Bļāviens.. nēnu piedodiet, atvainojiet, bet kādā paka&% te viņas šobrīdējais skills? Tātad ja cilvēks nemāk diezko ātri skriet, bet gribas iemācīties, tad viņam jāskrien pa taciņu, jo redz stadions ir pa krutu, tur skrien tikai ātrie skrējēji? Kas tā par stulbu sieviešu loģiku..
betas-apsargs:Bļāviens.. nēnu piedodiet, atvainojiet, bet kādā paka&% te viņas šobrīdējais skills? Tātad ja cilvēks nemāk diezko ātri skriet, bet gribas iemācīties, tad viņam jāskrien pa taciņu, jo redz stadions ir pa krutu, tur skrien tikai ātrie skrējēji? Kas tā par stulbu sieviešu loģiku..
Tātad tu uzskati ka pliks niks bez nevienas bildes var te mierīgi plosīties un norādīt lai nemāca dzīvot?????
Tu nepareizi salīdzini par skriešanu. Te pasažieris prasa ko labāk pirkt skriešanai, Asics, Nike, Adidas, Brooks, New Balance, vai Saucony. Prātīgi cilvēki mēģina pateikt, ka jāmēra uz savas kājas, un ja nejūt atšķirību, lai skrien kaut padomju tenisčībās.
P.S. Starp citu, sen atpakaļ viens afrikāņu pastnieks novinnēja olimpiādē maratonu skrienot ar plikām kājām.
Sapper:Tu nepareizi salīdzini par skriešanu. Te pasažieris prasa ko labāk pirkt skriešanai, Asics, Nike, Adidas, Brooks, New Balance, vai Saucony. Prātīgi cilvēki mēģina pateikt, ka jāmēra uz savas kājas, un ja nejūt atšķirību, lai skrien kaut padomju tenisčībās.
P.S. Starp citu, sen atpakaļ viens afrikāņu pastnieks novinnēja olimpiādē maratonu skrienot ar plikām kājām.
Nu lūk! Palasījos.Kā šībrīza komentus, tā pasenu pagātni. Nevēlos iesaistīt FF-mīļus. Kuriem studijas, tas maizes darbs... bet -cik ilgi būs jāgaida, lai = pašbrīd krutie = Fuji X100. Nesaprotama nākotne - Ricox GRC ar A12/ 50/2,5 moduli.. Tad vēl = modifikācija ar mirorless/ Leica sistēmu. - šobrīd - baumu līmenīs...
Voldemorts:Nu lūk! Palasījos.Kā šībrīza komentus, tā pasenu pagātni. Nevēlos iesaistīt FF-mīļus. Kuriem studijas, tas maizes darbs... bet -cik ilgi būs jāgaida, lai = pašbrīd krutie = Fuji X100. Nesaprotama nākotne - Ricox GRC ar A12/ 50/2,5 moduli.. Tad vēl = modifikācija ar mirorless/ Leica sistēmu. - šobrīd - baumu līmenīs...
Nu visas tās daļnemerkas ir galīgi nelietojamas, pagājušajā nedēļā Leiku biju paņemis pabildēt, da nekas tur labs nesanāca ar ziepi sanāk auto režīmā, ar spoguleni vis OK, vis redzams uzreiz, bet ar to baigais štrunts. Un bez tam ļoti neerts tads ka pāraugusi Smena un smags. Un vēl tādu cenu maxāt, tas nav prāta darbs.
Sapper:Tu nepareizi salīdzini par skriešanu. Te pasažieris prasa ko labāk pirkt skriešanai, Asics, Nike, Adidas, Brooks, New Balance, vai Saucony. Prātīgi cilvēki mēģina pateikt, ka jāmēra uz savas kājas, un ja nejūt atšķirību, lai skrien kaut padomju tenisčībās.
Nē, ir tas pats, pa stadionu ir šikāk, vairāk kur skriet un ērtāk. Pa stadionu skrien profiņi, pa stadionu skrien un var skriet arī resnuļi. Pa taciņu neviens no viņiem ērti izmantot nevar, salīdzināt nav ko.
talavietis:pirms tam mazgāju ar parasto veļas pulveri, bet tad draudzene iedeva pamēģināt dosju...
Jānis izdzēra litru dārgā XO Hennessy un dikti vēma, Pēteris izdzēra litru "Dzimtenīte" un vēma tāpat, Tad kāpēc maksāt vairāk, ja rezultāts vienāds?
Apsveicam! Mēs jau zinājām, ka Tu izdarīsi pareizo izvēli. Kam Tev pirkt dārgu alu tikai tāpēc, ka sabiedrība saka, ka tā ir jādara, ka Tev jāiekļaujas kaut kādos sociālajos modeļos?! Muļķības tas viss ir. Dari ko gribi, kā gribi, kad gribi un kāpēc gribi! *CUBA*
Sapper:
Jānis izdzēra litru dārgā XO Hennessy un dikti vēma, Pēteris izdzēra litru "Dzimtenīte" un vēma tāpat, Tad kāpēc maksāt vairāk, ja rezultāts vienāds?
Apsveicam! Mēs jau zinājām, ka Tu izdarīsi pareizo izvēli. Kam Tev pirkt dārgu alu tikai tāpēc, ka sabiedrība saka, ka tā ir jādara, ka Tev jāiekļaujas kaut kādos sociālajos modeļos?! Muļķības tas viss ir. Dari ko gribi, kā gribi, kad gribi un kāpēc gribi! *CUBA*
A pasit galvu pret sienu, sanāk par brīvu nodolbīties un daudz, daudz mazāka iespējamība novemties!
Sapper:
Kam Tev mani komentēt, ja nespēj manis rakstīto sagremot?
Elmarss:
Ir tikai viena nianse. Daži vēlās, lai speciāli viņiem te konsulāciju sniedz. Būsiet pārsteigti, bet blogā ik pēc pāris nedēļām šāds jautājums tiek uzdots... Vai tiešām tik necilvēcīgi grūti plasīt iepriekējos topikus????
Parasti ja vajag konsultāciju aparāta pirkšanai griežas pie manis prīvāti, tas ir maxas pakalpojums, aizejam reizē uz veikalu apskatam aparātus un es visu apstāstu. Par pliku velti mēli klabināt nav ne kādas jēgas.
par pliku velti tu tikai komentus katrā topikā esi gatavs šķaidīt tā ka klab. Tak visi jau zin, ka tu gudrākais, pieredzējušākais, utt. jej bogu nesaprotu, ko cilvēks ar Tavu pieredzi, zināšanām un spējām vispār tādā fotoblogā meklē. Man jau liekas, ka Tev kaut kur MoMA kā minimums jāmeklē cienīgi sarunu partneri
chukmasoff:
Parasti ja vajag konsultāciju aparāta pirkšanai griežas pie manis prīvāti, tas ir maxas pakalpojums, aizejam reizē uz veikalu apskatam aparātus un es visu apstāstu. Par pliku velti mēli klabināt nav ne kādas jēgas.
par pliku velti tu tikai komentus katrā topikā esi gatavs šķaidīt tā ka klab. Tak visi jau zin, ka tu gudrākais, pieredzējušākais, utt. jej bogu nesaprotu, ko cilvēks ar Tavu pieredzi, zināšanām un spējām vispār tādā fotoblogā meklē. Man jau liekas, ka Tev kaut kur MoMA kā minimums jāmeklē cienīgi sarunu partneri
Es arī-no sākuma nopirku spoguli un tikai pēctam sāku mēģināt saprast-kas ir milimetri objektīvam, kas ir f un kas ir viss pārējais. Toreiz gan, jāatzīst-šeit pat fotoblogā bija ne tik nogurdināti un nīgri cilvēki, kuri atbildēja uz :stulbiem: jautājumiem. Un ne vainas-ko vajag, to zinu. Ko nezinu-meklēju. Vienīgais-joprojām ar to pašu Eos 350D dzīvojos. Vienīgais, kādēļ vajadzētu citu-makro dēļ-lai uz FF iedabūtu mazliet vairāk kadrā ar MP-E 65, plus vēl video iespēja. Tā arī klusējot krāju-vismaz pagaidām-5DMKII, jo tas apvieno 2 lielākās vajadzības. Un naudu nepelnu ar foto un negrasos to darīt-just for fun. Un teikt kādam-pērc ziepīti, nafig Tev spoguli-nu, nez-katram savs prāts... Lai jau...
gatisgatis:Es arī-no sākuma nopirku spoguli un tikai pēctam sāku mēģināt saprast-kas ir milimetri objektīvam, kas ir f un kas ir viss pārējais. Toreiz gan, jāatzīst-šeit pat fotoblogā bija ne tik nogurdināti un nīgri cilvēki, kuri atbildēja uz :stulbiem: jautājumiem. Un ne vainas-ko vajag, to zinu. Ko nezinu-meklēju. Vienīgais-joprojām ar to pašu Eos 350D dzīvojos. Vienīgais, kādēļ vajadzētu citu-makro dēļ-lai uz FF iedabūtu mazliet vairāk kadrā ar MP-E 65, plus vēl video iespēja. Tā arī klusējot krāju-vismaz pagaidām-5DMKII, jo tas apvieno 2 lielākās vajadzības. Un naudu nepelnu ar foto un negrasos to darīt-just for fun. Un teikt kādam-pērc ziepīti, nafig Tev spoguli-nu, nez-katram savs prāts... Lai jau...
5DMKII video ir sūds, nepatika, a FF priekš macro nu ne visai der, tur labāk kads kompakt klases aparats tads ka tas fuji, es vismaz ar FF macro cik esmu bildējis ar visiem gredzeniem, nu ne visai kā a ar kompakt klases canonisco PRO1 idiali.
gatisgatis:Es arī-no sākuma nopirku spoguli un tikai pēctam sāku mēģināt saprast-kas ir milimetri objektīvam, kas ir f un kas ir viss pārējais. Toreiz gan, jāatzīst-šeit pat fotoblogā bija ne tik nogurdināti un nīgri cilvēki, kuri atbildēja uz :stulbiem: jautājumiem. Un ne vainas-ko vajag, to zinu. Ko nezinu-meklēju. Vienīgais-joprojām ar to pašu Eos 350D dzīvojos. Vienīgais, kādēļ vajadzētu citu-makro dēļ-lai uz FF iedabūtu mazliet vairāk kadrā ar MP-E 65, plus vēl video iespēja. Tā arī klusējot krāju-vismaz pagaidām-5DMKII, jo tas apvieno 2 lielākās vajadzības. Un naudu nepelnu ar foto un negrasos to darīt-just for fun. Un teikt kādam-pērc ziepīti, nafig Tev spoguli-nu, nez-katram savs prāts... Lai jau...
5DMKII video ir sūds, nepatika, a FF priekš macro nu ne visai der, tur labāk kads kompakt klases aparats tads ka tas fuji, es vismaz ar FF macro cik esmu bildējis ar visiem gredzeniem, nu ne visai kā a ar kompakt klases canonisco PRO1 idiali.
Par video-cik nācās patestēt-nekā slikta teikt nevaru konkrētajam objektīvam. Par macro-gredzeni man nav vajadzīgi-problēma tā, ka ar konkrēto MP-E65 ir 40-100mm fokusa distance no objekta, un, uzliekot to uz FF jūtami vairāk ieiet kadrā, nekā uz crop. Par video gan es neko daudz pagaidām teikt nevaru-nav pieredzes ar konkrēto stiklu lielas, bet cilvēks, kurš ir aizlienējis no manis šo objektīvu un lieto macro filmēšanai ar 5DMKII ir gaužām apmierināts. Drīzi arī vajadzētu nākt gaisā īsmetrāžas filmai-varēs pavērtēt.
Te vis ir gan krieviski uz balta gan angliski uz melna, gan testi gan salīdzinājumi un vis pārejais, nu ja ar valodām ir sarežģīti tad neko darīt , japaliek pie tostera.
Tikko nesen bija joks ar 50mmF1.8-uzlieku, bet jams kautkā dīvaini fokusējas, tb, nenofokusējas normāli. Manuālais fokuss arī ķerdamies grozās...ieskatoties redzu, ka kautkā rezultātā objektīva gala daļa līka...viegls uzsitiens pa objektīva priekšu un viss vietās-strādā ok-izārstēts. Parēķinot cenu objektīvam, piemetot, ka remonts varētu tikpat maksāt, ka paša iejaukšanās varētu būt neveiksmīga-izdevās šādi izārstēt. Pat nevajadzēja vēderā skatīties-pa krievu metodei saremontējās. Lai gan-joprojām nesaprotu-kā tas ar to stiklu fotosomā varēja notikties...
Ja būtu skolā fizikas stundās uzmanīgi klausijies ta atliktu tikai instrukciju izlasīt un vis būtu skaidr
vai pusi bērnības nodirnēju sarkanās spuldzes gaismā kamēr sencis attīstīja. Nepavilka tolaik nemaz
Nu redz foto ir foto , bet optika ir optika, skolā fizikas stundās par optiku mācija daudz ko un ari par F tur tika stāstīts Redz bildēt jav ir štrunts, vajag tikai piešauties un priekš tam pietiek paris mēneši intensīva darba, ja ir telpiskais redzējums no danbas, ja tāda nav tad visu mūžu var mācīties un nekas nesanāks tā pat. Visa sarežģītība sākas gan slapjajos procesa laikos gan tagad pēc tam kad vis ir apstrādājams un savedams pie sajēgas. Gan slapjā procesa laikos nācās expermentēt un urbties pecapstrādē, gan ari tagad digitālā veidā kas ir daudz sarežģītāk jo tehniskās iespējas atīstas ļoti ātri un lai visam tiktu līdz ir gana sarezgīti. Daudzi saka ka jamak kamera uzstādūit ta lai bilde nav jaapstrādā pec tam, nu tas ir pilnīgas muļķibas ta var cept tikai MPS, jo neviens kalkulātors nevar to pašu izdarīt ko kompis, un kamera kaut baigi krutā ir tikai un vienīgi kalklātots.
Skolā es fiziku ne sūda nemācījos- stundās zirgojos, jo bija garlaicīgi pie formulām sēdēt. Rezultātā skolotāja apņēmās mani par piemēru visiem izmest no skolas. Pēc tam manai raudošajai mātei klārēja, kādu šausmīgu bērnu viņa ir uzaudzinājusi un teica, ka likšot man rakstīt pastarās dienas eksāmenu, kas noteiks to, vai man Rīgas 3. Vidusskolā maz vieta ir. Eksāmenu uzrakstīju uz astoņi, daļu formulu samācījos- ko nezināju, to pats izdomāju. Pieraksts bija drusku savādāks, bet rezultāti bija tie paši. Tā es skolotājai pierādīju, ka esmu paša šaušalīgākā tipa skolnieks- sliņķis ar gaišu galvu.
Lielāko daļu fizikas man nācās pārlasīt augstskolā studējot zinātnes filosofiju un metodoloģiju. Studējot matemātisko loģiku un semantiku arī sāku saprast, kāda velna pēc vajag zināt algebru un ģeometriju. Nezinu, kur vaina bija- tajā, ka skola man likās nepieciešamās mocības starp sūdu vārīšanas periodiem vai arī skolotājos, kas nespēja ieinteresēt. Domāju, ka abi faktori vienojās unisonā.
Lai arī no optikas neko īpašu neatceros, tomēr fotogrāfijas tehniskos pamatus iemācījos ļoti ātri. Pat to, vai 50mm lēcai uz mazā kadra ir šaurāks dof nekā uz pilnā un citas muļķības, kam īstenībā ar fotogrāfiju sakars mazs. Tas ir pa spēkam jebkuram, kas to grib.
NilsS:
vai pusi bērnības nodirnēju sarkanās spuldzes gaismā kamēr sencis attīstīja. Nepavilka tolaik nemaz
Nu redz foto ir foto , bet optika ir optika, skolā fizikas stundās par optiku mācija daudz ko un ari par F tur tika stāstīts Redz bildēt jav ir štrunts, vajag tikai piešauties un priekš tam pietiek paris mēneši intensīva darba, ja ir telpiskais redzējums no danbas, ja tāda nav tad visu mūžu var mācīties un nekas nesanāks tā pat. Visa sarežģītība sākas gan slapjajos procesa laikos gan tagad pēc tam kad vis ir apstrādājams un savedams pie sajēgas. Gan slapjā procesa laikos nācās expermentēt un urbties pecapstrādē, gan ari tagad digitālā veidā kas ir daudz sarežģītāk jo tehniskās iespējas atīstas ļoti ātri un lai visam tiktu līdz ir gana sarezgīti. Daudzi saka ka jamak kamera uzstādūit ta lai bilde nav jaapstrādā pec tam, nu tas ir pilnīgas muļķibas ta var cept tikai MPS, jo neviens kalkulātors nevar to pašu izdarīt ko kompis, un kamera kaut baigi krutā ir tikai un vienīgi kalklātots.
tehnisko fočēšanas ābeci tik tiešām var iemācīties diezgan ātri, ne jau tā ir šķērslis jēdzīgu bilžu tapšanā
chukmasoff:
tehnisko fočēšanas ābeci tik tiešām var iemācīties diezgan ātri, ne jau tā ir šķērslis jēdzīgu bilžu tapšanā
a tur jav ir cita lieta tā ir iztēle un telpiskā domāšana, vai nu tā ir no dabas dota vai nu tās nav, tapec jav sadalās fotogrāfi divās kategorijās, kuriem bildes sanāk praktiski no nekā, un ir šedevri, un otrā daļa ir vairākums kuri priecajas par jebko ko iedabūjuši kamerā... Protams pēdējo ir vairākums, un viens citu atbalsta jo vairāk paši nav ne uz ko spējīgi, un uzskata ka ta vajag bildēt. Nu protams vel ir viena neliela daļa bildētāju kuri taisa "grand-art" un viņu garadarbus ir dots saprast parasti tikai viņiem pašiem un nelielam izredzēto pulciņam, tas jav ir MPS.
Anlen:Lielākā daļa te tipisku letiņu savākušies. Svarīgi ir kādu nolikt par nezināšanu, "izspļaut" liekus komentus par dažādām sadzīves tehnikām, pateikt lai meklē citur utt. Tāda sajūta, ka savākušies tvnet lasītāji kuri "ir zinoši" visās dzīves sfērās un tik kautko "iekakā" topikā. Droši vien, pie ķeksīša, kur jāatzīmē vai ir vismaz 16 gadi, puse ir samānījušies.
Kā jau iepriekš teicu, tad ar canon EOS 400D jau veselu gadu fočēju un starpību gan iespējās, gan kvalitātē redzu. Kāpēc man nedarīt to, kas patīk. Es tik paprasīju ko nozīmē daži apzīmējumi, kā arī painteresējos vai pa to cenu tas ir labs variants un viss.
Nesaprotu, kāpēc ar cilvēcisku attieksmi uz jautājumu var atbildēt tikai daži - laikam tāpēc, ka ir pietiekami tālu tikuši no saviem 16 gadiem, lai saprastu, ka neviens nav profesionālis kādā jomā ar kuru nav saskāries vai arī saskarsme ir bijusi ļoti maza.
P.S.Izskatās, ka te visi ar fotoaparātu jau piedzimuši...
Spriežot pēc valodas, tad meitene. Apmēram 17 gadi. Pašpārliecināta, kā jau viņas visas šinī vecumā(onkuļi nemāciet mani!). Manuprāt būtu jauki ievietot dažas bildes, lai varētu saprast par ko runājam un ar ko runājam!
spriežot pēc tā ka konsekventi runājot par sevi lieto vīriešu dzimti, diezvai būs meitene..