forum.gif
Meistars
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Meistars
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.04.11 10:23
 citēt
Vajag saremontet datora lādētāju, jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana :) vai kāds zin meistaru, kas to var izdarīt - šodien, rīt. Lielie tehnikas remonta kantori protams neinteresē :)
Publicēts: 21.04.11 10:40
 citēt
Saprātīgāk nav jaunu LĀDĒTĀJU nipirkt ?
Publicēts: 21.04.11 10:54
 citēt
Lunis:Saprātīgāk nav jaunu LĀDĒTĀJU nipirkt ?

70 Ls :D
Publicēts: 21.04.11 11:02
 citēt
Marchello:Vajag saremontet datora lādētāju, jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana :) vai kāds zin meistaru, kas to var izdarīt - šodien, rīt. Lielie tehnikas remonta kantori protams neinteresē :)

Cik smalkai jābūt padarīšanai, lai pats to nevarētu izdarīt. Labi nevar salodēt, jo nav lodāmura, bet vienmēr tač ir citi varianti... Macgaiveru neesi skatījies?!
Publicēts: 21.04.11 11:08
 citēt
Senders:
Marchello:Vajag saremontet datora lādētāju, jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana :) vai kāds zin meistaru, kas to var izdarīt - šodien, rīt. Lielie tehnikas remonta kantori protams neinteresē :)

Cik smalkai jābūt padarīšanai, lai pats to nevarētu izdarīt. Labi nevar salodēt, jo nav lodāmura, bet vienmēr tač ir citi varianti... Macgaiveru neesi skatījies?!

Tieši tik smalka, lai pats neķēpātos un nemēģinātu kaut ko izdarīt bez instrumentiem un nemēģinātu sev pierādīt ka es tak esmu labs tehnikas miestars. Bet nu jā latvietis parastais jau ir pieradis visu darīt PATS, un tad nav brīnums, ka mēs esam tikuši tik tālu cik esam :) un tikai tad kad šie LIELIE speciālisti ir visu salaiduši tādā dēlī, ka nezin kā to atrisināt tad nu tiekmeklēti īstie speciālisti. Es labāk šo vidusposmu izlaižu un uzreiz iedodu speciālistam.
Publicēts: 21.04.11 11:11
 citēt
Marchello:
Lunis:Saprātīgāk nav jaunu LĀDĒTĀJU nipirkt ?

70 Ls :D

Krutais verķis , man visiem Dell portatīvajiem abi vadi ņemas nost atsevišķi , tas būs kāds MAC dārgucis :)
Publicēts: 21.04.11 11:16
 citēt
Marchello:
Senders:

Tieši tik smalka, lai pats neķēpātos un nemēģinātu kaut ko izdarīt bez instrumentiem un nemēģinātu sev pierādīt ka es tak esmu labs tehnikas miestars. Bet nu jā latvietis parastais jau ir pieradis visu darīt PATS, un tad nav brīnums, ka mēs esam tikuši tik tālu cik esam :) un tikai tad kad šie LIELIE speciālisti ir visu salaiduši tādā dēlī, ka nezin kā to atrisināt tad nu tiekmeklēti īstie speciālisti. Es labāk šo vidusposmu izlaižu un uzreiz iedodu speciālistam.

Šitais ir dzirdēts... daži mašīnu ved uz servisu, kad pelnutrauks pilns:)

Es parasti vismaz atveru un paskatos un nedaru neko tādu, lai nav atpakaļ ceļa... kopš 8 gadu vecuma vēl nav bijis, ka kaut ko salauzu varāk nekā tas jau bija iepriekš. Toreiz putekļusūcējs gan tika izmests...
Publicēts: 21.04.11 11:22
 citēt
Senders:
Marchello:

Šitais ir dzirdēts... daži mašīnu ved uz servisu, kad pelnutrauks pilns:)

Es parasti vismaz atveru un paskatos un nedaru neko tādu, lai nav atpakaļ ceļa... kopš 8 gadu vecuma vēl nav bijis, ka kaut ko salauzu varāk nekā tas jau bija iepriekš. Toreiz putekļusūcējs gan tika izmests...

Nez no kurienes Tev radusies doma, ka es tik tizls. Jeb vnk Tev patīk šeit visus mācīt dzīvot? Secinu, kas par vainu, saprotu, ka pašam tas nav pa spēkam, meklēju meistaru...kas tur tik nesaprotams?!?
Publicēts: 21.04.11 11:36 labots
 citēt
Pasaule tik tiešām ir pilna ar nejēgām, kuri domājot ka var māk un prot, visu smuki salaiž grīstē.........tas vispārinājums, ne par Sendera kungu.
Daudz mazāk būs ļaužu, kuri apzinās savu spēju robežu
Publicēts: 21.04.11 11:38
 citēt
Nedz es domāju, ka esi tizls, nedz es mācu kādu dzīvot. Uzturu sarunu...

Chill out
Publicēts: 21.04.11 11:43
 citēt
un merķeļa ielas pilni pagrabi ar "meistariem" :bad_smile:
Publicēts: 21.04.11 11:43
 citēt
Senders:Nedz es domāju, ka esi tizls, nedz es mācu kādu dzīvot. Uzturu sarunu...

Chill out

Citēju Tavu teikto, palsai un padomā kā tas izklausās :)

- Cik smalkai jābūt padarīšanai, lai pats to nevarētu izdarīt...
- Labi nevar salodēt, jo nav lodāmura, bet vienmēr tač ir citi varianti...
- Es parasti vismaz atveru un paskatos un nedaru neko tādu, lai nav atpakaļ ceļa...

Ja Tu mēģinātu atbildēt uz jautājumu kur varetu kādu meistaru dabūt tad tas jau būtu pavisam cits stāsts :)
Publicēts: 21.04.11 11:48
 citēt
Ja cilvēks uzraksta "jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana", tad man nekas cits ārā nenāca :)

Piedod, meistarus nepazīstu. Spameri uzvarēs!
Publicēts: 21.04.11 11:50
 citēt
Senders:Ja cilvēks uzraksta "jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana", tad man nekas cits ārā nenāca :)

Vadus savienot un notit ar izoleni var laikam tiešām katrs, bet tur jau tā lieta ka šoreiz ir smalki un kļūdīties nedrīkst :)

Ja pats nepazīsti, pajautā draugiem :p
Publicēts: 21.04.11 11:53
 citēt
Marchello:
Senders:Ja cilvēks uzraksta "jāsavieno vadiņi, smalka padarīšana", tad man nekas cits ārā nenāca :)

Vadus savienot un notit ar izoleni var laikam tiešām katrs, bet tur jau tā lieta ka šoreiz ir smalki un kļūdīties nedrīkst :)

Spriežu, ka nekādu no akūti advancētajiem meistariem nevajag meklēt. Šādu darbiņu kāds vietējais ar zelta rokām pa nelielu samaksu veiks. KJa atvestu pie manis (Jelgava) tiktu galā.
Publicēts: 21.04.11 11:54
 citēt
Ja vads ir pārlūzis pie štekera, kas spraužas kompī (visbiežāk), tad tur ņemšanās ir ne pa jokam. Parasti štekers ir iekausēts plastmasā. Ja plastmasu nokasa nost un salodē, tad tur atkal jātaisa gudrs variants, jo parasti tā mehāniskās slodzes vieta.

Secinājums- neviens negrib, lai TU, endjūzer kaut ko varētu salabot. Es pat nemaz nesākšu runāt par visādām gudrajām izolācijām, ko var tikai nodedzināt nost.
Publicēts: 21.04.11 12:00
 citēt
blaac:
Marchello:

Spriežu, ka nekādu no akūti advancētajiem meistariem nevajag meklēt. Šādu darbiņu kāds vietējais ar zelta rokām pa nelielu samaksu veiks. KJa atvestu pie manis (Jelgava) tiktu galā.

Tieši tā, tikai baigi uz Jelgavu braukt negribas, tapēc meklēju tepat Rīgā :)
Publicēts: 21.04.11 12:06
 citēt
Istenībā lodēt nav prātīgi jebkurā gadījumā , prātīgāk variants ar konkrētā mezgla pilnu nomaiņu ja vien bloks nav monolīts.
Publicēts: 21.04.11 12:09 labots
 citēt
RudeWolf:Ja vads ir pārlūzis pie štekera, kas spraužas kompī (visbiežāk), tad tur ņemšanās ir ne pa jokam. Parasti štekers ir iekausēts plastmasā. Ja plastmasu nokasa nost un salodē, tad tur atkal jātaisa gudrs variants, jo parasti tā mehāniskās slodzes vieta.

Secinājums- neviens negrib, lai TU, endjūzer kaut ko varētu salabot. Es pat nemaz nesākšu runāt par visādām gudrajām izolācijām, ko var tikai nodedzināt nost.

