forum.gif
Kaa oficiaali noformeet maksu par pakalpojumu fotograafam?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kaa oficiaali noformeet maksu par pakalpojumu fotograafam?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.05.11 14:07
 citēt
Foto man tik hobijs, bet shad tad nedeeljas nogalees bildeeju ar par samaksu. Klients vairs nevar maksaat uz rokas un grib to dariit oficiaali.

Meenesha videejie ienaakumi no foto nav lieli 200-400 ls. ar SIA vai IK deelj taadiem siikumiem negribaas peerties. Okshkjereejot googlee, atminjaa palika taadi termini, kaa pashnodarbinaatais un veel patentmaksa. Tachu paraleeli tam, es straadaaju algotu darbu, vai ja esmu pashnodarbinaatais tas juridiski nemaina manas un pashreizeejaa darba deveeja darba attieciibas? Pagaidaam sliecos uz patentmaksu, kas sastaada nemainiigus 30 ls meenesii, kas patver ienaakuma un soc nodokli, nemainiigi no maniem ienaakumiem.

Taatad, fotograafi, kas ir vnk un izdeviigaakais vaids, kaa sho lietu nokaartot? :)
Publicēts: 30.05.11 14:09 labots
 citēt
Izņem licenci pa 35Ls vienu mēnesī, vienīgi to Foto joma dod tiem kam ir papīri šai jomā:) No vienas puses ļot gudri darīts lai visi haltūristi nevarētu blēdīties :):) Kārtība pamatā nokopeta no vairums EU valstu , piemēram Vacijas Francijas , tur ar vairums Frizieru un provinces fotogrāfu ir "Vienreizēji" maksājumi bez kādas grāmatvedības un atskaitēm pat ceku nevaig:) Vienīgais ierobežojums jābut profesionālam speciālistam konkrētā jomā:) Friči vispār sīkajiem neko nekontrolē tie paši ir pedanti www.youtube.com...
Publicēts: 30.05.11 14:11
 citēt
Nu no 200-400 ls un tikai hobijs, njaa, labi dzīvot saulainajā dzimtenē :)

Man ka tik bija doma par licenci kadreiz, bet nedeva, jo p[apīri kas ir man no Maskavas laikiem nedereja.
Publicēts: 30.05.11 14:42
 citēt
docs.google.com...

Man bij par shito doma. 30 ls meenesii un nekaadu licenzi nevajag. Der visiem amatniekiem. Arii foto un frizierim. :)
Publicēts: 30.05.11 14:59 labots
 citēt
alchsh:docs.google.com...

Man bij par shito doma. 30 ls meenesii un nekaadu licenzi nevajag. Der visiem amatniekiem. Arii foto un frizierim. :)

Kas tas ir vispār un ko ar to jadara? Nifiga taja neko nesapratu bus juristei japasaka lai palasas.
Publicēts: 30.05.11 15:04
 citēt
Patent maksa noteikti ir nesāpīgākais un vienkāršākais veids kā nokārtot legālu saistību ar valsti. Turklāt vari arī izdomāt kurā mēnesī maksāt un kurā nē.
Publicēts: 30.05.11 15:08
 citēt
Ta pat es no ta ko izlasiju nevisai ko sapratu ka tas vis iesniedzams. Tagad protams tas nav aktuāli vairs jo pats uz sevi vairs nestradaju.
Publicēts: 30.05.11 15:08
 citēt
tieshi taa ... un nevajag ne licenzes un neko citu. Samaksaa tos 30 ls, un to meenesi vari legaali noreekjinaaties ar klientu. Izraksta klientam kviiti un shis samaksaa un dziivo laimiigs! nekaada graamatvediiba un citi chakari. :) taa es to sapratu. Nu ja tas arii tik vienkaarshi ir, tad visticamaak izveeleeshos sho variantu.
Publicēts: 30.05.11 15:14
 citēt
Lunis:Izņem licenci pa 35Ls vienu mēnesī, vienīgi to Foto joma dod tiem kam ir papīri šai jomā:) No vienas puses ļot gudri darīts lai visi haltūristi nevarētu blēdīties :):) Kārtība pamatā nokopeta no vairums EU valstu , piemēram Vacijas Francijas , tur ar vairums Frizieru un provinces fotogrāfu ir "Vienreizēji" maksājumi bez kādas grāmatvedības un atskaitēm pat ceku nevaig:) Vienīgais ierobežojums jābut profesionālam speciālistam konkrētā jomā:) Friči vispār sīkajiem neko nekontrolē tie paši ir pedanti [url=http://www.youtube.com/watch?v=wJKYD1LZZZM

