forum.gif
Tripods canon 450D?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tripods canon 450D?!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.04.11 23:15 labots
 citēt
Vēlos iegadadies tripodu Canon 450D!Esmu noskatijusi Manfrotto 190XDB 3 Section Aluminum Tripod + Manfrotto 804RC2 Basic Pan Tilt Head! kādas domas par šo?
Paldiesinss??
Publicēts: 11.04.11 23:19
 citēt
var iet karā dvieļgalvas sist ar viņu, i nekas nenotiks.
Publicēts: 11.04.11 23:21
 citēt
ka to saprast?:what:
Publicēts: 11.04.11 23:33
 citēt
Kārtējo reiz izbrīna , ka cilvēki perk statīvus kameras cenā... Es pat pro kamerām izmantoju statīvus pa 30-40ls un nav ne vainas, protams izmantoju statīvu reizi pusgadā, bet priekš ziepja ar iekarinātu spieģeli, pirkt statīvu ar galvu kas kopsumma sanāk ap 100ls, nav prāta darbs, ja nu vienīgi gribas pazīmēties.
Publicēts: 11.04.11 23:48 labots
 citēt
Labs statīvs vienmēr noder (ja tādu lieto vairāk nekā pāris reizes gadā). Statīvs nepieciešams tāds, lai tas būtu optimāls kameras svaram, dārgāks, smagāks parasti būs labāks (bet vai to vienmēr vajag?) Šajā gadījumā priekš 450D tas Manfrotto būs kā ar lielgabalu pīles šaut. Varbūt var dabūt ko daudz lētāku, kas kalpotu tik pat labi?
Publicēts: 11.04.11 23:53
 citēt
vienīgais tas,ka statīvs kalpos ilgāk par 450d
Publicēts: 12.04.11 09:06
 citēt
budziite:ka to saprast?:what:

Dvieļgalva asian-tv.jumptv.com...
Publicēts: 12.04.11 09:21
 citēt
ekoists:vienīgais tas,ka statīvs kalpos ilgāk par 450d

Pareizi, cilvēks pēc laika uz haseli upgreidosies, un statīvs jau būs...:face-smile:
Publicēts: 12.04.11 10:01
 citēt
chukmasoff:Kārtējo reiz izbrīna , ka cilvēki perk statīvus kameras cenā... Es pat pro kamerām izmantoju statīvus pa 30-40ls un nav ne vainas, protams izmantoju statīvu reizi pusgadā, bet priekš ziepja ar iekarinātu spieģeli, pirkt statīvu ar galvu kas kopsumma sanāk ap 100ls, nav prāta darbs, ja nu vienīgi gribas pazīmēties.

Ar ko nu kurš lielās - cits ar savu nezināšanu, cits ar statīvu. :D
Publicēts: 12.04.11 10:43 labots
 citēt
Ieteiktu nopietni apsvērt šo visai slaveno rakstu: www.bythom.com...

Tava izvēlētā varianta vietā varētu ieteikt apdomāt šādu variantu (tieši ar tādu lodveida galvu):
photography-on-the.net...

Visa veida DSLR tas bš ideāls.
Turklāt to varēs pārvadāt roks bagāžā lidmašīnā un tamlīdzīgi.

Vaards,
izgājis daudzgadīgu statīvu evolūciju kā augšminētajā rakstā, līdz nonācu pie Gitzo. Nu jau gadus divus esmu ļoti apmierināts ar šādu padārgu investīciju.
Publicēts: 12.04.11 10:57
 citēt
budziite:Vēlos iegadadies tripodu Canon 450D!Esmu noskatijusi Manfrotto 190XDB 3 Section Aluminum Tripod + Manfrotto 804RC2 Basic Pan Tilt Head! kādas domas par šo?
Paldiesinss??

