forum.gif
Kādu objektīvu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kādu objektīvu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.05.11 15:18
 citēt
Vēršos pie profesionāļiem :)
Esmu iesācēja, tāpēc neko daudz nesaprotu no to, ko man vajag, tikai aptuveni zinu, ko vēlos.

Vēlos koncentrēties uz portretiem.. kāds objektīvs būtu vispiemērotākais? Pašreiz domāju, ka fix objektīvs man kā iesācējai būs pārāk nepraktisks, taču uzklausīšu jūsu viedokļus.
Publicēts: 26.05.11 15:25
 citēt
kada kamera un cik naudas ir priekš objektīva?
Publicēts: 26.05.11 15:26
 citēt
Zenit, 10 ls...
Publicēts: 26.05.11 15:28
 citēt
Ritz:Zenit, 10 ls...

nu ta bliete ar zenitu tālāk un helliosu kas tur viņam virsu, jo par 10ls neko tiešam nenopirksi
Publicēts: 26.05.11 15:29
 citēt
Hellios 40 kas tiešam ir portretu stikls maxā aptuveni 100ls
Publicēts: 26.05.11 15:39
 citēt
chukmasoff:
Ritz:Zenit, 10 ls...

nu ta bliete ar zenitu tālāk un helliosu kas tur viņam virsu, jo par 10ls neko tiešam nenopirksi

ne vienmeer tad, kad nika pirmie burti vienaadi, arii chatotaaji vienaadi
Publicēts: 26.05.11 16:09
 citēt
Neesmu profs, bet domu varu pasviest. Pārāk lēti arī nav. Ja fiksu gluži nevēlies :face-smile:
TAMRON SP AF 17-50 mm f/2.8
SIGMA 24-60mm F2.8
Vari pameklēt internetā testus un bildes pēc objektīva.
Publicēts: 26.05.11 16:25
 citēt
Jebkura spogulene ar jebkuru kit objektīvu.Un koncentrējies uz portretiem vesels!Ja vēlāk sāksi just,ka nepietiek,tad jau zināsi aptuveni ko īsti gribi.Un tikai tad vajag sākt satraukties par naudu-pietiek vai par īsu.:face-wink:
Publicēts: 26.05.11 16:39
 citēt
Publicēts: 26.05.11 16:50
 citēt
Paldies par atbildēm!
Man ir canon 550d.

Par to bilžu apskatīšanu.. cik objektīvi tas ir, jo bildes taču atšķirsies atkarībā no aparāta, ne?
Publicēts: 26.05.11 17:30
 citēt
Riiruu:Paldies par atbildēm!
Man ir canon 550d.

Par to bilžu apskatīšanu.. cik objektīvi tas ir, jo bildes taču atšķirsies atkarībā no aparāta, ne?

Neatšķirsies. (tā teikt objektīvs ir kvalitātei un bodijs nepateicīgiem apstākļiem) testa bliezieni ir taisīti normālos gaismas apstākļos un situācijā, atšķirībai nebūtu jābūt dižai.(gandrīz nekādai) Lai gan ja mēs runājam par sigmām, tad tās ir švakākas kvalitātes kā Nikonam.. Tīri mehāniskā ziņā.
Publicēts: 26.05.11 21:04
 citēt
Riiruu:Paldies par atbildēm!
Man ir canon 550d.

Neatšķirsies.Ne atkarībā no aparāta,ne atkarībā no objektīva.:face-wink:
Publicēts: 26.05.11 21:59
 citēt
Domājams ka 50mm stikls uz kropa būtu kā reize.
Var nopirkt kādu M42 fiksu pa sakarīgām naudām un bliezt bez problēmām, kaut vai to pašu Heliosu.
Publicēts: 27.05.11 09:03
 citēt
Canon 50mm f/1.8 II
Full plastmass, bet iesākumam, lai saprastu kas ir kas, ļoti labs piedāvājums. Lietotus var atrast pa latiem 40 max
Publicēts: 27.05.11 09:29
 citēt
Riiruu:
Esmu iesācēja, tāpēc neko daudz nesaprotu no to, ko man vajag, tikai aptuveni zinu, ko vēlos.

