Vajag sūtīt cenu piedāvajumu vienai skandināvu vešas fabrikai...
Kāds var pateikt vidējos izcenojumus kā pie viņiem tur maksā stundā photoshoots ar visu iekļautu modele/vizāža/stils/lokacija/fotogrāfs...?
Publicēts: 08.04.11 12:35 labots
 citēt
42, šajā gadījumā k, + PVN
par maz nebūs...

PS. atceries, ka skandināvi ir SKOPI PIDARI (viesbiežāk tiešā nozīmē)

PS2. Es laikam tomēr mēģinātu cenu likt tādu, lai ilgtermiņa sadrbība sanāk...
Publicēts: 08.04.11 12:37
 citēt
uzsuuti kaadai skandinaavu firmai liidziigu piedaavajumu lai nosauc tev aptuveno ciparu :D
Publicēts: 08.04.11 12:38
 citēt
Zinu, 10 gadus zviedru jūgā nostrādāju.
Publicēts: 08.04.11 12:46
 citēt
Jāprasa katrā ziņā lētāk kā Skandināvijā. Ja jau šie te prasa kādam, tad ar nodomu ietaupīt, jo par skandināvu cenām viņi var paņemt fotogrāfu Skandināvijā :)
+ versatile, ka ar domu uz sadarbību nākotnē.
Bet no otras puses, par lētu arī nevar uzprasīt. Izzondē (ja vari) kāds budžets šiem paredzēts tam pasākumam (vai citās reizēs līdzīgiem pasākumiem), nu un tad tā, lai šiem no tā plānotā budžeta pāri kaut kas paliek :)
Publicēts: 08.04.11 13:02
 citēt
Notēlo pamuļķīti un piezvani zviedru arodbiedrībai, saki, ka negribi iet pret arodbiedrībām ar dempinga cenām, kāda ir minimālā robeža kāda jāprasa? :)

P.S. Gan jau, ka drīz te piezemēsies "zviedru specs", kurš tad tevi arī iemācīs "kā pareizi veidot fotobiznesu Zviedrijā" un arī citur... :)
Publicēts: 08.04.11 13:14
 citēt
UldisS:Notēlo pamuļķīti un piezvani zviedru arodbiedrībai, saki, ka negribi iet pret arodbiedrībām ar dempinga cenām, kāda ir minimālā robeža kāda jāprasa? :)

P.S. Gan jau, ka drīz te piezemēsies "zviedru specs", kurš tad tevi arī iemācīs "kā pareizi veidot fotobiznesu Zviedrijā" un arī citur... :)

O, laba doma:D

p.s.
gaidu:)
Publicēts: 11.04.11 16:48 labots
 citēt
Ja es pateikšu ciparu tas neko nemainis , vienu droši varu pateikt Swensoni tev NEKAD nemaksas tikpat cik viņi maksā Savejam vai jebkuram citam arzemniekam no NE LV , savulaik daudzus gadus nostradaju kā "Arzemnieks" Zviedru kanotori Latvija kuram alga bij lielak par vietejo prieksniecibu :):) Skaties videjas cenas Latvijas nabagiem vari but 100% drosj ka sie jau te kadu lupatlassi kas "Mak vissu" tipa "Amatieri mak labak par profu" ir aptaujajusji , TAV UZDEVUM ir meginat uzmnitet CIK tas ir teicis. Tacju iesaku ar minesjanu nenodarboties un PRASIT CIK GRIBI klients nav slaucama govs ja nemaksas ko tu velies tadam nav verts stradat , cenam jabut pamatotam:) Zviedru arodbiedribas prasibas aneatiecas uz darbibu Arzememēs un zviedri šeit ir naskaki "Masātaji" ierednņiem neka jebkuru citi skandinavi:) Ja runa ir par "Darbu Zviedrija" man tas liekas neticami , vienreizejam papsutijumam , parak daudz pairu jakarto lai legali maksatu. Tas vairs nav izdevigi.
Publicēts: 11.04.11 17:55
 citēt
Fotogrāfa vidējās samaxa vidusmēra profesionālim eiropā grozas no 50 lidz 100 eiru stundā. Par modeļiem, vizažistiem , stilistiem un lpkāciju nemāku teikt, jo katrai štelei ir savi keitēriji un līmeņi.
Pēdējais ko bildēju pirms jaungada bija kādam somu žurnālam, maxāja 30ls stundā, bildes atdevu plikus RAW bez pēcapstrādes.Visu pārejo gan modeļus gan lokācijas gan stilistus un vizazīstus algoja firma.
Par kīno lokāciju bildēšanu parasti maxā 10-15ls stundā, bildes ari atdodams pliks RAW fails.
Publicēts: 11.04.11 18:43 labots
 citēt
chukmasoff:Fotogrāfa vidējās samaxa vidusmēra profesionālim eiropā grozas no 50 lidz 100 eiru stundā.

