forum.gif
Atšķirības fotoaparātā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Atšķirības fotoaparātā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.04.11 22:48
 citēt
Līdz šim visu laiku biju fočējis ar parasto ziepjutrauku un pirms gada sanāca tā, ka no māsas paņēmu canon 400D un tagad ziepjutrauks ir miskastē, bet canon joprojām māsai ar retām iespējām dabūt.
Ir doma nopirkt pašam savu canon, bet īsti nezinu kādu. Itkā esmu noskatījis 500D, bet paskatoties salīdzini.lv cenās rodas apjukums. Kāpēc cenas par canon EOS 500D svārstās no 380ls-520Ls. Tad vēl jautājums, ko nozīmē tie apzīmējumi - kit, kiss, EF-S (tās ir kautkādas modifikācijas?)

Es gribētu nopirkt jaunu aparātu ar objektīvu 18-55 - varbūt varat palīdzēt izvēlē, varbūt 500D nav nekas labs un ir labāka alternatīva.
Publicēts: 27.04.11 22:52
 citēt
labāka alternatīva būs vēlāk,kad nopirksi jebko.
Ja vajag ar objektīvu,tad meklē kit.
skūpsta versijā būs tas pats tikai ne eiropas tirgum paredzēts.
Publicēts: 27.04.11 22:53
 citēt
550D
Publicēts: 27.04.11 22:59
 citēt
Par kameru tajā cenā sūdzēties vairāk kā nav ko. (ja nu tiešām biki piemest tos latiņus jaunākajai.)
Cenas svārstās, jo daži "kirpiču pa 10 latiem grib pārdot". Tā būs ar visu elektroniku, skaties ko gribi. Kiss ir cits nosaukums tai pašai kamerai. šamējās nearko neatšķiras. Kit ir standarta objektīvs. (18 - 55) body ir plika kamera bez tā.(kā varbūt zinām.)
Publicēts: 27.04.11 23:04
 citēt
Es labāk tosteri nopirktu
Publicēts: 27.04.11 23:09
 citēt
Itkā ir doma ņemt šo aparātu www.bm.lv...
Publicēts: 27.04.11 23:13
 citēt
'Vēlu veiksmi tostera iegādē
Publicēts: 27.04.11 23:18 labots
 citēt
Anlen:Itkā ir doma ņemt šo aparātu [url=http://www.bm.lv/?l=lat&s=product&id=5059

]http://www.bm.lv/?l=lat&s=product&id=5059
[/url]
Ja ņem no rokas viņu, ne pa šipingu, tad pofig, kur tik lētāk!(nianses ar garantiju vienīgais) ī šekur vēl lētāk. www.hypermarket.lv...
Publicēts: 27.04.11 23:19
 citēt
Bet tosteris ir laba manta.
Publicēts: 27.04.11 23:21
 citēt
atšķirības ir fotogrāfētājā,kamerām nav tik lielas.....
Publicēts: 27.04.11 23:23
 citēt
Nu paldies par palīdzību.
Publicēts: 28.04.11 00:39 labots
 citēt
A nafig Tev vispār viņu vajag, ja poņas nekādas nav? Nu nesaprotu šito... zaļais režīms ziepim labāk nostrādāts, vispār nav smadzenes vajadzīgas. Nahren staipīt spoguleni? Pontam?

p.s. bez nojēgas par kadrējumu un veel neskaitaamiem "bla, bla bla...." rezultaats vienalga buus pilniigs crap. ar spoguli, vai bez.
Publicēts: 28.04.11 01:49
 citēt
Krists_Locmelis:A nafig Tev vispār viņu vajag, ja poņas nekādas nav? Nu nesaprotu šito... zaļais režīms ziepim labāk nostrādāts, vispār nav smadzenes vajadzīgas. Nahren staipīt spoguleni? Pontam?

p.s. bez nojēgas par kadrējumu un veel neskaitaamiem "bla, bla bla...." rezultaats vienalga buus pilniigs crap. ar spoguli, vai bez.

jaa, un tev noteikti bija ponja liidz ausiim pirms 1. spogulenes iegaades ne ?

lai cilveks peerk , nepatiks-pardos ...
Publicēts: 28.04.11 01:53
 citēt
Krists_Locmelis:A nafig Tev vispār viņu vajag, ja poņas nekādas nav? Nu nesaprotu šito... zaļais režīms ziepim labāk nostrādāts, vispār nav smadzenes vajadzīgas. Nahren staipīt spoguleni? Pontam?