Vēlos koncentrēties uz portretiem .

Viens ļoti draudzīgs padoms, kuru te jau ieteica viecha - gluži vienkārši bildē ar to kas ir un bildē visu kas interesē. Skaties savas bildes un salīdzini ar citu fotogrāfu veikumiem. Tikai tad, kad pati sāksi uztvert savu un pārējo bilžu atšķirības, ir jēga sākt aizdomāties par kaut kāda konkrēta objektīva iegādi :)
Publicēts: 27.05.11 11:02
 citēt
a kāda optika tagad ir uz Tava aparātā?
kas tā par lēcu, ar kuru portretu nevar nobildēt? :bad_smile:
Publicēts: 27.05.11 11:05
 citēt
chukmasoff:Hellios 40 kas tiešam ir portretu stikls maxā aptuveni 100ls

ja tu pidavē pa 100, es pirkt ŠOdin, uzreizi. parasti kan šam bik dārkāk sanāc... cgi.ebay.co.uk... :face-glasses:
Publicēts: 27.05.11 12:34
 citēt
susurs:

ja tu pidavē pa 100, es pirkt ŠOdin, uzreizi. parasti kan šam bik dārkāk sanāc... cgi.ebay.co.uk... :face-glasses:
uj ku dārgs :amazing:
Publicēts: 27.05.11 15:09
 citēt
susurs:

Konkrēto HELIJU nepirktu pat pa 10Ls , viņam lēcas ir "Oksidējušās" kāda mitruma un agresīvas vides ietekmē.
Publicēts: 27.05.11 15:22
 citēt
Par to ciparu jau korejiešu Walimex 85mm f/1.4 var dabūt.
Publicēts: 27.05.11 16:34
 citēt
Es arī nevaru izšķirties, lēto 50mm 1.8 vai 3x dārgāko 17-85mm IS USM.
Publicēts: 27.05.11 18:28
 citēt
Lunis:
susurs:

Konkrēto HELIJU nepirktu pat pa 10Ls , viņam lēcas ir "Oksidējušās" kāda mitruma un agresīvas vides ietekmē.

Lēcas, vai korpuss? :D
Publicēts: 27.05.11 18:32
 citēt
Krist, moš pārklājums tu-tū?
Publicēts: 27.05.11 19:07
 citēt
briedis:Krist, moš pārklājums tu-tū?

Vai tad tam arī tāds bija?
Publicēts: 28.05.11 14:56 labots
 citēt
Krists_Locmelis: Lēcas, vai korpuss? :D

Korpuss gaismas atrumu neietekmē , paskaties tur kur var lēcas redzēt labi var redzēt metāla oksīda pēdas uz lēcām , viņam lēcās vai dzidrinājumā kaut kāda piedevu vai kas rada uz virsmas metāla oksīda kārtu, skaisti manāms ka lēca blāva nespīd pleķiem pārklāta ar mikro oksīda kārtu labakajā gadijumā nākies pilnībā izjaukt stiklu un mazgāt katru lēcu lai noņemtu šo oksīdu ar noteikumu ja zin kā. Savulaik ši pati vaina bija slavenajam DDR Pentacon portretniekam , lēcas jāmazgā bij regulāri reizi 2-3 gados vair neatceros ar sārmu liekas no plānas oksīda kārtas , nirdzigs variants ne "Lēcu mazgāšana" kā serviss :):) Vairs neatceros kurš no dabas vecīem Kundziņš vai Klimpiņš skaijās baigie assi šai nodarbē jo tas viņiem bij IKDIENAS darbarīks:):) KONKRĒTAJAM modelim tas nebija novērots taču acīm redzot stikls atradies kautkādā gauzi agresīvā vidē un oksīds radies ne tik uz korpusa bet arī uz lēcām.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):