forum.gif
Nikonistiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikonistiem.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.04.11 22:45
 citēt
filmprocess.ru...
Interesanta manta, varbūt kāds ir mēģinājis?
Publicēts: 16.04.11 23:09
 citēt
Nav bijusi vajadzība. Man Nikons mēra ar visu un visur.
Publicēts: 16.04.11 23:18
 citēt
RudeWolf:Nav bijusi vajadzība. Man Nikons mēra ar visu un visur.

ari ar macro gredzeniem kas nak bez kontaktiem vai ari kadu veco manualo stiklu ?
Publicēts: 16.04.11 23:31 labots
 citēt
Ja ir AI vai AIS, tad kamera mērīs(sākot ar D200).
Vecākiem objektīviem(kuriem nav sektora uz diafragmas gredzena)nemērīs vis.
Publicēts: 17.04.11 00:09
 citēt
A režīms pro-sūmera galam (sākot ar D200) strādā ar dajebko galā. Ja vajag, tad pareizi noeksponēs pat bez objektīva.
Publicēts: 17.04.11 00:14
 citēt
jap. d300 ari mera ar jebko ko pieskruve gala.
Publicēts: 17.04.11 00:27
 citēt
nez, atradushi par ko pireicaties - jebkursh canon to dara...
Publicēts: 17.04.11 00:33
 citēt
versatile:nez, atradushi par ko pireicaties - jebkursh canon to dara...

Tad kruti. Jo es visu laiku redzu, ka liela daļa canon cilvēku ņemās ar kaut kādiem n-tās paaudzes čipiem un tādām lietām. Jo reāli tak ekspozīcijas mērījumam vajag tikai gaismu.
Publicēts: 17.04.11 01:17
 citēt
m?
canon - man bijuši, pag, īpašumā laikam 5, lietošanā vēl kādi 3-6 dažādi canon modeļi - visi kā viens mērījuši gaismu ar dajebko virsū vai bez. tas pats ar peņtaxi, cik zinu. soņoļkas mani īpaši neinteresē, nezinu.
jeblis ir nikonam - tāpat kā čipu paaudzes.

protams, kwakonam arī var čipus likt - tad ir fokusa konfirmācija un teorētiska (jo praksē pārāk liela pistne) iespēja exifā ierakstīt diafragmas atvēruma ciparu. bet pamatfunkcionalitātei - gaismas mērīšanai - tas nav nepieciešams.
Publicēts: 17.04.11 01:34
 citēt
versatile:m?
canon - man bijuši, pag, īpašumā laikam 5, lietošanā vēl kādi 3-6 dažādi canon modeļi - visi kā viens mērījuši gaismu ar dajebko virsū vai bez. tas pats ar peņtaxi, cik zinu. soņoļkas mani īpaši neinteresē, nezinu.
jeblis ir nikonam - tāpat kā čipu paaudzes.

protams, kwakonam arī var čipus likt - tad ir fokusa konfirmācija un teorētiska (jo praksē pārāk liela pistne) iespēja exifā ierakstīt diafragmas atvēruma ciparu. bet pamatfunkcionalitātei - gaismas mērīšanai - tas nav nepieciešams.

Nikons (šajā gadījumā jebkurš) bez čipa konfirmē. Acīmredzot, katram sava slimība. Jo fokusa konfirmācijai pēc idejas arī nevajadzētu nekādu rociņas turēšanu no objektīva puses.
Publicēts: 17.04.11 09:01
 citēt
Es šādu paņēmu ar pāreju uz M42 (laikam KP-H). Lietoju kopā ar Jupiter 37A. Gaismu mēra, fokusa skaņas apstiprinājums arī ir. Vismaz manam eksemplāram jāliek ir drusku + ekspo korekcija, bet tas jau ir sīkums. Lietoju uz Nikon D80.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):