nu protams, no digiziepjiem aizejot uz Nikon spoguleni, jautājums lieks, kurš labāks....
Mani Canon ir:
Canon G3 bija ļoti patīkams ziepis, bet nācās 2x aizstiept uz garantijas remontu, jo nepatika karstais pixselis un atdevu atpakaļ Canon 10D lieki teikt, ka tajā laikā ko labāku varēja vēlēties. Nopirku tikko kā iznāca 2003. gada pavasarī Canon 5D ... nolietoju 3 gadus. Vienīgi putekļu sūcējs Nikon 5000... tehniski smalki viss nostrādāts. mūsdienu lētie objektīvi ļoti asi un to cena laba. Pārdevu. Iespaids par Nikon labs. Ja man jāatbild par konkretu C 60D vai N7000, tad neesmu ne ar vienu, ne ar otru bildējis. Agrāk argumnets bija, ka Canon ir pieejams vairāk objektīvu un lai labu dabūtu, nevajadzēja tik daudz naudas izlikt, tad šodien tā situācija manuprāt ir mainījusies un Nikon ir saņēmies, izlaižot daudz lētu, asu objektīvu. Konkrēti pārsteidza- Nikon 35 1,8 uz atvērtas diafragmas.
Jūs brīvajos brīžos savam priekam rakstāt dzejoļus,stāstus,romānus vai dziesmām vārdus.Varbūt to pašu darat lai pelnītu dienišķo maizīti,tobiš esat profesionāls vārda mākslas meistars,spalvaskāta virtuozs un hvz kas vēl ne.Sakiet man mīļie ļaudis kā mainīsies jūsu sacerējumu kvalitāte,ja jūs vienas markas pildspalvu nomainīsit pret citas markas?Vai arī datoru apgreidosit un jums tagad būs Word 153.versija. Iespējams,ka būs mazliet ērtāk,ja patiks jaunais modelis,iespējams mazāk tulznas metīsies uz pirkstu galiem,iespējams nedaudz ātrāk varēsit pierakstīt savus murgojumus...iespējams.Bet kā mainīsies sacerējuma saturs un jūsu rakstnieka meistarība?
Es ceru, ka fatālas sekas man arī nedraud, bet nepatīk zaudēt kādus 20% ja vajadzēs Nikonu pārdot. Par pāreju no ziepītēm es nerunāju, ja vajag tad palietoju meitas pan.gf2 Bijuši (neskaitot smenu un Zenit) ir 350;20;40;550 (pēdējais nepatika), tā kā ar nikonistiem neesmu bijis draugos.....kā būs tālāk vēl nezinu.....
viecha:Jūs brīvajos brīžos savam priekam rakstāt dzejoļus,stāstus,romānus vai dziesmām vārdus.Varbūt to pašu darat lai pelnītu dienišķo maizīti,tobiš esat profesionāls vārda mākslas meistars,spalvaskāta virtuozs un hvz kas vēl ne.Sakiet man mīļie ļaudis kā mainīsies jūsu sacerējumu kvalitāte,ja jūs vienas markas pildspalvu nomainīsit pret citas markas?Vai arī datoru apgreidosit un jums tagad būs Word 153.versija. Iespējams,ka būs mazliet ērtāk,ja patiks jaunais modelis,iespējams mazāk tulznas metīsies uz pirkstu galiem,iespējams nedaudz ātrāk varēsit pierakstīt savus murgojumus...iespējams.Bet kā mainīsies sacerējuma saturs un jūsu rakstnieka meistarība?
Nezinu, ko Jūs darāt, bet man nomainot spalvaskātu mainās arī sacerējuma kvalitāte. Šaubos vai Jums rakstīt ar zīmuli, kas nemitīgi smērējas būtu ērti, (kvalitāte izsaka daudz). Vai nomainot WV uz Cadillac nemanīsiet, ka tomēr jūtaties ērtāk. Un vēl: es prasīju Jūsu domas, par aparātiem, nevis diskutēt vai man kas mainīsies!!!!!
viecha:Jūs brīvajos brīžos savam priekam rakstāt dzejoļus,stāstus,romānus vai dziesmām vārdus.Varbūt to pašu darat lai pelnītu dienišķo maizīti,tobiš esat profesionāls vārda mākslas meistars,spalvaskāta virtuozs un hvz kas vēl ne.Sakiet man mīļie ļaudis kā mainīsies jūsu sacerējumu kvalitāte,ja jūs vienas markas pildspalvu nomainīsit pret citas markas?Vai arī datoru apgreidosit un jums tagad būs Word 153.versija. Iespējams,ka būs mazliet ērtāk,ja patiks jaunais modelis,iespējams mazāk tulznas metīsies uz pirkstu galiem,iespējams nedaudz ātrāk varēsit pierakstīt savus murgojumus...iespējams.Bet kā mainīsies sacerējuma saturs un jūsu rakstnieka meistarība?
-----------------
Nē, es gan nesalīdzinātu ar spalvas kātiem, ja runa tomēr par veselu sistēmu, kura prasa gan pierašanu, gan investīcijas. Es drīzāk salīdzinātu ar automašīnām. Nereti sanāk dienā ar trīs vai četriem autiņiem izlaist un nemaz nerunājot, ka 1,5 gadu braucu uz fūrēm, kur bija 3 markas un vidēji ik pēc 11h mainījās un pat nezini, kuras markas un kura no 300 mašīnām šoreiz atnāks. Kaut gan, vēlāk jau zinājām, ka piem Nr. 280, auto ar štruntīgu ātrumkārbas kulisi. Bet ja par pierašanu, tad te nekas nelīdz, jo pāris h vidēji ir vajadzīgs, lai saprastu kā tas uzvedas. Savukārt pēc canon 10D un 5D, nu nekā nevaru pierast pie Nikon pogām un opcijām.
chukmasoff:Ja uzdod tādu jautājumu tad iesaku nopirkt tosteri, jo būs jēgas vairāk ne kā no bildēšanas... jo minētās kameras ir dažādās svara kategorijās.
Vai tad bija lūgums izteikt domas par tosteri? Man nav svarīgi zināt to svaru kategorijas, bet Jūsu domas par minētajām kamerām. Es gan palūgtu komentēt tikai tos kas ir lasītpratēji!!!!!
Elmarss:Nekutini vellam degunu, sāks vēl šķaudīt.... Tu bīstamāko jautājumu uzdevi. Adekvātas atbildes nebūs.
Gluži pareizi: abas labas. Bet ja visu laiku esi bijis canonists, tad nenodod brāļus, bet ja nopietni - tas tev pašam jāizlemj. Nekādas lielas atšķirības jau nav.
andriskrums: Nezinu, ko Jūs darāt, bet man nomainot spalvaskātu mainās arī sacerējuma kvalitāte. Šaubos vai Jums rakstīt ar zīmuli, kas nemitīgi smērējas būtu ērti, (kvalitāte izsaka daudz).
ja ar parasto zīmuli smērējās, tad arī ar Parker pildspalvu izsmērēsies. viss ir ļoti elementāri, ja rokas no pakaļas izvelk tad arī uzlabosies tehniskā kvalitāte. bet šajā gadījumā bija runa par satura kvalitāti..
andriskrums: Nezinu, ko Jūs darāt, bet man nomainot spalvaskātu mainās arī sacerējuma kvalitāte. Šaubos vai Jums rakstīt ar zīmuli, kas nemitīgi smērējas būtu ērti, (kvalitāte izsaka daudz).
ja ar parasto zīmuli smērējās, tad arī ar Parker pildspalvu izsmērēsies. viss ir ļoti elementāri, ja rokas no pakaļas izvelk tad arī uzlabosies tehniskā kvalitāte. bet šajā gadījumā bija runa par satura kvalitāti..
