forum.gif
Pērku Fed 5 vai 4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku Fed 5 vai 4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.06.11 18:55 labots
 citēt
Pērku fed 5 vai Fed 4 darba kārtībā - ar atbilstoši darbojošos eksponometru, bez gaismas noplūdēm, korektu tālmēra darbību un darba kārtībā esošiem slēdža ātrumiem (vismaz 1/500 - 1/60).

T. - 26137750 (Rīga)
Publicēts: 06.06.11 19:09
 citēt
Iebūvēto eksponometru aizmirsti,ņem jebkuru tehniskā kārtībā esošu FEDu/Zorkiju ar slēdža diapazonu 1s-1/500.
Publicēts: 06.06.11 23:01
 citēt
Aizmirsti par jebkuru kameru ar selēna eksponometru (to, kas darbojas bez baterijām)- tie visi sen jau ir miruši vai kļuvuši mazjutīgi. Fedi man nekad nav patikuši tīri estētiski, bet Zorkiji ir diezgan normāli. Papildus ņem vērā, ka padomija ražoja labas kameras tikai līdz Staļina nāvei, tālāk aizgāja uz leju. Septiņdesmitie, astoņdesmitie gadi ir ar vismilzīgāko brāķa procentu. Runā pat, ka veselas partijas bijušas bez kārtīgiem eksemplāriem.

Pērkot tālmēru der arī pārliecināties, vai tālmēra sistēma ir kārtībā. Vai nav pieputējusi visa tā padarīšana un vai nav jāpārkalibrē. Labs variants ir pirkt no bijušajiem fotoentuziastiem, kas kaut ko zina par to kameru. Un nekad nemaksā par to kameru vairāk kā 15LVL. Par augstāku cenu var nopirkt septiņdesmito gadu japāņu tālmērus, kas var pat mērīt un tiem ļoti ticams, ka būs labāka lēca un smalks centrālais lapiņu slēdzis.
Publicēts: 07.06.11 18:35
 citēt
RudeWolf: Un nekad nemaksā par to kameru vairāk kā 15LVL. Par augstāku cenu var nopirkt septiņdesmito gadu japāņu tālmērus, kas var pat mērīt un tiem ļoti ticams, ka būs labāka lēca un smalks centrālais lapiņu slēdzis.

Vai tu vari ko ieteikt no tiem pašiem japāņiem, kas labprāt draudzētos ar m39 vītnes stikliem (arī no platā gala, jo pa ausu galam esmu dzirdējis, ka dažkārt stikla aizmugurējās lēcas izliekuma dēļ var rasties kāda nesaderība)?
Publicēts: 07.06.11 19:12
 citēt
Ar maināmiem objektīviem būs švah, bet ar tālmērnieki ar nemaināmo - čupām. Canon Canonet, Olympus 35, Minolta Hi-Matic, Ricoh 500G, Yashica Electro un velczincikvēl visdažādāko ar Vivitaru, Revue un citiem brendiem.
Man ir Olympus 35RC, vienmēr ņemu līdzi, kad braucu uz kalniem, kā rezerves variantu.
Publicēts: 07.06.11 19:16
 citēt
ja gatavojās mainīt objektīvus, jārēķinās ar papildus tālmēra iegādi

tāpēc varbūt labāk jādomā par spogulenes iegādi ....
Publicēts: 07.06.11 19:19
 citēt
Lētajā galā no japāņiem būs visādi fiksētā objektīva tālmēri ar centrālo slēdzi un varbūt arī automātisko ekspozīciju. Pazīstamākie modeļi nāk no Canon, Yashica un Olympus. Ar M39 vītni ir daudz švakāk. Zinu, ka Canon un Nikon ražoja diezgan labus tālmērus, bet lielākā daļa no tiem jau ir ieguvuši kolekcionāru mantiņu statusu, kas nozīmē ārkārtīgi uzpūstu cenu. Vēl var apskatīties drusku modernāku variantu- Voigtlander Bessa kameras, bet tur arī parasti ir jārēķinās ar trīsciparu cenu. Ja lēnie ātrumi nav tik kritiski, tad jau var meklēt kaut kādu Zorkiju vai FEDu, bet man tālmēram lēnie ātrumi ir galvenais.
Publicēts: 07.06.11 19:24
 citēt
negatIvs:ja gatavojās mainīt objektīvus, jārēķinās ar papildus tālmēra iegādi

tāpēc varbūt labāk jādomā par spogulenes iegādi ....

Drīzāk skatu meklētāja, ne? Tas krievu gatlings nemaz nav tik slikts par savu cenu.
Publicēts: 07.06.11 20:32 labots
 citēt
Mani daudzmaz par savu cenu apmierina fedi. Tālmēra fok. sist. darbības kvalitāte man ir sekundāra, vēlama , protams, bet sekundāra, jo es šāda veida kameras izmantoju tikai ar plato galu un iepriekš prefokusētu. Citām lietām ir citas kameras.

Tik kategoriskiem izteikumiem par selēna eksponometru itin nemaz nevēlos piekrist; iepriekšējam fed 5, kuram tagad meklēju nomaiņu, e-metrs darbojās pārsteidzoši precīzi un uzticami.

Rādās, ka japāņi šajā gadījumā būs jāizlaiž.
Publicēts: 07.06.11 21:08
 citēt
Spogulene visnepiemérotáká kamera platlenjkja lécám,protams,iznjemot specifiskus gadíjumus,ja grib tádus shedevrus taisít,ká Rolands 66..
Silti iesaku Hasselblad SWC,péc tá lietoshanas vairs atpkalj neskatísies.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):