forum.gif
Filozofisks jautājums par bildēšanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Filozofisks jautājums par bildēšanu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.05.11 11:13
 citēt
chukmasoff:... un ko tad sētas kranča kvekšķēšanu uzklausīt?

Arī provokators tu esi švaks...
Publicēts: 14.05.11 11:17
 citēt
fottto:
chukmasoff:... un ko tad sētas kranča kvekšķēšanu uzklausīt?

Es nevienu neprovocēju, vienkarši redzu ka ir visāda augstprātīga bidla, kura gan te gan citur ar segvardiem grib būt ļioti kruti, bet reāli parādīt sevi ar darbiem nerāda, laikam tam tomēr ir kāds iemeslis, un tas varetu būt bailes no kritikas, neparliecinātība par sevi, grūta bērnība ar incestiem vai kas vēl :D
Publicēts: 14.05.11 11:18
 citēt
chukmasoff:
negatIvs:no komentāru, piezīmju satura/kvalitātes, jau vajadzētu saprast, vai pasažierim ir nojauta par, un ap foto, vai nav .... bildes galerijā norāda par attieksmi pret fotoblog ...., tā var būt nopietna, un ne tik nopietna ..... :bad_smile:

Es Tev varu iekomentēt ari par kodolfīziku no teorētiskās puses un ar googļa tantes palīdzību, bet tas nenozīmē ka esmu kodolfīziķis kurš varētu strādāt pie reaktora vai uzkonstruēt kodolbumbu.

Bet nav arī tad Tevis teiktais loģiski nepieciešami nepareizs. Ja cilvēks spēj argumentēt savu viedokli, tad ir pilnīgi pie vienas vietas, kas viņš ir. Tas, ka cilvēks māk apkalpot reaktoru, vai konstruēt citas kodolēverģēlības nenozīmē, ka viņš ir imūns pret muļķību gvelšanu.
Publicēts: 14.05.11 11:25
 citēt
chukmasoff:
fottto:

Es nevienu neprovocēju, vienkarši redzu ka ir visāda augstprātīga bidla, kura gan te gan citur ar segvardiem grib būt ļioti kruti, bet reāli parādīt sevi ar darbiem nerāda, laikam tam tomēr ir kāds iemeslis, un tas varetu būt bailes no kritikas, neparliecinātība par sevi, grūta bērnība ar incestiem vai kas vēl :D

Aizej iedzer aukstu ūdeni, citādi esi pārāk sašūmējies. Un kamēr dzersi, izdomā kāpēc man būtu pienākums tev kaut ko rādīt vai pierādīt. Kāpēc man to vajadzētu? :-)
Publicēts: 14.05.11 11:25
 citēt
RudeWolf:
chukmasoff:
Es Tev varu iekomentēt ari par kodolfīziku no teorētiskās puses un ar googļa tantes palīdzību, bet tas nenozīmē ka esmu kodolfīziķis kurš varētu strādāt pie reaktora vai uzkonstruēt kodolbumbu.

Bet nav arī tad Tevis teiktais loģiski nepieciešami nepareizs. Ja cilvēks spēj argumentēt savu viedokli, tad ir pilnīgi pie vienas vietas, kas viņš ir. Tas, ka cilvēks māk apkalpot reaktoru, vai konstruēt citas kodolēverģēlības nenozīmē, ka viņš ir imūns pret muļķību gvelšanu.

Šobrīd neiet runa par kodolreaktoru, bet par fotografēšanu, un te nu ir nedaudz citādāk, lai cik perfekti var zināt teoriju un visādu pixeļu drāšanu(ko es reizēm pat necenšos iedziļināties), tas nenozīmē ka bildes sanāk labas. te kā tik vajedzīgi lietišķi pierādijumi.
Publicēts: 14.05.11 11:27
 citēt
fottto:
chukmasoff:

Aizej iedzer aukstu ūdeni, citādi esi pārāk sašūmējies. Un kamēr dzersi, izdomā kāpēc man būtu pienākums tev kaut ko rādīt vai pierādīt. Kāpēc man to vajadzētu? :-)

Ne jav man , bet visiem citiem ari, un tici man es kā psihoterapeits grupas terapijā Tev saku, izdari to un Tev pašam būs vieglāk :)
Publicēts: 14.05.11 11:33
 citēt
chukmasoff: Ne jav man , bet visiem citiem ari...

Vēl kopš ERfoto laikiem ir viens tāds personāžs, kurš tad, kad aptrūkstas argumentu, sāk runāt visu lietotāju vārdā. Tagad parādījies vēl viens.:-)
Publicēts: 14.05.11 11:34
 citēt
fottto:

Vēl kopš ERfoto laikiem ir viens tāds personāžs, kurš tad, kad aptrūkstas argumentu, sāk runāt visu lietotāju vārdā. Tagad parādījies vēl viens.:-)

Kas ir ERfoto?
Publicēts: 14.05.11 11:35
 citēt
cik daudziem gribētos teikt - lūdzu, nerādi savas bildes ne man , ne visiem citiem... un tev kļūs vieglāk...
Publicēts: 14.05.11 11:37
 citēt
fottto:

Labi, nomierinies, saprotu Tavu sāpi, vēl nav laiks atklāties, bet galvenais ir to izdarīt savlaicīgi, lai nesākas virzība uz neatgriezeniskiem procesiem. Nērvu šūnas tik ātri naatjaunojas, un antidepresanti arī nav tas labākais ceļs uz dvēseles harmoniju...
Publicēts: 14.05.11 11:38
 citēt
d_a:cik daudziem gribētos teikt - lūdzu, nerādi savas bildes ne man , ne visiem citiem... un tev kļūs vieglāk...

Un tapēc tu ari nerādi, lai netraumētu skatītāju psihi :D
Publicēts: 14.05.11 11:38
 citēt
chukmasoff:
d_a:cik daudziem gribētos teikt - lūdzu, nerādi savas bildes ne man , ne visiem citiem... un tev kļūs vieglāk...

jā, esmu humāna :bad_smile:
Publicēts: 14.05.11 11:40
 citēt
d_a:
chukmasoff:

Nedomāju ka tur būs kas tāds ko neesmu redzējis, un tas mani iedragās uz visu mūžu, bet ta ka neredzu ko esi bildējusi ta nemāku ne ko spriest ari par tavām fotogrāfiskajām prasmēm...
Publicēts: 14.05.11 11:42
 citēt
chukmasoff:
d_a:

Nedomāju ka tur būs kas tāds ko neesmu redzējis, un tas mani iedragās uz visu mūžu, bet ta ka neredzu ko esi bildējusi ta nemāku ne ko spriest ari par tavām fotogrāfiskajām prasmēm...

ne vienmēr tik droši varam zināt, ko esam vai neesam redzējuši...
Publicēts: 14.05.11 11:45
 citēt
chukmasoff: Labi, nomierinies, saprotu Tavu sāpi, vēl nav laiks atklāties, bet galvenais ir to izdarīt savlaicīgi, lai nesākas virzība uz neatgriezeniskiem procesiem. Nērvu šūnas tik ātri naatjaunojas, un antidepresanti arī nav tas labākais ceļs uz dvēseles harmoniju...

Un tomēr, uz jautājumu tu tā arī neatbildēji. Vai man ir pienākums rādīt tev savas bildes vai kaut ko pierādīt? Un kāpēc?

P.S. Ja tev ir kaut kāda saprašana par sociālo psiholoģiju, tad tu varētu izsecināt no kurienes šādas prasības uzrādīt bildes rodas.
Publicēts: 14.05.11 11:58
 citēt
fottto:
chukmasoff: Labi, nomierinies, saprotu Tavu sāpi, vēl nav laiks atklāties, bet galvenais ir to izdarīt savlaicīgi, lai nesākas virzība uz neatgriezeniskiem procesiem. Nērvu šūnas tik ātri naatjaunojas, un antidepresanti arī nav tas labākais ceļs uz dvēseles harmoniju...

Un tomēr, uz jautājumu tu tā arī neatbildēji. Vai man ir pienākums rādīt tev savas bildes vai kaut ko pierādīt? Un kāpēc?

P.S. Ja tev ir kaut kāda saprašana par sociālo psiholoģiju, tad tu varētu izsecināt no kurienes šādas prasības uzrādīt bildes rodas.

Lai būtu pilntiesīgas tiesības izteikties ir ari japilda pienākumi, un šajā gadijumā lai izteicienus varētu ņemt vērā, es uzskatu ka katram kurš izsakās ir pienākums to pierādīt ar saviem darbiem. Bet lielākai daļai cuilvēku tas ir kaut kā kopēji pieņemts ne tikai foto pasaulē, ka tiesības izteikties un ai vēl visādas citas tiesības ir ne tikai izmantojamas bet ari pieprasāmas, nepildot ne vienu pienākumu, vis maz ja ne citu ta sevis priekšā. Tas ka tu neparādi savus darbus, tikai nozīmē vienu , attieksmi pret visiem citiem, jo tev ir uzspļaut no augšas uz visiem , un ja Tevī ieklausās reizēm kāds ta tu sevi uzskati ja ne par Dievu ta vis maz tuvu tam, jo Dievam nav pienākumu.
Publicēts: 14.05.11 12:04
 citēt
fottto:

...un neviemam nav pienākums atbilēt Tevi vai citādi tevi ievērot.Parādi savus darbus un es klaausīšos tavos vārdos(ja darbi uzrādīs,ka esi klausīšanās vērts)
Publicēts: 14.05.11 12:07
 citēt
bet redz, ka ievēro un pat atbild... :bad_smile:
Publicēts: 14.05.11 12:14
 citēt
d_a:bet redz, ka ievēro un pat atbild... :bad_smile:

Tā nav ne kāda ievērošana lai ņemtu vērā teikto, vienkarši patīkās man pakacināt mazdūšīgos un gļēvos cilvēķe''lus, kuri pat baidās savus darbus parādīt.
Publicēts: 14.05.11 12:17
 citēt
nez kādēļ izskatās, ka kacina tevi...
Publicēts: 14.05.11 12:21
 citēt
d_a:nez kādēļ izskatās, ka kacina tevi...

da liecies tak mierā, man vēl pusstunda laika te atrasties atlikusi, pat ne pusstunda bet drusjku mazāk, es te laiku nositu vienkarši, jo gaidu šoferīti lai brauktu strādāt uz Pārdaugavu.
Publicēts: 14.05.11 12:24
 citēt
chukmasoff:... Tas ka tu neparādi savus darbus, tikai nozīmē vienu , attieksmi pret visiem citiem, jo tev ir uzspļaut no augšas uz visiem...

Piemēram skatītājs fotoizstādē arī uzspļauj diženajam fotomāksliniekam, jo pie ieejas nav uzrādīis bildes. Un, nedod dies', kādam parādīties operā, pirms beigta konservatorija. Savukārt mākslas kritiķi ir galīgākā anomālija, jo uzdrošinās mācīt autoru, kaut paši neko nav radījuši. Un tu vari sist kāju pret zemi, bet tāds kritiķis nemaz netaisās kaut ko mālēt, bildēt vai muzicēt.
Bet visšausmīgākais jebkuram radošam cilvēkam ir skatītājs (klausītājs), jo viņam var nepatikt tava bilde, tava dziesma vai tava grāmata. Un viņš to var atļauties.

Jā, nav taisnības uz pasaules! :-)
Publicēts: 14.05.11 12:24
 citēt
man vēl mazāk par pusstundu atlicis laika nosišanai, tad jādodas darbus darīt... un tad nedarbus :bad_smile:

lai jauka diena! :big_smile:
Publicēts: 14.05.11 12:29
 citēt
Jolan: ...un neviemam nav pienākums atbilēt Tevi vai citādi tevi ievērot...

Pareizi. Nav. Un tādus fottto vispārībā vajag ignorēt!
Bet tev tomēr kaut kas sirsniņā kremt un ļoti gribas izteikt savu nicinājumu. :-)
Publicēts: 14.05.11 12:34
 citēt
fottto:
chukmasoff:... Tas ka tu neparādi savus darbus, tikai nozīmē vienu , attieksmi pret visiem citiem, jo tev ir uzspļaut no augšas uz visiem...

Piemēram skatītājs fotoizstādē arī uzspļauj diženajam fotomāksliniekam, jo pie ieejas nav uzrādīis bildes. Un, nedod dies', kādam parādīties operā, pirms beigta konservatorija. Savukārt mākslas kritiķi ir galīgākā anomālija, jo uzdrošinās mācīt autoru, kaut paši neko nav radījuši. Un tu vari sist kāju pret zemi, bet tāds kritiķis nemaz netaisās kaut ko mālēt, bildēt vai muzicēt.
Bet visšausmīgākais jebkuram radošam cilvēkam ir skatītājs (klausītājs), jo viņam var nepatikt tava bilde, tava dziesma vai tava grāmata. Un viņš to var atļauties.

Jā, nav taisnības uz pasaules! :-)

man piemēram ir pie kājas ko domā skatītājs, kritiķis vai akadēmiski izglītots mākslinieks par to klo es daru, izstādes es nerīkoju, jo neinteresēšāda veida atdzinība, vbis labākā atdzinība man personīgi ir samaxas summas, par kurām īpaši nesūdzos.vienīgais kas interesē vsā šajā jezgā, ir tas ka gribas redzēt to anonīmo autoru darbus vis maz priekstatam, lai zinātu kas tad ir tas meistardarba "šedevrs".
Publicēts: 14.05.11 12:40
 citēt
chukmasoff:... gribas redzēt ...

Vispār jau tā ir tava problēma.
Publicēts: 14.05.11 12:42
 citēt
vai varēšana fotogrāfijā ir sinonīms vārdam saskatīt, jeb vēstījums?
Ja es zinu visus kanonus- pārzinu teoriju fotogrāfijā un instrukciju varu vārds vārdā nostāstīt pēc atmiņas, būšu Fotogrāfs?
Es pat nezinu, nekad vēl sevi par fotogrāfu neesmu uzdrošinājies nosaukt. Man ir profesija un vairākas amatu prasmes, kuras mani visu mūžu baro, bet fotogrāfija ir tikai priekš dvēseles un esmu ļoti laimīgs, ka katru gadu tā vēl man ienes kādu grasi maciņā, kaut uz to nemaz neiespringstu. Ir pat reizes, kad kādam atsaku, ja jūtu, ka potenciālais kunde man kaut kā uzreiz neiepatīkas.
Publicēts: 14.05.11 12:47
 citēt
talavietis:vai varēšana fotogrāfijā ir sinonīms vārdam saskatīt, jeb vēstījums?
Ja es zinu visus kanonus- pārzinu teoriju fotogrāfijā un instrukciju varu vārds vārdā nostāstīt pēc atmiņas, būšu Fotogrāfs?
Es pat nezinu, nekad vēl sevi par fotogrāfu neesmu uzdrošinājies nosaukt. Man ir profesija un vairākas amatu prasmes, kuras mani visu mūžu baro, bet fotogrāfija ir tikai priekš dvēseles un esmu ļoti laimīgs, ka katru gadu tā vēl man ienes kādu grasi maciņā, kaut uz to nemaz neiespringstu. Ir pat reizes, kad kādam atsaku, ja jūtu, ka potenciālais kunde man kaut kā uzreiz neiepatīkas.
Tieši tā, ja eju maksķerēt, uzvilcis zvejnieka zābakus, tas ir mans hobijs, bet nekad nesaukšu sevi par zvejnieku.
Publicēts: 14.05.11 12:54
 citēt
chukmasoff:

Labi, nomierinies, saprotu Tavu sāpi, vēl nav laiks atklāties, bet galvenais ir to izdarīt savlaicīgi, lai nesākas virzība uz neatgriezeniskiem procesiem. Nērvu šūnas tik ātri naatjaunojas, un antidepresanti arī nav tas labākais ceļs uz dvēseles harmoniju...

Nu ko var muldēt!!!! Nervu šūnas vispār neatjaunojas, psihoterapeits, ibio... :face-grin:
Publicēts: 14.05.11 13:04
 citēt
talavietis:vai varēšana fotogrāfijā ir sinonīms vārdam saskatīt, jeb vēstījums?

Ne jau tu vienīgais, kas par šīm lietām domā :-) - palasi ko raksta, piemēram, Raimo:
raimolielbriedis.blogspot.com...

raimolielbriedis.blogspot.com...

Gadus atpakaļ, ja nosauci sevi par (profesionālu) fotogrāfu, tad tas skanēja! Mūsdienās, pie digitālās fotogrāfijas, interneta un totāla paškritikas trūkuma (visās dzīves jomās), sevi labāk par fotogrāfu nesaukt - sabojāsi reputāciju. :-)
Publicēts: 14.05.11 13:12 labots
 citēt
Sapper:
chukmasoff:

Nu ko var muldēt!!!! Nervu šūnas vispār neatjaunojas, psihoterapeits, ibio... :face-grin:
Jaunākie atklājumi liecina par neironu atjaunošanos, bet noārdīšanās notiekot ātrāk par klātnākšanu. Varbūt tās ir tās spe'jas uzvert un ssaglabāt sevī ko jaunu, kā mazam bērnam.insult.lv... un www.tvnet.lv...
Publicēts: 14.05.11 13:26 labots
 citēt
fottto:
Jolan: ...un neviemam nav pienākums atbilēt Tevi vai citādi tevi ievērot...

Bet tev tomēr kaut kas sirsniņā kremt un ļoti gribas izteikt savu nicinājumu. :-)

pēdējais gan pašam foto ir ļoti raksturīgi, nez kāpēc nevarētu mierīgi uzturēties sev tīkamā atmosfērā, ar savam līmenim atbilstošiem domubiedriem, risinot izmeklētas sarunas....nenolaižoties pie bloga neiesvētījamiem......bet nē, nu nav miera un nav :face-smile:
iešu ka paspēlēt ričuraču ar bērniem labāk :face-wink:
Publicēts: 14.05.11 13:30 labots
 citēt
NilsS:
fottto:

pēdējais gan pašam foto ir ļoti raksturīgi, nez kāpēc nevarētu mierīgi uzturēties sev tīkamā atmosfērā, ar savam līmenim atbilstošiem domubiedriem, risinot izmeklētas sarunas....nenolaižoties pie bloga neiesvētījamiem......bet nē, nu nav miera un nav :face-smile:
iešu ka paspēlēt ričuraču ar bērniem labāk :face-wink:

Cik tad ilgi ar cukursaldiem glaimiem barosies... Gribas ko stiprāku ar. :face-grin:
Kādu piparotu desu, lai dūša nav pliekana...:face-grin:
Publicēts: 14.05.11 14:00
 citēt
Man gan liekas, ka daži te slēpjas aiz saviem nikiem, jo lai arī ir sevi sauc par fotošopa profesionāļiem, grāmatu izdevējiem, tomēr bildes prātīgas parādīt nevar, jo gluži vienkārši NAV ko rādīt. Karoče negribu, bet piekrītu čukmasovam(offam).
Publicēts: 14.05.11 14:07
 citēt
avotins:Man gan liekas, ka daži te slēpjas aiz saviem nikiem, jo lai arī ir sevi sauc par fotošopa profesionāļiem, grāmatu izdevējiem, tomēr bildes prātīgas parādīt nevar, jo gluži vienkārši NAV ko rādīt. Karoče negribu, bet piekrītu čukmasovam(offam).

Nūūū ja, tā arī teica kādreiz, nesanāks galdnieks, varēs citus mācīt; nesanāks aktieris/režisors, būs kritiķis labs...:face-grin:
Publicēts: 14.05.11 14:10
 citēt
avotins:... tomēr bildes prātīgas parādīt nevar, jo gluži vienkārši NAV ko rādīt.

Malacis! Uzminēji. Tagad dvēselē tāds vieglums ieplūda? :-)
Publicēts: 14.05.11 14:10
 citēt
Elmarss:
avotins:Man gan liekas, ka daži te slēpjas aiz saviem nikiem, jo lai arī ir sevi sauc par fotošopa profesionāļiem, grāmatu izdevējiem, tomēr bildes prātīgas parādīt nevar, jo gluži vienkārši NAV ko rādīt. Karoče negribu, bet piekrītu čukmasovam(offam).

Nūūū ja, tā arī teica kādreiz, nesanāks galdnieks, varēs citus mācīt; nesanāks aktieris/režisors, būs kritiķis labs...:face-grin:

daļa taisnības gan jau tur ir, jo palasot foto kvartālu, rodas ziņkāre - ko dažs tur rakstošais pīpē
Publicēts: 14.05.11 14:38 labots
 citēt
blaac:
Sapper:

Jaunākie atklājumi liecina par neironu atjaunošanos, bet noārdīšanās notiekot ātrāk par klātnākšanu. Varbūt tās ir tās spe'jas uzvert un ssaglabāt sevī ko jaunu, kā mazam bērnam.insult.lv... un [url=http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/81649-vai_nervu_sunas_atjaunojas

Es]http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/81649-vai_nervu_sunas_atjaunojas

Es[/url] tā sapratu ka nenotiek tomēr atjaunošanās klasiskajā izpratnē - no tādu pašu šūnu dalīšanās, bet jauni neironi izveidojas no citām šūnām. Pēc būtības Tev taisnība, pēc burta man. :D Bet paldies par linku. Mūžu dzīvo mūžu mācies. :)
Publicēts: 20.05.11 03:40
 citēt
Bla bla bla...... nečīksti! :)

Gribi piekabi saulē? Pieej pie piekabes, apej apkārt, padomā vai šī saule ir ok vai tomēr atnākt vakarā! Aizej vakarā, fočē un pēc likumiem regulē gaismas, ēnas, kadrējumu, kompeni, histogrammu, kontrastu.... kad ir gandrīz uztaisi kaut piecas perfektās, protams, rawā, pievelc, paskaties vai ir asums. Joka pēc apej vēlreiz apkārt un paskaties vai tomēr nav kāds labāks lenķis. ;)

Man liekas vispirms ir jāzin - ko Tu gribi? Un tad jābliež kamēr sanāk! ;)
Un vēl - lai gribētu foķēt, lai gribētu zināt vispār vai gribi un ko - tā lieta ir jāmīl līdz kaulam! Nu nevar strādāt tā - ai, čau, gribu labi fočēt! Kāpēc gribi - jo tā ir manas dzīves jēga, kaislība, mīlestība... ahhhh aizrāvos... vai nu Tev ir iekšā tā mīlestība vai nav... ! Ja nav, tad vari pases bildes laikam fočēt! ;) Jo traks un ritīgs fotomāns nepadosies ne pa kam un nemeklēs iedvesmu, viņš pats ir staigājoša, uzlādēta zipene 24/7 ! :) <3
Publicēts: 20.05.11 07:56
 citēt
Mollija:Bla bla bla...... nečīksti! :)

Gribi piekabi saulē? Pieej pie piekabes, apej apkārt, padomā vai šī saule ir ok vai tomēr atnākt vakarā! Aizej vakarā, fočē un pēc likumiem regulē gaismas, ēnas, kadrējumu, kompeni, histogrammu, kontrastu.... kad ir gandrīz uztaisi kaut piecas perfektās, protams, rawā, pievelc, paskaties vai ir asums. Joka pēc apej vēlreiz apkārt un paskaties vai tomēr nav kāds labāks lenķis. ;)

Man liekas vispirms ir jāzin - ko Tu gribi? Un tad jābliež kamēr sanāk! ;)
Un vēl - lai gribētu foķēt, lai gribētu zināt vispār vai gribi un ko - tā lieta ir jāmīl līdz kaulam! Nu nevar strādāt tā - ai, čau, gribu labi fočēt! Kāpēc gribi - jo tā ir manas dzīves jēga, kaislība, mīlestība... ahhhh aizrāvos... vai nu Tev ir iekšā tā mīlestība vai nav... ! Ja nav, tad vari pases bildes laikam fočēt! ;) Jo traks un ritīgs fotomāns nepadosies ne pa kam un nemeklēs iedvesmu, viņš pats ir staigājoša, uzlādēta zipene 24/7 ! :) <3

augstāk apraxtītais ir foto maniaks un slēdža deldētājs, tādi tagad ir 90% kuri sevi dēvē par fotogrāfiem un ja kas nesanāk ta atrunājas ka mācās. Bet vis pirms ir jaiemācās domāt, pirms ir noperkams fotoaparāts. Īasts fotogrāfs neņemsies ap piekabi no visām pusēm , bet to redzot, nobildēs pāris kadrus un bilde būs gatava. Bildei jābut pirms spiežot slēdzi galvā, un nevajadzēs baxtīties. a salīdzinājums ar uzlādētu zibeni, ir vienkarši asēstības sindroms, un tā ir psiheatriska diagnoze.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas