forum.gif
iesācēja sauciens pēc palīdzības?????
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / iesācēja sauciens pēc palīdzības?????
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.05.11 16:05
 citēt
Sveicināti, kurš var izteikt domas, pārdomas, secinājumus par CANON EOS 500D?:face-smile:
Publicēts: 28.05.11 16:11
 citēt
tak par pirmās kameras pirkšanu te puse foruma satura ir...
Publicēts: 28.05.11 16:24
 citēt
Zinu, ka daudzi par to runā, bet tam jau tak forumi ir domāti, lai pārrunātu, apspriestu, dalītos pieredzē un ieteiktu.Ko citu, lai daru, ja gribu šo kameru, bet informācijas prātīgas par to nav...:face-sad:
Publicēts: 28.05.11 16:27
 citēt
www.fotoblog.lv...

izlasīt šito...

mans viedoklis - vai nu 450D vai 550D (ja budžets ļauj,tad var arī 600D). konkrētais modelis ne šis,ne tas...
Publicēts: 28.05.11 16:30
 citēt
Paldies :face-smile:
Publicēts: 28.05.11 18:24
 citēt
Nekad nesapratīšu ar ko tie verķi atšķiras.Ar ko būtisku,es gribēju teikt.Ja ir xxxD,tad arī ir.Un nekādas vainītes sākumam.400,500 vai 600 ir pilnīgi vienalga,jo no tā nav atkarīga tavu bilžu kvalitāte!:face-wink:
Publicēts: 28.05.11 18:24
 citēt
viecha:Nekad nesapratīšu ar ko tie verķi atšķiras.Ar ko būtisku,es gribēju teikt.Ja ir xxxD,tad arī ir.Un nekādas vainītes sākumam.400,500 vai 600 ir pilnīgi vienalga,jo no tā nav atkarīga tavu bilžu kvalitāte!:face-wink:

Nu.. nesaki gan tā.
Publicēts: 28.05.11 19:08
 citēt
:D
Publicēts: 28.05.11 19:45
 citēt
viecha:Nekad nesapratīšu ar ko tie verķi atšķiras.Ar ko būtisku,es gribēju teikt.Ja ir xxxD,tad arī ir.Un nekādas vainītes sākumam.400,500 vai 600 ir pilnīgi vienalga,jo no tā nav atkarīga tavu bilžu kvalitāte!:face-wink:

1000 x +
Publicēts: 28.05.11 21:33
 citēt
Jo lielaks cipars, jo lielāks štrunts. Ta teiktu es, nezinītis.
Publicēts: 28.05.11 22:05 labots
 citēt
adnilla:Sveicināti, kurš var izteikt domas, pārdomas, secinājumus par CANON EOS 500D?:face-smile:
Ar pirmo kameru var sanākt, kā ar pirmo skūpstu, var patikt un nepatikt. Nopirksi šo būsi, kā vairums reklāmas upuri. Pate lem, mēģini. Bet pat labai kamerai vajag labus objektīvus, un tā jau ir cita saruna.
Publicēts: 28.05.11 22:46
 citēt
killer13:Jo lielaks cipars, jo lielāks štrunts. Ta teiktu es, nezinītis.
Sony lielāks cipars liekas uz augstākas klases kameras
Publicēts: 28.05.11 22:49
 citēt
Ja nemaldos runa par Canon.
Publicēts: 28.05.11 23:08
 citēt
killer13:Ja nemaldos runa par Canon.
A par tiem vienmēr runā.
Publicēts: 29.05.11 10:07
 citēt
blaac:
adnilla:Sveicināti, kurš var izteikt domas, pārdomas, secinājumus par CANON EOS 500D?:face-smile:
Ar pirmo kameru var sanākt, kā ar pirmo skūpstu, var patikt un nepatikt. Nopirksi šo būsi, kā vairums reklāmas upuri. Pate lem, mēģini. Bet pat labai kamerai vajag labus objektīvus, un tā jau ir cita saruna.

