forum.gif
Atmiņas karte
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Atmiņas karte
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.04.11 09:06
 citēt
Sveicināti! Man radās jautājums par atmiņas kartēm fočikam. Es te tā iegādājos to Nikon D7000 Tā jau viss forši, bet man atmiņas karte ieliekot iekšā strādā kādu minūti un tad atslēdzas pati no sevis, fočikam jau nav ne vainas, paņēmu no GPS veco Kingston atmiņas karti 2 GB tā neslēdzas ārā viss normāli šancē, bet tagad nevaru saprast, fočikiem kādu karti tad īsti vajag? Es paņēmu LX Series SD HC 32 GB Class 10 atmiņas karti, bet kaut ko gļuko. Tagad domāju varbūt vajag kādu citu? Interesanti šī karte vienkārši nevelk uz fočika vai kas ir, vai baigo brāķi dabūju, nav jau tā, ka lietotu pirktu, jaunu iesaiņojumā...
Kādu karti ieteiktu?
Publicēts: 19.04.11 09:18
 citēt
Sony fotoaparātiem lietotāja rokasgrāmata ir arī latviešu valodā. Sony augstāk minētās problēmas nepazīst. Apsveicu ar kameras iegādi, bet kā redzams serviss tiks biežak apmeklēts, ka fotografēts. Vajadzēja nopirkt sony @580 un problēmas nebūtu. :face-glasses:
Publicēts: 19.04.11 09:21
 citēt
Kreicz:Sveicināti! Man radās jautājums par atmiņas kartēm fočikam. Es te tā iegādājos to Nikon D7000 Tā jau viss forši, bet man atmiņas karte ieliekot iekšā strādā kādu minūti un tad atslēdzas pati no sevis, fočikam jau nav ne vainas, paņēmu no GPS veco Kingston atmiņas karti 2 GB tā neslēdzas ārā viss normāli šancē, bet tagad nevaru saprast, fočikiem kādu karti tad īsti vajag? Es paņēmu LX Series SD HC 32 GB Class 10 atmiņas karti, bet kaut ko gļuko. Tagad domāju varbūt vajag kādu citu? Interesanti šī karte vienkārši nevelk uz fočika vai kas ir, vai baigo brāķi dabūju, nav jau tā, ka lietotu pirktu, jaunu iesaiņojumā...
Kādu karti ieteiktu?

To pašu karti pa garantiju pārdevējam atdot vispirms...
Publicēts: 19.04.11 09:31
 citēt
a pirki to karti kur? elkorā vai lētākajā internetveikalā?
atmiņas kartes mēdz viltot, un bieži tās 64, 128 un tā tālāk gigabaitīgās kartes ir sačakarēti 128MB kartinjas.... iekshaa rakstas, ara nenak...
Publicēts: 19.04.11 09:37 labots
 citēt
blaac:Sony fotoaparātiem lietotāja rokasgrāmata ir arī latviešu valodā. Sony augstāk minētās problēmas nepazīst. Apsveicu ar kameras iegādi, bet kā redzams serviss tiks biežak apmeklēts, ka fotografēts. Vajadzēja nopirkt sony @580 un problēmas nebūtu. :face-glasses:

Jā jā Sūda Sony... Sony vispār ir kaut kāds putekļsūcējs ne kamera. Domāju ne jau kamerā problēma, jo kādēļ gan tā vecā karte strādā? Vnk gribēju zināt vai ir ar tām kartēm var kāda SD karte arī nedarboties? Un fočikiem jau it kā lieto mūsdienās vairāk SD HC?
Publicēts: 19.04.11 09:41
 citēt
Elmarss:To pašu karti pa garantiju pārdevējam atdot vispirms...

Nu jā, tā arī darīšu, šodien drīz aizbraukšu līdz tam veikalam. ;)

versatile:a pirki to karti kur? elkorā vai lētākajā internetveikalā?
atmiņas kartes mēdz viltot, un bieži tās 64, 128 un tā tālāk gigabaitīgās kartes ir sačakarēti 128MB kartinjas.... iekshaa rakstas, ara nenak...

