fotogrāfi, vismaz tā daļa, kuri nemaz nav fotogrāfi, savās imitācijās , diezgan dziļi ieslīd nerra darbības lauciņā...., interesantākais, ka paši to nemaz neapjauš, un finālā cirks par velti, ar visiem kursiem, izstādēm plenēriem, un citām kopā sanākšanām ....
negatIvs:fotogrāfi, vismaz tā daļa, kuri nemaz nav fotogrāfi, savās imitācijās , diezgan dziļi ieslīd nerra darbības lauciņā...., interesantākais, ka paši to nemaz neapjauš, un finālā cirks par velti, ar visiem kursiem, izstādēm plenēriem, un citām kopā sanākšanām ....
Tu pat nezini, cik forši ir tusēt līdzīgi domājošiem... Dapardajebko, arī nedomājošiem par to pašu....
Rolands66:Mums uz dzelzceļa tā ir iegājies,ka pieredzējušākie jaunākajiem vienmēr piepalīdz un visādas lietas pastāsta knifus,gadījumus,pazīmes pēc kurām var atklāt vainas. Arī foto lietās,ja varu ko kādam pateikt priekšā ,piepalīdzēt,vienmēr laipni. Bet kursus pa naudu?? Kāds pasniedzējam ir diploms,grāds un sasniegumi šajā jomā? Kāda pedagoģiskā izglītība?
zin, es arī neslēoju un dalos ar to , ko es zinu, ja kāds man ko jautā! Un dažreiz pat negaidu, lai jautā, bet sajūsmināti stāstu, ko jaunu emsu uzzinājusi ;-)))
Vaidzētu saprast, kad nākamais "nabors" www.sommelier.lv... No cilvēkiem, kas gaja pie Valentīnas, baigi labās atsauksmes.
OI es kādus 3 !! Līdzīgus Sprancijā un Beļģijā esmu izgājis pie krutiem profiem , no gara laika kad nebija vēl darba atļaujas . Labi pavadīju laiku i esmu 3X notestēts "Lētu vīnu cienītājs" TUR viņi notestē feisu un nosaka arī viņa GAUMES-SPĒJAS tad pēc viņu verdikta cilvēki kuri dzīvo zemēs kur NEAUG vīnogas PRINCIPĀ nav spējīgi novērtēt noteikt VĪNA buķeti un īpašības. Tas nesot iespējams PRINCIPĀ ja kopš dzimšanas tavā apkārtnē nav tādu SMARŽU / GARŠU / VIDES taka tā Koroče 3 neatkarīgi ļoti krtuti speci man tā ar ieteica DZERIET JEBKURU kurš gluži asi nesmako pēc etiķa un BUS LABI TĀ AR IR , LATVIJAS izpratnē tas ir VIŅČIKI 5-7Ls robežās Jā "Ja smako pēc etiķa NEDZERIET bet taisiet SALĀTUS
es vēl ne[organizēju kursus]. darba nosaukumu gan jau esmu izdomājis - как прикидыватся за интелигента. tie sevī ietvers arī mazliet fotō - kīnō zinības. ļoti vajadzīgi kursi ministriem, prezidentiem, VIP'iem un ĻIP'iem - karroče, lieliem bosiem. tak jau labāk, ja pakaļnieki nezina, cik boss stulbs kā stepanovs. tradžedijas sastāvs iekš tam, ka pilsonis, kurš saka, ka printerī izbeigusies baltā krāsa, ja tajā kāds ielicisa zaļu papīru un pilsonis, kurš saslēdz gaisa kondicionieri istabā, mēra pie aukstā gala un priecajās, ka jau 1 grādu cC zemāka t, tāpat pilsonis, kurš ieņēmoies, ka ē-pasti izplatās tikpat ātri kā elektrōni un ieņēmies arī, ka elektrōni izplatās ar gaismas ātrumu, tik stulbi, ka neaptver, cik stulbi.
Rolands66:nez izcenojumi vecie,vai tagad dārgāk?
vaidzētu būt vairāk, tak jau dzīves līmenis ceļās!
Tas nu ir noticis! izkaopēju no interneta! Fotoklubs RĪGA organizē fotokursus cilvēkiem bez priekšzināšanām un tiem, kuri grib uzlabot savas zināšanas fotogrāfijas jomā un īsā laikā apgūt padziļinātas fotogrāfēšanas prasmes.
Fotokursi sastāv no teorētiskās daļas un praktiskām nodarbībām Nodarbības notiek 1. reizi nedēļā Vienas nodarbības ilgums 2 stundas Kursu beigās tiek izdots Fotokluba RĪGA sertifikāts.
Fotokursi iesācējiem notiek latviešu valodā. Kursus vada Silvija Danelsone, starptautiski atzīta fotogrāfe.
Marnicu nupat satiku, viņš cenšas administratīvi sakārtot foto izglītību augstākajā jomā, šobrīd Kultūras koledžā, pēcāk arī Kultūras Akadēmijā. Arī administratori ir vajadzīgi. Tik žēl,. ka viņš grib administrēt jomu, kurā pats ir vairāk teorētiķis, bez prakses mākslinieka darbā.
Marnicam (gods viņa suņam) Voldemorta vārdiem par egoismu runājot ir viena vaina- visiem ir jādomā un jādara tā un vienīgi kā teiks viņš. Citādi visādi pilsonis nekaitīgs.
Taisnība. Pirms gadiem, kad organizējām savu klubiņu ar domu, ka tajā nevienam nebūs vadošā loma, arī ieceltajam vadītājam, viņš, pienācis no malas, to nesaprata un centās izskaidrot, cik tas nepareizi. Es toreiz to tik asi neuztvēru, jo nesapratu, kāpēc vajag centralizētu vadību, jo vairākkārtējās pārrunās vijām izveidojuši tīklveida struktūras bāzi, ko negribējām zaudēt. Bet kaut kur esot video, kā viņš kliedzot paliek sarkans, mēģinot ieskaidrot savu taisnību. Arno šobrīd ir biedrības ''Pilsētas Fotoklubs'' valdes priekšsēdētājs un Latvijas Kultūras koledžas fotogrāfijas specializācijas vadītājs.
viecha:Jāpiekrīt,ka meistarklase ir nedaudz degradēts jēdziens,tāpat kā personālizstāde vai fotoizstāde vispār.Tomēr domāju,ka Dansigas prasmes foto jomā ir neapšaubāmas.
Kāpēc meistarklase ir degradēts jēdziens? Meistarklase naf brīnumu lauks, bet praktiska zināšanu izklāstīšana... kuru daudzas slavenības izmanto izdzīvošanai , jo viegla nauda viegli aiziet
Kvantitāte pārvēršas kvalitātes trūkumā. Tāpēc ka daudzskaitlīgi visādi ''meistari'' rīko šādus pasākumus, beigās bildēs var redzēt, ka meitenes tiek grimētas, tērpi mainīti, bet tam nav sakara ar foto, drīzāk ar palšpatēriņa stilistu darbu un to atspoguļošanu vairāk vai mazāk veiksmīgās bildēs. Dansigas bildēs neesmu ievērojis profesionālu varēšanu, tas attiecas uz kompozīciju, tonālām gradācijām. Kā mākslu varu pieņemt, jo tās izpusmes ir dažādas. Varbūt Dansiga var iesaistīties un parādīt kādu savu bildi, kas attiecas uz fotopamatiem, kur ir labi eksponēts sižets, ar klasisku kompozīciju, apstrādē ievērota mērenība, proti, kaut ko derīgu publicēšanai presē. Man liekas, ka tas nav viņai raksturīgi.
atvainojiet, ja nu kādu pēkšņi aizskar mans viedoklis, bet par cik esmu kādu strēķi paburzījies starp fotogrāfiem, tad jāsaka viens- vieni ir fotografētāji un šamiem sanāk, otri cīnās kamēr sanāk, bet ir trešie, kuriem par katru cenu savu ne tik veiksmīgo varēšanu gribas kompensēt, pagriežot administrēšanas virzienā. Viss jau būtu labi, ja šie administratori tik stipri neņemtos administrēt...
_AlterNative, katrs pats izvēlas sev kumirus (elkus), un katrs pats izvēlas cilvēku, no kura grib, lai viņu māca . Un kāda te nozīme "Kvantitāte pārvēršas kvalitātes trūkumā." Ja es kadu izvēlēšos, tad organizēšu tikšanos pie viņa- kursi, meistarklase, tāpat pa un ne pa tēmu papļāpāt , un man galīgi neinteresēs tas, ka viņš varbūt haltūrē kopainā
Haidik, es rakstīju par vārda ''meistarklase'' devalvēšanu. LuxFerre- par Bilzoni nedomāju, ka var būt kas neiedvesmojošāks, tomēr, pateicoties viņam un Bindem radās Juris Zēbergs, kurš arī rīko meistarklases. Tā ka katrs kādu var iedvesmot. un neesmu arī pret Dansigu, vairākkārt esmu uzsvēris, ka viān man patīk, tik nobrīnījos, ka tieši ar iesācējiem, jo viņa vairāk ir māksliniece, ne praktiķe.
Es jaf tevi sapratu, tāpēc arī rakstu, ka katrs zin, ko no sava elka iegūt, un viņu neinteresē nekas cits šādā pasākumā (meistarklase). Arī Dansiga var droši nveidot savu meistarklasi un to ko zin, nodot tālāk. Arī es, un tu