forum.gif
Metz 40 MZ-2 izjaukšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Metz 40 MZ-2 izjaukšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.05.11 18:29
 citēt
Veči, kurš var pateikt, kur var atrast kādus materiālus par šīs blices jaukšanu. Gūgle neko nesaka, varbūt kādam kāds specifiskāks resurss zināms?
Publicēts: 06.05.11 19:08
 citēt
skruvgriezis un vis notriekas, esmu jaucis viskautko bez kādām instrukcijām, tas pēdējā laikā netā viskautko var atrast bet gadus 10 atpakaļ nekas tads nebija, un zibeni izjaukt es diomaju ka nekas sarezgits nav esmu jaucis gan Sigmas gan Canoniskās gan vel kaut kadus brīnumus bez kadas instrukcijas. Vis sarezgītak ir ziepjus jaukt tur visadi ekrani jalode vaļa bet ari nav tik traki.
Publicēts: 06.05.11 19:17
 citēt
Protams, izjaukt nav pilnīgi nekādas problēmas, bet salikt atpakaļ...:haha:
Publicēts: 06.05.11 19:21
 citēt
ledgars:Protams, izjaukt nav pilnīgi nekādas problēmas, bet salikt atpakaļ...:haha:

da i salikt nav problēmu, ja rokas no pareizās vietas aug, a ja nav no pareizās ta neviena instrukcija nelīdzēs.
Publicēts: 06.05.11 19:26
 citēt
Blice jau nu toč nav nekas grūts. Cita lieta, ja kaut kas no smalkās mehānikas ar nospriegotām atsperītēm un tādām lietām.
Publicēts: 06.05.11 19:53
 citēt
Nujā... Nav gan tik vienkārši, Sigmai-500 st skrūves mierīgi izgriezās, no galvas eņģēm noplēsi uzlīmētās gumijas un viss pieejams, bet šai galvai vispār nav neviena skrūve, nevar saprast, kur ko meklēt. Pakaļējais vāks ar visām pogām gan viegli dabūjams nost, uz fiksatoriem, bet nu man jau tā lielākā problēma tieši ar displeju arī ir.

Tā sanāk, kad blici kopā ar zaptes burku vienā kulē ved mašīnā uz pakaļēja sēdekļa un nākas strauji bremzēt. Ebayā par 9,9999 EUR nopirku nestrādājošu fjūr bastler, bet ar veselu displeju. Tad nu domāju, ka varbūt saķīlēšu pats bez vešanas uz MD foto. Galu galā, 19.gs. pulksteņus pats remontēju.
Jā, vēl par skrūvgriezi bez instrukcijām, Metz-58, pēc stikliņa izņemšanas, galvas sānu vāki NOBĪDĀS uz priekšu bez kādām skrūvēm.
Publicēts: 06.05.11 21:52
 citēt
Es vispār būtu izmetis un neķēpājes tāda līmeņa zibenes pa 25ls var jaunas paņemt.
Publicēts: 07.05.11 07:24
 citēt
Čukmasov, nu kamdēļ Tu vienmēr tik "kruts" un "biezs"?:face-wink:
Ir cilvēki arī ar plānāku maciņu par Tavējo un ir cilvēki, kam vienkārši patīk pašiem paķimerēties.
Bet par demontāžu bez instrukcijām- pats labi zini, ka daudziem verķiem ir visādi viltīgi un slēpti fiksatori un citādas "fiškas", kuras bez servisa manuāļa ļoti viegli aplauzt. Un tad atliek tikai montāža ar kādu superlīmi..:)
Publicēts: 07.05.11 09:09 labots
 citēt
chukmasoff:Es vispār būtu izmetis un neķēpājes tāda līmeņa zibenes pa 25ls var jaunas paņemt.

Nu paņem gan, paskatīšos, kas tev jauns sanāks, lai būtu ar GN 50 un lai nebūtu Suņ-Huņ V Čaj. Nu labi, ir man vēl arī 580EX II un Metz-58, bet nu kādēļ mest ārā strādājošu mantu un paķimerēties arī patīk.
Publicēts: 07.05.11 09:34 labots
 citēt
www.mdfoto.lv... izmaxā 60 ls jauna.

Tās saucamās huj-viņ-čan- nemaz nav sliktas esmu ar tām pabildējs, vispārīpaši neesmu sapratis to atšķirību, TTL visiem līdzīgi strādā gan canon orginalajam, gan metzam gan tam ķinizēru letajam galam, vienīgais ķinizeru letais gals var ātrāk nosprāgt un tik.
A tā dargajam galam atšķiriba r tikai jaudā un visādos navarotos kuri nafig nav vajadzīgi, jo bildējot reportāžu ir parasti uz TTL bildēju, a ja ko citu ta manuāli pagrozu jaudu.

Vienīgā jēga remontēt ir tiešām ja patīk ķimerēties.
Publicēts: 07.05.11 09:50 labots
 citēt
Es gan lietoju tikai A režīmu. Bet kādā sakarībā tu liki par piemēru to Metz -36? Metzam-40, pēc mūsdienu metodikas noteicot, GN garajā galā ir 50, jo 40 ir uz galvas zūmu 50 mm. Arī 580 tādā vīzē būs tik 42.
Un vēl, man šai blicei ir vēl arī Pentakša, Nikona adapteri un štandartfuss ar vienu centrālo kontaktu, tātad es to varu lietot no Smenas līdz D3, 1DS Mrak VII un 645D.
Publicēts: 24.05.11 19:51
 citēt
Nepateicāt, ļaunie puikas, tiku galā bez jums :face-devil-grin: Papriekšu izjaucu nestrādājošo (vienas skrūvītes kronšteinu gan nolauzu, pārāk noslēptas bija), bet nu plati ar displeju nomainīju tīri viegli. Tagad vēl jānoskaidro, kādēļ nejaucas galva, kas vēl tur lūzīs, ja gribēs izņemt spuldzi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):