forum.gif
Fotografēšanas teorijas grāmata
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotografēšanas teorijas grāmata
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.05.11 12:59
 citēt
iesakiet, lūdzu, kādu labu grāmatu par fotografēšanu kā tādu - teorita (kompozīcija utt.) , par fotaprātiem ( no kā sastāv, kas ko dara, kas kam vajadzīgs).
saprotu, ka tādu grāmatu ir daudz jebkurā grāmatu veikalā, tāpēc es ceru, ka jūs man ieteiksies kaut ko no sērijas "fotografešanas bībele" vai "jebkura fotogrāfa rokasgrāmata" ..kaut ko tādu.
grāmata var būt latviešu, krievu, angļu vai vācu valodā.
Publicēts: 07.05.11 13:01
 citēt
Publicēts: 07.05.11 13:04 labots
 citēt
"25 уроков фотографии"

www.zovknig.ru...
Publicēts: 07.05.11 13:38
 citēt
Publicēts: 07.05.11 13:45
 citēt
Publicēts: 07.05.11 13:47
 citēt
Sapper:http://www.madris.lv/?&s=1274036307&act=a&id=70

Tikai ne šito :D
Publicēts: 07.05.11 19:42
 citēt
chukmasoff:

Kāpēc ne?
Kā reiz gatavojos iegādāties, tapēc interesē - varbūt tiešām nav vērts???
Publicēts: 07.05.11 19:49
 citēt
Publicēts: 07.05.11 19:53
 citēt
te www.kodges.ru... , var kaut ko pameklēt
Publicēts: 07.05.11 19:57
 citēt
chukmasoff:

Tiešām, kāpēc ne??? Kādas Tev pretenzijas????
Publicēts: 07.05.11 19:58
 citēt
Man patīk A. Adamsa triloģija Camera, Negative, Print. Nekāds dziļi advancētais stafs tas nava, bet ļoti pamatīgas iestrādnes.
Publicēts: 07.05.11 20:33
 citēt
Sapper:
chukmasoff:

Tiešām, kāpēc ne??? Kādas Tev pretenzijas????

Pretenziju nav, esmu šamo pašķīrstijis, nu kā mācību grāmata kā fotografēt tā ne visai der, bet ja kādam patīk Kundziņa apcerējumi ta vis ok tikai tā filosofija nav ideju ģenerē''ešanai, vis maz man tas neraisa nekādu iztēles atīstību. Vis plakans un pelēks , var būt manai mentalitātei tas nav saprotams.
Publicēts: 07.05.11 20:53
 citēt
Kundziņa grāmata ir laba, bet tā manuprāt nav īsti priekš iesācējiem - tomēr dikti sarežģīta, daudz jādomā līdzi lasot un tā :D
Publicēts: 07.05.11 20:56
 citēt
CerambyX:Kundziņa grāmata ir laba, bet tā manuprāt nav īsti priekš iesācējiem - tomēr dikti sarežģīta, daudz jādomā līdzi lasot un tā :D

Nu laikam tad esmu pilnīgs iesācējs jo izlasiju 1/3 un nefiga neiebraucu par ko ir runa.
Publicēts: 08.05.11 09:53
 citēt
kamēr meklēju Jūsu ieteiktās grāmatas, atradu K.Eismann, S.Duggan, T.Grey "Real World Digital Photography" (2nd ed.)
izskatās, ka ir laba
Publicēts: 08.05.11 10:06
 citēt
CerambyX:Kundziņa grāmata ir laba, bet tā manuprāt nav īsti priekš iesācējiem - tomēr dikti sarežģīta, daudz jādomā līdzi lasot un tā :D

Personīgi zinu iesācēju, kuru šī grāmata ļoti iedvesmoja un lika domāt par lietu kārtību pasaulē. Tā kā, ja cilvēks ir tendēts uz domāšanu, tas ka ir iesācējs fotogrāfijā imho nav šķērslis. :)
Publicēts: 08.05.11 10:53
 citēt
Ludochka:kamēr meklēju Jūsu ieteiktās grāmatas, atradu K.Eismann, S.Duggan, T.Grey "Real World Digital Photography" (2nd ed.)
izskatās, ka ir laba

Mani drusku atbaida tas "Digital Photography." Grāmata par digitālo fotogrāfiju parasti jau iznākot piedāvā novecojušu informāciju. Sliktākie izdevumi fotogrāfijai tik daudz nepievērš uzmanību, kā drīzāk ērmīgiem fotošopa efektiem. Pērkot grāmatu par [tikai] fotogrāfijas pamatiem tu visdrīzāk varēsi tikt pie zināšanām, kas ļaus tikt pie laba attēla neatkarīgi no tehnikas, jebkura veida fotogrāfija darbojas ar cilvēka vizuālo uztveri. Visu tehnisko varēsi atrast fotoaparāta pamācībā un internetā. Drošības labad gan pateikšu, ka interesanta, bet tehniski nenostrādāta fotogrāfija šodien ir liels retums.
Publicēts: 08.05.11 11:16
 citēt
pagaidām man patīk, jo vienkārši un smuki aprakstīti formāti, pikseļu nozīmes, režīmi utt.. redzēs kā tur būs tālāk.
iespējams, ka tehnika mūsdienās ir tik attīstīta, ka jāpacenšas, lai uztaisītu sliktu bildi, bet tomēr gribās zināt kas un kā darbojas, nevis knipsēt uz labu laimi.
Publicēts: 08.05.11 11:28
 citēt
Jautājums drīzāk ir, vai "formāti, pikseļu nozīmes, režīmi utt." nozīmē labu fotogrāfiju. Es teiktu, ka tās ir vienas no pēdējām lietām, ko fotogrāfam vajadzētu mācīties. Pirmā un galvenā lieta, manuprāt, ko fotogrāfam vajag pārzināt ir attēla veidošanas pamati un cilvēka vizuālā uztvere. Es par sevi runājot varu teikt, ka man lielāko ieguldījumu fotogrāfijas prasmju attīstībā deva Rozentāla skolas zīmēšanas kursi.
Publicēts: 08.05.11 12:13
 citēt
Birkmaņa grāmat feini smaržo. :big_smile: bet prasa nedaudz priekšzināšanu. :grimace:
Publicēts: 08.05.11 13:12 labots
 citēt
Tš visas grāmatas ir pārāk sarežgitas vai pārāk novecojušas , iesaku pameklēt bodēs Raimo Lielbrieža foto grāmatu "Kā fotografēt?" teicams izdevums tiem kam gribas FOČĒT nevis "Pixsesļus p_ist" un bezjēdzības formulas kalta galvā:) TIESA kā viss labais dabūt to būs grūti jo www.neputns.lv...
Publicēts: 08.05.11 13:42
 citēt
Lunis:Tš visas grāmatas ir pārāk sarežgitas vai pārāk novecojušas , iesaku pameklēt bodēs Raimo Lielbrieža foto grāmatu "Kā fotografēt?" teicams izdevums tiem kam gribas FOČĒT nevis "Pixsesļus p_ist" un bezjēdzības formulas kalta galvā:) TIESA kā viss labais dabūt to būs grūti jo [url=http://www.neputns.lv/catalogue-info.php?sid=&id=381&page=1

vienmēr]http://www.neputns.lv/catalogue-info.php?sid=&id=381&page=1

vienmēr[/url] pastāv bibliotēkas variants ;) zinu točna, ka Rīgas centrālajā šitā konkrētā ir.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):