forum.gif
sd(hc) kartes izvēle
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / sd(hc) kartes izvēle
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.06.11 14:30
 citēt
zinu, ka var googlēt, bet vēlos dzirdēt te pat no lokālajiem cilvēkiem par sd kartēm.
ilgi knapinājos ar 4gb sandisk extreme III (class 6) karti. ir nepieciešamība pāriet uz lielāku - 16gb. protams, sākumā skatījos uz tāda paša līmeņa sandisk'u. ir attiecīgi extreme pro (uhs class) un parastā extreme, ja pareizi.
bet iedomājos, varbūt paņemt apacer (class 10) tāda paša tilpuma.

gala jautājums drošvien, vai skopais nemaksā divreiz? jo cenu attiecība ~ ir 1:2.

apacer it kā skaitās lētais gals, bet cik esmu saskāries pats ar apacer produktiem dažiem, tad nav problēmu bijušu.
Publicēts: 06.06.11 14:34 labots
 citēt
Informācijai - nereti gadās, ka ātrums lētākajām kartēm kuras skaitās augstākas klases ir lēnākas par kvalitatīvākajām(lasi dārgākajām), bet zemākās klases kartačkām.
Publicēts: 06.06.11 14:39 labots
 citēt
class 10 tak ir 2x ātrāka ierakstīšana kā K-5 HD ir spējīgs dot ārā - kam Tev šādas rezerves priekš k200?

motivs.lv...
Publicēts: 06.06.11 14:46
 citēt
labi, tad kas ir optimālākais variants, pieņemsim priekš k-5, ikdienas lietošanai?
Publicēts: 06.06.11 14:48 labots
 citēt
man štādas arī ir

motivs.lv...

k-5 azrīdināt viņas nespēj - nu nomirusi neviena vēl nav - atpakaļ neesu nesis

mok ar lēnāka derētu
Publicēts: 06.06.11 15:10
 citēt
betas-apsargs:Informācijai - nereti gadās, ka ātrums lētākajām kartēm kuras skaitās augstākas klases ir lēnākas par kvalitatīvākajām(lasi dārgākajām), bet zemākās klases kartačkām.

tieshi taa man arii gadiijaas. ADATA 16GB class 6 meedz aizriities un filmeeshnas process paartraucas, turpretii zemaakas klases KINGSTONs filmee bez aizriishanaas. Pret aizriishanos paliidz formateeshana (fotoaparaataa ne datoraa) ... taa kaa, ja esmu kaut ko jau pafilmeejis vai piebildeejis savaa ADATAs kartee, tad par normaalu filmeeshanu var aizmirst.
Publicēts: 06.06.11 15:11 labots
 citēt
Rekomendeju 32Gb 10 klase,Read 20MB/s Write 15MB/s, ar piegadi 25Ls:

www.amazon.co.uk...

Filmeju ar Canon 550D 1080p - nekadu problemu.
Publicēts: 06.06.11 15:24
 citēt
Vilks:Rekomendeju 32Gb 10 klase,Read 20MB/s Write 15MB/s, ar piegadi 25Ls:

www.amazon.co.uk...

Vizuaalais noformeejums kartei briesmiigs :D bet ja reiz kaads, kursh testeejis, iesaka, tad buus man ar laikam jaapanjem :) Ar tieshi prieksh 550d vajag.
Publicēts: 06.06.11 15:46 labots
 citēt

Vizuaalais noformeejums kartei briesmiigs :D bet ja reiz kaads, kursh testeejis, iesaka, tad buus man ar laikam jaapanjem :) Ar tieshi prieksh 550d vajag.

Vizualais reali atbaida, jasaka gan ka esmu testejis uz uz 1-2 minutes filmeshanu, ja vajag varu pameginat lidz maksimalajam, t.i., 4Gb fails.
Publicēts: 07.06.11 00:52
 citēt
alchsh:
Vilks:Rekomendeju 32Gb 10 klase,Read 20MB/s Write 15MB/s, ar piegadi 25Ls:

www.amazon.co.uk...

:D ar mobilo ari var filmēt, pofig kāda karte vispār filmējot, bet ar fotoaparātu filmētais materials pat ar 5D strobe.
Publicēts: 14.06.11 17:02
 citēt
Ieteikti nepirkt A-data, Transcend un kā v;el tie krāpnieki sevi sauc.
Visi šie krāpnieki ar Class 10 kartēm ir lēnāki par Sandisk Ultra II Class 4 (!!!).

Un Mārim nav taisnības. Ar Sandisk Extreme fočiks rokās ir makten žiperīgāks, nekā ar fufeļkartēm.

Bet ja gribās izlekt, tad var nopirkt īpaši krutu karti - Integral Endurance.
www.amazon.co.uk...

Pagooglē SDHC SLC vs MLC un tev vesela jauna pasaule atvērsies.

Man ir aptuveni tāda pieeja - man ir Integral Endurance, Sandisk Extreme, Transcen un A data 8gb karšu čupiņa un ir Lexar 133x 32gb. Un ir Transcend 32gb class 10.

Integral Endurance un Sandisk Extreme kartes es izmantoju, ja jābildē kaut kās ahūni svarīgs (gredzenu līgavai stūķē pirkstā, kristības bērnam, valdes bossu organizēts svinīgs pasākums darbā u.c.). Pārējā laikā es cūkojos ar Kingston 32gb sdhc karti, kur pusgadu visādas drazas tiek bildētas un tad, ja iedvesma ienākas, to visu sametu kompī un izdomāju ko darīt tālāk.

Šāda pieeja man izveidojās, jo tuvējo piecu gadu laikā esmu divreiz(!) pazaudējis ļoti svarīgas bildes. Vienreiz nokāvās E-bajā pirktā kreisā karte (tā es uzzināju, ka tās tiek viltotas, jau dikti sen atpakaļ), otreiz... vienkārši pazaudēju 4gb sandisk ultra karti - bija tāda visādas 1gb... 4gb baigā kaudze, līdz... vienreiz viena piebildēta vienkārši pazaudējās :amazing:
Publicēts: 14.06.11 17:44
 citēt
re ko normis stāsta
sapnis.com...
Publicēts: 14.06.11 19:46
 citēt
Vaards:
Visi šie krāpnieki ar Class 10 kartēm ir lēnāki par Sandisk Ultra II Class 4 (!!!).

Un Mārim nav taisnības. Ar Sandisk Extreme fočiks rokās ir makten žiperīgāks, nekā ar fufeļkartēm.

nezinu kādas īpaši fufelīgas kartes domā + man nav arī superātrā Sandisk Ultra II (tikai III ir lietošanā) un arī kamera ne brīdi nav nežiperīga, bet 10 klases *silikonā* dati rakstās ātrāk (iekšā) kā Sandisk Ultra III - no raida čupiņas caurkkādu vidēju karšu lasītāju
Publicēts: 15.06.11 09:55
 citēt
Maris:
Vaards:

nezinu kādas īpaši fufelīgas kartes domā + man nav arī superātrā Sandisk Ultra II (tikai III ir lietošanā) un arī kamera ne brīdi nav nežiperīga, bet 10 klases *silikonā* dati rakstās ātrāk (iekšā) kā Sandisk Ultra III - no raida čupiņas caurkkādu vidēju karšu lasītāju

Nevajag jau uzreiz tā uzmest lūpu uz veciem spama biedriem :face-kiss:

Noformulēšu savu sakāmo savādāk:

Katram sevi cienošam fotogrāfam vajadzētu (tīrs mans IMHO) tādu karšu salikumu:

1. Vienu super īstu, drošu un ātru karti atbildīgiem pasākumiem. Tās maksā dārgi, tamdēļ jāpērk 8-16gb (atkarībā no pacienta rocības). Karšu uzbūve atšķiras no tā vai tās ir SLC vai MLC (Single Level Cell vai Multi). www.oempcworld.com...

Mūslaikos SLC kartes gandrīz vairs īsti neražo - jo tā sanāk vairākas reizes (!) dārgākas par MLC kartēm. Tomēr tām ir daudzas priekšrocības - aptuveni 10x ilgāka dzīve, mazāks risks noklāties, minimāla iespēja, ka kontrolieris sačakarēs bildes (man ir bijusi sandisk karte, kur fočikā rakstot visu laiku JPG attēliem kādiem 10-20% bija kaut kāds defekts. Tagadējā 32gb transcend karte katru divdesmito ravu sačakarē un tas nav attaisāms - tas viss ir kontroliera gļuki.)

2. Un tālāk jau failu glabātuves nolūkiem kādu maktenā razmēra XYVZ karti (vai vairākas) - 32gb, kur klikšķināt "es te biju un tā mēs dzērām".

V.

P.S. Pamēģini Sandisk Extreme nobliezt 10 failus ravā un tai otrajai kartei tāpat. Un no slēdža piespiešanas brīža līdz pazūd sarkanā datu rakstīsānas lampiņa. Tad pastāsti kas sanāca. Var jau būt, ka tā kreisā karte ir laba. Bet man transcend class 10 32gb uzrāda makten sūdīgākus rezultātus pat par Ultra II (extreme nemaz nerunājot. Tiesa - ar k20d.
Publicēts: 15.06.11 23:01
 citēt
Es tā arī īsti neiebraucu, kā MLC pasargā pret kartiņas pazaudēšanu, par ko stāstīji pirmajā pastā?

Man ir skaidrs vienkāršs algoritms - jo vairāk kartiņu, jo ātrāk pazūd.
Nav bijusi pieredze ar SD(HC) kartiņām, bet, izmantojot CF no visām minētajām organizāciām, neesmu pazaudējis nevienu failu (es bildēju tikai RAW). Neesi padomājis, ka fočikā arī varētu būt kāda problēma ar failu pierakstīšanu?
Publicēts: 16.06.11 00:26 labots
 citēt
ledgars:Es tā arī īsti neiebraucu, kā MLC pasargā pret kartiņas pazaudēšanu, par ko stāstīji pirmajā pastā?

SLC nevis MLC.
Pasargā vienkārši, jo vienkāršāk būvēta. Arī pati karte tāda visai cietāka. Neesmu izjaucis, bet Sandisk Extreme un Sandisk ultra man ir izjukušas (tiesa, es pret viņām arī nesaudzīgi brīžam izturējos, iemetot tās makā pie kapeikām un tad kādu nedēļu aizmirstot pārlikt drošākās vietās. :D

Neesi padomājis, ka fočikā arī varētu būt kāda problēma ar failu pierakstīšanu?

Tiešām neesmu domājis un nedomāšu. Man ir daudzi DSLRi.

Bet par Māra iekopētajām neko neizsakošajām kartyēm es tiešām biju nekorekts - diezgan labas (skatamies otro tabulu):
www.tomshardware.com...
Publicēts: 16.06.11 00:36
 citēt
Vaards!?!?!?!??! NU KAAAA var mest karti pie kapeikaam!?!?!?!? pat es, neviizhigaa meitene, taa nedaru!!!! jo zinu, ka tas var slikti beigties!!!
Publicēts: 16.06.11 10:58
 citēt
dansiga:Vaards!?!?!?!??! NU KAAAA var mest karti pie kapeikaam!?!?!?!? pat es, neviizhigaa meitene, taa nedaru!!!! jo zinu, ka tas var slikti beigties!!!

Dansiga, es arī aliņu šad tad dzeru... Zinot, ka var slikti beigties. :-/
Publicēts: 16.06.11 18:56
 citēt
Vakar tieši iepirku SD sandisk ultra 16Gb, class 4 un ir
ātrāka nekā SD kingston 8Gb class 6. Redzēs kā būs, kad sabildēs pilnu.
Bet par Kingstonu neko sliktu nevaru teikt, piestūķēta līdz galam n-tas reizes un viss ok.

Mošk ir vērts paskatīties internetā kādas tabulas, kur ir konkrētā fočika ātrums samērīts ar dažādām kartēm.
Man viena no ātrākajām kartēm bija CF sandisk extreme 3, 4Gb. Toties tāda pati extrem 3, tikai 16Gb karte jau stipri lēnāka testos.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol