forum.gif
Nestrādā autofocus, ko darīt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nestrādā autofocus, ko darīt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.04.11 12:36
 citēt
Sveiki,

Manam Nikonam D60 pēkšņi nestrādā auto focus. Domāju, ka tā ir objektīva vaina, bet nē, nomainīju 2 objektīvus, bet rezultāts tas pats. Varbūt, kāds zina kas notiek? Nikonam 2 gadiņi. :face-crying:
Publicēts: 13.04.11 12:48
 citēt
nav uz bodija atsleegts AF?
Publicēts: 13.04.11 12:50
 citēt
Tur jau tā lieta, ka nē, Domāju varbūt kāds puteklis vainīgs, nomainīju 2 citus objektīvus ar AF un tas pats - klusums
Publicēts: 13.04.11 12:54 labots
 citēt
paņem pārslēdz manuālo fokusēšanās režīmu uz automātisko APARĀTĀ!!! nesen bija identiska situācija, pirmais kas man ienāca prātā izrādijās arī pareizais risinājums :big_smile:
Publicēts: 13.04.11 13:04
 citēt
visticamaakais shii probleema atrisinaasies ar lielu kauna sajuutu par instrukcijas neizlasiishanu d60 iipashniekam.
bet no otras puses, ja nelej, tad 2 gadu laikaa tomeer ponja rodas arii bez instrukcijas, tad droshvien ir kkas taads, ka jaanes uz kjiurgjisku iejaukshanos.
abos variantos luugt paliidziibu forumaa ir diezgan bezjeedziigi.
Publicēts: 13.04.11 13:07
 citēt
man nesen bija līdzīgs gadījums - draugs sūdzas par saplīsušu AF objektīvā. Nu neko, pusstunda ar skrūvgriezīšiem un visi laimīgi :)
Publicēts: 13.04.11 13:08
 citēt
pērc sony:face-glasses:
Publicēts: 13.04.11 13:14
 citēt
bildeet manuaali fokuseejot :bad_smile:
Publicēts: 13.04.11 13:52
 citēt
blaac:pērc sony:face-glasses:

sony tikko pārpirka samsung, tā ka nebūs vairs Tava un Olissa mīļotā nosaukuma :big_smile:
Publicēts: 13.04.11 14:03
 citēt
es biju domājusi uz pāsa fotoaparaata nevis objektiiva!
Publicēts: 13.04.11 14:07
 citēt
dansiga:es biju domājusi uz pāsa fotoaparaata nevis objektiiva!

dansi klasisks recidīvs no sērijas - saki kaķis-es jau saku kakis :haha:
Publicēts: 13.04.11 14:11
 citēt
ja uz tā fočuka var atrast zaļas pogas, tad nospied abas vienlaicīgi, un dažas sekundes paturi..
Publicēts: 13.04.11 14:26
 citēt
pērc samsung:anger:
Publicēts: 13.04.11 14:42
 citēt
Izņem bačuku lai šis pārdomā dzīvi mazliet, spraud atpakaļ un mēģini ko tad teiks.....!
Publicēts: 13.04.11 14:44
 citēt
Nu ir tā, ka šajā divu gadu laikā nav nācies un skrūvēt kaut ko vaļā vai ci3t,tāpēc domāju, ka ir kāds iemesls,kuru varu pats labot, tāpēc paldies tiem, kas deva padomu. Par instrukciju tas bija asprātīgi, jo domāju, ka tie, kas nav lasījuši instrukciju nemaz nezin par šādu forumu :D