Man pec liguma bija un ir joprojam 125Eur /h + 1,5Eur par kilometru ja kur janrauc arpus pilsetas :) Latvija sie nevienam vairak pa 35Ls ieskaitot PVN neplano maksat pilnigi noteikti :)
Publicēts: 11.04.11 19:48
 citēt
Lunis:
chukmasoff:Fotogrāfa vidējās samaxa vidusmēra profesionālim eiropā grozas no 50 lidz 100 eiru stundā.

Man pec liguma bija un ir joprojam 125Eur /h + 1,5Eur par kilometru ja kur janrauc arpus pilsetas :) Latvija sie nevienam vairak pa 35Ls ieskaitot PVN neplano maksat pilnigi noteikti :)

nu jā bet tie 125eiri tas ir rietumos un Tavam līmenim ar visiem papīriem , te protams vairāk par 100 eiriem nav nekad ne viens maksājis stundā un ari 100 ir liela samaxa. Es arpus LV praktiski nedarbojos, jo man te ir vel viens biznes kas nav saistits ar foto , un kuru uz ilgu laiku nevaru atstāt.
Publicēts: 11.04.11 20:48 labots
 citēt
chukmasoff:
nu jā bet tie 125eiri tas ir rietumos un Tavam līmenim ar visiem papīriem ,

Es jau Latvija nestradaju vairak ka 7 gadus , man tas vienkarsji nav izdevigi. Sjite es varu mulkji laist un ar ARTiem nodarboties :):) Vienkarsji neredzu iemeslu kapec man seit butu jstrada pa 3x mazaku cenu neka sledz ligumus musu menedzeri:) Taka vismaz no manas pieredzes Rietumnieki seit nevienam nemaksas vairak neka kautkadu viduveju zinamu ciparu , ja vaig ko smalkaku vai drosjaku vini IEVED savus darbiniekus kaut ari noligtus pa 5x lielaku ciparu TOTIES ar garantiju un iespejama problemam.:):)
Publicēts: 11.04.11 21:02 labots
 citēt
Lunis:
chukmasoff:
nu jā bet tie 125eiri tas ir rietumos un Tavam līmenim ar visiem papīriem ,

Es jau Latvija nestradaju vairak ka 7 gadus , man tas vienkarsji nav izdevigi. Sjite es varu mulkji laist un ar ARTiem nodarboties :):) Vienkarsji neredzu iemeslu kapec man seit butu jstrada pa 3x mazaku cenu neka sledz ligumus musu menedzeri:) Taka vismaz no manas pieredzes Rietumnieki seit nevienam nemaksas vairak neka kautkadu viduveju zinamu ciparu , ja vaig ko smalkaku vai drosjaku vini IEVED savus darbiniekus kaut ari noligtus pa 5x lielaku ciparu TOTIES ar garantiju un iespejama problemam.:):)

Nu tā gluži nav, vis maz man nav gadijies ka pa lēto uz reiz runātu, bet laikam ari tapec ka tas vis caur pazīšanos un ieteikumiem, pārsvarā no krievijas, jo man tur 20 gadu senas iestrādes un sakari.

A vot vietējie pasūtītāji , nu tas ir sviests, pats baruc ar Bentliju, a par projektu kur jastrādā vis maz 2 nedēļas , piedāvā 300ls, un stāsta ka tā ir milzīga nauda un tev ir tas gods taisīt to projektu, ne vienu vien esmu pasūtijis trīsstāvīgi ka tā sāk muldēt un aizgājis no parrunām.
Publicēts: 11.04.11 22:20 labots
 citēt
chukmasoff:A vot vietējie pasūtītāji , nu tas ir sviests, pats baruc ar Bentliju, a par projektu kur jastrādā vis maz 2 nedēļas , piedāvā 300ls, un stāsta ka tā ir milzīga nauda un tev ir tas gods taisīt to projektu, ne vienu vien esmu pasūtijis trīsstāvīgi ka tā sāk muldēt un aizgājis no parrunām.

Nu man sai zinja ka saka "Nav spiesta lieta" es parasti sutu pa taisno pie redaktoriem un menedzmentalai tie skanjo cenas pats es sadas lietas neesmu ieninteresets kartot lai Bentlijisti vai zaparisti cikstas progfesionaliem ligumsledzejiem bez manas dalibas es esmu "Konsultants" :) Protams ka varu uztasit kautko uz atro bet tas nav darbs tas ir "Haltura uz stundu" piemarm kadas arreas sesijas :D :D
Publicēts: 11.04.11 23:28
 citēt
Lunis:
chukmasoff:A vot vietējie pasūtītāji , nu tas ir sviests, pats baruc ar Bentliju, a par projektu kur jastrādā vis maz 2 nedēļas , piedāvā 300ls, un stāsta ka tā ir milzīga nauda un tev ir tas gods taisīt to projektu, ne vienu vien esmu pasūtijis trīsstāvīgi ka tā sāk muldēt un aizgājis no parrunām.

Nu man sai zinja ka saka "Nav spiesta lieta" es parasti sutu pa taisno pie redaktoriem un menedzmentalai tie skanjo cenas pats es sadas lietas neesmu ieninteresets kartot lai Bentlijisti vai zaparisti cikstas progfesionaliem ligumsledzejiem bez manas dalibas es esmu "Konsultants" :) Protams ka varu uztasit kautko uz atro bet tas nav darbs tas ir "Haltura uz stundu" piemarm kadas arreas sesijas :D :D

Man pagaidām sanāk pašam ar klientiem ņemties jo firmas vadība ir tikai vadība, protams vietējos kaulētājus un dinģētājus pasūtu un vis, vadība pec tam noburkšķ bet sanāk pieciest.
Publicēts: 12.04.11 01:07
 citēt
vismaz norgee fotopakalpojumi loti daargi, redzeeju vienaa fotobodee, puisis bildee ar canon powershot ziepi tumshaa kaktaa, un par 4 momentuznjeemumiem paprasiju ap 16ls
Publicēts: 12.04.11 11:00
 citēt
Nu tas ka neviens netaisās maxāt kā vietējiem skaidrs...:)
Publicēts: 12.04.11 16:11
 citēt
Laurelz:vismaz norgee fotopakalpojumi loti daargi, redzeeju vienaa fotobodee, puisis bildee ar canon powershot ziepi tumshaa kaktaa, un par 4 momentuznjeemumiem paprasiju ap 16ls

Nu nevajag tūristu lohatronu par fotopakalpojumu saukt.:face-smile:
Publicēts: 12.04.11 17:19 labots
 citēt
Elmarss: Nu nevajag tūristu lohatronu par fotopakalpojumu saukt.:face-smile:

Nē tur ir cita lieta , JA tu strādā uz vietas Skandināvijā vai Rietumeiropā maksā visus nodokļus un visas izmaksas kas pienākas foto servisam utt tev ir pēc VIŅU noteikumiem tad FOTO ir visai dārgas pakalpojums , tiko tu sāc muhļīt tā cena strauji samazinās. Piemēram Zviedrijā un Vācijā dārgākās pozīcijas nebūt nav "Tehnika" bet gan telpu īre un dažādu tehniko normu ievērošana piemēram ar drukas iekārtām ventilāciju un obligātajiem maksājumie:):) Vācijā vēl štrunts bet pie swensoniem man ir bijušu vismaz 4 gadījumi pa ~10 gadiem kad reāli arī pārbauda visus papīrus un līgumus , palūdz līgumam pievienot gan nodoklū gan licences gan izglītības papīrus. Pāris reizes ir bijis bildējot uz ielas policija palūdz papīrus un parbauda darba līgumu , vienkārši sazinās ar biroju un noskaidro pie sekretārēm visus interesējošos datus :):) Taka CENAS ir labas tikmēr kamēr var ar kautko muhļīties vai "Strādāt citur dzīvot citur" :):) Šai ziņā visvienkāršāk ir Dienvideiropā , tur neviens neko neprasa nepārbauda strādāt tik kaut stroikā skuķus bildē :) Vienreiz mums bija šance jābildē cilvēki Portugālē firmas vadošie darbinieki , pirmo reiz bildēju cilvēkus ēkā kura bija ~5-6 stāvam apdzīvota uzcelta augstceltne ar veikaliem un ofisiem un vēl kādi 4 stāvi bija bez apdarēs un pārējos cik lasiju kopā 40 vēl tik būvēja reāli labais Ofiss šiem bija :):)
Publicēts: 12.04.11 17:41
 citēt
Ir labi, tur kur mūs nav :D
Publicēts: 12.04.11 21:32
 citēt
Andreass:Ir labi, tur kur mūs nav :D

PRECĪZI , man piemēram ir labi tā kā ir man , daru tik to ko man gribās un kad gribas naudas un biznesa lietas manā vietā karto cilvēki kuriem par to maksā algu un man par to galva nesāp. Tas ka es jau ~5 gadus neesmu LV rezidents un nodokļu maksātājs mani tas godīgi nesatrauc.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):