Čau! Palasīju te forumā jau iesāktās tēmas par statīviem , bet tā arī neatradu nevienu tēmu , kur būtu nosaukti lietotāju statīvi , proti , ir problēma tāda , mans statīvs , kuru izmantoju gadus 3 vismaz www.1a.lv... , atteicās darboties , jo brutāli nolūza kāja. (Statīva kāja nolūza , kad atrados uz kalna , ārā bija ap max -10 grādiem , uz statīvu netika likti nekādi smagumi , kā arī netika pret viņu atspiesties , izskatās viņš tagad šādi img855.imageshack.us... , cerību aiznest uz garantiju , kā arī satikties ar manfrotto izplatītāju (pēc Andreass) ieteikuma atmetu. Vēl man atceros versatile ieteica mēģināt salabot (sabojāto detaļu nopirkt un ielikt vietā) , bet cik skatijos , nezinu kā reāli , ja detaļu arī dabūtu varētu nomainīt salauzto vietu , jo tur tādas skrūves neeksistē (es runāju tieši par galvu) , tur ir brutāls dzelzs sakausējuma gabals ,kā arī tādas "rezerves daļas" neatradu.
Bet ne par to stāsts , tā kā šim atmetu cerības jel kādas to salabot , tad tagad , protams , skatos vietā citu. Interesē kādus jūs izmantojat , forumā jau palasīju , ka vienam ir švakākas prasības no statīva kā citam (atkarīgs no tā biežuma izmantošanas un ne tikai) , tad es varu pateikt , ka statīvu izmantoju ļoti bieži, tāpēc varbūt varat padalīties ar savu statīvu klāstu kādus izmantojat? (Protams , es runāju par foto aparāta statīviem , nevis gaismas , tas tā , ja nu kādam nav skaidrs...)
Andreass:nu jau tu par traku izpaudies. Kurā brīdī teicu, lai tu nenes uz garantiju un nesazinies ar ražotāju? Vai tik nebija otrādi?
Nē nē konteksts cien. Andreass , pēc Andreass ieteikuma :"Pamēģini satikties ar kādu no manfrotto pārstāvjiem un izteikt savu bēdu" , es atmetu. Ceru , ka saprati . Es arī pirmo reizi redzu , ka tā var pārlauzt , galvenākais , situation tāds , paņemu , izvelku statīvu , noliek usniegā , sniegs mīksts , nobalansēju kārtīgi , skatos , statīvs krīt , skatos , viena kāja atlūzusi. Stulbākais tas , ka saprastu , es ar svaru būtu gūlies virsū , brutāli ārdijies un no visa spēka lauzis un balansējis to statīvu , bet stulbākais tas , ka tiešām viss tika darīts pa mierīgo .
Tātad varbūt vismaz varat ieteikt kādus paši/as izmantojat?
Nu tas, ka tur sniegā darījies pa mierīgo jau neko nenozīmē - trauma statīvam noteikti bija radusies kaut kad pirms tam, kad droši vien viss nebija tik mierīgi...
Oi nu labi ieliksu rita staivu kas trauce ienakt studija jalaiz prom citam saimniekam , tas gan nebus tev bet kam "Nigrakam" lielakam verkjim domats , var uzcelt 5kg ~2,5m auxtuma Provizoriska cena ~130-150Ls
Paldies , tu esi vienīgais cilvēks , kas saprata foruma tematu , mans mēŗkis te nav mēģināt salabot vai kaut ko citu ar to darīt (ieteikumus jau uzklausīju PM) , es vienkārši izteicu savu "bēdu" ar to statīvu , tāpēc es gribu uzklausīt , kādus jūs izmantojat statīvus ?
Tas jau praktiski 1:1 kadu Janbo jau salauza , vel SLIK eksotika noteikt maza vitne galvai vane Ar izmantoju SLIK jau 20Gadus tadu modeli sen vairs nerazjo
reti protams izmantoju bet esmu gan ARAxu krāmējis virsū , gan visādus Markus, un nav ne vainas.
Tas pa krutu , man ir viens staivs ko savulaik Liepaja kautkada foto veikala uz tirgonju ielas slegsjana nopirku pa 3,50Ls paredzets 0,200Kg svaram iet maza Lovepro areja kabata , ikdiena lietoju Aurora Foresto 100w blicei ka "Aizmugurejo fongaismu" uz neizvilktam kajam bet esmu ar licis Ds MARK III un pat Linhof 6X9 un neko TUREJA
Tas jau praktiski 1:1 kadu Janbo jau salauza , vel SLIK eksotika noteikt maza vitne galvai vane Ar izmantoju SLIK jau 20Gadus tadu modeli sen vairs nerazjo
Bet ja vēlies kādu sakarīgu ieteikumu, tad varbūt apraksti, kas Tev tajā statīvā nepatika, kādas fīčas pietrūka utt. - jo vnk saraksts ar statīvu modeļiem, ko cilvēki lieto Tev neko nedos - varbūt kāds ir tur baigais panorāmists, kam ir citas prasības pret statīvu kā Tev, cits lieto statīvu 2x gadā un tam arī citas prasības kā Tev, cits varbūt vispār ar monopodu rukā utt.
Bet ja galu galā salauztajam statīvam nebija ne vainas, tad varbūt nopērc vienkārši tādu pašu un viss būs čībā?
nez tagad man tāds pats manfrotto 055, bija kautkas līdzīgs chukmasoff linkā norādītajam kuru lietoju ar powershot s2is -turēja labi, bet pēc upgrade uz nikon spoguleni viss mainijās, jau pie ~5sec expozīcijas spērējās.. uz manfrotto viss ok pat pie ~1min exp. lielākā problēma ir tajā štrunta lētā statīva galvā, velc kā gribi tikuntā visss un uz visām pusēm ļurkājas. bet nomainīt nevar, nu labi kardināli iejaucoties gan jau ka var tikai vai vērts ...
CerambyX šis raksts tapa tieši ar tādu nozīmi , interesē kādus statīvus katrs izmanto attiecīgi savām velmēm (to jau var apskatīties kaut vai albūmā pēc bildēm , vai ir daudzas ar garu exp bildēts vai nav , nu , protams ,pēc tā nevar vadīties , bet tomēr...)
Par sevi ir tā , ka , kā jau teicu , izmantoju daudz statīvu , un prasības arī ir visai lielas , tāpēc jau savlaik 100ls izdevu , un jebkurā gadījumā to nenozēloju (ieteica , ja nemaldos Lunis , man šo statīvu pirkt) , protams , galva varēja būt labāka , jo pašreizējā www.1a.lv... , sāk ļodzīties, nu izmantoju 2-3 gadus kkur tā , un visai bieži , tas ir normāli , ka lētas galvas tā mēdz darīt ? +jāņem vērā , ka divās vietās viņa kustās , kā arī skrūves pārbaudīju un pievilku , bija atnākušas vaļā vienbrīd
Kauns atzīties - statīva vietā lietoju Manfrrotto 785B. Bezvēja naktīs darbojas kā īsts. Izvēles nosacījumi bija - svars, 4 posmi - lai saliktā veidā paslēpjas somā. Ja knipsē ar garu objektīvu, kadrēšana neērta, centrālo stieni un galējos kāju posmus izvelku reti, lietoju pulti vai spoguļa iepriekšēju pacelšanu, ekspozīcijas laiki līdz 30 sek. Pagaidām dzīvi visi 3 - pats, fočuks un statīva aizstājējs.
Eliza_Lace:kādreiz Janbo tika nikni lamāts par valodiņu un interpunkciju. Laiks iet uz priekšu - izskatās ka keksam reāls komatu periods dzīvē....
(ps. pirms komata neliek atstarpi!)
un jatājums: ja galva Tev maksāja 40 Ls, tad cik tie daudzie statīvi, ja kopā esi ieguldījis 100 latus??? Cik īsti Tev to statīvu ir?
Janbo: izmantoju daudz statīvu
Turpinam piesieties? Kļūdijos , domāts bija - es izmantoju bieži statīvu. P.s Par atstarpēm pirms komatiem - ieradums. P.s.s Atvaino , bet es neesmu nekāds keks.
Schneider:Man ir Cullmann Magnesit 525 ar Manfrotto 486 RC2 galvu. Kopā izmaksāja 100 Ls, lietoju reti, nekas nav ne salūzis ne atskrūvējies, esmu apmierināts.
Paldies tev , esi retais , kas spēj atbildēt uz foruma jautājumu , nevis kā te viena dzīves apdalītā meklē 5to stūri forumā un raksta stulbumu.
Lietoju Velbon CX 686 statīvu ar Velbon PH-368 Vel-Flo 9 Mini-Pro galvu, nav nekāds pro, bet man kā iesācējam pilnīgi pietiek. Mīnuss - nav āķis, kur piekārt atsvaru (vējainā laikā manuprāt noderīgi). Visādi citādi nekādu sūdzību
Schneider:Man ir Cullmann Magnesit 525 ar Manfrotto 486 RC2 galvu. Kopā izmaksāja 100 Ls, lietoju reti, nekas nav ne salūzis ne atskrūvējies, esmu apmierināts.
Paldies tev , esi retais , kas spēj atbildēt uz foruma jautājumu , nevis kā te viena dzīves apdalītā meklē 5to stūri forumā un raksta stulbumu.
Bet ko tas dos, ja mēs uzrakstīsim ko un kā lietojam? Katram savi gļuki (kā tev ar komatiem un atstarpēm).
Es lietoju Gitzo GT3530s un Graf Studioball galvu. Vēl ir nācies nest šo statīvu ar kājiņām lielākus gabalus, tiem gadījumiem es lietoju Mafrotto 468 galvu (hidrostatiskā galva, kur pagriežot puļķi, lode nofiksējas ar eļļas spiediena palīdzību. Izjūtas ir aptuveni tādas - tu knapi un nejūtami pagriez kloķīti, bet lode tiek dzelžani nobloķēta.