Tapec ari saku ka es pirktu labāk tosteri:D:face-sad:
Publicēts: 28.04.11 02:07 labots
 citēt
sequenze:

jaa, un tev noteikti bija ponja liidz ausiim pirms 1. spogulenes iegaades ne ?

lai cilveks peerk , nepatiks-pardos ...

Redzi par poņu ir tā ,es var teikt 20 gadus bildēju ar filmu visas spogulenes sākot no zenita un beidzot ar Nikonu un Canonu pirku bez kādiem jautājumiem kas ir labāks, jo izlasiju tehniskās specifikācijas un zināju ko man vajag, tad ne nopirku pirmo digu 6Mpixeligo 300D ari bez kādas jautāšanas, izlasot tehniskos datus, protams tas nebija FF un ātri vien pārgāju uz FF un nevienam nejautāju kas nu labāk, jo mācēju lasīt. Šobrīd ir pieejams liels kvantums ar infu un testiem ko japrot atrast un izlasīt kā ari apskatīt, bet ja to cilvēks neprot darīt, tad labāk lai perk tosteri, būs vairāk jēgas,un foto pasaule vis ticamāk neko nezaudēs, nu nav tak ne kāda ķīniešu ābece tas vis.

Īsumā par kamerām.
Ja ir bildējami draugi , radi un citi mājdzīvnieki tad pietiek ar advancētu ziepi. Ja ir bildējamas puķes, bites un mandavoškas, tad ari pietiks ar ziepi un starp citu macro ar ziepi ir gan ertak gan vienkaršāk bildēt. Ja ir bildējamas dabas ainaviņas-aļa Purvītis, viennozīmīgi pietiks ar advancētu ziepi.
A tagad priekš kam vajadzīga spogulene? A priekš tam lai nopietni varētu bildēt portretus, darboties studijā, protams bildēt dabas ainavas ar platlenķiem , bildēt sporta pasākumsu un daudz visu ko citu, bet ar spoguleni vien un KIT stikliņu nepietiek, tur vēl vajag vis kaut ko klāt lai rezultāts būtu jēdzīgs. Starp citu, spogulene bildē "štruntīgāk" par ziepi, jo domāta laba jelmateriāla iegūšanai ko pec tam uz kompja jaapstrādā. Minimālais sākumkomplekts spogulenei ar pričindāļiem izmaxā ap 1000ls, ja nav doma no tādas summas šķirties tad nav jēga braukt tajā lauciņā iekšā, jo vien trīsciparu spogulene ar KIT stiklu papildin;ās tikai MPS kluba biedru skaitu un neko vairāk.
Publicēts: 28.04.11 03:30
 citēt
www.fujifilm.com...
Nu pacieties un nopērc šo. Manuprāt būs laba alternatīva.
Publicēts: 28.04.11 07:15
 citēt
Nezinu, vai cilvēkam pirms spogulenes iegādes ir jāzina, kas ir "KIT" un "EF-S", bet ko dara ar režīmiem, kas seko aiz P, gan būtu jāzina.
Publicēts: 28.04.11 08:34
 citēt
Dažiem gribētos, lai spogulenes uz licencēm tirgo. Cilvēks ir izmēģinājis ziepi, izmēģinājis spoguleni, sapratis ka grib pēdējo, lai pērk. Ar ziepi var bildēt mazkustīgus objektus labā apgaismojumā, ar spoguleni šo to vairāk.
Publicēts: 28.04.11 08:40
 citēt
Mobilajā telefonā arī ir iemontēts fotoārprāts. Kāda astšķirība starp mobilofotoārprprātu un digiziepārprātu?
Publicēts: 28.04.11 08:43
 citēt
ozols:Dažiem gribētos, lai spogulenes uz licencēm tirgo. Cilvēks ir izmēģinājis ziepi, izmēģinājis spoguleni, sapratis ka grib pēdējo, lai pērk. Ar ziepi var bildēt mazkustīgus objektus labā apgaismojumā, ar spoguleni šo to vairāk.

