forum.gif
Vai filmiņa ir izgaismota?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vai filmiņa ir izgaismota?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.04.11 22:07
 citēt
Šodien nolēmu paņemt vecu Foto 250 filmiņu(delelop before II-1975) un pafotografēt, jo viena tāda ir izbildēta un interesantas bildes sanākušas. Tā kā pats nemāku ielikt kasetē, prasīju lai mans tēvs ieliek. Tā nu abi ieejam tumšākajā pieejamajā telpā, jeb vannas istabā un viņš sāk likt iekšā. Bet, tad pēkšņi... pamanu ka no durvīm spīd nedaudz gaismas(tik daudz, lai pēc divām minūtēm varētu izlasīt uzrakstus uz dažādiem krēmiem, u.c. lietām) un arī no boilera maza, sarkana gaismiņa spīdēja. Uzreiz saku, lai neliek iekšā, bet viņš saka, ka pats kādreiz tik pat lielā gaismā lika iekšā un tas neko nekait, kaut gan paskatoties visus viņa negatīvus, tie ir sanākuši ļoti blāvi, tāpat kā 85-tā gada Foto 65 filmiņa, kuru likām kasetē tādos pašos apstākļos. Tāpēc gribēju uzprasīt, vai vispār ir vērts fotografēt ar šo filmiņu? Kaut kas vispār sanāks no tās?
Publicēts: 16.04.11 22:10
 citēt
Nobildē 2 kadrus, nogriez, attīsti un paskaties. Vienalga nekādi brīnumi pasaulē nenotiek, uz tādas bildēm jābūt aizplīvurotām un no 250 GOST vienībām tur labi ja 50 palikušas.
Publicēts: 16.04.11 22:14
 citēt
Tā divu bilžu attīstīšana nesanāks, jo mājās man nav neviena no nepieciešamajām ierīcēm attīstīšanai un traucēt foto kluba vadītāju, lai ielaiž laboratorijā divu bilžu attīstīšanai netīk. Kad iepriekšējo Foto 250 fotografēju, tad jau to biju paredzējis un GOST 250 vietā biju uzlicis GOST 65.
Publicēts: 16.04.11 22:17
 citēt
Tur laboratoriju nevajag, pietiek ar tanku, paciņu D-76 un dajepkuru fiksāžu.
Publicēts: 16.04.11 22:18
 citēt
Bet, es jau teicu, ka mājās man nav neviena no nepieciešamajām ierīcēm attīstīšanai. Pilnīgi nekā man nav. Pat tanka man nav. :D
Publicēts: 16.04.11 22:22 labots
 citēt
Nuu GOST 250 filmu šodien izmanto tikai arheologi.. tie paši, kas uguni iegūst kociņus berzējot..:face-grin: Ja bildes gribi, aizčāpo uz fotoveikalu un filmu nopērc... Filmu var pārtīt pat uz rokām pareizo maisu uzmaucot... A vannasistabā dara TO zem pārklāja no tumša, blīva auduma.:face-grin: lai veicas.
Atbildot uz virsraksta jautājumu, - vai tad tā ir filmiņa???:face-grin:
Publicēts: 16.04.11 22:23
 citēt
filmu var partiiti arii uz ielas gaishaa dienas laikaa, ja muguraa ir biezss meetelis ar garaam piedurkneem ;-ppp;-) (ir gadiijies taa dariit, kad filminja iespruuda)
Publicēts: 16.04.11 22:28 labots
 citēt
Nu vispār jau mētelim jābūt nevis mugurā, bet gan klēpī un rokām piedurknēs sabāztām no galiem. Bet buipim - nu patiešām, vai ta tavā miestā Ilfordu nopirkt nevar? Ar delelop before II-2015.
Un Foto-250 šodien izmanto nevis arheologi, bet gan troglodīti.
Publicēts: 16.04.11 22:45
 citēt
Lai kā es gribētu, manā miestā Ilfordu nopirkt nevar. Un ja varētu, tad tāpat ar foto 250 bildētu dažreiz, jo patīk man gala iznākums. Bet uz savu jautājumu atbildi nesaņēmu - tad tā filmiņa ir izgaismojusies vai nav?
Publicēts: 16.04.11 22:54
 citēt
schneider, nu tad kad tina filmu, tad jau novilka;-ppp;-) bet kur ta to meeteli dabuutu uz ielas, ja liidz tam nebuutu bijis muguraa?;-)))
 citēt
buipis:Lai kā es gribētu, manā miestā Ilfordu nopirkt nevar. Un ja varētu, tad tāpat ar foto 250 bildētu dažreiz, jo patīk man gala iznākums. Bet uz savu jautājumu atbildi nesaņēmu - tad tā filmiņa ir izgaismojusies vai nav?

Tak zīlniecei prasi, šī kristālbumbā paskatīsies, un pateiks, kā ir...:face-grin: Ja nopietni, neviens to nepateiks, ticamākais, ka nav, ja ilgi nečamājies. BET kad to filmu izmantoju, pirms 30mit gadiem, es uz rokām mēteli klāju...:face-grin:
 citēt
buipis, tev NEVIENS nevarees atbildeet uz Tavu jautaajumu!!!
Publicēts: 16.04.11 22:59
 citēt
Da bilde tik , 250 Gost filma bija samera mazjutiga pret sarkano spektra dalju:)
Publicēts: 16.04.11 23:03
 citēt
Vo jopīt, problēmu pacēluši, tāds sen nebij lasīts, uzrāva nostalģiju..
Publicēts: 16.04.11 23:06
 citēt
Lunis:Da bilde tik , 250 Gost filma bija samera mazjutiga pret sarkano spektra dalju:)

Nu pareizi, uz tādas filmas tik lomogrāfu šedevrus bildē, iznāks-labi, neiznāks-ar nav katastrofa. būsi uzzinājis, ka tā filma pat tādas perversības iztur. nopirkt, starp citu var visu, ko ineta veikali piedāvā, tai skaitā kādas padsmit ilford filmas. Ar piegādi pa pastu. Pamēģini, būsi pārsteigts par rezultātu un ātrumu.:face-grin: Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 16.04.11 23:09
 citēt
buipis: Un ja varētu, tad tāpat ar foto 250 bildētu dažreiz, jo patīk man gala iznākums.

Mazoķisc...
dansiga:schneider, nu tad kad tina filmu, tad jau novilka;-ppp;-)

Ā... a es jau domāju, ka mētelis tev mugurā, bet kāds asistents, iebāzis rokas tev zem nenovilkta mēteļa, čamdījās ap kaseti...
Lunis:Da bilde tik , 250 Gost filma bija samera mazjutiga pret sarkano spektra dalju:)

Gluži otrādi, kvēlspuldžu gaismā tās jutība bija 350. Un mākoņu izcelšanai ЖС-17 filtru nevajadzēja, jo bija nejūtīgāka pret zilo krāsu un debesis tāpat sanāca tumšākas.
Publicēts: 16.04.11 23:13
 citēt
es domāju, ka nekas labs jau nesanāks......pilnībā izgaismota nebūs
Publicēts: 16.04.11 23:14 labots
 citēt
Nuuu ja tai filmai visādas basņas raxtīja, bet pat svaiga bij sūūūc, nerunājot par laiku pie garantijas beigām. UN vispār neapskatot arheoloģiskus atrakcijus ar desmitus gadu PĒC garantijas.. Kā jasu teicu TAS var būt interesanti tikai arheologiem un lomogrāfiem.:face-grin:
Publicēts: 16.04.11 23:16
 citēt
Elmarss:Nuuu ja tai filmai visādas basņas raxtīja, bet pat svaiga bij sūūūc, nerunājot par laiku pie garantijas beigām. UN vispār neapskatot aqrheoloģiskus atrakcijus ar desmitus gadu PĒC garantijas.. Kā jasu teicu TAS var būt interesanti tikai arheologiem un lomogrāfiem.:face-grin:

Varbūt sanāks patiesā māksla :D
Publicēts: 16.04.11 23:20
 citēt
Ko tik tagad nenosauc par mākslu...
Publicēts: 16.04.11 23:34 labots
 citēt
Schneider:Ko tik tagad nenosauc par mākslu...

Tolaik 250gostu filmu attīstīt uz 2000gostiem.... vot tā bij lomogrāfija 70to gadu stilā... Ja cilvis sevi bildē atpazina, varēja par čekistu strādāt.:face-grin: Ienaidnieku zem jebkura grima saredzēs.:face-grin:
Publicēts: 02.05.11 23:31 labots
 citēt
Es gan ieliku kaseti, pavilku filminu, ieliku turetaja, un 2 kadruz izfoceju, lai filmina uztinas, aiztaisiju focika vacinu, partinu un atkal nofoceju, un ta sanak, ka nakamais kadrs jau bus gatavs lietosanai. nu ta sanaca 2-3 kadrus izlietot pa tukso, bet vismaz zinaju,ka focika ieksa viss notiek labi un pareizi.
Un izgaismojas tik ta dala, kas nav kasete, ta ka visam, kas tiks focets pec aparata aizversanas vajadzetu sanakt.
Publicēts: 03.05.11 00:07
 citēt
Tas pareizi,ka tēvam prasīji lai ieliek.Tomēr taču savs cilvēks.:face-wink:Tūlīt vecajiem kraķiem vajadzētu uzrasties un sākt sprēgāt kā tur bija pirms gadiem 30 ar to ielikšanu,uztīšanu un sagaismošanu...Bet ar Ilfordu nebūs kaifa-tas jau parasti ie ielikts kasetē.:face-grin:
Publicēts: 03.05.11 00:14
 citēt
viecha:Tas pareizi,ka tēvam prasīji lai ieliek.Tomēr taču savs cilvēks.:face-wink:Tūlīt vecajiem kraķiem vajadzētu uzrasties un sākt sprēgāt kā tur bija pirms gadiem 30 ar to ielikšanu,uztīšanu un sagaismošanu...Bet ar Ilfordu nebūs kaifa-tas jau parasti ie ielikts kasetē.:face-grin:

Da kāda problēma ar ielikšanu, to jav ar greizām rokām var darīt. Nu bet tēvs ir tēvs, pie meituku urbināšanas ari laikam palīdzēs ielikt :D

A vispār filmai nekas nevajadzēja notikties traks, kaut ja ari izgaismojās, nedomāju ka ar tādu filmu būs kas unikāls bildēts, no kā foto pasaule būs zaudējusi nenovērtējamus šedevrus.
Publicēts: 03.05.11 01:38
 citēt
es Tev teikšu, ka bildē droši
ja arī izgaismots ir, nekas ļauns - mācies no kļūdām.
katrā ziņā, spriežot pēc Tavas vienīgās reportāžas,
mācību process Tev nāks tikai par labu :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (2):