forum.gif
Filozofisks jautājums par bildēšanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Filozofisks jautājums par bildēšanu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.05.11 00:53
 citēt
Kā zināms visam vajag treniņu un pacietību. Man sanāca savādāk. Gribas bildēt. Labs garastāvoklis, eju ārā. Sāku spiest spīdīgo podziņu. Gandrīz katra bilde dzēšama laukā. Tomēr arī kāda aparāta ekrānā ir izdevusies. Labas krāsas, gaisma utt. Tad nu čāpoju mājās ar nepacietību lieku kompī. Atveru un skatos - viss pilnīgi garām. Vairs nav tā kā bildētāja ekrānā. Nesen laukos saulrietā nofočēju norūsējušu tvertni uz riteņiem (piekabe). Atkal aparātā izskatās ideāli. Ar smaidu sejā jau iztēlojos kāds būs HDR iznākums. Ielieku kompī un īsi sakot - žopā. Nav ne krāsas un pat asums, kaut es fočikā bildi palielināju un apskatījos vai ir fokusā. Nu un ar šādām neveiksmēm mana fotografēšana vairs nav tik dedzīga. Trūkst motivācijas cīnīties tālāk, bet fočēt es vēlos. Talants man nav, bet daudz ko var iemācīties un varbūt ar laiku tā lieta aiziet. Varbūt kāds var pēc savas pieredzes pastāstīt kā atgūt motivāciju atkal mēģināt, mēģināt un vēlreiz mēģināt? :super_man:
Paldies
Publicēts: 12.05.11 00:55
 citēt
nomierinies, paskaties pēc laika uz tām pašām bildēm, būs cits iespaids.. un hdr automāts ir tikai pirmais šļupsts, atrodot pareizo pieeju var iegūt pavisam citu rezultātu..
Publicēts: 12.05.11 01:00
 citēt
Nāc pie manis uz mācībām:)
Publicēts: 12.05.11 01:12
 citēt
Kā zināms visam vajag teorētiskas priekšzināšanas, bez tām ar treniņu un pcietību tik tulznas dabūsi, ej pie chukmasoff uz mācībām. :)
Publicēts: 12.05.11 01:36
 citēt
Piemirsu piebilsti, ka esmu izgājis pamatus iekš Fotoakadēmija. Teorētiskās zināšanas ir + maļu caur internetu. Vairāk ir doma par to. Nesanāk saskatīt lietas "pareizi".
Publicēts: 12.05.11 02:45
 citēt
Iespējams, ka tu aparāta ekrānā vēl redzi to, ko centies fotografēt jeb to, kas parādās objektīva priekšā. Līdz mājām tu to piemirsti un datora monitorā ieraugi, ko esi patiesībā noķēris.

Nav pārāk viegla padarīšana. Tāpat kā iedvest emocijas caur bildi kādam, kurš fotografēto nemaz nav redzējis.

Es ieteiktu vairāk papētīt cilvēka vizuālo uztveri un to salīdzināt ar brīžiem impotento veidu, kā redz fotokamera.
Publicēts: 12.05.11 06:52 labots
 citēt
Umnjik, parādi tās, kuras Tev likās labākas...varbūt nemaz tik sliktas nav? :amazing:

+RudeWolf
Publicēts: 12.05.11 08:09
 citēt
Bet varbūt ir vēl briesmīgāk, nekā pašam liekās??? :face-grin::face-grin::face-grin: Joks. :face-grin: Bildes studijā!
Publicēts: 12.05.11 08:44
 citēt
iespeejams ka nevajag vnk to dariit
Publicēts: 12.05.11 08:52
 citēt
Kaut kā ienāca prātā radio SWH reklāma - "Un labi vien ir, ka nesanāk!" :)

Jocīgi vispār, ka cilvēks nodarbojas ar to, kas viņam galīgi nesanāk. Iesaku beigt čīkstēt, sākt ar vienkārši pareizi noeksponētu bildi un tikai tad, kad sanāks pamati, tad ķerties klāt HDR.

Vienmēr aizdomīgi likušies šie fotoblog lietotāji, kuri nav nevienu bildi pievienojuši...
Publicēts: 12.05.11 08:56
 citēt
He, he, nu nevar Juris bez Fotobloga, nu nevar nekādi...
Publicēts: 12.05.11 10:27
 citēt
Eltons:He, he, nu nevar Juris bez Fotobloga, nu nevar nekādi...
neredzu slēptu reklāmu un jēgu Jurim šito rakstīt
Publicēts: 12.05.11 11:20
 citēt
vinieks:

juris ne juris, bet pilnīgi droši kāds no izbijušajiem bloga "spečokiem"
Publicēts: 12.05.11 15:09
 citēt
Izslēdz to displeju vispār ārā, vai skaties tikai histogrammu.
Nespied pogu ja neesi pārliecināts ka bilde IR
Labāk atnākt mājās ar nulle kadriem nekā ar 50 sūdīgiem, un Tu redzēsi ka ir dienas kad sanāk un ir dienas kad nesanāk!
Publicēts: 12.05.11 15:19 labots
 citēt
vinieks:

jēga šito rakstīt ir - vērot reakciju, un potenciālās atbildes .... , tjipa provokatīvi izklaidējošais žanrs .... :bad_smile:
Publicēts: 13.05.11 16:22
 citēt
atceros filmu laiku: uzbildē - ģeniāli, attīsti - tā nekas, uzkopē - sūds vien ir! :grimace:
Publicēts: 13.05.11 18:50 labots
 citēt
Varbūt kāds var pēc savas pieredzes pastāstīt kā atgūt motivāciju atkal mēģināt, mēģināt un vēlreiz mēģināt?

Izmantojot vecu krievu teicienu fotogrāfijas kontekstā: Fotogrāfs nav tas, kas var fotogrāfēt. Fotogrāfs ir tas kas nevar nefotogrāfēt.
Publicēts: 13.05.11 19:03
 citēt
fottto:Varbūt kāds var pēc savas pieredzes pastāstīt kā atgūt motivāciju atkal mēģināt, mēģināt un vēlreiz mēģināt?

Izmantojot vecu krievu teicienu fotogrāfijas kontekstā: Fotogrāfs nav tas, kas var fotogrāfēt. Fotogrāfs ir tas kas nevar nefotogrāfēt.

A kam tā motivācija vajadzīga, es bildēju da i bildēju ja man par to maxā un pofig ko bildēju un kā bildēju, visa motivācija ir izteikta naudas zīmēs, protams vis maz ar divām nullēm.
Publicēts: 13.05.11 20:22
 citēt
nu spiest pogu var arii tv pultij :D
Publicēts: 13.05.11 20:41
 citēt
normāli
Publicēts: 14.05.11 00:57
 citēt
Esmu egoists.Ko gribu to daru.Vismaz saistībā ar foto.Gribas un bildēju,negribas-varu mierīgi mēnesi nepieskarties kamerai.Redz vecā jau dīc-kur tas laiks,kad prasīja man uzbildēt kārtējās puķītes dārzā,bet man negribas.I vsjo tut.Es tik katru dienu saceru muļķības,ka nav īstā gaisma,šodien nevar,pilla karte utml. herņu un puķītes nozied tā arī neuzbildētas.:face-wink:A vot rīt viņa sadomājusi,ka jāpļauj zāle pirmo reizi šogad un man motivācija rokā-nevar pļaut,jo tieši rīt ir jādodas uz centru fočēt!Lūk tā biedri profesionāļi ir īstā pieeja lietai!
Publicēts: 14.05.11 07:54
 citēt
kur ir tavas bildes ????????????????????????????????????????????????????????????????
ko Tu te lej ūdeni............:anger::anger::anger::anger::anger::anger::anger:
Publicēts: 14.05.11 09:12
 citēt
ImkaSm:kur ir tavas bildes ????????????????????????????????????????????????????????????????
ko Tu te lej ūdeni............:anger::anger::anger::anger::anger::anger::anger:

Vo vo, te tādu ir daudz, umniki ibio, a bilzu nav...
Publicēts: 14.05.11 09:30
 citēt
mani gan vairāk izbrīna tie, kuri par fotogrāfu spriež pēc fotoblogā publicētā... :bad_smile:
Publicēts: 14.05.11 09:42
 citēt
d_a:mani gan vairāk izbrīna tie, kuri par fotogrāfu spriež pēc fotoblogā publicētā... :bad_smile:

nu vispār to darīt tikai pēc runām laikam ar nevarēs :)
Publicēts: 14.05.11 09:55 labots
 citēt
NilsS:
d_a:mani gan vairāk izbrīna tie, kuri par fotogrāfu spriež pēc fotoblogā publicētā... :bad_smile:

nu vispār to darīt tikai pēc runām laikam ar nevarēs :)

lai tak nespriež, bet kādēļ liegt cilvēkam izteikties tikai tādēļ, ka tas nepublicējas fotoblogā? :what:
Publicēts: 14.05.11 09:56
 citēt

...un pēc kā tad būtu jāspriež ???
Publicēts: 14.05.11 09:58 labots
 citēt
Jolan:

skaidrs, ka pēc bildēm, bet ne jau visi tās publicē tieši šeit... vai arī publicē tikai joka pēc, un visus šedevrus liek izstādēs vai grāmatās :bad_smile:
Publicēts: 14.05.11 10:24
 citēt
ImkaSm:kur ir tavas bildes ????????????????????????????????????????????????????????????????
ko Tu te lej ūdeni...........

Helmuts Ņūtons un, piemēram, Ansels Adamss nekad neko nav publicējuši fotoblogā. Toties ir šo to rakstījuši, tobiš lējuši ūdeni. Viņus nevajadzētu ņemt par pilnu?
Publicēts: 14.05.11 10:39
 citēt
fottto:
ko Tu te lej ūdeni...........

Helmuts Ņūtons un, piemēram, Ansels Adamss nekad neko nav publicējuši fotoblogā. Toties ir šo to rakstījuši, tobiš lējuši ūdeni. Viņus nevajadzētu ņemt par pilnu?

ei nu, rakstīja viņi blogā, vai ?:face-glasses:
Publicēts: 14.05.11 10:53
 citēt
NilsS:

ei nu, rakstīja viņi blogā, vai ?

Blogā viņi nerakstīja, bet runāja gan.
Spriežot pēc "nu vispār to darīt tikai pēc runām laikam ar nevarēs" iznāk, ka šiem džekiem jāstāv pie ratiem, kamēr NilsS ies apskatīs viņu bildes.
Publicēts: 14.05.11 10:55 labots
 citēt
fottto:
NilsS:

ei nu, rakstīja viņi blogā, vai ?

Blogā viņi nerakstīja, bet runāja gan.
Spriežot pēc "nu vispār to darīt tikai pēc runām laikam ar nevarēs" iznāk, ka šiem džekiem jāstāv pie ratiem, kamēr NilsS ies apskatīs viņu bildes.

diez vai būs korekti viena pasažiera apgalvojumus piešūt otram un tad vēl pārmest.
Laikam nebūs bijis labs rīts atkal.
Publicēts: 14.05.11 10:56
 citēt

Vēl viena uzradās te ar visādiem vāardiem un luxperijiem jav pietiek, augstprātīgu meistaru bars ibio.
Publicēts: 14.05.11 10:57
 citēt
chukmasoff:

Vēl viena uzradās te ar visādiem vāardiem un luxperijiem jav pietiek, augstprātīgu meistaru bars ibio.

:haha:
Publicēts: 14.05.11 11:04
 citēt
d_a:
Jolan:

skaidrs, ka pēc bildēm, bet ne jau visi tās publicē tieši šeit... vai arī publicē tikai joka pēc, un visus šedevrus liek izstādēs vai grāmatās :bad_smile:

Protams te joka pēc un citur "šedevrus", un sevi cienoš fotogrāfs vispār netā savus "šedevrus" nepublicē un neko nepublicē, jo tā ir slikta gaume :D Bet vispār tiem ubermeistariem vis ticamāk ir bail no kritikas un slabo ko izlikt no saviem darbiem. Vot parādi kaut ko un tad varēsim runāt. Filozofēt jav var par viskautko, ar googļa tantes palīdzību, bet reālitātē vairāk kā ģimenes albumu bildes , majdzīvnieki, un diletantiski mākslas veidojumi nesanāk...
Publicēts: 14.05.11 11:04
 citēt
no komentāru, piezīmju satura/kvalitātes, jau vajadzētu saprast, vai pasažierim ir nojauta par, un ap foto, vai nav .... bildes galerijā norāda par attieksmi pret fotoblog ...., tā var būt nopietna, un ne tik nopietna ..... :bad_smile:
Publicēts: 14.05.11 11:07
 citēt
d_a:
chukmasoff:

:haha:

Vot kas Tu esi? ieraxtot meklētājā d_a nekas neuzrādās, ne kā footogrāfs ne kā kas cits, niks izvēlēts tāds lai nekas nekur neuzrādītos, jo slabo ...
Publicēts: 14.05.11 11:10
 citēt
NilsS:
fottto:

ei nu, rakstīja viņi blogā, vai ?:face-glasses:

redz minētos vardus ieraxtot kaut vai googla var redzēt ari viņu darbus, bet kaut kādu fottto, nu neko nevar redzēt, vai tas ir fotogrāfs vai sētas krancis, un ko tad sētas kranča kvekšķēšanu uzklausīt?
Publicēts: 14.05.11 11:11
 citēt
:haha::haha::haha:
Publicēts: 14.05.11 11:12
 citēt
negatIvs:no komentāru, piezīmju satura/kvalitātes, jau vajadzētu saprast, vai pasažierim ir nojauta par, un ap foto, vai nav .... bildes galerijā norāda par attieksmi pret fotoblog ...., tā var būt nopietna, un ne tik nopietna ..... :bad_smile:

Es Tev varu iekomentēt ari par kodolfīziku no teorētiskās puses un ar googļa tantes palīdzību, bet tas nenozīmē ka esmu kodolfīziķis kurš varētu strādāt pie reaktora vai uzkonstruēt kodolbumbu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas