forum.gif
Pentax FA 28-70 F4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax FA 28-70 F4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.05.11 18:51
 citēt
Kāds no pentaxistiem šo ir mēģinājis?
Publicēts: 06.05.11 18:56
 citēt
Uz mazā kadra būs kretīnisks diapazons.
Publicēts: 06.05.11 20:05
 citēt
Girts:Kāds no pentaxistiem šo ir mēģinājis?

Man liekas, ka RobertsJ šo ilgu laiku neveiksmīgi centās pārdot..
Publicēts: 06.05.11 21:45 labots
 citēt
Nepārdevu gan! :) Bet neko daudz sakarīgu nepateikšu, jo objektīvs nonāca pie manis par velti (tādēļ nekas nebija jāpārbauda, kā pērkot), kā arī neesmu nekam nopietnam izmantojis, vairāk tikai tusiņu bildēšanai (tāpēc bildēm pikseļus neesmu pētījis). Lai nokomentētu atšķirības pa diafragmām, centru un stūriem, tad ir jātaisa testbildes. Kaut gan nākamnedēļ ķeršos sortēšanai klāt vienām tusiņbildēm, ko pirms pāris nedēļām sabildēju, varu pievērst īpašu uzmanību un papētīt asumu, un tad kaut ko te papildus nokomentēt. Ar asumu laikam īpašu problēmu nav, jo neesmu ievērojis nekādus baigos brāķus.
Fokusējas samērā ātri, jo īss fokusa gredzena gājiens. Vienu mīnusu gan esmu ievērojis - pretgaismu galīgi netur, kontrasts pazūd pilnībā, sanāk baigi blavā bilde pat ja saule ir ārpus kadra netālu no kadra malas (man gan ir bez saules blendes, kā ir to lietojot, nezinu).
Konstrukcija nekāda monumentālā nav, plastmasīgs, bet bajonete metāla un ļoti viegls un mazs.
Vēl vienu mīnusu atcerējos - fokusējoties rotē priekšējais elements, tādēļ sūdīgi lietot polarizatoru.
Publicēts: 06.05.11 22:48
 citēt
doma ir ņemt šo tāda paša diapazona Tamrona vietā, pēc vērtējuma it kā vienlīdzīgs, taču krietni lētāks. Mīnusi figurē tie paši ko Roberts min, ka plastmasīgs un rotējošs priekšējais elements; par saules ietekmi gan netiku lasījis. Kā pluss fokusēšanās ātrums, kas Tamronam ir drausmīgs.

Interesē kā reāli dzīvē šis 28-70 pentaxis "performējas" attiecībā pret kit (18-55)
Publicēts: 07.05.11 10:45
 citēt
Nu, par tām pretgaismām... Te būs 70-200/4L:

Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):