Nu ko, pirksim mēģināsim un skatīsimies, kas no tā visa iznāks....bet paldies par pārdomām....:face-smile:
Publicēts: 29.05.11 10:09
 citēt
Nav atrodami kameru testi?
Ja tos lasot liekas, ka nekas sakarīgs nav uzrakstīts, tad točna nav atšķirības, kuru pirksi.
Publicēts: 29.05.11 10:52
 citēt
ledgars:Nav atrodami kameru testi?
Ja tos lasot liekas, ka nekas sakarīgs nav uzrakstīts, tad točna nav atšķirības, kuru pirksi.
Vai kameras testējot (domāju bilžu kvalitāti un nevis funkcionalitāti vai ergonomiku) lieto pudeļdibenuobjektīvus?
Publicēts: 29.05.11 12:43
 citēt
Mazliet papildināšu.Ar bildes kvalitāti es nedomāju pikseļu skaitu pa garo malu,bet gan vairāk saturisko pusi.Tāpēc,ka pieņemamas un pat labas tehniskās kvalitātes iegūšana mūslaikos vairs nav nekāda problēma.Un to var izdarīt praktiski ar jebkuru kameru.Par pirmo skūpstu...ui,kur aizraujoši un satraucoši tas bija!Bet redz,tai lietiņā jau arī pieredze un meistarība nosaka iegūtās baudas kvalitāti,ne?Ak kungs,kā izteicos!Bet nu tak atcerieties kā pirmo reizi bučojāties!:face-grin:
Publicēts: 29.05.11 12:47
 citēt
Jo krutāka kamera, jo vairāk pikseļu, jo ātrāk aiz*iršās cietais disks :grimace:
Publicēts: 29.05.11 14:23
 citēt
viecha:Mazliet papildināšu.Ar bildes kvalitāti es nedomāju pikseļu skaitu pa garo malu,bet gan vairāk saturisko pusi.Tāpēc,ka pieņemamas un pat labas tehniskās kvalitātes iegūšana mūslaikos vairs nav nekāda problēma.Un to var izdarīt praktiski ar jebkuru kameru.Par pirmo skūpstu...ui,kur aizraujoši un satraucoši tas bija!Bet redz,tai lietiņā jau arī pieredze un meistarība nosaka iegūtās baudas kvalitāti,ne?Ak kungs,kā izteicos!Bet nu tak atcerieties kā pirmo reizi bučojāties!:face-grin:

:face-smile: nu ko lai saku, mazliet vēl papētīšu, painteresēšos... kad būs pirmie daudz maz saprātīgie rezultāti, izlikšu apskatei, pagaidām varu tikai aplūkot citu darbus, baudīt un priecāties par tiem.
Publicēts: 29.05.11 18:16
 citēt
Es ieteiktu ja maciņš atlauj sakt ar pilno matricu lai nakotnē nav problemas kur likt nederigo optiku. Es pieļavu šadu kļudu un nu ir kaudze labu bet lieku objektivu kurus par sviestmaizi žel atdot.
Publicēts: 29.05.11 19:26
 citēt
killer13, bet jau crop matricai var pirkt labos objektiivus un tad atliks tikai kameru nomainiit ;-)
Publicēts: 29.05.11 19:49
 citēt
dansiga:killer13, bet jau crop matricai var pirkt labos objektiivus un tad atliks tikai kameru nomainiit ;-)

Ar visām rokām par! Manuprāt ļoti vērtīgs norādījums.
Publicēts: 29.05.11 20:31
 citēt
Kapec pirkt kropa bodiju ja starpiba naudā nav vairs tik liela. Ari kamera nenodils ja bildes tikai priekš sevis , nevis rupnieciski. Es pats uz šo jautajumu apķeziju pakaļkājas.
Publicēts: 29.05.11 20:33
 citēt
starpiiba bodijam ir pietiekami juutama, ja meenesii nesanjem X tuukstoshus .....
Publicēts: 29.05.11 21:45
 citēt
Nu par D90 atdevu 400 lvl un par D700 pašlaik jārēķina 1300 lvl. Vai tad tā tik maza starpība?
Publicēts: 30.05.11 01:06 labots
 citēt
killer13:Kapec pirkt kropa bodiju ja starpiba naudā nav vairs tik liela. Ari kamera nenodils ja bildes tikai priekš sevis , nevis rupnieciski. Es pats uz šo jautajumu apķeziju pakaļkājas.

Savam priekam FF nafig nav vajadzīgs, ja vien nebildē kādu baigo ARTu , zinot ļautiņus, kuri bildē visu no vietas, ar FF tikai nomocīsies, es pats nevaru ciest bildēt ar FF visādas reportāžas, bet bieži nākas jo crop parasti ir kādam uz rokām, tas pats attiecas uz vienkaršo lietotāju, kuram gribas pabildēt gan zvirbuļus , gan raliju gan savas atvases rotaļu laikā. FF ir aktuāls platais gals, garaajam galam ne kādas starpības nav vai crop vai FF. Personīgai lietošanai ja es pirktu ta paņemtu kādu 50D vai 60D sledza resurs 150K, un neko vairāk, pat uz 7D neskatītos. Profesionālai darbībai protams 7D un FF no lētā gala vai vieniniekus no dargā, tas atkarīgs cik ir jabildē un cik no tā atdeve.
Publicēts: 30.05.11 05:08
 citēt
Piekritu, Jums taisniba ja nav plāna sasaistit ar foto darbu un daļeji kadu dzives daļu.
Publicēts: 30.05.11 09:23
 citēt
Chukmasoff, nu nezinu, nezinu... ko tad nabaga cilvēki filmas laikos darīja fočēja uz 35mm filmas un spļaudījās, ja?:) Un kāvās par iespēju tikt pie puskadra ļubiķeļa vai kā nu to verķi sauca???
Publicēts: 30.05.11 11:02
 citēt
imgfoto:Chukmasoff, nu nezinu, nezinu... ko tad nabaga cilvēki filmas laikos darīja fočēja uz 35mm filmas un spļaudījās, ja?:) Un kāvās par iespēju tikt pie puskadra ļubiķeļa vai kā nu to verķi sauca???

Nu nebija ta, filmas laikos vairāk vai mazāk lielākā daļa ad dalnemerkam blietēja tādām ka Smena un Vilija-avto, bija puskadra čaika, it kaut kur man vel pa šai dienai, tur bija citas problēmas ne vis kadra izmērs, nevarēja slaidenes normāli pec tam skatīt uz dipiņu aparāta, ka ari vēl visādi brīnumi jo čaika bija var teikt lomografiskais aparāts. Augstākais amatiera sapņu aparāts bija Zenits ar visu stiklu komplektu. Es bildēju no 1983 gada , kad sāku iet foto pulciņā kurš pec paris menešiem pajuka. Pirmais aparāts bija Junost un čaika ari.
Publicēts: 30.05.11 12:39
 citēt
Ai, man bija smena8m un pēc tam krutākais aparāts smena simbol - ideāls čaiņiku aparāts:)
Publicēts: 30.05.11 13:19
 citēt
imgfoto:Ai, man bija smena8m un pēc tam krutākais aparāts smena simbol - ideāls čaiņiku aparāts:)

Vispār nav svarīgi ar ko bildēt

Bildēts ar nokia 5800 no 8 vertikāliem kadriem salikts kopā. var drukāt lidz a3 formātam
Publicēts: 30.05.11 13:39
 citēt
chukmasoff:
imgfoto:Ai, man bija smena8m un pēc tam krutākais aparāts smena simbol - ideāls čaiņiku aparāts:)

Vispār nav svarīgi ar ko bildēt

Bildēts ar nokia 5800 no 8 vertikāliem kadriem salikts kopā. var drukāt lidz a3 formātam

Ar labu kameru noteikti sanāktu labāk. Reku, nopērc šādu un pārliecinies pats: www.engadget.com...
Publicēts: 30.05.11 13:50
 citēt
Ar labu kameru noteikti sanāktu labāk. Reku, nopērc šādu un pārliecinies pats: [url=www.engadget.com...]www.engadget.com...[/url]

Nafig man kaut kāda kolekcijas grabaža vajadzīga, neesmu kolekcionārs.
Publicēts: 30.05.11 17:06
 citēt
Katram būs savs viedoklis par kameru. Citiem patīk citiem nē. Kad es pirku savu pirmo kameru es saklausījos tik daudz cilvēkos un tikai apjuku aizgāju uz elektronikas veikalu un apvaicājos kādu kameru būtu vislabāk iesācējam un tad nu mani izprašņaja ko es gribu no kameras u.t.t
Publicēts: 30.05.11 21:34
 citēt
imgfoto, ja kas par 35mm filmam. Kad eju bildet ko man svarigu noteikti dubleju ar filmenieku. Parspraužu stiklu no 5D uz filmenieku un bliežu. Ta ka neesmu šopenieks tad no filmas bildes grukajot sanak dabiskakas. Mans subjektivs viedoklis, bet publikas atdzits.
Publicēts: 31.05.11 00:35
 citēt
killer13:imgfoto, ja kas par 35mm filmam. Kad eju bildet ko man svarigu noteikti dubleju ar filmenieku. Parspraužu stiklu no 5D uz filmenieku un bliežu. Ta ka neesmu šopenieks tad no filmas bildes grukajot sanak dabiskakas. Mans subjektivs viedoklis, bet publikas atdzits.

Jautājums ir strīdāms, nevajag ne kādu īpašo shopu, tikai RAW pecapstrāde un filma stūri nervozi pīpē, FF matrica paņam plašāku DD ne kā filma, tas ne tikai vizuāli redzams bet ari ar testiem pierādīts. Gadus 20 gandrīz ar filmu bildēju, un ļoti negribīgi pārgāju uz digu kaut ar shopu ņemos gandrīz 15 gadus, bet šobrīd jav kādi gadi 5 vairs filmu neizmantoju, ka ari filmas laikos bez shopa nevarēja iztikt, ja nebija bildejama māksla , ka ari reportāžām ne ko nelaboju. Filmas mīnus, baltā balans, kuru sarežģītos apstākļos nevar piedabūt pie sajēgas, kamer shopa nebija nācās ar filtriem to visu piedzīt drukājot bildes, tas pats shops vien bija tikai slapjā procesā. Teiciens ka bilde ir gatava kad tiek nospiests slēdzis attaisno negribēšanu mācīties un strādāt. Jo naturālas krāsas dabūt var tikai pēc tam apstradajot.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):