Aizšauj uz Ganību dambi 24a... nopirksi līdzvērtīgu ar citu nosaukumu un pa draudzīgāku cenu.
Publicēts: 12.04.11 16:34
 citēt
Nedzīvoju Lv, tapec uz Ganibu dambi nebus iespējas aizkļūt.:bad_smile:
Publicēts: 12.04.11 16:37
 citēt
Pēc kādiem parametriem kopumā izvēlaties tripodu? Cik smagam, augstam, kada materiala, kādas galvas..?Neesmu gara, tripodu izmantosu gan daba, gan majas.aR LAIKU VĒlos arī iegadāties kādu zoom objektivu, gribētos ,lai varētu lietot ari ar to!
Publicēts: 12.04.11 17:51
 citēt
nav lielas pierdzes ar statīviem, esmu tikai 3 izgājis cauri (pie trešā apstājies), tiesa gan pēdējam vairākas galvas mainīju, līdz tagad action grip ir uzlikta un ļoti patīk.

Es jau teiktu, ka statīvam ir jābūt labam. Aizbrauksi ar lētu plastmasu uz vējainu vietu, tad nebūs nekādas nozīmes no statīva ( tiesa gan vinmēr var smilšu maisu paķert līdzi).

Tas Manfroto noskatītais ir labs un salīdzinoši lēts.

es negribēju statīvu apkarināt ar papildus balstiem un pārsvarā pārvietoju viņu ar auto ,tad skatījos pēc smagāka, man kopā ar galvu viss sver ap 2.5 kg. Toties nebaidos likt virsū 40D ar 100-400mm. Stāv vējainā laikā ļoti labi (instinktu vadīts gan viņu nekad nepalaižu vaļā, bet stāv, ir mēģināts).

Ir jau carbona statīvi, kas notir lielus magumus, bet paši ir ļoti viegli. Tie ir labi ceļojumos, bet ne pieliteojumā vējainā laikā.

Būtībā jādomā kad un kā lietosi. Ja vajag naktīs vai klusajai dabai kad ir bezvējš, tad der jebkurš, jāskatās lai tikai galva cpēj vajadzīgo svaru noturēt un nekustās. Bija lētais variants, kad nevaēja visās pozīcijās pat 400D ar 17-70 Sigma noturēt, visu laiku izslīdēja un pat regulācija neko nedeva.

Pat ar savu mazo pieredzi esmu sapratis, ka kājas ne viemēr ir svarīgākais, daudz lielāka nozīmē ir galvai.

Ja bildēsi pārsvarā ainavas, tad tur sava galva vajdzīga, par to tev var Vavers un Anita apskatāsīt, viņiem ir speciāli ainavām iepirkts.

Bet būtībā vislabāk ir aiziet uz tuvāko lielveikau un kaut ko pamēģinat, ja cena tur nepatīk ,tad var netā pasūtīt, bet vaikalā vismaz kļūs skaidrs uz ko skatīties.

Bet jā, ir jāsaprot pielietojums. Dažreiz ja cilvēks nezina ar ko sākt, tad labāk, iespējams, ir nopirkt lētu sūdu, palietot un saprast ko gribās. Ja nopirksi dārgu bet neatbilstošu savām vajdzībām, tad būs lielāka vilšanās.
Publicēts: 12.04.11 21:39
 citēt
budziite:Pēc kādiem parametriem kopumā izvēlaties tripodu? Cik smagam, augstam, kada materiala, kādas galvas..?Neesmu gara, tripodu izmantosu gan daba, gan majas.aR LAIKU VĒlos arī iegadāties kādu zoom objektivu, gribētos ,lai varētu lietot ari ar to!

Statīvu izvēlās tā - Ja var atļauties, tad pērk gitzo oglekļa šķiedras. Ja nevar atļauties, tad pērk pakaļdarinājumus oglekļa šķiedras (Benro, Feisol, Induro, Manfrotto u.c.). Ja pavisam nevar atļauties, tad skatās uz Gitzo alumīnija statīviem.

Oglekļa šķiedras statīvam ir tādas būtiskas priekšrocības:
1. Tas ir stipri viegls;
2. Tas lieliski absorbē vibrācijas, ko izraisa braucošas masīnās, vējš, u.t.t. Alumīnija statīvi tās pastiprina (vislabāk vibrācijas slāpē koka statīvs. Ja kādreiz redzi kādu fotogrāfējam ar koka statīvu, tad zini - tas nav kaut kāds lohs, bet gan nenormāli kruts indivīds. Jā, ir nopērkami arī koka statīvi - bet tie nav īpaši saliekami un maksā baigi dārgi).
3. Karbona (oglekļa šķiedras) statīvu var ziemā paņemt ar pliku roku aiz kājas un tas nesaldē plauktu. Alumīnija gabals gan ziemas ainavas bildējot... piesaldējas pie plaukstas.