Izvēles kritēriji.
Pārsvarā braucu ar auto un statīvu vadāju līdzi, tamdēļ pirku trīs posmu Gitzo statīvu (man nav svarīgi cik tas vietas aizņem saliktā veidā). Trīs posmiem ir sekojošas priekšrocības: - resnāks apakšējais kāju posms (ļurcīgākais)- stabilāks statīvs; - mazāk detaļu, lētāks un drošāks statīvs; - izvelkot un saliekot uz katras statīva kājas jāgroza tikai divus kāju fiksatorus. - vieglāka konstrukcija.
Pirku trešās sērijas statīvu (viens no masīvākajiem Gitzo statīviem, nākamais ir 5x sērijas Gitzo, ar kuru ak34 bildē) jo man ir visādi midformāti u.c. smagi dzelži - lai pietiek ar rezervi visādiem dzelžiem.
Pirku bez centrālā balsta (column, vai kā viņu sauc), jo systematic gitzo 3 sērijas trīs kāju posmu statīvi tieši tā ir domāti - maksimālai stabilitātei. Jo esmu atklājis, ka man nevajag kā ākstam bildēt neko acu augstumā. Nekad tā nebildēju, tamdēļ pirku statīvu, kas ir zemāks, bet stirpi stabilāks.
Par cik tam nav centrālā balsta, tad statīva kājas beidzas pie tādas lielas pamatnes, kur mazāka izmēra galvas (normāliem lietotājiem tās pat būtu lielas) izskatās diezgan maziņas) - bet statīva stabilitāti ļoti būtiski ietekmējot tieši šīs te virsmas diametrs - jo lielāka, jo mazāk vibrē un ļurkājas uz sāniem.
Kamdēļ izvēlējos ogekļa škiedras statīvu? Daļēji svara dēļ, bet galvenokārt tamdēļ, ka ogekļa šķiedra lieliski absorbē vibrācijas un slāpē visādu tirināšanos (alumīnijs pastiprina).
Kamdēļ izvēlējos Gitzo?
Tamdēļ, ka esmu ar foto apsēsts jau 10 gadus (tik ilgu laiku jau aktīvi *iršu foto-internetos, bet bildēju arī pirms tam), un padomāju, ka tā sērga nepāries - tamdēļ nopirku statīvu, kas ir statīvs, nevis nezināms kaut kāds izstrādājums, kas pēc gada izjūk (piemēram, man ir izjukuši divi Manfrotto statīvi - dārgākais 458b, kurš ir ērts, stabils, bet tam jūk ārā visādas padarīšanas - kas nav īsti remontējamas).
Ak jā,
Gitzo var katru detaļu ar rociņām izjaukt un izņemt ārā. Kāju stiprinājumi atskrūvējas vaļā un var uz galda salikt pilnīgi plikas trubiņas un plastmasas blīvītes. Ja tās izdilsts, var nopirkt remontkomplektu un nomainīt plastmasiņas - pēc tam tās oglekļa šķiedras kāju trubiņas atkal slīd un fiksējas kā jaunas. Tiesa, man divu gadu laikā statīvam nav radusies pazīme, ka būtu kaut kas kaut nedaudz paļurkājies. Vienreiz biju pavisam smalkās jūrmalas smiltīs to nometis uz mutes slapju, tad tomēr visas trubiņas izjaucu un noskaloju zem krāna ūdens (visādam gadījumam).
Gitzo statīviem ir mūža garantija. Tamdēļ pirku jaunu, iepakojumā, smaržīgu un spīdīgu.
GRAF Studioball galva.
Pirku lietotuebajā par 350$ (BHphoto.com tad tāda maksāja jauna 480$)
Tāds baigi masīvais dzelzsgabals (lielākā lodveida galva esot) 1.5kg svarā. Šo kad uz liek uz statīva, tad nevajag nekādus smilšu maisus Tā galva jau pati kā tāds maktens atsvars - tieši ar tādu domu to pirku. Auto bagāžnieks pacieš visu.
Tagad šādām galvām ir baigais pluss - tās ēbajā (pēdejā dienās) aizgāja pa lēto, kādi 150-200$. Jo šitais Šveices meistaru zelta darbs vienkārši nav īsti zināms lietotājiem, turklāt nav ērta pārnēsāšanai. Bet lietošanā tā ir ērta gan - tā lielā lode uzliekot pat uz tās vidējā formāta kameru ar 300mm/f4 objektīvu, grozās ļoti plūdeni un patīkami. Galvas sānos ir maziņš puļķītis ar kuru piegriež frikciju vājāku/stiprāku. Attiecīgi nav pat pēc tam jāpievelk papildus fiksēšanai - uzliec to frikciju tādu, lai notur stabili to objektīvu, bet lai var vēl reāli grozīt fočiku - un grozi. Kā atstāsi to objektīvu notēmētu, tā tas paliks, neizkustoties.
Man ir vēl pāris statīvi un galvas, bet augšminētos es lietoju.