Parasti jau atskiribu neredz, jo mes pierodam pie ta, ko redzam. Atskiriba var redzet tikai mazu bridi pec kalibresanas, kad acs vel aprod. Protams, ja viss nav galiga tuttaa, tad gan visu labi redz ari pirms kalibresanas.
Senders:Parasti jau atskiribu neredz, jo mes pierodam pie ta, ko redzam. Atskiriba var redzet tikai mazu bridi pec kalibresanas, kad acs vel aprod. Protams, ja viss nav galiga tuttaa, tad gan visu labi redz ari pirms kalibresanas.
Nu tad ari monitoram jabūt galīgi aizgājušam pa pieskari
Senders:
Nokalibret ta varetu, bet vai zini, ka tas jadara reizi menesi? Nu var retak, ja vajadziba nespiez.
...man tik traki nespiež lai to darītu reizi mēnesī,vienkārši gribās lai man monis rādītu to pašu ko es pēc tam dabūnu papīrā.
Nereāli....
Ja nedrukāsi ar vienas partijas tintēm uz viena un tā paša printera un ar vienu un to pašu papīru... Nevajag jau domāt ka laboratorijās, drukas kantoros visi agregāti vienmēr 100% vienādi katru reizi drukā, katram papīram vienmēr 100% laboru piekalibrē...utt.utjp...
Bet nu ja ir viena drukātava, kam par 80% uzticies, tad vislabāk pēc references-izdrukātas bildes(saprotu, ka mani tulīt nories visi tie, kas par daudziem simtiem spaiderus utml. figņu izmanto, bet nu tas ir mans dziļi personīgais ieteikums).
Bet visdrošāk - neiejaukties kameras uzbūvē, cerēt, ka WB pareizi nolasa, netaisīt pie apstrādes MPS un cilvēka ādai nevajadzētu sanākt zaļganai
Un galu galā - visnevainojamākā metode: convert to grayscale, pasludināt, ka tā ir NOPIETNĀ MĀKSLAS fotogrāfija un dzīvot cepuri kuldamam ja nes uz slapjo druku +1 dzelteno krāsu, jo viņi jau tur drukā uz krāsainā papīra un pilnīgi MB sanāk zilgans...