Jūsu]http://www.youtube.com/watch?v=wJKYD1LZZZM

Jūsu[/url] Augstībai vienmēr ir taisnība,taču šoreiz Jūsu Augstība kļūdās.:) patentmaksa ir Ls30 mēnesī un nekādi fotogrāfa(kā arī jebkuru citu) izglītību apliecinoši papīri nevienam nav jāuzrāda.Neērtības tikai sagādā,tas fakts,ka savlaicīgi tas papīrs Vidā jāiesniedz,jo lēmums stājas spēkā 10darba dienu laikā,tobiš reāli 2 nedēļās iepriekš papīri jāsāk kārtot.
Publicēts: 30.05.11 16:07 labots
 citēt
60uz5komats6:
Lunis:Izņem licenci pa 35Ls vienu mēnesī, vienīgi to Foto joma dod tiem kam ir papīri šai jomā:) No vienas puses ļot gudri darīts lai visi haltūristi nevarētu blēdīties :):) Kārtība pamatā nokopeta no vairums EU valstu , piemēram Vacijas Francijas , tur ar vairums Frizieru un provinces fotogrāfu ir "Vienreizēji" maksājumi bez kādas grāmatvedības un atskaitēm pat ceku nevaig:) Vienīgais ierobežojums jābut profesionālam speciālistam konkrētā jomā:) Friči vispār sīkajiem neko nekontrolē tie paši ir pedanti www.youtube.com...

Jūsu Augstībai vienmēr ir taisnība,taču šoreiz Jūsu Augstība kļūdās.:) patentmaksa ir Ls30 mēnesī un nekādi fotogrāfa(kā arī jebkuru citu) izglītību apliecinoši papīri nevienam nav jāuzrāda.Neērtības tikai sagādā,tas fakts,ka savlaicīgi tas papīrs Vidā jāiesniedz,jo lēmums stājas spēkā 10darba dienu laikā,tobiš reāli 2 nedēļās iepriekš papīri jāsāk kārtot.

Es par šiti ar Endziņu nesen diskutēju viņš teoca ka "PADOMĀŠOT" varbūt šis lēmums par Izglītību būšot jātceļa BET parktoski , Frizieriem , Fotogrāfiem prasa izglītību paliecinošus papīrus ja tādu nav PIEDOD :)
Publicēts: 30.05.11 16:13
 citēt
Neviens man neko nav prasijis.Valsti neinteresē mani papīri,valsti interesē mans tritcanņiks :) .Mēs varbūt par dažādām lietām runājam?
Publicēts: 30.05.11 16:13
 citēt
"Frizieriem , Fotogrāfiem prasa izglītību paliecinošus papīrus ja tādu nav PIEDOD"

He, he... un vēl jāierosina šīs profesijas aizliegumu nepilsoņiem reizē ar aptiekāriem... jo aptiekārs var noindēt godīgos pilsoņus, bet fotogrāfs, kas vēl sliktāk, šos pašus pilsoņus var par mērkaķiem pataisīt...
Publicēts: 30.05.11 16:15
 citēt
u cits variants ir zem SIA strādāt, tad pofig vai ir papīrs vai nav, tur par to atbild SIA īpašnieks un ja viņš mani bez papīriem ņem darbā uz honorāriem tad ņem zbnačit es viņam deru.
Publicēts: 30.05.11 16:15
 citēt
Eltons:"Frizieriem , Fotogrāfiem prasa izglītību paliecinošus papīrus ja tādu nav PIEDOD"

He, he... un vēl jāierosina šīs profesijas aizliegumu nepilsoņiem reizē ar aptiekāriem... jo aptiekārs var noindēt godīgos pilsoņus, bet fotogrāfs, kas vēl sliktāk, šos pašus pilsoņus var par mērkaķiem pataisīt...

