varbūt zinat kādu labu meistaru, kurš varētu salabot augstākminēto objektīvu? problēma tāda, ka zooms ķerās un neiet līdz galam iekšā. pakratot, var dzirdēt, ka pa iekšu kautkāda skrūve/metāla gabals lēkā.
nu nez. chomam bija Nikko 18-55 saluuzis AF, arii - ieksha kaut kas klab. ar roku izgriezu zoom gredzenu no pzoicijas, aizgaja, bet tas shtrunts ieksha palika. atjaucu valjaa, atradu suudu, saliku pa jaunam - AF shancee. Tiesa, noravu vienu vadinju, tagad neshancee MF, bet chomam po, un kad dabushu smalko lodamuru, pielodeshu...
es varu gandrīz jebko izjaukt, pat šķietami nejaucamas lietas... salikt, kā kuro reizi... baigi bieži kaut kas paliek pāri un interesantākais, ka pa lielam viss darbojas
talavietis:es varu gandrīz jebko izjaukt, pat šķietami nejaucamas lietas... salikt, kā kuro reizi... baigi bieži kaut kas paliek pāri un interesantākais, ka pa lielam viss darbojas
"pa lielam objektīvs darbojas" varētu nozīmēt, ka šamam gaisma spēj izspraukties cauri...
ar objektīva jaukšanu ir tā ,ka izjaukt un salikt jav nav problēmas, bet parasti justirovka nobrūk un to mājas vai darbnicas apstākļos savest kārtībā ir gana sarežģīti bez speciālās aparatūrs.
Man Ilgvars pat parasto 7 lēcu Takumaru 50/1,4 iztīrīja tikai līdz noteiktai vietai, tālāk nejauca, jo varot nosist centrējumu. Bet šeit zūms ar padsmit lēcām un vēl stabilizatoru pa vidu.