Es nerunāju par rokām, un patiesībā man vienalga kur tavas rokas.....un vai tev uzlabosies tehniskā kvalitāte tāpat Man nav nemazākās vēlēšanās zināt tavu tehnisko kvalitāti, tāpēc, esi tik labs, un liec manējo mierā
Ko tu vecais tik nervozs?Šeit visi drīkst izteikties.Protams,ka kvalitāte pirmkārt tiek domāta saturiskā.Un tā ir atkarīga no tā kas tev galvā.Tehniskā kvalitāte sen jau vairs nav problēma pa lielam.Viemīgi,ja nu pavisam neko nejēdz,bet cik sapratu tas nav tavs gadījums.Nekas tur ar aci nebūs redzams-Nikons vai Canons.
Mans IMHO: uz kropu visi platleņķi paliek šaurāki un teleobjektīvi - telīgāki, tādēļ noskaidro savas, ka tagad mēdz teikt, prioritātes. Ainavām izdevīgāk būs D700, bet putniņiem/makro - 60D. Hau, esmu runājis, peremaķ!
Kāds te sakars ar rezultātu??? Cilvēks skaidri pateica - iepatikās mantiņa, ko citi par to domā? Tātad - cilvēkam ir raksturīgi darboties ar mantiņu, viss kaifs ir tajā darbošanās faktā un pašā mantiņa, nevis rezultātā!!! Man viennozīmīgi patīk D7000 bet Canonu pat neesmu rokās turējis, un arī negribu Tas arī viss
Tfū, nepamanīju, ka te runa ir par D7000, tātad kropu, nulles līdz galam nesaskaitīju. Tad vēl viens IMHO, tavas izvēles rezultāts ir tikpat svarīgs kā zināmajā piemērā par sūda saspiešanu plaukstā. Uzmet gaisā monētu.
Schneider:Tfū, nepamanīju, ka te runa ir par D7000, tātad kropu, nulles līdz galam nesaskaitīju. Tad vēl viens IMHO, tavas izvēles rezultāts ir tikpat svarīgs kā zināmajā piemērā par sūda saspiešanu plaukstā. Uzmet gaisā monētu.
Tieši to arī taisījos darīt. Es par monētas mešanu
chukmasoff:Ja uzdod tādu jautājumu tad iesaku nopirkt tosteri, jo būs jēgas vairāk ne kā no bildēšanas... jo minētās kameras ir dažādās svara kategorijās.
Vai tad bija lūgums izteikt domas par tosteri? Man nav svarīgi zināt to svaru kategorijas, bet Jūsu domas par minētajām kamerām. Es gan palūgtu komentēt tikai tos kas ir lasītpratēji!!!!!
Ko es varu zināt par kamerām jo bildēju ar to ko paņemu no kantora, bet pec tehniskajiem apraxtiem nikons atbilst trīsciparu canoniem, un es šajā gadijumā neredzu jēgu salīdzināt, divas kameras kuras atbilst dažādām klasēm.
andriskrums:
Ko es varu zināt par kamerām jo bildēju ar to ko paņemu no kantora, bet pec tehniskajiem apraxtiem nikons atbilst trīsciparu canoniem, un es šajā gadijumā neredzu jēgu salīdzināt, divas kameras kuras atbilst dažādām klasēm.
Izskatās, ka būsi Nikona vietā tehnisko aprakstu lasījis tosterim... Vari, lūdzu, iebakstīt ar pirkstu tehniskajā specifikācijā, kur Nikons jūtami (būs klasi zemāks) zaudē šim konkrētajam canon 60D
Ja bildē ar mākslīgu apgaismojumu, kuru(fotogrāfs sava saprata un iemaņu robežās) spēj kontrolēt ir PILNĪGI vienalga ar kādu kameru bildē vai ar 3 marku vai 80 nikonu...poFIG!
Diemžēl Sony šajā cenu kategorijā neko tiešām neražo. Baumo, ka A77 (APS 24Mpix pa 1100USD) anonsēs vasaras vidū, bet tik pat tas var būt nākamgad, jo šogad nepaspēs Malaizijā jaunu fabriku uzbūvēt. Starp citu, ja Sony sensorus neražos, tad arī Nikonam un Pentaxam tie nebūs...