Ja ticēt šim minējumam, nekādi dižie meistari nelīdzēs. Puslīdz droša būtu tikai štekera nomaiņa uz jaunu. Jebkura lodēšana/līmēšana tādā vietā ir tikai tāda "preža lāpīšana" uz dažiem "iespraudieniem"- mūsdienu štekeri vairs nav paredzēti demontāžai un remontam. Tātad drīzāk jau problēma atrast jaunu štekeri. Pievienot to var arī vada vidusdaļā.
Publicēts: 21.04.11 12:16 labots
 citēt
kādreiz Dānijā plenderēdams, izmantoju šo piegādātāju:

shop.notebookonline.dk...

Man Dell strāvas adapters sanāca ap 30 Ls ar visu piegādi. Smuki vari internetā vērot tā ceļu līdz saņemšanas brīdim.
Publicēts: 21.04.11 12:17
 citēt
nevajag pārspīlēt, konektora plastmasas apvalks tiek noņemts, pielodēti vadi pirms tam uzmaucot atbilstoša izmēra termocauruli (kembriku), uzkarsējam un pēc vajadzības formējam formu un izliekumu kamēr kembriks vēl silts vadoties no tā kur un kā tiek sprausts konektors. tā baigā ņemšanās pārvēršas ~15min, un vizuālais izskats ar pieņemams, lai gan protams jebko var izdarīt nebaudāmi... :amazing:
Publicēts: 21.04.11 12:19
 citēt
martc:nevajag pārspīlēt, konektora plastmasas apvalks tiek noņemts, pielodēti vadi pirms tam uzmaucot atbilstoša izmēra termocauruli (kembriku), uzkarsējam un pēc vajadzības formējam formu un izliekumu kamēr kembriks vēl silts vadoties no tā kur un kā tiek sprausts konektors. tā baigā ņemšanās pārvēršas ~15min, un vizuālais izskats ar pieņemams, lai gan protams jebko var izdarīt nebaudāmi... :amazing:

Protams, uz kādu laiku derēs.
Bet es pēc tāda remonta tomēr nesteidzīgi meklētu jaunu rūpniecisko štekeri (lādētāju)
Publicēts: 21.04.11 12:19 labots
 citēt
no n-tajiem šādi labotiem štekeriem, ar pretenzijām nav vērsies neviens, īr pēc laba laika paši datori nesti kuriem šādi esmu labojis konektorus, bet problēma pēctam nekad nav bijusi konektorā.
P.S. ir nācies labot konektoru pāris mēnešus atpakaļ pirktam datoram, tā ka ļoti daudz atkarīgs kā lietotājs lieto savu ierīci.
Publicēts: 21.04.11 12:20
 citēt
Būtu vismaz datora modeli nosaucis un labāk kādu fotto iemetis. Un kurā gala noplīsis, pie barokļa, vai štekera?
Publicēts: 21.04.11 12:29
 citēt
Paldies, viss atrisināts :)
Publicēts: 21.04.11 12:58
 citēt
Ja rokas nav galīgi līkas, arī apendicīta gadījumā to šttrunta operāciju veikt var minūtēs 20, ja negadās sarežģījumi:)
Publicēts: 21.04.11 13:06
 citēt
Ved pie manis, sīkāka infa PM
Publicēts: 21.04.11 17:40
 citēt
Friidis:
RudeWolf:Ja vads ir pārlūzis pie štekera, kas spraužas kompī (visbiežāk), tad tur ņemšanās ir ne pa jokam. Parasti štekers ir iekausēts plastmasā. Ja plastmasu nokasa nost un salodē, tad tur atkal jātaisa gudrs variants, jo parasti tā mehāniskās slodzes vieta.

Ja ticēt šim minējumam, nekādi dižie meistari nelīdzēs. Puslīdz droša būtu tikai štekera nomaiņa uz jaunu. Jebkura lodēšana/līmēšana tādā vietā ir tikai tāda "preža lāpīšana" uz dažiem "iespraudieniem"- mūsdienu štekeri vairs nav paredzēti demontāžai un remontam. Tātad drīzāk jau problēma atrast jaunu štekeri. Pievienot to var arī vada vidusdaļā.

Aizčāpo uz šito kantori, nopērc jaunu vadu ar štekeri, un esi laimīgs... Var iet uz Argusu tur to štekeri pārlodē, bet tas būs bik dārgāk...www.deltamobile.lv... Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 21.04.11 21:40 labots
 citēt
nu jā, es arī gribēju teikt ka Argus VEFa apkārtnē esmu šo to ļoti lēti atradis ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):