Kurām no Canon kamerām varētu būt zemākais trokšņu līmenis uz augstākiem iso (800-3200). Būtībā interesē vairāk lētais gals, 1000D, 1100D, 550D. Cik liela starppība starp 5DmkII, 7D un šīm iepriekš minētajām?
pa lēto šobrīd maz trokšņo kameras ar jaunajiem Sony sensoriem - nikon.ciktur, Pentax k-r, k-5 (nu šis netiklēts), mok pats Sony ar kādai ciešamu algoritmu uzrakstījis
Es domāju, ka viennozīmīgi pilnais kadrs. Ja arī trokšņi būs, tad pie augstākiem ISO tiks izvilktas vairāk detaļas. Plus vēl 21MPx ir pietiekami liels palags, ar ko pēc tam šopā strādāt.
Māris arī pareizi saka- jaunās sony mazās matricas ar 16MPx diezgan tīru attēlu pie augstiem ISO dod. Man tīri subjektīvi Nikon pie zemas gaismas vienmēr ir vislabāk paticis, bet laikam tavā gadījumā jau ir sistēma, no kuras iet ārā nebūtu izdevīgi.
P.S. No svara arī ir tas, ko gribi fotografēt. Trokšņus vislabāk var redzēt pie krāsām, kas tuvojas 50% pelēkajam. Svarīgs faktors arī ir pareiza ekspozīcija. Vajag paturēt prātā arī tādu lietu kā selektīvā trokšņu korekcija šopā.
Lunis:5DmkII ir gana labs pēc trokšņiem un bildēs plastikas TIKAI ar to ašumu viņam tā ir ka ir , 7D būs asāks.
man te divi fotograafi zheelojaas, ka arii balanss esot neriktiigs, sevishkji pie low key tonalitaateem un tumshiem foniem un ka neesot vieniigie, kuriem ir taadas probleemas pie studijas apgaismojumiem
Man ir 5DmkII, zinu, cik viņš labs un tā Vēlos tikt pie otra body, kurš būtu vairāk paredzēts šādām bildēm: fblg.me... Parasti tiek fotogrāfēts ap iso1600 un vismaz 240s ekspozīcijas ilgumu, tad ir svarīgi, lai troksnis būtu maksimāli zems, lai varētu izvilkt pēc iespējas vairāk detaļas un nepazustu krāsa. Jo lielāks troksnis, jo vairāk kadrus vajag, bet nakts tumšo stundu ilgums ir ierobežots.
Kā jau minēju, citi brendi nederēs, jo kā gan es uz tāda sony uzlikšu savus Canon objektīvus"
Citāts no interneta plašumiem: "The Canon EOS system lens mount has a shorter registration distance(*) than any other 35mm SLR mount (Sony/Minolta alpha, Nikon F, Pentax K ...) so attempting to mount Canon lenses on bodies from those other systems puts them too far from the focal plane, making the lens short-sighted (losing infinity focus)."
Domāju ka derētu jebkurš canons, kautvai 40-60D vai 7d, kuram vajag izraut InfraRed bloķētāju. Astrobildēm tas visai patīkami palielina spektra diapozonu.
Lunis:5DmkII ir gana labs pēc trokšņiem un bildēs plastikas TIKAI ar to ašumu viņam tā ir ka ir , 7D būs asāks.
man te divi fotograafi zheelojaas, ka arii balanss esot neriktiigs, sevishkji pie low key tonalitaateem un tumshiem foniem un ka neesot vieniigie, kuriem ir taadas probleemas pie studijas apgaismojumiem
Nu šamās kameras ir vairāk vai mazāk domātas bildēt RAWa un tur nav starpības kāds baltā balans.
Voo, kāds var pastāstīt, kur dabūt stiklu, ko tā filtra vietā likt. ? 30D Canonam. ķecerīga doma parotaļāties.
Googlastante par to daudz zin esmu licis sen atpakaļ tādu filtru uz 350D, bet kameras īpašnieks to no štatiem bija pasūtijis man liekas. A un Zavadskis ari cik atceros tādu sevā d70 iemudrija, pajautā viņam kur to ņēma.
Par kamerām atradu šādu salīdzinājumu: ghonis2.ho8.com... tur gan nav 550D, varbūt kāds var izlīdzētu un uzņemt 5min ilgu tumšo kadru (raw) uz iso1600 ar izslēgtiem iebūvētajiem trokšņu slāpētājiem?
Par tiem aizvietošanas filtriem jāmeklē pēc "Baader UV IR-Cut filter"
Vispār gribētos salīdzināt rawus pašam. Lūgums izpalīdzēt 1000D, 450D, 500D īpašniekiem (var piedalīties arī citi). Vajadzētu uztaisīt 5min (300sek) ilgu ekspozīciju ar iso1600, objektīva vāciņš nenoņemts, iebūvētie trokšņu slāpētāji izslēgti un formāts pilnais raw. Vēlams šos kadrus uzņemt istabas temperatūtrā, lai pēc iespējas mazāk atšķirtos ārējo apstākļu ietekme. Mailu uz pm iedošu interesentiem.
backspin:Vispār gribētos salīdzināt rawus pašam. Lūgums izpalīdzēt 1000D, 450D, 500D īpašniekiem (var piedalīties arī citi). Vajadzētu uztaisīt 5min (300sek) ilgu ekspozīciju ar iso1600, objektīva vāciņš nenoņemts, iebūvētie trokšņu slāpētāji izslēgti un formāts pilnais raw. Vēlams šos kadrus uzņemt istabas temperatūtrā, lai pēc iespējas mazāk atšķirtos ārējo apstākļu ietekme. Mailu uz pm iedošu interesentiem.
Man ir aptuveni pēc tādiem kritērijiem uzņemti 400D, 450D un 500D RAW faili. Darīts tas tika pirms kāda laika, arī šīs lapas iespaidā ghonis2.ho8.com...
backspin:Vispār gribētos salīdzināt rawus pašam. Lūgums izpalīdzēt 1000D, 450D, 500D īpašniekiem (var piedalīties arī citi). Vajadzētu uztaisīt 5min (300sek) ilgu ekspozīciju ar iso1600, objektīva vāciņš nenoņemts, iebūvētie trokšņu slāpētāji izslēgti un formāts pilnais raw. Vēlams šos kadrus uzņemt istabas temperatūtrā, lai pēc iespējas mazāk atšķirtos ārējo apstākļu ietekme. Mailu uz pm iedošu interesentiem.
man ir 1000d , velak uznemshu bildi , tagad ladejas baterijas !