Mazliet papētot šejienes iecienītākos darbus esmu nācis pie dažām idejām....... Ar tām īpaši vēlams iepazīties entuāzistiem, kuri vēlas savas radošās mokas redzēt rindojamies dažnedažādos topos, ar daudziem patīk pakaļā.
Tātad - ņemam krietni daudz saulrieta, ideāli ja tas ir sarkandzeltens, ja vēl pie jūras, tad + izcili garantēts. Priekšplānā kadram liekam smilgas, kokus un nedaudz smilšu. Kadrējam 50/50 ja gribam vairāk māxlas tad sašķiebjam gorizontu kā nākas ! NOTEIKTI vajag ko dzīvu dabūt kadrā, vislabāk papliku atlikušais jau roku veiklība un dzerot kas nu kuram garšo baudam sava darba augļus kopā ar citiem
NilsS:Mazliet papētot šejienes iecienītākos darbus esmu nācis pie dažām idejām....... Ar tām īpaši vēlams iepazīties entuāzistiem, kuri vēlas savas radošās mokas redzēt rindojamies dažnedažādos topos, ar daudziem patīk pakaļā.
Tātad - ņemam krietni daudz saulrieta, ideāli ja tas ir sarkandzeltens, ja vēl pie jūras, tad + izcili garantēts. Priekšplānā kadram liekam smilgas, kokus un nedaudz smilšu. Kadrējam 50/50 ja gribam vairāk māxlas tad sašķiebjam gorizontu kā nākas ! NOTEIKTI vajag ko dzīvu dabūt kadrā, vislabāk papliku atlikušais jau roku veiklība un dzerot kas nu kuram garšo baudam sava darba augļus kopā ar citiem
NilsS:Mazliet papētot šejienes iecienītākos darbus esmu nācis pie dažām idejām....... Ar tām īpaši vēlams iepazīties entuāzistiem, kuri vēlas savas radošās mokas redzēt rindojamies dažnedažādos topos, ar daudziem patīk pakaļā.
noteikti kādu zirgu, suni, kaķi taureni vai gulbi vajag iekļaut kadrā. ar smilgām var nepietikt
vis labāk kad kāds kustonis ir disfokusā pirmā plānā, un galvenais ir nosaukuma izvēle, PĀRDOMAS, VIENTUĻNIEKS vai kas līdzīgs un ir MPS!!!
Idiālu bilžu nav, ka ari radošā meklējuma mocības piemīt tikai tiem kuriem no dabas nav dots ko radīt, bet ja no dabas tas ir dots , ta bildes top kā pa konvejeri, no 20-30 kadriem ko sabildē pa dienu kaut kur klīstot apkārt, visi ir ja ne šedevri tad tuvu tam, un pofig kas uz tās bildes ir, vai saulriets vai sabrukusi māja, vai glamurīga meitene.
a par to ka visi čurā eļļu lūrot banālus saulrietus un vēl viskautko kas ir topbildes, liecina tikai viens , pilnīgs analfabetizms vizualizācija un klišejveidīgā domāšana.
Skaidrā vai skarbā patiesība, bet tā nav par bildēm. Katrs iegādājas kameru savu mēŗku vadīts. Sākas šedevru meklējumi un sevis salīdzināšana ar lielajiem. Blogi, vai tie ir foto vai kādi citi, apvieno cilvēkus ar vienādām interesēm. Tā ir sabiedrības daļa no lielās sabiedrības. Lielajā sabiedrībā esi maziņš, neievērots un priekšniecības netaisnības nomāks cilvēciņš. Var atrast domu grupu pagalmā, ārā vai kur citur, kur šnabis ir augstā cieņā, bet var arī pierakstīties kādā no blogiem, papētīt vietējo noskaņojumu, izpētīt ideālās bildes uzbūbi un esi jau guvis atziņu no pilnīgi sev svešiem ļaudīm. Paliek labi, apmierinātības sajūta, priekšnieks var iet dirst - es esmu kruts(a), esmu atzīts(a). Vizuāla'uztveres kultūra, kas tas ir? Audio, video, huikaszinkasturvēl mainas mainoties tehnoloģijām.
Aizmirsi pierakstīt, ka ideālai bildei jābūt bildētai ar noteiktas firmas kameru un attiecīgo objektīvu. Figņa sanāk ar to vizuālo kultūru ja nav pamatkultūras.
blaac:Aizmirsi pierakstīt, ka ideālai bildei jābūt bildētai ar noteiktas firmas kameru un attiecīgo objektīvu. Figņa sanāk ar to vizuālo kultūru ja nav pamatkultūras.
a pofig, par to pamatkultūru, bet ja bilde bildēta ar 5D tad jav vien par to ka autors ir tādu iegādājies jaliek PATĪK, jo tā jav ir meistarkamera. Kaut sev personīgi nekad nepirktu ne vienu kameru un pircis esmu tikai kādas divas kuras sen nopardotas, man pietiek ar mobilku , a visu ko vajag var aizņemties no firmas kurā strādāju.
blaac:Aizmirsi pierakstīt, ka ideālai bildei jābūt bildētai ar noteiktas firmas kameru un attiecīgo objektīvu. Figņa sanāk ar to vizuālo kultūru ja nav pamatkultūras.
a pofig, par to pamatkultūru, bet ja bilde bildēta ar 5D tad jav vien par to ka autors ir tādu iegādājies jaliek PATĪK, jo tā jav ir meistarkamera. Kaut sev personīgi nekad nepirktu ne vienu kameru un pircis esmu tikai kādas divas kuras sen nopardotas, man pietiek ar mobilku , a visu ko vajag var aizņemties no firmas kurā strādāju.
kapeec tu katru reizi (jau ntajaas teemaas) uzsver ka tev nav kameras, nekad nebuus un nevajag, bet vair vienmer aiznjemties no firmas? ok 1x var uzrakstit bet katra tema tas jau sak kljut apnicigi
Čukmasov,tu te nečakarē bobi...ko ta lai es daru,ja man ir tikai 5D un firma,kurā strādāju (pensionāru-bezdarbnieku apvienība) nekādas vēl tur kameras neizīrē,nepārdod un pat redzējusi nav?Vo izdomāju!!!5D Canon vietā rakstīšu Zenit Krasnogorsk.Tas ir varen radošs instruments un vismaz par aparatūru nebūs kauns no māxliniekiem.
chukmasoff:
kapeec tu katru reizi (jau ntajaas teemaas) uzsver ka tev nav kameras, nekad nebuus un nevajag, bet vair vienmer aiznjemties no firmas? ok 1x var uzrakstit bet katra tema tas jau sak kljut apnicigi
tapec ka neesmu tik bagāts lai savam priekam ko tādu iegādātos, jo te bieži vien ar to zīmējas ka noperk ko pro klasē un bildē visādus sūdus
viecha:Čukmasov,tu te nečakarē bobi...ko ta lai es daru,ja man ir tikai 5D un firma,kurā strādāju (pensionāru-bezdarbnieku apvienība) nekādas vēl tur kameras neizīrē,nepārdod un pat redzējusi nav?Vo izdomāju!!!5D Canon vietā rakstīšu Zenit Krasnogorsk.Tas ir varen radošs instruments un vismaz par aparatūru nebūs kauns no māxliniekiem.
Nu tur nav pensionāru bezdarbnieku apvienība, tur neviens neko neīrē, es vienkarši varu paņemt sautīgiem nolūkiem ik pa reizei ja atrunājoties ka ir kas darba vajadzībām bildējams. Protams kaut ko ari parādot ka esmu nobildējis
Nu tad jau tu kā oligarhs-gribu un paņemu savtīgiem nolūkiem.A zin,kad es sāku šancēt skoliņā,tad es arī sapūtu pekstiņus par darbu un uzskates līdzekļiem un uz pārskaitījuma paņēmu 2 kastes ar Berjozkas papīru 24x30.Pirms 20 gadiem neviens gailis pakaļ nedziedāja.Un tad paliku pavisam bezkaunīgs-skolai nopirku palielinātāju Azov un pat APSO žāvētāju!Bet drīz vien šitā Taškenta izbeidzās un sāka skatīties,kas tas ir un kam tiek lietots.A tos verķus vienkārši pēc laika norakstīja un sveika Gauja.
viecha:Nu tad jau tu kā oligarhs-gribu un paņemu savtīgiem nolūkiem.A zin,kad es sāku šancēt skoliņā,tad es arī sapūtu pekstiņus par darbu un uzskates līdzekļiem un uz pārskaitījuma paņēmu 2 kastes ar Berjozkas papīru 24x30.Pirms 20 gadiem neviens gailis pakaļ nedziedāja.Un tad paliku pavisam bezkaunīgs-skolai nopirku palielinātāju Azov un pat APSO žāvētāju!Bet drīz vien šitā Taškenta izbeidzās un sāka skatīties,kas tas ir un kam tiek lietots.A tos verķus vienkārši pēc laika norakstīja un sveika Gauja.
Nu redz es neko nevaru tur nopirkt, ja ko izdomā protams konsultejas ar mani, bet saprāta robežās. Ja dragātu tikai ar bildēšanu un vis maz katru dienu ar to pelnītu 50ls tad varetu ari ko sev nopirkt, bet tik daudz pasūtijumu nav un lai vis maz 30ls dienā sanāk, vajag ar ko citu nodarboties, un vēl gandrīz bez brīvdienām.
tapec ka neesmu tik bagāts lai savam priekam ko tādu iegādātos, jo te bieži vien ar to zīmējas ka noperk ko pro klasē un bildē visādus sūdus
hmmm. tatad tu zimejies ka neesi bagats vai ka? es vnk nesaprotu jegu kladzinat katra tema savu stavokli
chukmasoff:
hmmm. tatad tu zimejies ka neesi bagats vai ka? es vnk nesaprotu jegu kladzinat katra tema savu stavokli
es nezīmējos, vienkarši provēju apskaidrot reālo situāciju, ka tik labi nebildēju lai varētu ar to atpelnīt fototehnikas cenu.
...tad jau ar foto ņihrena nevar nopelnīt,ja nesanāk pat normālam fočikam.Jāmeklē cita šance
Jāpiekrīt, daļa patiesības tajā visā ir. OK. Skatoties no otras puses, atsijājam visas banālās bildes(saulrieti, makro, visādi dzīvnieciņi, manas u.c.), kas tad galu galā paliek! Cik daudz augstās mākslas un kāds procents to visu spēs saprast? Fotogrāfija var būt ne tikai krāsu pleķi un formas, bet tā arī var izraisīt konkrētas emocijas. Ir pieprasījums, ir piedāvājums, un attiecīgi līmenis. Ziepes sākās tad, kad iespēja kautko uņemt radās katram un kam nav slinkums, lētas kameras, telefoni un vēl sazin kas, pieejam turpat katram. Bliež ar telefoniem ka maz neliekas, "korifāni" iekomentē ka reālas bildes un pašnovērtējums aug ģeometriskā progresijā. Izpausties jau var katrs, bet ir cilvēki kuriem sanāk un kuriem nē, kaut gan, ja ir vēlme, ar kaut ko tak ir jāsāk un nievājoša piezīme no "profa" puses, var atņemt kādam vēlmi ko darit. Nu nebūs visi šedevru autori, tāpat kā izcili mūziķi vai sportist. Un tie, kuri jūtas pietiekami spēcīgi un profesionāli, varētu DEL vietā ierakstīt kādu izsmeļošu komentāru ar ieteikumiem par kļūdām un kā uzlabot prasmes...
chukmasoff:
...tad jau ar foto ņihrena nevar nopelnīt,ja nesanāk pat normālam fočikam.Jāmeklē cita šance
Bet ir jav ari cita šance, un daudz nopietnāka par foto.
Shark, atrodoties internetvideee ... es sen jau esmu sapratusi, ka man pie kaajas ..... VISSSSS, ko saka x pesronas, kas parasti ir nnnnodarbinaatas ar savu dziivi un ppsihes aarsteeshanu ..... ieliekto kadu bildi internetvidee, man ir svariigi konkreetu personaazhu verteejumi un ar pareejo es savas nervu shuunas nenoslogoju ;-) tikai psamiadu un pavelku uz zoba ;-)
dansiga:chukamsoof, par to jau arii brinos, ka iztiec ar 600ls!!!!! Tātad ... 600 ar foto un 400 ar citu darbu?;-)
ar foto tas ir ja ir pasūtijums, bet tas ir 2-3 reizes menesi protams ne pa 30ls diena bet pa 30ls/h, a man bez foto darba pietiek, kur vairāk sanāk, man tak datorservis un vel viskautkas.
dansiga:Shark, atrodoties internetvideee ... es sen jau esmu sapratusi, ka man pie kaajas ..... VISSSSS, ko saka x pesronas, kas parasti ir nnnnodarbinaatas ar savu dziivi un ppsihes aarsteeshanu ..... ieliekto kadu bildi internetvidee, man ir svariigi konkreetu personaazhu verteejumi un ar pareejo es savas nervu shuunas nenoslogoju ;-) tikai psamiadu un pavelku uz zoba ;-)
A man nav vispār svarīgs vērtējums, it īpaši kādu konkreto personāžu, ne te ne citos saitos, daudzos saitos ielieku kādu bildi un pec nedeļas tikai ielienu atkal taja saita, tad redzu kas ko saraxtijis, bet kaut ka pat īpaši mneiedziļinos komentos, dažos saitos , vienkarši pļāpašana notiekas zem bildēm nu tur ja tur man ir svarīgi personāži, lai varetu pasist klaču, jo bilde ir parasti pofig, tikai tas ka esmu jaunu bildi ielicis nozīmē ka esmu onlaina un varam papļāpāt.