forum.gif
Montiora kalibrēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Montiora kalibrēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.05.11 10:32
 citēt
Var būt kāds var noklaibrēt monitoru par adekvātu samaksu??
Publicēts: 01.05.11 10:49
 citēt
kāds monis? LCD vai LED?
Publicēts: 01.05.11 11:09
 citēt
DELL 2411
Publicēts: 01.05.11 11:29
 citēt
ja tas ir tas par kuru domāju, tad nez vai ir vērts to darīt.
Publicēts: 01.05.11 11:56 labots
 citēt
TN panelis.... nu hvz.... varbūt ar šito var mazliet paniekoties, sliktāk nepaliks.

masterfoto.lv...
Publicēts: 01.05.11 13:00
 citēt
Jolan:Var būt kāds var noklaibrēt monitoru par adekvātu samaksu??

Nokalibret ta varetu, bet vai zini, ka tas jadara reizi menesi? Nu var retak, ja vajadziba nespiez.
Publicēts: 01.05.11 13:41
 citēt
Agrāk kalibrēju bieži, tagad reizi pusgadā, nekas nemainās tāpat
Publicēts: 01.05.11 13:44
 citēt
Parasti jau atskiribu neredz, jo mes pierodam pie ta, ko redzam. Atskiriba var redzet tikai mazu bridi pec kalibresanas, kad acs vel aprod. Protams, ja viss nav galiga tuttaa, tad gan visu labi redz ari pirms kalibresanas.
Publicēts: 01.05.11 13:54
 citēt
Senders:Parasti jau atskiribu neredz, jo mes pierodam pie ta, ko redzam. Atskiriba var redzet tikai mazu bridi pec kalibresanas, kad acs vel aprod. Protams, ja viss nav galiga tuttaa, tad gan visu labi redz ari pirms kalibresanas.

Nu tad ari monitoram jabūt galīgi aizgājušam pa pieskari
Publicēts: 01.05.11 14:03
 citēt
Senders:
Jolan:Var būt kāds var noklaibrēt monitoru par adekvātu samaksu??

Nokalibret ta varetu, bet vai zini, ka tas jadara reizi menesi? Nu var retak, ja vajadziba nespiez.

...man tik traki nespiež lai to darītu reizi mēnesī,vienkārši gribās lai man monis rādītu to pašu ko es pēc tam dabūnu papīrā.
Publicēts: 01.05.11 14:16
 citēt
Nekad nesanāk uz papīra dabūt 100% to pašu ko rāda monitors. Pat ar pro klases moņiem un visām kalibrācijām ir nelielas nobīdes.
Publicēts: 02.05.11 19:50
 citēt
Jolan:
Senders:

...man tik traki nespiež lai to darītu reizi mēnesī,vienkārši gribās lai man monis rādītu to pašu ko es pēc tam dabūnu papīrā.

Nereāli....:D

Ja nedrukāsi ar vienas partijas tintēm uz viena un tā paša printera un ar vienu un to pašu papīru...
Nevajag jau domāt ka laboratorijās, drukas kantoros visi agregāti vienmēr 100% vienādi katru reizi drukā, katram papīram vienmēr 100% laboru piekalibrē...utt.utjp...:)

Bet nu ja ir viena drukātava, kam par 80% uzticies, tad vislabāk pēc references-izdrukātas bildes(saprotu, ka mani tulīt nories visi tie, kas par daudziem simtiem spaiderus utml. figņu izmanto, bet nu tas ir mans dziļi personīgais ieteikums).

Bet visdrošāk - neiejaukties kameras uzbūvē, cerēt, ka WB pareizi nolasa, netaisīt pie apstrādes MPS un cilvēka ādai nevajadzētu sanākt zaļganai:)

Un galu galā - visnevainojamākā metode: convert to grayscale, pasludināt, ka tā ir NOPIETNĀ MĀKSLAS fotogrāfija un dzīvot cepuri kuldamam:) ja nes uz slapjo druku +1 dzelteno krāsu, jo viņi jau tur drukā uz krāsainā papīra un pilnīgi MB sanāk zilgans...:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):