Ir tikai viena nianse. Daži vēlās, lai speciāli viņiem te konsulāciju sniedz. Būsiet pārsteigti, bet blogā ik pēc pāris nedēļām šāds jautājums tiek uzdots... Vai tiešām tik necilvēcīgi grūti plasīt iepriekējos topikus???? :face-smile:
Publicēts: 28.04.11 09:41 labots
 citēt
Elmarss:
ozols:Dažiem gribētos, lai spogulenes uz licencēm tirgo. Cilvēks ir izmēģinājis ziepi, izmēģinājis spoguleni, sapratis ka grib pēdējo, lai pērk. Ar ziepi var bildēt mazkustīgus objektus labā apgaismojumā, ar spoguleni šo to vairāk.

Ir tikai viena nianse. Daži vēlās, lai speciāli viņiem te konsulāciju sniedz. Būsiet pārsteigti, bet blogā ik pēc pāris nedēļām šāds jautājums tiek uzdots... Vai tiešām tik necilvēcīgi grūti plasīt iepriekējos topikus???? :face-smile:
Publicēts: 28.04.11 10:02
 citēt
Elmarss:

Parasti ja vajag konsultāciju aparāta pirkšanai griežas pie manis prīvāti, tas ir maxas pakalpojums, aizejam reizē uz veikalu apskatam aparātus un es visu apstāstu. Par pliku velti mēli klabināt nav ne kādas jēgas.
Publicēts: 28.04.11 10:03
 citēt
Lielākā daļa te tipisku letiņu savākušies. Svarīgi ir kādu nolikt par nezināšanu, "izspļaut" liekus komentus par dažādām sadzīves tehnikām, pateikt lai meklē citur utt. Tāda sajūta, ka savākušies tvnet lasītāji kuri "ir zinoši" visās dzīves sfērās un tik kautko "iekakā" topikā. Droši vien, pie ķeksīša, kur jāatzīmē vai ir vismaz 16 gadi, puse ir samānījušies.

Kā jau iepriekš teicu, tad ar canon EOS 400D jau veselu gadu fočēju un starpību gan iespējās, gan kvalitātē redzu. Kāpēc man nedarīt to, kas patīk. Es tik paprasīju ko nozīmē daži apzīmējumi, kā arī painteresējos vai pa to cenu tas ir labs variants un viss.

Nesaprotu, kāpēc ar cilvēcisku attieksmi uz jautājumu var atbildēt tikai daži - laikam tāpēc, ka ir pietiekami tālu tikuši no saviem 16 gadiem, lai saprastu, ka neviens nav profesionālis kādā jomā ar kuru nav saskāries vai arī saskarsme ir bijusi ļoti maza.

P.S.Izskatās, ka te visi ar fotoaparātu jau piedzimuši...
Publicēts: 28.04.11 10:13
 citēt
Jautājumi,arī dumji, pirms pirmās spogulenes iegādes ir normāla lieta.Kad nopirks un sāks urbt,gan jau ātri pieleks,kur un ko lasīt. Pa manam spoguļkamera ir ērtāka vairumā gadījumu,pat ja mauc ''šedevru" režīmos
Publicēts: 28.04.11 10:20
 citēt
chukmasoff:
Elmarss: Ir tikai viena nianse. Daži vēlās, lai speciāli viņiem te konsulāciju sniedz. Būsiet pārsteigti, bet blogā ik pēc pāris nedēļām šāds jautājums tiek uzdots... Vai tiešām tik necilvēcīgi grūti plasīt iepriekējos topikus???? :face-smile:

Parasti ja vajag konsultāciju aparāta pirkšanai griežas pie manis prīvāti, tas ir maxas pakalpojums, aizejam reizē uz veikalu apskatam aparātus un es visu apstāstu. Par pliku velti mēli klabināt nav ne kādas jēgas.

Tad neklabini mēli - konkrēti tavu palīdzību es neprasiju.

Paldies ekoistam un betas-apsargam par atbildēm. Droši vien chukmasoffs par šīm atbildēm būtu iekasējis vismaz 20ls:)
Publicēts: 28.04.11 10:23 labots
 citēt
Rolands66:Jautājumi,arī dumji, pirms pirmās spogulenes iegādes ir normāla lieta.Kad nopirks un sāks urbt,gan jau ātri pieleks,kur un ko lasīt. Pa manam spoguļkamera ir ērtāka vairumā gadījumu,pat ja mauc ''šedevru" režīmos

Varbūt citam dumji, bet skatot salidzini.lv cenu starpība ir milzīga, tāpēc arī padomāju, ka varētu būt dažādas modifikācijas. Ir lietas kurās es labāk orentējos un lietas kur vajag nelielu palīdzību.
Es jautāju tikai tāpēc, lai pērkot neiegrābtos un viss - labāk desmit reizes pārliecināties nekā vienu reizi kļūdīties.
Publicēts: 28.04.11 10:23
 citēt
Anlen:

Kā jau iepriekš teicu, tad ar canon EOS 400D jau veselu gadu fočēju un starpību gan iespējās, gan kvalitātē redzu.

ja redzētu/saprastu starpību, tad mierīgi ieeietu jebkurā review lapā un apskatītos ar ko atšķiras sākumlīmeņa spogulenes - bet ne nu redzi, ne nu kas par gadu ir pielecis - atiecīgi investīcijas protams ir bezjēdzīgas

man itkā nav baigi daudz gadu, bet nezināju, ka nezināšana ir *cilvēciska ikdiena* kas jāizkliedz pasaulei - parasti jau par šo īpašību tur muti

tas tiešām nav slikts ceļš - grāmata/ābece vispirms, veikals pēc tam (tā jau normāli ļaudis ar dara)
Publicēts: 28.04.11 10:27
 citēt
Maris:
Anlen:

Kā jau iepriekš teicu, tad ar canon EOS 400D jau veselu gadu fočēju un starpību gan iespējās, gan kvalitātē redzu.

ja redzētu/saprastu starpību, tad mierīgi ieeietu jebkurā review lapā un apskatītos ar ko atšķiras sākumlīmeņa spogulenes - bet ne nu redzi, ne nu kas par gadu ir pielecis - atiecīgi investīcijas protams ir bezjēdzīgas

man itkā nav baigi daudz gadu, bet nezināju, ka nezināšana ir *cilvēciska ikdiena* kas jāizkliedz pasaulei - parasti jau par šo īpašību tur muti

tas tiešām nav slikts ceļš - grāmata/ābece vispirms, veikals pēc tam (tā jau normāli ļaudis ar dara)

Nezināšana ir ikdiena, varu derēt, ka te nav neviena emulātora.
Publicēts: 28.04.11 10:35
 citēt
Pilnīgi piekrītu Mārim!

Intereses pēc ierakstīju googlē šīs autora neskaidrās lietas, un ziniet,
- pirmajā lapā pirmais rezultāts par ef-s (wikipedia raksts, ļoti labi paskaidroja) en.wikipedia.org...

- "kit lense" arī pirmais rezultāts derīgs en.wikipedia.org...
- ar "kiss" grūtāk, bet tāpat var sameklēt.

Kameras un to fīčas vari salīdzināt, izmantojot šo rīku: www.dpreview.com...
Publicēts: 28.04.11 10:43
 citēt
Liels paldies tiem, kas palīdzēja, ko vajadzēja, noskaidroju, šo topiku admini droši var slēgt ciet
Publicēts: 28.04.11 10:53
 citēt
šo topiku admini pēc Anlena svilpes vis bailīgi neslēgs vis ciet, līdz šim vismaz tā nav bijis. :)

par tēmu kā tādu. Anlen, kāpēc vēlies tieši canon (400, 450, 500, 550... pēdējam ir filmēšanas funkcija, ar visu pārējo pa lieliem šie daikti viens no otra ne arko neašķiras, tikai ar izlaišanas datumu)? es, ja tagad kādam ieteiktu entry level kameru, teiktu, lai ņem nikon D3100, vai, ja naudiņas vairāk, D7000. ;)
Publicēts: 28.04.11 11:02 labots
 citēt
Canonikonu nānistu pārrunas pirms kjārtējā nonānisma. :face-grin:Turpinājumā būs veco filmiņu nānisms?
Publicēts: 28.04.11 11:55
 citēt
alvils:šo topiku admini pēc Anlena svilpes vis bailīgi neslēgs vis ciet, līdz šim vismaz tā nav bijis. :)

par tēmu kā tādu. Anlen, kāpēc vēlies tieši canon (400, 450, 500, 550... pēdējam ir filmēšanas funkcija, ar visu pārējo pa lieliem šie daikti viens no otra ne arko neašķiras, tikai ar izlaišanas datumu)? es, ja tagad kādam ieteiktu entry level kameru, teiktu, lai ņem nikon D3100, vai, ja naudiņas vairāk, D7000. ;)

Tāpēc, ka ar tādu jau esmu darbojies un šķiet diezgan ērts lietošanā.
Publicēts: 28.04.11 12:02
 citēt
pirms tam mazgāju ar parasto veļas pulveri, bet tad draudzene iedeva pamēģināt dosju... :D
Publicēts: 28.04.11 12:04
 citēt
Koncentrējies vairāk uz optiku, nevis uz kameru.
Publicēts: 28.04.11 12:17
 citēt
talavietis:pirms tam mazgāju ar parasto veļas pulveri, bet tad draudzene iedeva pamēģināt dosju... :D

:haha::haha::haha:
Publicēts: 28.04.11 12:24
 citēt
RudeWolf:Koncentrējies vairāk uz optiku, nevis uz kameru.

Labāk gan uz bildēm koncentrēties, BET nujā Canona Lkas.... Un vēl baltas... un IZMĒĒĒRRRRS. Orgastiski.:face-grin:
Publicēts: 28.04.11 12:37
 citēt
Elmarss:
RudeWolf:Koncentrējies vairāk uz optiku, nevis uz kameru.

Labāk gan uz bildēm koncentrēties, BET nujā Canona Lkas.... Un vēl baltas... un IZMĒĒĒRRRRS. Orgastiski.:face-grin:

Uz bildēm var koncentrēties tad, kad ir, ar ko tās taisīt. Vnk tā ir parasta iesācēju kļūda uztvert kameru kā kaut ko veselu nevis kā bodiju un objektīvu.
Publicēts: 28.04.11 16:41
 citēt
www.dpreview.com

club.foto.ru...

Te vis ir gan krieviski uz balta gan angliski uz melna, gan testi gan salīdzinājumi un vis pārejais, nu ja ar valodām ir sarežģīti tad neko darīt , japaliek pie tostera.
Publicēts: 28.04.11 17:40
 citēt
Anlen:Lielākā daļa te tipisku letiņu savākušies. Svarīgi ir kādu nolikt par nezināšanu, "izspļaut" liekus komentus par dažādām sadzīves tehnikām, pateikt lai meklē citur utt. Tāda sajūta, ka savākušies tvnet lasītāji kuri "ir zinoši" visās dzīves sfērās un tik kautko "iekakā" topikā. Droši vien, pie ķeksīša, kur jāatzīmē vai ir vismaz 16 gadi, puse ir samānījušies.

Kā jau iepriekš teicu, tad ar canon EOS 400D jau veselu gadu fočēju un starpību gan iespējās, gan kvalitātē redzu. Kāpēc man nedarīt to, kas patīk. Es tik paprasīju ko nozīmē daži apzīmējumi, kā arī painteresējos vai pa to cenu tas ir labs variants un viss.

Nesaprotu, kāpēc ar cilvēcisku attieksmi uz jautājumu var atbildēt tikai daži - laikam tāpēc, ka ir pietiekami tālu tikuši no saviem 16 gadiem, lai saprastu, ka neviens nav profesionālis kādā jomā ar kuru nav saskāries vai arī saskarsme ir bijusi ļoti maza.

P.S.Izskatās, ka te visi ar fotoaparātu jau piedzimuši...

Spriežot pēc valodas, tad meitene. Apmēram 17 gadi. Pašpārliecināta, kā jau viņas visas šinī vecumā(onkuļi nemāciet mani!). Manuprāt būtu jauki ievietot dažas bildes, lai varētu saprast par ko runājam un ar ko runājam!:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas