Vēršos pie profesionāļiem Esmu iesācēja, tāpēc neko daudz nesaprotu no to, ko man vajag, tikai aptuveni zinu, ko vēlos.
Vēlos koncentrēties uz portretiem.. kāds objektīvs būtu vispiemērotākais? Pašreiz domāju, ka fix objektīvs man kā iesācējai būs pārāk nepraktisks, taču uzklausīšu jūsu viedokļus.
Neesmu profs, bet domu varu pasviest. Pārāk lēti arī nav. Ja fiksu gluži nevēlies TAMRON SP AF 17-50 mm f/2.8 SIGMA 24-60mm F2.8 Vari pameklēt internetā testus un bildes pēc objektīva.
Jebkura spogulene ar jebkuru kit objektīvu.Un koncentrējies uz portretiem vesels!Ja vēlāk sāksi just,ka nepietiek,tad jau zināsi aptuveni ko īsti gribi.Un tikai tad vajag sākt satraukties par naudu-pietiek vai par īsu.
Par to bilžu apskatīšanu.. cik objektīvi tas ir, jo bildes taču atšķirsies atkarībā no aparāta, ne?
Neatšķirsies. (tā teikt objektīvs ir kvalitātei un bodijs nepateicīgiem apstākļiem) testa bliezieni ir taisīti normālos gaismas apstākļos un situācijā, atšķirībai nebūtu jābūt dižai.(gandrīz nekādai) Lai gan ja mēs runājam par sigmām, tad tās ir švakākas kvalitātes kā Nikonam.. Tīri mehāniskā ziņā.
Riiruu: Esmu iesācēja, tāpēc neko daudz nesaprotu no to, ko man vajag, tikai aptuveni zinu, ko vēlos.
Vēlos koncentrēties uz portretiem .
Viens ļoti draudzīgs padoms, kuru te jau ieteica viecha - gluži vienkārši bildē ar to kas ir un bildē visu kas interesē. Skaties savas bildes un salīdzini ar citu fotogrāfu veikumiem. Tikai tad, kad pati sāksi uztvert savu un pārējo bilžu atšķirības, ir jēga sākt aizdomāties par kaut kāda konkrēta objektīva iegādi
Korpuss gaismas atrumu neietekmē , paskaties tur kur var lēcas redzēt labi var redzēt metāla oksīda pēdas uz lēcām , viņam lēcās vai dzidrinājumā kaut kāda piedevu vai kas rada uz virsmas metāla oksīda kārtu, skaisti manāms ka lēca blāva nespīd pleķiem pārklāta ar mikro oksīda kārtu labakajā gadijumā nākies pilnībā izjaukt stiklu un mazgāt katru lēcu lai noņemtu šo oksīdu ar noteikumu ja zin kā. Savulaik ši pati vaina bija slavenajam DDR Pentacon portretniekam , lēcas jāmazgā bij regulāri reizi 2-3 gados vair neatceros ar sārmu liekas no plānas oksīda kārtas , nirdzigs variants ne "Lēcu mazgāšana" kā serviss Vairs neatceros kurš no dabas vecīem Kundziņš vai Klimpiņš skaijās baigie assi šai nodarbē jo tas viņiem bij IKDIENAS darbarīks KONKRĒTAJAM modelim tas nebija novērots taču acīm redzot stikls atradies kautkādā gauzi agresīvā vidē un oksīds radies ne tik uz korpusa bet arī uz lēcām.