Nu nu, kas Tev pret nepilsoņem?
Publicēts: 30.05.11 16:17
 citēt
chukmasoff:
Eltons:"Frizieriem , Fotogrāfiem prasa izglītību paliecinošus papīrus ja tādu nav PIEDOD"

Nav nekas pretī, es tikai kariķēju ždanoku histērijas lēkmes...
Publicēts: 30.05.11 16:24
 citēt
Eltons:
chukmasoff:

Nu tie ir krievu valodas lietotāji, kuriem nav pat naceonālās piederības :D
Publicēts: 30.05.11 16:36
 citēt
chukmasoff:
Eltons:

Labi, labi, ne par to... man tik ņirgu uzrauj šī birokrātija profesiju sadalē, uzraudzībā, aizliegumos un pat klasifikācijās... ne bez sajūsmas palasījos, savu profesijas nosaukumu meklēdams, iedzīvotāju reģistrācijas tabulās...
Publicēts: 30.05.11 17:14 labots
 citēt
60uz5komats6:Neviens man neko nav prasijis.Valsti neinteresē mani papīri,valsti interesē mans tritcanņiks :) .Mēs varbūt par dažādām lietām runājam?

Ne PAR PATENTAMAKSĀM , akurāt pirms dažām nedēlām par šo jautājumu vienā uzņemēju forumā diskutēju ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Jāni Endziņu , viņš izteicās ka jā IESPĒJAMS ka sī norma būtu jātceļa taču tur esot savi zemūdens akmeņi kāpēc viņa esot:) Kāreiz es minēju piemēru ka nēmu darbā čali tik ar vienu mērķi jo viņam šo atļauju bez izglītības papīra nedeva , kad es šo jautājumu uzdevu uzradās vēl viena kundzīte kurai šādā pat situācijā bija kolēģei, Friziere kura nevar patentu saņemt jo viņai nav attiecīga izglītības sertifikāta:) Es ta sapratu ka JOMAS kuras taka pieder pie Amatiem un Amatniecības zināmā mērā darbojas principi līdzīgi kā amatnieku organizācijās , savukārt jomās kas taka "Nav amatniecība" viss ir brīvas gribas jautājums maksā un dari ko gribi:)
Publicēts: 30.05.11 17:30
 citēt
Kopš kura laika fotogrāfēšana ir licenzējama uzņēmējdarbība? :) Kādi papīri? :) Protams, ir jau daudz licenzēt gribētāji, un ja ir aitas un jēri, cirpēji (bez licenzēm) būs klāt, ka ne apšaut visus :) Fotogrāfiem licenzes... :D Ej (vai taisi) uz amatnieku brālību un dali viens otram licenzes, bet nejauc ar likumā noteiktajiem licenzējamo darbību.

Pašlaik pie 200-400 mēnesī, un ja TAS IR VIENĪGAIS APGROZĪJUMS, tad it kā mikroSIA izskatās interesanti. Atdod 9% un viss. Bet nu ilgi arī nebūs šitais caurums, kaut ko jau izdomās :)
Publicēts: 30.05.11 17:33
 citēt
Parādi,kurā likumā kādi papīri tiek prasīti.Nav man nekad nekādi papīri prasīti,un patents nekad nav atteikts,un likumā arī ne vārda par papīru prasīšanu neredzu.Ka tikai kādas konkrētas vida nodaļas tantukiem nav varas apziņa vai nekompetence(šitais bieži gadās) nav galvā sakāpusi.Vēl ogotāja profesionālās izglītības diplomu būtu uzprasijušas :).Mož uz citu vida nodaļu tai frizierei jāaizstaigā papīrus iesniegt,i vyss.
Publicēts: 30.05.11 18:28
 citēt
Par pašnodarbināto - biju 2 gadu garumā, kad tiku vaļā no tās birokrātijas elles, biju neizsakāmi laimīgs. Kad VIDā to reģistrēju, prasīja gan kādu kursu beigšanas papīru, es tām zosīm apskaidroju, kas tas tāds - autodidakts, pieminēju Jāni Gleizdu un Gunāru Bērziņu, parādīju dažas grāmatas ar manām bildēm ilustrētas, tad tomēr iereģistrēja.
Pagājušā gada pilsētas svētkiem kultūras centrs noslēdza līgumu par darba algu uz vienu pasākumu, pēc kādiem likuma punktiem - nezinu.
Publicēts: 30.05.11 18:34
 citēt
Schneider:Par pašnodarbināto - biju 2 gadu garumā, kad tiku vaļā no tās birokrātijas elles, biju neizsakāmi laimīgs. Kad VIDā to reģistrēju, prasīja gan kādu kursu beigšanas papīru, es tām zosīm apskaidroju, kas tas tāds - autodidakts, pieminēju Jāni Gleizdu un Gunāru Bērziņu, parādīju dažas grāmatas ar manām bildēm ilustrētas, tad tomēr iereģistrēja.
Pagājušā gada pilsētas svētkiem kultūras centrs noslēdza līgumu par darba algu uz vienu pasākumu, pēc kādiem likuma punktiem - nezinu.
Droši vien pie nepareizās tantes tiki :D man pat neprasīja ar ko es gribu nodarboties :D
Publicēts: 30.05.11 18:50
 citēt
Nu redziet ku jauki:) Tāpēc es nekad nenožēloju savu pirms daudziem gadiem pieņemto lēmumu nekādā veidā LV finasu orgāniem nesaistāties un ļoti labi šeit jūtos kā "Ārzemnieks" un visi šie texsti pierāda tik sen zināmu taisnību KATRAI VID vecenei ir vsavi noteikumi savi likumi un savas taisnības , tieši tapat viņu priekšniekiem un likumdevējiem apstrīdēt viņas ir ilgi dārgi un nerentabli. Es jūtos brīnišķīgi tā kā man ir , kolēģiem varu izteikt tik līdzjūtību:):) 100% zinu ka PAPĪRUS prasīja Talsos , Ventspilī , Liepājā , Ogrē , Aizkrauklē , Jelgavā , Rīgā varbūt kāut kur neprasa un tas tik pierāda ka ESOŠĀ kartība nav nekāds likums VISUR bet tik tiem kas par to ir informēti vai cer ko noslaukt:):)
Publicēts: 31.05.11 08:57
 citēt
chukmasoff:
Eltons:

visu cieņu vērtējumam !
Publicēts: 31.05.11 09:04
 citēt
Schneider:Par pašnodarbināto - biju 2 gadu garumā, kad tiku vaļā no tās birokrātijas elles, biju neizsakāmi laimīgs. Kad VIDā to reģistrēju, prasīja gan kādu kursu beigšanas papīru, es tām zosīm apskaidroju, kas tas tāds - autodidakts, pieminēju Jāni Gleizdu un Gunāru Bērziņu, parādīju dažas grāmatas ar manām bildēm ilustrētas, tad tomēr iereģistrēja.

visticamāk tas bija līgums par vienreizēju, precīzi definētu pakalpojumu, tādus parasti slēdz
Publicēts: 01.06.11 13:22
 citēt
alchsh:Foto man tik hobijs, bet shad tad nedeeljas nogalees bildeeju ar par samaksu. Klients vairs nevar maksaat uz rokas un grib to dariit oficiaali.

Meenesha videejie ienaakumi no foto nav lieli 200-400 ls. ar SIA vai IK deelj taadiem siikumiem negribaas peerties. Okshkjereejot googlee, atminjaa palika taadi termini, kaa pashnodarbinaatais un veel patentmaksa. Tachu paraleeli tam, es straadaaju algotu darbu, vai ja esmu pashnodarbinaatais tas juridiski nemaina manas un pashreizeejaa darba deveeja darba attieciibas? Pagaidaam sliecos uz patentmaksu, kas sastaada nemainiigus 30 ls meenesii, kas patver ienaakuma un soc nodokli, nemainiigi no maniem ienaakumiem.

Taatad, fotograafi, kas ir vnk un izdeviigaakais vaids, kaa sho lietu nokaartot? :)

Man jau kādus 7 gadus ir Individuālā darba veicēja apliecība (tautā sauc par rozā apliecību), kuru izsniedz VID. Agrāk esmu strādājis arī uz patenta, bet tas bija sen. Oficiāls dokuments, ka būtu beidzis kādu foto skolu man nav un prasīts arī nav. Ar pamatdarbu nekādu problēmu. Klientam vari izrakstīt stingrās uzskaites kvīti, vai arī rēķinu pārskaitījumam uz VIDā reģistrētu kontu. Atskaites uz VID reizi ceturksnī. Ieņēmumiem pretī jāsadabū izdevumi, lai nepārsniedz Ls 150. Ja Tava peļņa ir varāk par Ls 150 mēnesī, tad jāmaksā ienākuma nodoklis ap Ls 54. Izdevumos vari likt pat degvielas čekus.
Publicēts: 01.06.11 13:40
 citēt
RaitisSF:
alchsh:Foto man tik hobijs, bet shad tad nedeeljas nogalees bildeeju ar par samaksu. Klients vairs nevar maksaat uz rokas un grib to dariit oficiaali.