Jo statīvam mazāk posmu, jo ērtāk to salikt. Ainavām parasti visideālākie ir no trīs posmiem. Ceļojumiem no 4-5 posmiem.

Stipri stabilāki ir statīvi bez centrālās kolonnas.

Ērtāki ir statīvi, kas nav ar klipšu tipa stiprinājumiem -kā tavs augšā pieminētais. Jāpērk tāds, kur ap kāju ir uz riņķi grožamie gredzeni. Tie darbojas tā: Lai izvilktu statīva kājas, visus riņķus reizē pagriež par 180`. Tad izvelk kājas un ar roku šļūcot pa statīva kāju katru posmu pagriež atpakaļ pa 180`, tas nofiksējas. Šī darbība notiek baigi ātri. Katru klipsi ņemot rokā atlokot un aizlokot - čakars ir lielāks. Varētu pat teikt, ka grozīt vaļā un ciet gitzo statīva kāju stiprinājumus ir mērens satisfekšens, attiecīgi tādu statīvu lietot ir prieks. Kamēr klipšveidīgie man vienmēr radīja zināmu nepatiku.

Nopērkot dārgu statīvu, tas arī pēc 20 gadiem būs kvalitatīvs un dārgs statīvs. Viņam megapikseļu vairāk nepaliek un to var lietot un lietot. Lētie sūdi gan tiek pirkti un mainīti regulāri.
Publicēts: 12.04.11 21:59
 citēt
ja lietos mājās - jautājums, kādām vajadzībām... es sajutu vajadzību pēc statīva, kuram vidējā kolonna izvelkas un pagriežhas tā, lai fočuks ir ar objekktīvu uz leju .....
Publicēts: 12.04.11 22:38 labots
 citēt
hmm
Publicēts: 13.04.11 13:29
 citēt
Vēl viens jautājums - ball head vs pan tilt head? Esmu izmēģinājusi pan tilt head, bet neko nezinu par ball head?Kadu labak izvēlēties?
Publicēts: 13.04.11 16:00
 citēt
budziite:Vēl viens jautājums - ball head vs pan tilt head? Esmu izmēģinājusi pan tilt head, bet neko nezinu par ball head?Kadu labak izvēlēties?

skatoties kam, man patīk lode labāk - gandrīz jebkurā vēlamajā pozīcijā var pagriezt un fiksācijai tikai viena skrūve - vienkārši-ātri.
Publicēts: 13.04.11 16:29
 citēt
man ir bijushas pan-head un ball head.
jaskatas no uzdevuma. apmeram pusee gadijumu lode ir forshaak, otraa pusee - pan head.
Publicēts: 13.04.11 19:23
 citēt
Ball-head, Butt-head vai Beavis k;ada starpība.
Publicēts: 13.04.11 19:35
 citēt
chukmasoff:Ball-head, Butt-head vai Beavis k;ada starpība.

starpība nekāda, atšķirība gan ir :big_smile:
Publicēts: 13.04.11 21:53
 citēt
martc:
chukmasoff:Ball-head, Butt-head vai Beavis k;ada starpība.

starpība nekāda, atšķirība gan ir :big_smile:

Nezinu ar ko tas vis aršķiras, neizmantoju ne vienu :D uz statīva reizi gadā uzlieku kuram galva vertikali ka plaukts pagriežas, ppedejo statīvu nopirku pa latiem 35 gadus 3 atpakaļ, tad tikai taja dienā kad nopirku biju uzlicis paskatīties kā izskatas un vis.
Publicēts: 16.04.11 19:10
 citēt
Es tikko nopirku jaunu Benro 3580 statīvu ar pan-tilt un ball galvām. Man galvenais kritērijs bija statīva garums, jo man ir 185cm līdz acīm. Benro kvalitāte ir pat pārsteidzoši laba. Man ball patīk labāk, jo kadrējot gribu turēt fočiku ar rokām, kas principā ir iespējams arī ar pan-tilt, bet šķiet, ka tas tomēr vairāk piemērotas video vajadzībām.

Domāju, ka sievietēm 150cm ar kepku (nekā personīga) galvenokārt tomēr jāpiedomā pie statīva svara. Manuprāt, Manfrotto 190XDB ir par lielu un smagu. Ja var atļauties, noteikti karbons ir labāks. Statīviem ir regulējams kāju izvērsums, t.i. tās var paplest plašāk un statīvs kļūst ievērojami stabilāks un nekur to prom nepūš. Bez tam vienmēr jau līdz ir fotosoma, kuru var iekārt papildu smagumam. Starp citu var nopirkt speciālu vai paņemt līdzi parastu kulifāna celīti, kurā saber to, kas apkārt mētājas un ir normāls atsvars.

Par Manfroto galvām pat šajā saitā ir lasītas sliktas atsauksmes par kvalitāti.

Bet vispār sliecos piekrist chukmasoffam, ka iesācējiem ar vienu obkejtīvu (fiksu?) statīva iegāde ir tāda mazliet ākstīšanās. Ja tiešām ir neatturama vēlme, tad paņem britu ebay pa 30 mārciņām statīvu kopā ar galvu un lietošanai 3x gadā būs ok.
Publicēts: 17.04.11 17:39
 citēt
ledgars:Es tikko nopirku jaunu Benro 3580 statīvu ar pan-tilt un ball galvām. Man galvenais kritērijs bija statīva garums, jo man ir 185cm līdz acīm.

Kāpēc jāfočē ar statīvu tā, ka fotoaparāts ir pie acīm?
Publicēts: 18.04.11 20:02
 citēt
Tāpēc, ka Sony ne live view, ne atlokāmu ekrānu A900 neiebūvēja.
Publicēts: 18.04.11 20:24
 citēt
budziite:Vēlos iegadadies tripodu Canon 450D!Esmu noskatijusi Manfrotto 190XDB 3 Section Aluminum Tripod + Manfrotto 804RC2 Basic Pan Tilt Head! kādas domas par šo?
Paldiesinss??

Man ir tieši (vai gandrīz) šitāds komplektiņš un vienīgā lieta, kas man nepatīk ir čakars, ja vajag nolikt statīvu uz min augstumu vai pārlikt, lai vertikālais centra stienis ir horizontāls. Tobiš jāskrūvē arī tas bomis un pēc tam jāskrūvē atpakaļ. Tagad ir tieši tāds modelis, kuram tā fīča ir paveicama 3 sec ar vienu rokas kustību. Ja nekļudos, tad tas ir šis
www.manfrotto.it...
Par pārējo nekādu pretenziju un silti iesaku...

P.S. ja tas XDB ir kaut kas tāds pats kā XPROB, tad neko... tā pat der:)
Publicēts: 19.04.11 08:53
 citēt
Es nezinitis neorentejos, bet vai ar tam lodem nav kaka ja stativs ir jaiestada pec burbuļa un jabilde panorāma vai pat diarama? Man liekas labaks kas pārvietojas divās fiksetas pozicijas.
Publicēts: 19.04.11 09:22
 citēt
lodei parasti ir 2 fignjas - viena ar ko darbina lodi, otra ar ko groza galvu pa labi/kreisi. Protams, nopietnam panoramam nederes, bet nopietnam panoramam jau tapat vajag panoramas galvu lai horizontali/vertikali varetu caur nodalo punktu groziit.
Publicēts: 19.04.11 09:24
 citēt
Sender, 190XPROB it kā teorētiski tāda lieta ir un statni ārā ņēmis esmu, bet katrreiz jādomā vai neiesprūdīs - 3 sek man tas točna parasti neaizņem. ar skrūvēšanos - nu, jā, besīgi, BET - noskrūvē statni nost un var nolaist gandrīz uz zemes. tā man svarīgāka fīča.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):