Pirku lētākajā interneta veikalā :D Nu es nez vai viltotais variants, bet viņa kaut ko gļuko. It kā gan iekšā rakstās, gan ārā nāk, bet reāli tajā fočikā viņa pēc ~ pus minūtes - 1 minūtes atslēdzas un fočiks rāda, tjipa demo, ka nav atmiņas kartes...
Publicēts: 19.04.11 09:59
 citēt
Kreicz:
blaac:Sony fotoaparātiem lietotāja rokasgrāmata ir arī latviešu valodā. Sony augstāk minētās problēmas nepazīst. Apsveicu ar kameras iegādi, bet kā redzams serviss tiks biežak apmeklēts, ka fotografēts. Vajadzēja nopirkt sony @580 un problēmas nebūtu. :face-glasses:

Jā jā Sūda Sony... Sony vispār ir kaut kāds putekļsūcējs ne kamera. Domāju ne jau kamerā problēma, jo kādēļ gan tā vecā karte strādā? Vnk gribēju zināt vai ir ar tām kartēm var kāda SD karte arī nedarboties? Un fočikiem jau it kā lieto mūsdienās vairāk SD HC?
Sūda ne sūda, bet vis strādā. Sony rullē.:face-glasses:
Publicēts: 19.04.11 10:23
 citēt
labāk maini pret divām vai trijām mazāk ietilpīgām.
tphu, tphu, tphu.. bet nebūs tik liela skāde, ja nu kas..
Publicēts: 19.04.11 10:24 labots
 citēt
Nu, nu internetveikalā lētās kartes...
Es reiz Eirošopā paņēmu CF 16G (tai laikā pirmo reizi tik liela parādījās).
Smuks iepakojums, rakstīts 16G bet uz pašas kartes pārlīmēta šiltīte un uz sāniem, kur jābūt sērijas numuram, nekā...
Lieku kamerā, formatēju... 4G... lieku kompī...4G...
Izvelku no miskastes iepakojumu, lasu piegādātāja adersi: Mārupe utt.
Zvanu: kas par lietu?! Šie: neko nezinām, sazinaties ar tirgotāju.
Nu neko, atdevu atpakaļ un šie arī samainīja mierīgi pret 2 8-niecēm.
Publicēts: 19.04.11 10:33 labots
 citēt
lkz:labāk maini pret divām vai trijām mazāk ietilpīgām.
tphu, tphu, tphu.. bet nebūs tik liela skāde, ja nu kas..

Tpfū, tpfū, tpfū, protams, bet man visi atbildīgie pasākumi, kāzas, u.c. tikuši izvilkti uz Transcend 32G.
Iesaku Tanscend ņemt, neviena karte nav pievīlusi bet leksāri un kingstoni gan...
Publicēts: 19.04.11 10:44
 citēt
nu tiešām, tphu, tphu, tphū..
bet es tomēr palikšu ie vecās skolas, labāk pāris 4GB (vai max8GB) kā viena 16GB (vai 32GB) :bad_smile:
Publicēts: 19.04.11 10:55
 citēt
pievienojos lkz - arī 8GBaitīgās vairākas! NEzinu, kā jāfotografē, lai pieblieztu 32 GB.
Publicēts: 19.04.11 11:41
 citēt
Kreicz:Nu es nez vai viltotais variants

būsi pārsteigts. Es izvēlos pirkt Capital veikalos, nekad no ebay un nekad par aidzomīgi lētām naudām. Ir bijusi paliela saskare ar tādām lietām, ir mācība uz mūžu.
Publicēts: 19.04.11 11:43
 citēt
32 GB ir aptuveni 1200 bildes (21Mpix Raw) vai pat mazāk - ap 1000 (25Mpix Raw). Domāju, ka, piemēram, kāzās nav nemaz tik nereāli. Ja vēl pamanās kaut ko uzfimēt, tad nu var pat nepietikt...
Publicēts: 19.04.11 11:44
 citēt
Es vēl lielāks oldskūls.Man parasti ir līdz kādas 3-4 Kingston pa 2 GB.Ne reizi vēl neesmu piebliezis visas pilnas ar Raw-iem.Tiesa gan kāzas nebildēju un uz ārzemēm nebraucu.:face-wink:
Publicēts: 19.04.11 11:44
 citēt
dansiga:pievienojos lkz - arī 8GBaitīgās vairākas! NEzinu, kā jāfotografē, lai pieblieztu 32 GB.

Tavai kamerai jau fimēšanas funkcijas diemžēl nav... :bad_smile:
Publicēts: 19.04.11 11:46
 citēt
Paveries vai updeitu Nikonam uz šamo SDHC,un līdz cik uztur.Pentakšiem tāds joks ir gadījies,ja ne ,tad ...:anger:
Publicēts: 19.04.11 12:37
 citēt

www.sony-europe.com...
www.fixya.com...
nečivini, sony pat ļoti labi pazīst šīs problēmas un piedevām vēl kaudzi citas kuras nepazīst canon&nikon :haha:
Publicēts: 19.04.11 12:54
 citēt
ar kartēm, ārējiem cietajem diskiem, visādi mēdz gadīties www.spoki.lv... ...... :bad_smile:
Publicēts: 19.04.11 13:11
 citēt
negatIvs:ar kartēm, ārējiem cietajem diskiem, visādi mēdz gadīties www.spoki.lv... ...... :bad_smile:

Pirmkārt ārējam cietajam ir mini USB interfeiss, vienmēr. Otrkārt nekad nesapratīšu cilvēkus, kas šādus smalkmehānikas verķus no rokas/latgalītē pērk (cik futbola ar šamo spēlēts?)... BET letiņi saka, ka dumju pat baznīcā per.:face-grin:
Publicēts: 19.04.11 13:11
 citēt
martc:

www.sony-europe.com...
www.fixya.com...
nečivini, sony pat ļoti labi pazīst šīs problēmas un piedevām vēl kaudzi citas kuras nepazīst canon&nikon :haha:
Nu lielākā problēmasākas tad, kad lietotājs liekas gudrāks par ražotāju, nelasa instrukciju un cenšas pievienot karti, kuras kapacitāte ir lielāka par ražotāja noteikto max. Lasiet instrukciju.:face-glasses:
Publicēts: 19.04.11 13:12
 citēt
Elmarss:
negatIvs:ar kartēm, ārējiem cietajem diskiem, visādi mēdz gadīties www.spoki.lv... ...... :bad_smile:

Pirmkārt ārējam cietajam ir mini USB interfeiss, vienmēr. Otrkārt nekad nesapratīšu cilvēkus, kas šādus smalkmehānikas verķus no rokas/latgalītē pērk (cik futbola ar šamo spēlēts?)... BET letiņi saka, ka dumju pat baznīcā per.:face-grin:
Tai kastītē vēl daudz vietas parastajām fleškām, bet uzgriežņi gan būs jāizņem. :face-wink:
Publicēts: 19.04.11 14:27
 citēt
blaac:
martc:
www.sony-europe.com...
www.fixya.com...
Nu lielākā problēmasākas tad, kad lietotājs liekas gudrāks par ražotāju, nelasa instrukciju un cenšas pievienot karti, kuras kapacitāte ir lielāka par ražotāja noteikto max. Lasiet instrukciju.:face-glasses:

Tava Soņa laikam tik laba, ka pat lietot nedrīkst, tik vien tā prieka kā blogā spamot par soņas krutumu.:face-grin:
Publicēts: 19.04.11 16:45
 citēt
Elmarss:
blaac:u lielākā problēmasākas tad, kad lietotājs liekas gudrāks par ražotāju, nelasa instrukciju un cenšas pievienot karti, kuras kapacitāte ir lielāka par ražotāja noteikto max. Lasiet instrukciju.:face-glasses:

Tava Soņa laikam tik laba, ka pat lietot nedrīkst, tik vien tā prieka kā blogā spamot par soņas krutumu.:face-grin:
Nav laika lietot, jāstrādā. Varu nopārdot par lieliskām naudiņām. Bet sony ir manta, roolloooll.:big_smile:
Publicēts: 19.04.11 16:51
 citēt
blaac:
Elmarss: Tava Soņa laikam tik laba, ka pat lietot nedrīkst, tik vien tā prieka kā blogā spamot par soņas krutumu.:face-grin:
Nav laika lietot, jāstrādā. Varu nopārdot par lieliskām naudiņām. Bet sony ir manta, roolloooll.:big_smile:

Šitais toč ir gada citāts!!!
Publicēts: 19.04.11 17:21
 citēt
Senders, nu nez - manī sēž "filmiņas sindroms" un nebliežu es pa labi /pa kreisi bezjēgā. Ij KAm vajag 1000 kadrus!??!?! 12 stundās ir 720 minūtes .... Ti bliez kadru minūtē!??!?! (nerunāju par daudzdienu kāzām)
Publicēts: 19.04.11 17:43
 citēt
blaac:
Elmarss: Tava Soņa laikam tik laba, ka pat lietot nedrīkst, tik vien tā prieka kā blogā spamot par soņas krutumu.:face-grin:

spēcīgs arguments, ja jau neizmanto tad loģiski nav arī problēmu :haha:
Publicēts: 19.04.11 18:28
 citēt
dansiga:Senders, nu nez - manī sēž "filmiņas sindroms" un nebliežu es pa labi /pa kreisi bezjēgā. Ij KAm vajag 1000 kadrus!??!?! 12 stundās ir 720 minūtes .... Ti bliez kadru minūtē!??!?! (nerunāju par daudzdienu kāzām)

Es jau tev piekrītu. Es savu 16GB karti ar grūtībām piepildīju 4 dienas bildējot vienā plenerā... Vienmēr esmu apbrīnojis tos šāvējus.
Bet nu ir kam vajag un tāpēc arī taisa.
Publicēts: 19.04.11 20:07
 citēt
Nu tātad aizbraucu uz to veici un man atdeva visu naudu atpakaļ... ;) Tagad tā kā vajadzētu iegādāties normālu atmiņas karti, jāzidomā, tātad esmu secinājis, ka 32 GB nafig, jāņem divas 16 GB ar to class 8, tikai kādu firmu ieteiktu? :) Tam laikam arī ir nozīme? :)
Publicēts: 19.04.11 20:10
 citēt
es gan pērkot karti vairāk skatījos uz tās ātrumu. Eltons te šķauda par Lexar, bet es gan esmu apmierināta (tfutf u)
Publicēts: 19.04.11 20:10
 citēt
Sandisk vai Lexar. Citus neieteiktu. A, nē... vēl Kingston var, bet ja citu nav.
Publicēts: 19.04.11 20:12
 citēt
Ātrāk par 400x neņemtu (60Mb sec)... man ir 300x un 600x - bildējot starpības nav, vienīgi, kad velk uz kompi, tad gan nedaudz jūt.
Publicēts: 19.04.11 20:12
 citēt
Sender, vo vo - Lexar un Sandisk ;-) par Kingston es tā uzmanīgāk teiktu - ir dzirdēts no vairākiem, ka nobeidzās....
Publicēts: 19.04.11 20:18 labots
 citēt
Bet vai ta tie class nav ātrums?
Plz iesakiet kādu labu 16 GB karti līdz 35 ls (pašreiz pieejamais budžets)...
Publicēts: 19.04.11 20:26
 citēt
dansiga:Sender, vo vo - Lexar un Sandisk ;-) par Kingston es tā uzmanīgāk teiktu - ir dzirdēts no vairākiem, ka nobeidzās....

Visas var nobeigties... Man 32GB Lexarā izdevās 3 bildes ierakstīt, un šī nomira... Pa garantiju iedeva citu, iet kā tanks. Kingston CFkas kādas 3 dažādu lielumu iet bez problēmām...:face-grin:
Publicēts: 19.04.11 20:29
 citēt
kāds Sony ja ir aifōns? :big_smile:

www.dpreview.com...
Publicēts: 19.04.11 20:43
 citēt
Elmarss, nu gadīties dajebkas var .... bet videejais svērtais?;-)
Publicēts: 19.04.11 20:57
 citēt
dansiga:Elmarss, nu gadīties dajebkas var .... bet videejais svērtais?;-)

Tāpēc ir garantija... Nosprāga, maini un esi laimīgs... Vienu 2GB SD karti kaimiņa ziepim trīs reizes mainīju... ir aizdoma, ka tas ziepis bij pie vainas... Beigās ziepi veiksmīgi nospēra, un epopeja ar karšu maiņu beidzās.:face-grin:
Publicēts: 19.04.11 20:59
 citēt
es jau arii saku - ne jau nu veltli man to D300 ar 24-70/2.8 nospeera;-))))
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):