Secinājums - jānes uz darbnīcu :shame:
Publicēts: 13.04.11 14:55
 citēt
Nepietiek informācijas par fotoaparāta lietotāja pieredzi un zināšanām, tāpēc teorētiski nevar izslēgt iespēju, ka divi papildus izmēģinātie objektīvi varbūt ir bez iebūvētajiem motoriem, kuri lietošanai ar D60 ir obligāti, ja vēlas autofokusu. Nav norādes uz to, ka visu laiku izmantotais dzimtais objektīvs būtu ticis izmēģināts uz cita fotoaparāta, lai pārbaudītu autofokusa darbību. Ja ar izpratni par autofokusa darbību uz D60 viss ir kārtībā, tad atliek vēl pamēģināt atjaunot fotoaparāta rūpnīcas uzstādījumus. Ja objektīvs ir darba kārtībā un nav pārslēgts uz manuālo režīmu, bet pēc rūpnīcas uzstādījumu atjaunošanas autofokuss neparādās, tad tiešām ir problēma. Labākajā gadījumā problēma ir fotoaparāta kontaktu grupā, kura nodrošina objektīva un fotoaparāta sadarbību un ļoti retos gadījumos var palīdzēt kontaktu tīrīšana. Pretējā gadījumā nodod sveicienus fotoaparātu remonta meistaram!
Publicēts: 13.04.11 14:57
 citēt
utt2:Par instrukciju tas bija asprātīgi, jo domāju, ka tie, kas nav lasījuši instrukciju nemaz nezin par šādu forumu :D
nemaz nezināju, ka lietotāju instrukcijās ir rakstīts par fotoblogu - tas man ir kas jauns, droši vien sadaļā pie problēmu risināšanas 1mjā punktā :)
Publicēts: 13.04.11 15:16 labots
 citēt
Murchiks:
utt2:Par instrukciju tas bija asprātīgi, jo domāju, ka tie, kas nav lasījuši instrukciju nemaz nezin par šādu forumu :D
nemaz nezināju, ka lietotāju instrukcijās ir rakstīts par fotoblogu - tas man ir kas jauns, droši vien sadaļā pie problēmu risināšanas 1mjā punktā :)
Laikam nikon ražojumi ir tik nedroši, ka nepieciešams norādīt, kur nelaimes gadījumā pameklēt palīdzību. Sony rullē.
Publicēts: 13.04.11 15:29
 citēt
blaac:
Murchiks:emaz nezināju, ka lietotāju instrukcijās ir rakstīts par fotoblogu - tas man ir kas jauns, droši vien sadaļā pie problēmu risināšanas 1mjā punktā :)
Laikam nikon ražojumi ir tik nedroši, ka nepieciešams norādīt, kur nelaimes gadījumā pameklēt palīdzību. Sony rullē.
Prieks ka tev tik ļoti patīk sony :D es labāk izvēlos fotoaparātu :)

P.S. apsveru domu nākotnē iegādāt NEX-5 priekš video...
Publicēts: 13.04.11 16:32
 citēt
Murchiks:
blaac:aikam nikon ražojumi ir tik nedroši, ka nepieciešams norādīt, kur nelaimes gadījumā pameklēt palīdzību. Sony rullē.
Prieks ka tev tik ļoti patīk sony :D es labāk izvēlos fotoaparātu :)

P.S. apsveru domu nākotnē iegādāt NEX-5 priekš video...
Katram ir nikon vai canon.Nekad neesmu dzirdējis pas saplīsušu sony fotokameru. Par nikona un canona plīsējiem lasāms katru nedēļu.
Publicēts: 13.04.11 16:38
 citēt
blaac, procentuaali arii pareekjinaaji?
Publicēts: 13.04.11 16:45
 citēt
Blaac tik nodarbojas ar provokācijām, cerot uz reakciju un asu vārdu apmaiņu! Mēģinātu "nolikt" Oly, tad gan pretsparu saņemtu! :face-grin:
Publicēts: 13.04.11 16:48
 citēt
žēl, ka LG neražo spogulenes :D
Publicēts: 13.04.11 16:52
 citēt
laiksfoto_lv:Blaac tik nodarbojas ar provokācijām, cerot uz reakciju un asu vārdu apmaiņu! Mēģinātu "nolikt" Oly, tad gan pretsparu saņemtu! :face-grin:

Oly sūdi!!!!!!1111one
Publicēts: 13.04.11 16:54
 citēt
versatile:
laiksfoto_lv:Blaac tik nodarbojas ar provokācijām, cerot uz reakciju un asu vārdu apmaiņu! Mēģinātu "nolikt" Oly, tad gan pretsparu saņemtu! :face-grin:

Oly sūdi!!!!!!1111one
gribēji teikt - oooOOO000zero ? :D
Publicēts: 13.04.11 20:07
 citēt
dansiga:blaac, procentuaali arii pareekjinaaji?
ja uz 100 saplīsušam canonikon kamerām pat 1 sony kamera nav noplīsusi, tas jau ko nozīmē. Pašai bija sony un tak atzīsti, strādāja nevainojami.
Publicēts: 13.04.11 20:08
 citēt
talavietis:žēl, ka LG neražo spogulenes :D
LG tirgo gāzi (LG.lv)
Publicēts: 13.04.11 21:14
 citēt
Par instrukciju tas bija asprātīgi, jo domāju, ka tie, kas nav lasījuši instrukciju nemaz nezin par šādu forumu :D

zin, draugs, zin un vinji vairojas
Publicēts: 13.04.11 22:22
 citēt
Man arī Prakticai nestrādā AF :face-crying: laikam tā ir globālā nelaime :face-crying:
Publicēts: 14.04.11 01:42
 citēt
blaac, tie sapliisushie 100 canonikikon ir no CIK pardotiem canonikon? un 1 sony ir no CIK PAARDOTIEM sony?

P.S. Man arii nikon nepliist;-pppp (tfu tfu tfu)
Publicēts: 14.04.11 07:57 labots
 citēt
dansiga:blaac, tie sapliisushie 100 canonikikon ir no CIK pardotiem canonikon? un 1 sony ir no CIK PAARDOTIEM sony?

Štrunts par pārdotajiem %, vēl labāks % sanāktu, ja sarēķinātu uz cik izšautiem N/C kadriem nobrūk viens aparāts un cik kadri soņiem :D Ar Sony parasti uz ielas nerādās :D
Publicēts: 14.04.11 08:14
 citēt
Uggga:
dansiga:blaac, tie sapliisushie 100 canonikikon ir no CIK pardotiem canonikon? un 1 sony ir no CIK PAARDOTIEM sony?

Štrunts par pārdotajiem %, vēl labāks % sanāktu, ja sarēķinātu uz cik izšautiem N/C kadriem nobrūk viens aparāts un cik kadri soņiem :D Ar Sony parasti uz ielas nerādās :D
Tas nozīmē - canonikonisti pēc kameras iegādes nokļusts uz ielas.
Publicēts: 14.04.11 08:49
 citēt
blaac:Tas nozīmē - canonikonisti pēc kameras iegādes nokļusts uz ielas.
Protams, ka daļa nokļūst uz ielas - izejot no veikala...
Publicēts: 14.04.11 10:26
 citēt
Murchiks:
blaac:Tas nozīmē - canonikonisti pēc kameras iegādes nokļusts uz ielas.
Protams, ka daļa nokļūst uz ielas - izejot no veikala...
nokļusts uz iela un tur arī paliek:face-grin:
Publicēts: 14.04.11 10:36
 citēt
Ekskluzīvas mantas vienmēr ir bijis mazākam skaitam cilvēku nekā širpotrebs :face-grin:
Cik ilgi jūsu canoni, nikoni nostrādās????? :amazing: 5 gadus, 10 gadus bet ne vairāk :D tātad sūds :grimace:
Publicēts: 14.04.11 10:52
 citēt
Oliss:Ekskluzīvas mantas vienmēr ir bijis mazākam skaitam cilvēku nekā širpotrebs :face-grin:
Cik ilgi jūsu canoni, nikoni nostrādās????? :amazing: 5 gadus, 10 gadus bet ne vairāk :D tātad sūds :grimace:

nu trakie vienmēr ir mazākumā :haha:
Publicēts: 14.04.11 12:55
 citēt
Oliss:Ekskluzīvas mantas vienmēr ir bijis mazākam skaitam cilvēku nekā širpotrebs :face-grin:

Nu, manuprāt, 5 - 10 gadi jau ir daudz lai nomainītu aparātu un nevis tāpēc, ka sūds, vai ekskluzīvs vai kā, bet evolūcijas dēļ. Sensori, fokusi, procesori, formāti, ISO, figiso. Kaut vai vienkārša iemesla pēc, ka neņemot aparātu no ražošanas (jaunam modelim parādoties) vecajam rezerves daļas jau mūžīgi neražo. Tik pat labi var teikt, ka ko tie jaunie saprot, mašīnas ik pēc 5 - 10 gadiem mainot, vot kādreiz auto 30 gadus gāja un izmeta ārā nejau pats, bet bērni vai pat mazbērni...
Publicēts: 14.04.11 16:55
 citēt
Senders:

Nu, manuprāt, 5 - 10 gadi jau ir daudz lai nomainītu aparātu un nevis tāpēc, ka sūds, vai ekskluzīvs vai kā, bet evolūcijas dēļ. Sensori, fokusi, procesori, formāti, ISO, figiso. Kaut vai vienkārša iemesla pēc, ka neņemot aparātu no ražošanas (jaunam modelim parādoties) vecajam rezerves daļas jau mūžīgi neražo. Tik pat labi var teikt, ka ko tie jaunie saprot, mašīnas ik pēc 5 - 10 gadiem mainot, vot kādreiz auto 30 gadus gāja un izmeta ārā nejau pats, bet bērni vai pat mazbērni...
Sony rullē. Neviena no augstāk uzrakstītajām problēmām Sony kamerām nedraud. Sony kameras ir drošas, kā Kalašņikova tipa mašinpistoles. Izpurina smiltis un mauc.:face-grin:
Publicēts: 14.04.11 16:57
 citēt
Kāds vēl nav izaudzis no brendu slimības???:D To tak pirmajā gadā pārslimo...:)
Publicēts: 14.04.11 16:58
 citēt
imgfoto:Kāds vēl nav izaudzis no brendu slimības???:D To tak pirmajā gadā pārslimo...:)

ir kam pirmais gads ievelkas tāpat kā kāda no klasēm skolā :haha:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas