forum.gif
Dzimums...?Latviete...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Dzimums...?Latviete...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.05.11 22:15 labots
 citēt
Pieķerta policiste, kura nesaprot latviešu valodu
youtu.be... :face-crying::face-crying:
Publicēts: 30.05.11 22:24
 citēt
Skumji, bet paši vien pie vainas esam.

Bieži manīts - krievs cenšās runāt latviski, bet latvietim paliek šo žēl un turpina sarunu krieviski. :shame:
Publicēts: 30.05.11 22:29
 citēt
vinieks:Skumji, bet paši vien pie vainas esam.

Bieži manīts - krievs cenšās runāt latviski, bet latvietim paliek šo žēl un turpina sarunu krieviski. :shame:

varbūt sevis paliek žēl :bad_smile:
Publicēts: 30.05.11 22:31
 citēt
d_a:
vinieks:Skumji, bet paši vien pie vainas esam.

arī, man ja jāmocās un jāskaidro, vieglāk un ātrāk ir pāriet uz krievu valodu...
Publicēts: 30.05.11 22:37
 citēt
martc:
d_a:

arī, man ja jāmocās un jāskaidro, vieglāk un ātrāk ir pāriet uz krievu valodu...
nu redz, par to arī ir runa
Publicēts: 30.05.11 22:42
 citēt
martc:
d_a:

Ja man jāmocās bodē pie kases, jo kasiere ir bremze, tad varbūt pastumt malā un pašam sev čeku izsist? Tā būs man vieglāk un ātrāk :D
Publicēts: 30.05.11 22:50
 citēt
matrixlv:Pieķerta policiste, kura nesaprot latviešu valodu
youtu.be... :face-crying::face-crying:

Nabadziņš, cik tev grūta bērnība, visi lielie apceļ, tik žurnaļuga piebalso un ķidā riebīgo policisti. Tagad var onanēt par pierasto latvijas okupāciju. Veiksmi.:face-grin:
Publicēts: 30.05.11 23:11
 citēt
Šis nav gadījums, bet sistēma.
Un šeit jāpajautā sev pašam: ko es varu darīt, lai nepieļautu šādas nejēdzības?
Publicēts: 30.05.11 23:16
 citēt
Eltons:Šis nav gadījums, bet sistēma.
+
Publicēts: 30.05.11 23:17
 citēt
Eltons:Šis nav gadījums, bet sistēma.

nu nu??? kaads ir TAVS ieteikums?????
Publicēts: 30.05.11 23:18
 citēt
Sapper:
martc:

Ja man jāmocās bodē pie kases, jo kasiere ir bremze, tad varbūt pastumt malā un pašam sev čeku izsist? Tā būs man vieglāk un ātrāk :D

nekorekts salīdzinājums, man ja jāmocās ar vienu pircēju stunda, tajā pašā laikā ja stāv vēl pāris cilvēki un gaida uz mani, tad nez cik korekti ir attiecībā pret viņiem tā mana rīcība? un cik korekti ir "pasūtīt" cilvēku šāda paša iemesla pēc, katrs gadijums ir atsevišķi jāizskata.
Publicēts: 30.05.11 23:28
 citēt
neaizstāvu krievus, kas nezin latviešu valodu, BET, ja pieliek kameru pie acīm - ne to vien aizmirsīsi!!!!
Publicēts: 30.05.11 23:29
 citēt
... "nekorekts salīdzinājums,"

Nē, jautājums ir tieši tas pats: ne augšminētā "policiste" ne maksimas kasiere nav savā vietā. Tava izvēle ir vai pievērt acis uz nejēdzībām vai ieņemt pilsonisku nostāju.
Publicēts: 31.05.11 09:19
 citēt
visu izšķir nauda :D
Ja pie jums atnāks potenciālais klients, kurš gribēs nopirkt 5 ābolus pa summu līdz 2 Ls tad jūsos pamodīsies nacionālisms un ja viņš nerunās latviski tad jūs viņu pasūtīsiet dirst :D
bet ja pie jums atnāks klients, kurš gribēs pirkt preci-pakalpojumu par 1000 Ls tad jūs pacietīsiet visu un pat pāriesiet uz krievu valodu :D :grimace:
Publicēts: 31.05.11 09:47
 citēt
Olis, aprakstītais gadījums ir pretējs Tavam piemēram (pēdējā laikā vispār jūtams Tavs asprātību izsīkums... kas ir? Saņemies!) .
ES esmu klients un ES piedāvāju 1000 Ls, bet duņka tik saka "moja tvoja ņe paņimājet"
Par to šeit runa.
Publicēts: 31.05.11 10:50 labots
 citēt
Elmarssam kāds uz varžacīm uzkāpa??? :face-grin: Protams, protams, visi citi vainīgi, nevis tas, kurš Latvijā dzīvojis n-tos gadus un ar savām cāļa smadzenēm nav iemācījies latviešu valodu.... Ja strādā valsts iestādē, ir jāmāk latviešu valoda! Ja esi nodzīvojis LV 20 gadus, bet nemāki latviešu valodu, tās ir paša cilvēka problēmas, bet tādiem vieta nav valsts iestādēs vai apkalpojošā jomā!
Publicēts: 31.05.11 11:03
 citēt
Ritz:Elmarssam kāds uz varžacīm uzkāpa??? :face-grin: Protams, protams, visi citi vainīgi, nevis tas, kurš Latvijā dzīvojis n-tos gadus un ar savām cāļa smadzenēm nav iemācījies latviešu valodu.... Ja strādā valsts iestādē, ir jāmāk latviešu valoda! Ja esi nodzīvojis LV 20 gadus, bet nemāki latviešu valodu, tās ir paša cilvēka problēmas, bet tādiem vieta nav valsts iestādēs vai apkalpojošā jomā!

Neuzskatu, ka fotoportāls ir pareizā vieta, kur par to runāt. Ja vari parādīt ar bildēm - lieliski!.
Publicēts: 31.05.11 11:27
 citēt
Neuzskatu, ka šo jautājumu uzreiz vajag nacionalizēt. Ja šis cilvēks strādā amatā, kur ir nepieciešamas valsts valodas prasmes, bet to neprot, tad viņa ir amatam nederīga. Video tak valodas centra darbinieks jautāja par to, ko viņa darīs, ja kāds viņai paziņos par sprādziena briesmām policijas iecirknī, bet viņa nav spējīga adekvāti reaģēt. Tāpat arī par ātro izsaukšanu.

Ja par valodām, tad uzskatu, ka nav prātīgi dzīvot valstī nezinot valodu, kurā runā puse tās iedzīvotāju. Tas ļoti ierobežo cilvēku, kā varēja redzēt videosižetā.
Publicēts: 31.05.11 11:32
 citēt
RudeWolf:...nav prātīgi dzīvot valstī nezinot valodu, kurā runā puse tās iedzīvotāju. Tas ļoti ierobežo cilvēku, kā varēja redzēt videosižetā.
redz, ir jau arī otra puse kura runā tai citā nelatviešu valodā.. un tā puse jūtas labi savā sulā vāroties...
Publicēts: 31.05.11 11:33
 citēt
Šādam gadījumam nav un nevar būt attaisnojuma! Šādu policisti un priekšnieku ir jāizdzen no darba ar sūdainu mietu un nekavējoties, jo valodas nezināšana šajā brīdī ir kā apliecinājums tam ka paurī smadzenes nav un droši var apgalvot ka šāds cilvēks, kurš nav spējīgs apgūt valodu, nav spējīgs apgūt arī citas lietas.
p.s. Dansiga! Viņa ir policiste un ja viņa aizmirst valodu kameras priekšā ir bail iedomāties ko viņa izdarīs reālā stresa situācijā?
Publicēts: 31.05.11 11:38
 citēt
man gan patīk mocīt visādas kasieres :face-devil-grin:
Publicēts: 31.05.11 11:50
 citēt
Viņas sejā bija lasāms kauns :D
eh cik neerti viņa jutās.
Publicēts: 31.05.11 12:29
 citēt
tusne:
RudeWolf:...nav prātīgi dzīvot valstī nezinot valodu, kurā runā puse tās iedzīvotāju. Tas ļoti ierobežo cilvēku, kā varēja redzēt videosižetā.
redz, ir jau arī otra puse kura runā tai citā nelatviešu valodā.. un tā puse jūtas labi savā sulā vāroties...

Tas bija vērsts uz abām pusēm. Vnk man liekas jocīgi dzīvot vietā, kur ar katru otro cilvēku es nespētu parunāt. Ja nu kādam vajag palīdzību, bet es neko nevaru padarīt, jo nesaprotu neko. Es jau FK.lv izteicos valodu sakarā- valodas cilvēki iemācīsies tad, kad būs par ko parunāt. Lai bļautu vienam uz otru valodu zināt nevajag, jo tad nav svarīgi, lai otrs saprastu, ko es saku, bet gan, lai saprastu, ka esmu dusmīgs.
Publicēts: 31.05.11 12:52
 citēt
Ja tumšā stūrī man uzbrūk trīs zēni ar nažiem,tad man vienalga kādā valodā runājošs policists mani paglābs no ķezas.Protams,ka ir profesijas,kurās valsts valoda ir absolūti nepieciešama,jo gluži vienkārši starp "klientiem"noteikti atradīsies kāds,kurš nerunā krieviski.Mana mutere,piemēram,tā arī nemācēja krieviski ne runāt ne rakstīt,kaut gan izdzīvoja visu padomiju un nomira jau tagadējā Latvijā.Bet pa lielam ir tā-ja mēs ejam ar kulakiem pret krieviem(un to sižetu TV grūti nosaukt citādi),tad pilnīgi dabiski arī krievi stāvēs pret mums ar kulakiem.Un otrādi-ja krievi močīs savu sojuzu,tad mēs pretī ar kāškrustiem.Es pat nezinu izeju,jo cilvēku dabu izmainīt nav manos spēkos.:face-sad:
Publicēts: 31.05.11 13:02
 citēt
viecha:....Es pat nezinu izeju,jo cilvēku dabu izmainīt nav manos spēkos.:face-sad:
izeja ir mācieties valodu un saprast tās valsts valodu, kurā konkrētie indivīdi dzīvo.. nevis dzīvot ar "lielās tēvzemes" ambīcijām.. :bad_egg:
..jo interesanti jau ir tas, ka tai pat Vācijā, krieviski runājošie iemācās vācu valodu un neuzbāžas nevienam ar savu valodu (savā starpā protams, un par to nav runa)... bet kas mēs esam?? maza nācija, kuru nemana, ja neauro virsū :(
Publicēts: 31.05.11 13:39
 citēt
viecha:Ja tumšā stūrī man uzbrūk trīs zēni ar nažiem,tad man vienalga kādā valodā runājošs policists mani paglābs no ķezas.Protams,ka ir profesijas,kurās valsts valoda ir absolūti nepieciešama,jo gluži vienkārši starp "klientiem"noteikti atradīsies kāds,kurš nerunā krieviski.Mana mutere,piemēram,tā arī nemācēja krieviski ne runāt ne rakstīt,kaut gan izdzīvoja visu padomiju un nomira jau tagadējā Latvijā.Bet pa lielam ir tā-ja mēs ejam ar kulakiem pret krieviem(un to sižetu TV grūti nosaukt citādi),tad pilnīgi dabiski arī krievi stāvēs pret mums ar kulakiem.Un otrādi-ja krievi močīs savu sojuzu,tad mēs pretī ar kāškrustiem.Es pat nezinu izeju,jo cilvēku dabu izmainīt nav manos spēkos.:face-sad:

Pirmkārt gribu teikt ka Tu esi pārāk optimistisks par policistiem - izglābējiem, un otrkārt, prasīt policistam Latvijā lai viņš prot Latviešu valodu nav iešana ar kulakiem un arī padzīšana no darba nav iešana ar kulakiem!
Publicēts: 31.05.11 13:41
 citēt
Patiesībā par tādiem pašiem idiotiem kāda ir šī policiste es uzskatu lielu daļu latviešus kuri dzīvo ārzemēs bet atgriežoties pēc vairākiem gadiem vairāk par yes, no un fuck you nav neko iemācījušies, vienīgā starpība ir tā ka tur viņi pat nedomā kļūt par ārstiem, policistiem u.t.t. :face-crying:
Publicēts: 31.05.11 13:53
 citēt
Tieši tā. Viss atgriežas pie galvas pildījuma izmantojuma.
Publicēts: 31.05.11 14:03
 citēt
Kaspar,piekrītu,ka prasīt policistam runāt latviski Latvijā ir normāli un loģiski.Iešana ar kulakiem ir tas sižeta tonis un bāšanās ar kameru tai krievuškai virsū un visa tā publiska izrādīšana ar jau iepriekš ieprogrammētu attieksmi un bez jebkādiem mēģinājumiem risināt problēmu konstruktīvi.Tāpat kā liela daļa to politisko diskusiju ir vienkārši trula pratināšana ar nolūku aizskart un pazemot oponentu.Ar iepriekš sagatavotiem jautājumiem tas nemaz nav grūti.Un dažreiz sanāk pavisam štruntīgi ja upuris kā vakar Lembergs sāk sist pretī.:face-wink:Ar valodu apmācību esmu bijis saistīts un brangi labi zinu kā tas ir.Pirmkārt jau ir labs procents pilsoņu,kas ne pie kādiem apstākļiem to izdarīt nespēs.Nu nav dots un viss.Otrkārt to reāli ir izdarīt līdz gadiem 30-40,vēlāk jau vilciens aizgājis.Treškārt ir pašam jāgrib un jāpieliek nopietna piepūle.Uzsveru,tas ir ļoti grūti-apgūt valodu.Nestāstiet man pekstiņus,ka gadu pastrādā Īrijā un brīvi runā angliski.Tās ir muļķības,tā nenotiek.Un visbeidzot apkārt jābūt labvēlīgai attieksmei pret cilvēku,kurš varbūt vēl perfekti nezina valodu.
Publicēts: 31.05.11 14:15 labots
 citēt
viecha:...Un visbeidzot apkārt jābūt labvēlīgai attieksmei pret cilvēku,kurš varbūt vēl perfekti nezina valodu.
tāda attieksme ir praktiski vienmēr, ja cilvēks cenšas!
bet liela daļa nemaz necenšas/nevēlas runāt latviski un šie arī ir tie īpatņi, kas izraisa agresiju vismiermīlīgākajos ļautiņos... ..un vel vairāk tādi, kas uzskata, ka man Latvijā ar viņu obligāti jārunā krieviski... oj, šodien esmu nikna, jo izrādījos vainīga, ka nepārzinu krievu valodas nianses..
Publicēts: 31.05.11 14:33
 citēt
viecha:Pirmkārt jau ir labs procents pilsoņu,kas ne pie kādiem apstākļiem to izdarīt nespēs.Nu nav dots un viss.Otrkārt to reāli ir izdarīt līdz gadiem 30-40,vēlāk jau vilciens aizgājis.Treškārt ir pašam jāgrib un jāpieliek nopietna piepūle.Uzsveru,tas ir ļoti grūti-apgūt valodu.Nestāstiet man pekstiņus,ka gadu pastrādā Īrijā un brīvi runā angliski.Tās ir muļķības,tā nenotiek.

Nu beidz Viecha, kautko nevarēšana iemācīties ir tikai un vienīgi negribēšana mācīties, es varu minēt 100 un 1000 piemērus kur cilvēki mācās un iemācās, pensionāri iemācas datoru lietot, iemācas valodas u.t.t. Cirkā lāci iemāca ar moci braukt, cilvēks ir pārāks! Cita lieta ir tas ka tā nemācīšanās ir kaut kāds protests vai nav nepieciešamība un to jau ir jārisina. Protams ka kautkāds procents ir kuriem galva ir švaka un viņi neko nevar iemācīties, bet tie ir ļoti ļoti maz, pārējie ir slinki!
Publicēts: 31.05.11 14:44 labots
 citēt
Lielām nācijām no dabas jau grūtāk iemācīties svešvalodas, vai nu tas ir saistīts ar pašapziņu vai negribēšanu, bet tā tas diemžēl ir.
Kas minēja par Vācijas krieviem? Es strādājot bieži vien ar tiem sastopos un var teikt, ka nespēs viņi nekad tikt vaļā no akcenta, citi mēles un sejas muskuļi.
Tas pats vidējais vācietis arī nekādas svešvalodas nepārvalda un nemaz to negrib darīt, jo apzinās, ka ir vācietis. Protams, te nedrīkst visus zem vienas svītras pavilkt. Un franči? Ar tiem ir galīgais ārprāts! Varu runāt angliski, vāciski vai krieviski... jēgas nekādas. Neaizstāvu LV krievus un viņu valodas neprasmi, bet tā nu tas ir iegājies, ka tā bija savienības valoda un skolā kultivēja, ka tā kļūs par vienu no galvenām val0dām Pasaulē. kļuva jau arī :D ..i pamatā visās Pasaules ostās lamājas krieviski :D
Es domāju, ka LV krievu tautības jaunieši jau samērā labi prot latviešu valodu, daudz bēdīgāk izskatās ar mūsdienu latviešu jauniešiem, kuri krievu valodu neprot. Kāds protams teiks, ka var jau sarunāties angliski, vāciski, franciski utt, ...
Publicēts: 31.05.11 15:09
 citēt
"Es domāju, ka LV krievu tautības jaunieši jau samērā labi prot latviešu valodu."

Par to tev pilnīga taisnība ir. Man vnk ir ļoti žēl, ka ir citi krievu tautības jaunieši, kas viņiem piesola pa purnu, ja vēlreiz dzirdēs kādu vārdu latviski. Sūdi jau ir tajā, ka ir interešu grupas, kam ir ļoti izdevīgi kurināt šo visu.
Publicēts: 31.05.11 15:25
 citēt
Man liekas tizli arī latvieši, kuri ne bū ne bē nerubī krieviski. Un tādu ir sasodīti daudz.
Publicēts: 31.05.11 17:05
 citēt
Lielas un mazas nācijas-jā tas ir būtiski.Visa tā pašpietiekamība.Tā ir!Par nespēju iemācīties...ir nācies sastapt cilvēkus,kam absolūti nav spēju uz to.Nu tāpat kā man nav dots dziedāt kaut vai masu korī.Tu vari mani dresēt cauru dienu,rādīt un mācīt un uzlikt sodus un apbalvot.Vienalga es nedziedāšu pat viszemākajā līmenī,jo man tas nav dots no dabas.Kaut gan muzika ļoti pat patīk.Valoda nav iemācīties nospiest taustiņus uz klaviatūras elementārajā līmenī,lai uzrakstītu vēstuli vārdā un izprintētu.Tas ir nesalīdzināmi grūtāk.Par akcentu...par to vispār nav jāuztraucas,to nevajag ņemt galvā kā tādu.Pa lielam no dzimtās valodas akcenta praktiski nav iespējams tikt vaļā.Pat Vairu Vīķi ļoti viegli atpazīt,kad viņa runā angliski.Latvju mēle sitas smagi cauri ļoti labām un pareizām angļu konstrukcijām.Bet viņa ir dzīvojusi pa svešām zemēm no 14 gadu vecuma!Vai tad jūs runājat krieviski bez latviešu akcenta?
Laikam jau tomēr galvenais ir motivācija un vēlēšanās.Ja galvaspilsēta ir Maskava,tad nafig to latv.valodu.Ja par galvaspilsētu uzskata Rīgu,tad pats par sevi saprotams,ka runā un saprot latviski.Ar akcentu,bet runā!:face-smile:
Publicēts: 31.05.11 18:18 labots
 citēt
kasparsf, es vienkārši nevispārinu, nezinot sīkāk cilvēku/situāciju uttt ..... OK - ir šai policistei problēmas ar latviešu valodu, BET .... kameras priekšā tas pārvēršas par MURGU!!!! Pati atceros savu pirmo reizi kameras priekšā, pie tam apzinājos, ka tā nebija tiešraide un visu varēja pārrakstīt .... bet bija ļoti grūti ....
Mani izbrīna cilveku kategoriskums, nezinot situācijas reālo būtību. Visi labi zinām, kā žurnālisti visu sabiezina ...
Un ja runājam par apkalpojošo personālu, kas uz maniem jautājumiem nevar atbildēt latviski (jautāju mierīgā tonī, ar smaidu, bez stresa un kamerām) .. o jēē .... atnāc ar kameru un nobildē, kā es viņu driksinu ;-)))
Publicēts: 31.05.11 18:27
 citēt
chiekurs:Man liekas tizli arī latvieši, kuri ne bū ne bē nerubī krieviski. Un tādu ir sasodīti daudz.

Man liekas, ka tev vajag pļauku.
Publicēts: 31.05.11 18:43 labots
 citēt
Nu blin man tēvs ir Krievs un Latviešu valodu zin labāk par citiem latviešiem.! Daži nodzīvo visu mūzu un valodu nezin. :face-glasses:
Ja tas būtu privātais bizness, tad ok lai runā kaut vai spāniski, bet tā ir Valsts iestāde!
Jo vairāk valodas zini jo esi bagātāks! :face-kiss:
Publicēts: 31.05.11 18:51
 citēt
matrix, apbrīnoju cilvēkus, var kas var ielikt tādu profila bildi ..... Tev ir problēmas?
Publicēts: 31.05.11 19:04
 citēt
Viecha! Nu šis man atkal patika! Mani 64-tie, 67tie. Dienests, Pēterburgieši. Tad - braucu viesos -Jawa. Ļigovkas prospekts...Istabiņas - nu,zini.. Pie sienas bilde/eļļa. Onka - stūrmanis.. Ar Pēteri, nu kurš PIRMAIS.. Zviedrus palīdzējis sakaut...Vakaiņas. Asēdina mani pie Dāmas tā ~ pie septiņdesmit. Grafiene. Peterburgas aristokratija...To uzbildet nespeju...nepratu...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):