Skatoties shautras foto www.fotoblog.lv... rodas jatājums kā tādu bildi vispār var dabūt gatavu? Tas ir atkarīgs no tehnikas vai no ļoti skaidrām debesīm ? Vai arī spešal iestatījumi ? Apgaismojiet mani lūdzu
Datums: 00:35 27.02.2011 Fotoaparāts: Canon EOS 5D Mark II Tips: digitālais Zibspuldze: Nav Objektīvs: 17-40 Blende: F4 Eksp.laiks: 30 Eksp.komp.: 0 EV ISO: 3200
Piena ceļu bildēt ļoti plašā laukā nav nekas sarežģītāks par parastu nakts foto, pat bez stakošanas var, vajag tikai tumšas debesis (pilsētās nekas prātīgs nesanāks) un zināt, kur tas atrodas. www.flickr.com...
Ar šaurāka lauka fotogrāfijām (daļa no piena ceļa, miglāji, galaktikas utt.) būs nedaudz sarežģītāk.
backspin:Piena ceļu bildēt ļoti plašā laukā nav nekas sarežģītāks par parastu nakts foto, pat bez stakošanas var, vajag tikai tumšas debesis (pilsētās nekas prātīgs nesanāks) un zināt, kur tas atrodas. www.flickr.com...
Ar šaurāka lauka fotogrāfijām (daļa no piena ceļa, miglāji, galaktikas utt.) būs nedaudz sarežģītāk.
Šis bij īzī, kamera vienkārš uz statīva un sastakota no kādām 4-5 bildēm Šeit radosi.lv pie astro bildēm ir vēl pāris piena ceļi ar 10mm sigmas fišaju.
Nu jā viss ākis slēpjas iso un parcik man tiešām viņš ir nekam nederīgs izmantoju 50 (vis zemāko) ja lieku augstāku tad labak vispar nemēģināt Un tapēc man ar nekas tāds nesanāk
shauttra:Šis bij īzī, kamera vienkārš uz statīva un sastakota no kādām 4-5 bildēm Šeit radosi.lv pie astro bildēm ir vēl pāris piena ceļi ar 10mm sigmas fišaju.
Ja fotogrāfē ar platleņķi un taisa panorāmu, tad 30sek. laikā zeme nepaspēj pagriezties tik daudz, lai, liekot kopā šos kadrus, rastos kādas problēmas. Protams, tas ar nosacījumu, ja kadri ir secīgi bez liekiem intervāliem.
Ja fotogrāfē ar platleņķi un taisa panorāmu, tad 30sek. laikā zeme nepaspēj pagriezties tik daudz, lai, liekot kopā šos kadrus, rastos kādas problēmas. Protams, tas ar nosacījumu, ja kadri ir secīgi bez liekiem intervāliem.
Nu.. ja tu stako kādas 4 bildes, tad tur čēpē var būt..
shauttra:Šis bij īzī, kamera vienkārš uz statīva un sastakota no kādām 4-5 bildēm Šeit radosi.lv pie astro bildēm ir vēl pāris piena ceļi ar 10mm sigmas fišaju.
Un kā tad ar zvaigžnu "kustību"?
Ar plato 17mm uz FF ninūti vēsā miera var izstiept, ja ir gaišs stikls 16-35 2.8 vai fišajs 16/2,8, tad pavasam labi!