Sveiciens šās vietas Gudrajiem! agrāk mocīju Canon 400d, nu jau gandrīz gadu vispār bez kameras. viss, vajag. gribas nopirkt tādu-ilgākam laikam. šobrīd metu acis uz Canon 60D, D 600 vai Nikon D5100. vai varbūt ir vēl kāds pavisam cits variants.. Nikons nekad nav bijis. Paldies jau iepriekš.
blaac:Jebkuru no šiem nopērkot mierā neliksies. Sameklē jebkuras firmas pilna izmēra matricu f-aparātu (apm. 35x24) pietiks ilgam laikam.
Nu nevajag tak uz to FF iespringt, nepietiks ilgam laikam, jo FF nav ne kāda sapņu kamera, bildēju gan ar FF gan ar crop, un crops reizēm ir daudz labāk par FF, tā ir tikai pilsētas leģenda un zīmēšanās ka FF ir super, pie tā FF vel ari labi stikli vajadzīgi lai visui no tā izspiestu ārā. Es ar pēdējo FF canona brīnumu neesmu visai apmierināts.
blaac:Jebkuru no šiem nopērkot mierā neliksies. Sameklē jebkuras firmas pilna izmēra matricu f-aparātu (apm. 35x24) pietiks ilgam laikam.
Nu nevajag tak uz to FF iespringt, nepietiks ilgam laikam, jo FF nav ne kāda sapņu kamera, bildēju gan ar FF gan ar crop, un crops reizēm ir daudz labāk par FF, tā ir tikai pilsētas leģenda un zīmēšanās ka FF ir super, pie tā FF vel ari labi stikli vajadzīgi lai visui no tā izspiestu ārā. Es ar pēdējo FF canona brīnumu neesmu visai apmierināts.
RudeWolf:No šiem Nikonam būs vislabākā matrica. Un pilno kadru nopērkot arī mierā var nelikties. Paliek tak vēl lēcas un vidējais.
A vidējai amatierim pa daudz labs un nevajadzīgs. Lēcu problēma pastāvēs vienmēr, pie jebkuras kameras.
Vidējā formāta digipakaļa, nav ne profiem ne amatieriem vajadzīga, tā ir vajadzīga attiecīgai bildēšanai, kas LV nav apmaxājama tā kā to vajedz;etu apmaxāt, reizēm kad pasūtītājs ko tādu piesaka izīrēju vidējā formāta kameru un sabildēju, bet ar tom pašu FF vai crop var dabūt analoģisku rezultātu, vienīgais izmērs, ja pasūtitājs velas nu tad ir taisāms. Bez tam vidējais formāts ir gana sarežģīti lietojams, bez gaismām tas vispār nekam neder, ja nu vienīgi gaišā dienas laikā dabas ainavas bildēt no statīva, bet ainavām nav ne fotogrāfiskās ne mākslinieciskās vērtības.
chukmasoff:
blaac: vidējai amatierim pa daudz labs un nevajadzīgs. Lēcu problēma pastāvēs vienmēr, pie jebkuras kameras.
Vidējā formāta digipakaļa, nav ne profiem ne amatieriem vajadzīga, tā ir vajadzīga attiecīgai bildēšanai, kas LV nav apmaxājama tā kā to vajedz;etu apmaxāt, reizēm kad pasūtītājs ko tādu piesaka izīrēju vidējā formāta kameru un sabildēju, bet ar tom pašu FF vai crop var dabūt analoģisku rezultātu, vienīgais izmērs, ja pasūtitājs velas nu tad ir taisāms. Bez tam vidējais formāts ir gana sarežģīti lietojams, bez gaismām tas vispār nekam neder, ja nu vienīgi gaišā dienas laikā dabas ainavas bildēt no statīva, bet ainavām nav ne fotogrāfiskās ne mākslinieciskās vērtības.
Neesi vienīgais. Man viens paziņa kā ķerts raujas uz to otro marku, bet es šim saku, ka atsevišķi cilvēki esot tā vīlušies tajā attēlā, ka nopirkuši pa jaunam pirmo 5D. Esot plastiskāk zīmējis un vēl citi ēteriskāki plusi. Pirms pirku savu D300 arī apdomāju piekto, jo man vairāk uz to, kas fotogrāfiski un mākslinieciski mazvērtīgs velk. Pēc tam izdomāju, ka laikam tik vecu modeli negribu. Nezinu, vai rīkojos pareizi, vnk ņemu un fotografēju. Visdrīzāk, ka vienīgā jūtamā atšķirība būtu skatu meklētājā.
Man liekas, ka tas ir mīts. Amatieru objektīvi abiem brendiem ir daudzmaz līdzīgā cenā. Un profesionāļiem simts latus atpelnīt nebūs grūti. Kuri tad ir tie objektīvi, bez kā nevar iztikt, bet Nikons par tiem plēš septiņas ādas?
Man liekas, ka tas ir mīts. Amatieru objektīvi abiem brendiem ir daudzmaz līdzīgā cenā. Un profesionāļiem simts latus atpelnīt nebūs grūti. Kuri tad ir tie objektīvi, bez kā nevar iztikt, bet Nikons par tiem plēš septiņas ādas?
Teiksim, 70-300 AF-S un AF-D Amatieru objektīvs, kuru cenu starpība ir 3x Tāpat arī AF-D 50mm f1.8 un 35mm AF-S f1.8 (??), kur cenu starpība ir 2x.
Arī gaišie zoomi bez AF-S ir krietni lētāki kā ar. Pie kam, bez AF-S ir krietni pieejamāki...
RudeWolf:
Teiksim, 70-300 AF-S un AF-D Amatieru objektīvs, kuru cenu starpība ir 3x Tāpat arī AF-D 50mm f1.8 un 35mm AF-S f1.8 (??), kur cenu starpība ir 2x.
Arī gaišie zoomi bez AF-S ir krietni lētāki kā ar. Pie kam, bez AF-S ir krietni pieejamāki...
Nu beidz 70-300 bez VR ir gana lēts objektīvs. Ar VR jau ir domāts pilnajam kadram un tāpēc par coverage ir jāmaksā. Canon lēcas man patīk, arī cenas ziņā, bet es īsti nespēju sadzīvot ar Canon kamerām. Un 35mm f/1.8G ir katra lata vērts.
Neesi vienīgais. Man viens paziņa kā ķerts raujas uz to otro marku, bet es šim saku, ka atsevišķi cilvēki esot tā vīlušies tajā attēlā, ka nopirkuši pa jaunam pirmo 5D. Esot plastiskāk zīmējis un vēl citi ēteriskāki plusi. Pirms pirku savu D300 arī apdomāju piekto, jo man vairāk uz to, kas fotogrāfiski un mākslinieciski mazvērtīgs velk. Pēc tam izdomāju, ka laikam tik vecu modeli negribu. Nezinu, vai rīkojos pareizi, vnk ņemu un fotografēju. Visdrīzāk, ka vienīgā jūtamā atšķirība būtu skatu meklētājā.
nu skatu meklētājs vieniniekiem ir nedaudz lielaks ne kā piecīšiem tas gan, bet pareizi pateikts par pirmo piecinieku, bilde bija kaut ka labāka ne kā MKII tas gan, pašā sākumā pat nožēloju ka fīrma paņēma otro un pirmo nopārdeva.
chukmasoff:
pēdējais apgalvojums šķita stipri interesants
Dabas ainavas bildē visi un kāda starpība ar ko tās uz„nemtas, tā pat tās ir garlaicīgas un banālas.
RudeWolf:Nez, man patīk gan dabas ainavas gan tās bildes, kur arī cilvēki ir iekšā. Galvenais, lai labi izdomāts un prasmīgi uzņemts.
nu tas ir stiepjams jautājums, ja godīgi tad es nevaru pateikt kas man patīk, dabas ainavas protams nē , laikam ir tik daudz vis kaut kas redzēts un bildēts ka pārsteigt ar kaut ko butu gana gruti.
RudeWolf:Nez, man patīk gan dabas ainavas gan tās bildes, kur arī cilvēki ir iekšā. Galvenais, lai labi izdomāts un prasmīgi uzņemts.
nu tas ir stiepjams jautājums, ja godīgi tad es nevaru pateikt kas man patīk, dabas ainavas protams nē , laikam ir tik daudz vis kaut kas redzēts un bildēts ka pārsteigt ar kaut ko butu gana gruti.
Tas arī interesants jautājums. Fotogrāfija fotogrāfam un fotogrāfija skatītājam parastajam. Par saviem māsterpīšļiem tik varu teikt, ka man daudz labāk patika būt tajā vietā nekā pēcāk skatīt uzņemtās bildes.
Ar to pārsteigšanu man ir tā kā ar Labvēlīgā tipa dziesmām- vienreiz tu par anekdoti pasmejies, bet diez vai gribētu, lai tā mājā pie sienas karātos.
RudeWolf:Nu beidz 70-300 bez VR ir gana lēts objektīvs. Ar VR jau ir domāts pilnajam kadram un tāpēc par coverage ir jāmaksā. Canon lēcas man patīk, arī cenas ziņā, bet es īsti nespēju sadzīvot ar Canon kamerām. Un 35mm f/1.8G ir katra lata vērts.
Nu jā... Bez VR ir lēts. Tikai nederīgs Nikon5100 Autofokusa nav. P.S. man ar labāk nikon patīk nekā canon. Bet no šiem 3 es izvēlētos canon
vārdu sakot-nu ir galīga putra. un ko tad man nabaga sievišķim tagad iesākt? reāli: vajag daudz fotogrāfēt sportu, dzīvniekus un kādu sauli norietam..nu šad tad kādu seju blakus. apjautajos paziņām lietotajiem, protams kā jau visur-cik cilvēku tik viedokļu. Viens krīt par Canon, otrs par Nikon, trešais par ej nu sazin ko... skaidrs ir,ka gribas kādu tīkamu fotoaparatu, ar kuru vel varētu augt un mācīties...
Dabas ainavas bildē visi un kāda starpība ar ko tās uz„nemtas, tā pat tās ir garlaicīgas un banālas.
shaadaa murmuleeshanaa var aizmurmuleeties tik taalu, ka arii crops muusu ''vajadziibaam'' ir daudz kas pa daudz, piemeeram chukmasooov - tagad godiigi cik liels bija peedeejais lielformaats ko drukaaji un kur vinju liki (uz otro jautaajuma dalju atbilde obligaata)?
shaadaa murmuleeshanaa var aizmurmuleeties tik taalu, ka arii crops muusu ''vajadziibaam'' ir daudz kas pa daudz, piemeeram chukmasooov - tagad godiigi cik liels bija peedeejais lielformaats ko drukaaji un kur vinju liki (uz otro jautaajuma dalju atbilde obligaata)?
Nezinu kur lika, bet pēdējo drukāja janvārī Pēterburgā 8x12m vertikālu brendmaueri kuram bilde bija no FF matricas likta un sastādija 3/4 no kopējas platības, parejais bija texts. Bet ja būtu crop tad ari būtu vis ok. citas bildes parasti iet plakatiem 120x60cm, a tur pofig no kā drukāt kaut vai no ziepja. a savām vajadzībām vispār nedrukāju, ja vajag probnikus ta uz printera, nu ja kads pasūta ko A3 tad BFSa, ja fototapetēm tad digitālaja drukā. Mājās ko priekš sevis esmu pedejo 5 gadu laikā drukājis kadas 10 A4 formāta bildes laikam kaut kur mētājās, pie sienas savā mūžaā neko no tā nekarinātu, jo nesaskatu par vajadzīgu, vienīgais kas karajas pie sienas tas ir kaut kadi bilži no printera kalibrēšanas ar kniepadatām piesprausti
Ilze76:vārdu sakot-nu ir galīga putra. un ko tad man nabaga sievišķim tagad iesākt? reāli: vajag daudz fotogrāfēt sportu, dzīvniekus un kādu sauli norietam.
ar to vajadzeeja saakt. diemzheel Nikon D600 nekur neatradu bet ja jaaizveelas "sportam pa priekshu" tad 60D buus vairaak kaa D5100 sportaa tomeer aatrumam priekshroka (pofig taa pikselju starpiiba un sensora izmeers kas shajos abos atshkjiraas). a 60D ir bik aatraaks. turklaat, ja lietoji Canon sisteemu, buus vieglaak pierast pie jaunaa 60D kaa pie Nikon sisteemas (bet tas nav ne primaarais, ne sekundaarais..pierast var pie visa). Arii smagaaka kamera labaak rokaa gulees.
nezinu neko par kameras ātrumu. Uzskatu, ka sportam galvenais ātrums ir galvā, tāpat kā priekš jebkuras reportāžas. Ja tu nespēj izdomāt, kurā vietā zirgs atrausies no zemes, vai auto sanesīs sānslīdē, tad acīmredzot sportu arī nespēsi bildēt. Tas pats ir ar kāzām, ir jāzin jau scenārijs galvā un ja to dari pirmo reizi, tad lūdz vedēju palīdzību, lai izstāsta un dod mājienus, kur jābūt īpaši gatavam. Reportieris ir fotogrāfs, kurš ir iepazinies ar doto jomu, viņam no procesijas jāveido stāsts, tikai tas ir kadru veidā. Nav mūsdienās tik lēnas kameras, kura nebūtu spējīga ātruma dēļ bildēt reportāžas. Var runāt par kadru sēriju, var pieminēt kameras blīvējumus utt, bet nu ātrums... piedodiet. Kas attiecas uz pieradumu, tad gan aplam būtu domāt, ka pierast var pie visa! Pierast var, ātrāk vai lēnāk, tikai ne velti Canon savām prof kamerām tomēr nemaina pogu izvietojumu, jo tieši šī ir tā lieta, no kā baidās profi, kuri nedomājot spaida šīs podziņas un domā par savu reportiera darbu
ta.Paldies. nu skaidrs ir viens,ka tomēr lielākā auditorijas daļa velk uz Canon. tad būs jādodas uz plašākiem un detalizētakiem meklējumiem. ir nosprausts mērķis līdz maijam nopirkt. bet par šņabi un to daudzumu mērāmo kastēs, garam, puiši! vai nu konjaku (der arī fotoapmācības īsais kurss) vai nu neko..
nu tā..." es šodien mazliet jūku prātā" vai ka tai dziesmā..rīt būs man svaigs Canon 600D. ja kādam būtu kāds ieteicams/ietirgojams objektīvs-dodat ziņu.) a, un starp citu. pilnīgi nopietni, lielajos kursos laikam netikšu laika trūkuma dēļ, bet varbūt kādam fotografam/ei ir brīvs kāds darba dienas vakars, brīvdienas, uz kādu brīdi pamācīt šādas tādas lietiņas..
vispār jau jebkuru stiklu uzliekot uz FF asums uzlabojas...tas tā novērojums no photozone.de testiņiem
24mm-840mm zūms 14 Mpx Video ....un vēl un vēl un vēl
Lai pārliecinātos: vajag ieiet dienas foto topā un godīgi atbildēt uz jautājumu - kuru fotogrāfiju nebūtu iespējams uzņemt ar šo kameru? Man šķiet, ka tādas nav
Lai pārliecinātos: vajag ieiet dienas foto topā un godīgi atbildēt uz jautājumu - kuru fotogrāfiju nebūtu iespējams uzņemt ar šo kameru? Man šķiet, ka tādas nav