versatile:nez, atradushi par ko pireicaties - jebkursh canon to dara...
Tad kruti. Jo es visu laiku redzu, ka liela daļa canon cilvēku ņemās ar kaut kādiem n-tās paaudzes čipiem un tādām lietām. Jo reāli tak ekspozīcijas mērījumam vajag tikai gaismu.
m? canon - man bijuši, pag, īpašumā laikam 5, lietošanā vēl kādi 3-6 dažādi canon modeļi - visi kā viens mērījuši gaismu ar dajebko virsū vai bez. tas pats ar peņtaxi, cik zinu. soņoļkas mani īpaši neinteresē, nezinu. jeblis ir nikonam - tāpat kā čipu paaudzes.
protams, kwakonam arī var čipus likt - tad ir fokusa konfirmācija un teorētiska (jo praksē pārāk liela pistne) iespēja exifā ierakstīt diafragmas atvēruma ciparu. bet pamatfunkcionalitātei - gaismas mērīšanai - tas nav nepieciešams.
versatile:m? canon - man bijuši, pag, īpašumā laikam 5, lietošanā vēl kādi 3-6 dažādi canon modeļi - visi kā viens mērījuši gaismu ar dajebko virsū vai bez. tas pats ar peņtaxi, cik zinu. soņoļkas mani īpaši neinteresē, nezinu. jeblis ir nikonam - tāpat kā čipu paaudzes.
protams, kwakonam arī var čipus likt - tad ir fokusa konfirmācija un teorētiska (jo praksē pārāk liela pistne) iespēja exifā ierakstīt diafragmas atvēruma ciparu. bet pamatfunkcionalitātei - gaismas mērīšanai - tas nav nepieciešams.
Nikons (šajā gadījumā jebkurš) bez čipa konfirmē. Acīmredzot, katram sava slimība. Jo fokusa konfirmācijai pēc idejas arī nevajadzētu nekādu rociņas turēšanu no objektīva puses.
Es šādu paņēmu ar pāreju uz M42 (laikam KP-H). Lietoju kopā ar Jupiter 37A. Gaismu mēra, fokusa skaņas apstiprinājums arī ir. Vismaz manam eksemplāram jāliek ir drusku + ekspo korekcija, bet tas jau ir sīkums. Lietoju uz Nikon D80.