Man jau kādus 7 gadus ir Individuālā darba veicēja apliecība (tautā sauc par rozā apliecību), kuru izsniedz VID. Agrāk esmu strādājis arī uz patenta, bet tas bija sen. Oficiāls dokuments, ka būtu beidzis kādu foto skolu man nav un prasīts arī nav. Ar pamatdarbu nekādu problēmu. Klientam vari izrakstīt stingrās uzskaites kvīti, vai arī rēķinu pārskaitījumam uz VIDā reģistrētu kontu. Atskaites uz VID reizi ceturksnī. Ieņēmumiem pretī jāsadabū izdevumi, lai nepārsniedz Ls 150. Ja Tava peļņa ir varāk par Ls 150 mēnesī, tad jāmaksā ienākuma nodoklis ap Ls 54. Izdevumos vari likt pat degvielas čekus.

degvielas čekus - 50% apmērā, ja nevēlies rakstīt seļazīmes...būsi atrakstījis 100% apmērā pie audita nomaksāsi papildus peļņas nodoklix2 ar garantiju:)
Publicēts: 01.06.11 13:42
 citēt
imgfoto:
RaitisSF:

degvielas čekus - 50% apmērā, ja nevēlies rakstīt seļazīmes...būsi atrakstījis 100% apmērā pie audita nomaksāsi papildus peļņas nodoklix2 ar garantiju:)

Laikam neesi iepazinies at patentmaksas nodokli, ja saki, ka to izmantoji jau pasen... Man liekas, ka tas ir spēkā tikai no 2010 Janvāra.
Publicēts: 01.06.11 13:49
 citēt
Vispār jau Raitis sarakstīja pilnīgas muļķības... ja DEKLARĒTIE ienākumi(ieņēmumi-izdevumi) mēnesī pārsniedz 190(liekas ka tāda tagad minimālā alga), jāmaksā sociālās apdrošināšanas iemaksas. Peļņas nodokli jāmaksā 1x gadā(pirmajā gadā) pēc deklarācijas aizpildīšanas, turpmākos gadus x ceturksnī avansā pēc iepriekšējā gada peļņas:)

Tātad ja kāds otļičņiks būs atrakstījis visus izdevumus degvielā 100% apmērā, lai padzītu zem tiem 150 mēnesī triju gadu garumā - pie audita ierubīs ka mala ņepakažetsa soc iemaksas + peļņas nodokli un sareizinās ar divi..:D:D:D Uzzinās kā ezera sonātē kas ir bankrats:)
Publicēts: 01.06.11 14:37 labots
 citēt
imgfoto:Vispār jau Raitis sarakstīja pilnīgas muļķības... ja DEKLARĒTIE ienākumi(ieņēmumi-izdevumi) mēnesī pārsniedz 190(liekas ka tāda tagad minimālā alga), jāmaksā sociālās apdrošināšanas iemaksas. Peļņas nodokli jāmaksā 1x gadā(pirmajā gadā) pēc deklarācijas aizpildīšanas, turpmākos gadus x ceturksnī avansā pēc iepriekšējā gada peļņas:)

Tātad ja kāds otļičņiks būs atrakstījis visus izdevumus degvielā 100% apmērā, lai padzītu zem tiem 150 mēnesī triju gadu garumā - pie audita ierubīs ka mala ņepakažetsa soc iemaksas + peļņas nodokli un sareizinās ar divi..:D:D:D Uzzinās kā ezera sonātē kas ir bankrats:)

Vai ir problēma uzrakstīt ceļazīmi? Un 50% arī ir izdevumi, kurus var iesniegt. Par to, kur kāds nodoklis jāmaksā mani neinteresē, jo tās lietas sakārto grāmatvede. Maksāt avansā pēc iepriekšējā gada peļņas nav obligāti (ja nemāki izdevumus sameklēt, tad pats esi vainīgs). Atrī audits ir bijis un rezultātā viss bija kārtībā. Bugaltērija ir jāuztic zinošam grāmatvedim, tad arī viss būs kārtībā.

Laikam neesi iepazinies at patentmaksas nodokli, ja saki, ka to izmantoji jau pasen... Man liekas, ka tas ir spēkā tikai no 2010 Janvāra.

Patentmaksa un individuā darba veicēja apliecība - tās ir divas dažādas tēmas.
Publicēts: 01.06.11 15:27
 citēt
"Par to, kur kāds nodoklis jāmaksā mani neinteresē, jo tās lietas sakārto grāmatvede."

Tad man nav saprotams kāpēc interesē postēt bezmaksas greizus padomus par neinteresējošu tēmu...;)
Publicēts: 01.06.11 16:03
 citēt
Vienkāršākais variants šobrīd - 1 Ls SIA, kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs. Ja klienti privātpersonas, tad nedrīkst reģistrēties kā PVN maksātājs. Maksā 9% un dzīvo laimīgi. Ja gribas optimizēt nedaudz vairāk, tad otra SIA (kaut vai arī ar 1 Ls pamatkapitālu), bet kas ir PVN maksātājs - tā tad lai izraksta rēķinus PVN maksātājiem, maksā par tehniku, degvielu un citiem izdevumiem, kur ir PVN. Algu sev maksā no pirmās SIA (līdz 500 Ls mēnesī) un ja nepietiek, tad no otrās sievai/draudzenei/mīlākajai autoratlīdzību no otras. Pareizi visu noformējot sanāks samaksāt ~15% IIN plus kādus pārdesmit latus VID kā socnodokli, lai izskatā zolīdi.
Publicēts: 01.06.11 17:28
 citēt
ak34:Vienkāršākais variants šobrīd - 1 Ls SIA, kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs. Ja klienti privātpersonas, tad nedrīkst reģistrēties kā PVN maksātājs. Maksā 9% un dzīvo laimīgi. Ja gribas optimizēt nedaudz vairāk, tad otra SIA (kaut vai arī ar 1 Ls pamatkapitālu), bet kas ir PVN maksātājs - tā tad lai izraksta rēķinus PVN maksātājiem, maksā par tehniku, degvielu un citiem izdevumiem, kur ir PVN. Algu sev maksā no pirmās SIA (līdz 500 Ls mēnesī) un ja nepietiek, tad no otrās sievai/draudzenei/mīlākajai autoratlīdzību no otras. Pareizi visu noformējot sanāks samaksāt ~15% IIN plus kādus pārdesmit latus VID kā socnodokli, lai izskatā zolīdi.

Ta ari neko nesapratu ka no vienas sijas var cita algu maxat, ai da pofig lai par to lauza galvu firmas ipašniece.
Publicēts: 02.06.11 08:39
 citēt

Ta ari neko nesapratu ka no vienas sijas var cita algu maxat, ai da pofig lai par to lauza galvu firmas ipašniece.

Da atrodi bomzi, liec šo to parakstīt pa laķiku un sēdi laimīgs, firma ta nav tava! :D
Publicēts: 02.06.11 08:55
 citēt
betas-apsargs:

Da atrodi bomzi, liec šo to parakstīt pa laķiku un sēdi laimīgs, firma ta nav tava! :D

Protams ka nav mana, bet ka to naudu izdabut vienalga nesaprotu no vienas no otras firmas, ai nu jevo nafg , lai doma tie kuri sajedz. man izglītības šajā jomā nepietiek.
Publicēts: 02.06.11 09:06
 citēt
chukmasoff:
betas-apsargs: Da atrodi bomzi, liec šo to parakstīt pa laķiku un sēdi laimīgs, firma ta nav tava! :D

Protams ka nav mana, bet ka to naudu izdabut vienalga nesaprotu no vienas no otras firmas, ai nu jevo nafg , lai doma tie kuri sajedz. man izglītības šajā jomā nepietiek.

Tikko trīz reizes pārlasīju un cik nu manas smadzenes garums atļauj saprast, tad tā štelle nav baigi sarežģīta, uzrakstīts gan ir kā kodolfizikas rokasgrāmata.
Publicēts: 02.06.11 09:26
 citēt
ak34:.... Ja gribas optimizēt nedaudz vairāk, tad otra SIA (kaut vai arī ar 1 Ls pamatkapitālu), bet kas ir PVN maksātājs - ...

Ir divas dažādas lietas - SIA par 1Ls un mikronodokļa (9%) maksātājs. Ierobežojumi un iespējas ir tādi ka 1Ls SIA tāpat kā jebkurai sia'jai gada laikā jāpalielina pamatkapitāls līdz 2000Ls, bet to drīkst darīt tikai ar reālu $$$ nevis ar pamatlīdzekļu vērtību kā tas būtu normālai sia'jai. Mikronodoklis ir nodokļu maksāšanas modelis jebkura veida sia'jai, bet fiziskai personai tāda var piederēt tikai VIENA un tās personas nodokļu grāmatiņai jābūt šajā sia. Tas nozīmē, ka automātiski tiek zaudētas pamatdarbā strādājošā nodokļu atlaides.

Šī topika autoram vislabākais tiešām ir tā patentmaksa 30Ls/mēn. ar iespēju to aktivizēt tikai tajos mēnešos kad ir reāls apgrozījums.
Publicēts: 02.06.11 09:32
 citēt
nesix:
ak34:.... Ja gribas optimizēt nedaudz vairāk, tad otra SIA (kaut vai arī ar 1 Ls pamatkapitālu), bet kas ir PVN maksātājs - ...

...bet fiziskai personai tāda var piederēt tikai VIENA un tās personas nodokļu grāmatiņai jābūt šajā sia. Tas nozīmē, ka automātiski tiek zaudētas pamatdarbā strādājošā nodokļu atlaides.

Šī topika autoram vislabākais tiešām ir tā patentmaksa 30Ls/mēn. ar iespēju to aktivizēt tikai tajos mēnešos kad ir reāls apgrozījums.
..un tur pieslēdzas manis pieminētais bomzis!
Publicēts: 02.06.11 11:09
 citēt
betas-apsargs:
chukmasoff:

Tikko trīz reizes pārlasīju un cik nu manas smadzenes garums atļauj saprast, tad tā štelle nav baigi sarežģīta, uzrakstīts gan ir kā kodolfizikas rokasgrāmata.

a vot par kodolfizikas tēmu es vairāk ko saprotu :D
Publicēts: 02.06.11 11:29
 citēt
ak34:Vienkāršākais variants šobrīd - 1 Ls SIA, kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs. Ja klienti privātpersonas, tad nedrīkst reģistrēties kā PVN maksātājs. Maksā 9% un dzīvo laimīgi. Ja gribas optimizēt nedaudz vairāk, tad otra SIA (kaut vai arī ar 1 Ls pamatkapitālu), bet kas ir PVN maksātājs - tā tad lai izraksta rēķinus PVN maksātājiem, maksā par tehniku, degvielu un citiem izdevumiem, kur ir PVN. Algu sev maksā no pirmās SIA (līdz 500 Ls mēnesī) un ja nepietiek, tad no otrās sievai/draudzenei/mīlākajai autoratlīdzību no otras. Pareizi visu noformējot sanāks samaksāt ~15% IIN plus kādus pārdesmit latus VID kā socnodokli, lai izskatā zolīdi.

Un kāds ir ieguvums no 1Ls pamatkapitāla SIA?
Ja jau fotogrāfam ir gan dators (vienīgi ar oriģinālu programmatūru jābūt), gan fotoaparāts ar aksesuāriem, tad Ls 2000 pamatkapitālam vajadzētu savilkt priekš "īstā" SIA ar normālu pamatkapitālu.

Ieguvumi- nav jāuztraucas par 2gadiem, kuru laikā jāuzaudzē starta kapitāls Ls 2000. Izdevumi, lai tādu dibinātu nepārsniedz Ls 200- notāra apstiprinājums un Valsts nodeva. Vēl laikam arī LV publikācija.

Pie tam mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs ir arī SIA, kurš izveidots ne tikai ar 1Ls kapitālu. [ www.ur.gov.lv... ]

P.S. PVN var nemaksāt, ja apliekamie izdevumi nepārsniedz Ls 35 000.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):