2011 gada 22-24 jūlijā, Rigā , Bieriņos tēlnieku parkā pie Mārupītes, mākslinieku darbnīcās, organizējams 3 dienu plēners-meistarklase Rīgā. Programmā ideju ģenerēšana, darbs studijā,pilsētas ainavas, foto pēcapstrāde,foto montaža,piens un ūdens studijā.(A.Chukmasoff) Dabas ainavu bildēšana un pēcapstrāde, foto montaža. (fotogrāfs N.Kolbergs) Vizualizācija un tās realizēšana.(gleznotāja I.Zemīte) Darbs studijā.(fotogrāfs A.Vite) Iekšējās redzes filosofija un tās realizēšana.(māksliniece L.Feldberga un A.Chukmasoff) Dalības maxa 60ls, ja ar naksmājām 70ls. Pirmajā vakarā nakts bildēšanas nodarbības piilsētā. Otrajā vakarā diskusija par simbolizmu un alegoriju arthouse kīno , kādas filmas skatīšanās un apspriešana.
Organizātori nodrošina kafiju, tēju un pīrādziņus ar cepumiem Vietu skaits ierobežots.
P.S. Tie nav fotokursi. Fotoaparāta lietošana un foto terminoloģija netiks mācīta, kā ari jāzin kas ir slānis(layer), maska, otas un gradienti Photošopā.
nu jā.... neder diemžēl datumi. Jārīko vecākajai meitai vārdadienas piedzīvojumu tuss. Lai pavisam škrobe būtu, varēji vēl atklāt, kas par filmu būs 2. dienas vakarā. Ja runa ir par simbolismu un alegoriju, pirmais, kas prātā nāk - Grīnvejs.
Sapper:nu jā.... neder diemžēl datumi. Jārīko vecākajai meitai vārdadienas piedzīvojumu tuss. Lai pavisam škrobe būtu, varēji vēl atklāt, kas par filmu būs 2. dienas vakarā. Ja runa ir par simbolismu un alegoriju, pirmais, kas prātā nāk - Grīnvejs.
Tāda māzāk redzēt piemēram The Draughtsman's Contract [Zīmētāja kontrakts] piemēramm nee www.youtube.com... Vai kādu suicidālu Drowning by Numbers www.youtube.com...
Sapper:nu jā.... neder diemžēl datumi. Jārīko vecākajai meitai vārdadienas piedzīvojumu tuss. Lai pavisam škrobe būtu, varēji vēl atklāt, kas par filmu būs 2. dienas vakarā. Ja runa ir par simbolismu un alegoriju, pirmais, kas prātā nāk - Grīnvejs.
filma vēl precizējama, jo smago artileriju no Grinveja filmām skatītājiem būtu par sarežģītu, viena no kandidāt filmām ir poļu režisora Anžeja Voidas filma "Pelni un dīmants", bet gala spriedumu filmas izvēl;ē es nevaru vienbalsīgi pieņemt.
filma vēl precizējama, jo smago artileriju no Grinveja filmām skatītājiem būtu par sarežģītu, viena no kandidāt filmām ir poļu režisora Anžeja Voidas filma "Pelni un dīmants", bet gala spriedumu filmas izvēl;ē es nevaru vienbalsīgi pieņemt.
Ja Grīnvejs funktieris un nevainojamais kadrējums ir par sarežģītu, tad jājautā, kas ir pasākuma mērķauditorija???
Par simbolismu runājot, Kurbrika "Mehāniskais apelsīns" nez, plenēra dalīnbieku prātam būtu paceļams. ????
Bet, ja tomēr prioritāte ir Vaida un II WW, tad varbūt "Katiņa"
chukmasoff:
Ja Grīnvejs funktieris un nevainojamais kadrējums ir par sarežģītu, tad jājautā, kas ir pasākuma mērķauditorija???
Par simbolismu runājot, Kurbrika "Mehāniskais apelsīns" nez, plenēra dalīnbieku prātam būtu paceļams. ????
Bet, ja tomēr prioritāte ir Vaida un II WW, tad varbūt "Katiņa"
Nu "Katiņa" ne visai, mērķauditorija nav kīno experti un snobi, protams var Grinveju rādīt, bet nevajag balstīties uz to kā ir pieņemts bieži vien ka ja šaut tad ar smago artilēriju, un tad var pateikt ka es nu redzēju to un to, bet lielākā daļa no tā visa ko redzējuši ta ari nav neko sapratuši. Līdz ar to , gan es pats gan cilvēki daudz zinošāki kīno jomā par manīm izteica ideju tieši par Voidas "Dīmantu un pelniem". Es varētu piedāvāt vēl vesalu kaudzi filmu, kuras redzētas arsenāla tipa festivālos pēdējo 20 gadu laikā kā ari pēdējo 10 gadu laikā bija iespēja ne tikai redzēt uz ekrāna bet ari būt klāt filmējot visādas dīvainības, ko uzņēma gan krievu gan poļu gan izraēlas filmēšanas grupas, tikai ir viena nianse, mēs organizējam foto semināru, un filmai jabūt gan priekš atpūtas gan ari lai par to varetu padiskutēt, un nedomāju ka pasākumā piedalīsies izsmalcināti kīno experti.
chukmasoff:
Liecies Tu miera ar Grinveju, paskaties kas ir fotosaitos top bilžu saraxtā, kāds Grinvejs.
es runāju par vēlamo, skumjā realitāte man ir zināma...
Par Grinveju un ne tikai mēs varam saorganizēt pasācienu tieši tai publikai kuri no tā saprot, un tas pasākums nebūs tik ar foto saistīts, cik ar vizualizācijas filozofiju.
Lielākā daļa šādu pasākumu apmeklētāju ir cilvēki kuri prot bildēt un grib apgūt jaunas prasmes bildēšanā un bilžu veidošānā, kam maz sakara ar "dižo mākslu".
Tas ir pilsētas nogalē, un tas nav tieši tads ka pleners ar dzeršanu un tusēšanos tas ir tads ka seminārs.Mērķis nav skraidīt pa pļavu vai mežu un bildēt kukaiņus un zāles stiebrus.Programma ir apraxtīta.
Tas ir pilsētas nogalē, un tas nav tieši tads ka pleners ar dzeršanu un tusēšanos tas ir tads ka seminārs.Mērķis nav skraidīt pa pļavu vai mežu un bildēt kukaiņus un zāles stiebrus.Programma ir apraxtīta.
chukmasoff:
es ļoti labi zinu, kur tas ir...
Nu tas labi ka zini Bet piedalīties laikam nepiedalīsies.
dansiga:normaals organizeetaajs tiem, kas jau pieteikushies, raksta privaatus mailus .....
nevaru neko uzraxtīt, servakam cietais disks nobruka un visa infa tur palika, nav ne viena maila un pat adrešu.Bez tam organizē visu firma ne es pats un es nezinu kurš ar ko ir runājis un kad.
Pasākums atceļams uz nenoteiktu laiku , sakarā ar pagājušās nakts ugunsgrēku un Mārupes piesārnošanu. Norises vieta atrodas ļoti tuvu Mārupei, un sakarā ar ķīmisko piesārņošanu lidz norises datumiem ūdens no dziļumurbuma norises vietā nav lietojams.
Oliss:ta nu gan tie fotogrāfi ir vārguļi ūdeni var arī atvest atsevišķi, jeb digitālie fočuki dzesējās ar ūdeni???
Nav runa par to udeni kas lietojams dzeršanai, tajā pusē vispār nekādu ūdeni nedrīxt lietot jo no Mārupes vis aizgājis gruntsūdeņos. Tiko bija cilvēks tur un teica ka gar marupi ejot smaka ir šausmīga. Visas dzīvas radības pa galam ari tur esot. www.tvnet.lv...
Mārupe atrodas no mājas kur bija plānots pasākums kādi 30-40m attalumā. Mājā ūdens padeve ir no vietējā urbuma zem mājas.Neviens no organizātoriem neuzņemsies atbildību ja kāds no dalībniekiem saindēsies.