forum.gif
Fotografēt atļauts!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotografēt atļauts!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.06.11 10:06
 citēt
nnm.ru...

Labs pastāsts par dzelzceļa staciju bildēšanu Krievijā. ;-)
Publicēts: 08.06.11 10:20
 citēt
Šveikam izgāja vēl smalkāk: viņam piesēja spiegošanu un tas, ka šim nebija fotoaparāta, kalpoja par pierādījumu, jo raugi, ja Šveikam būtu bijis tas fotoaparāts, viņš noteikti fotografētu dzelžceļa stacijas.
Publicēts: 08.06.11 10:51 labots
 citēt
Šveikam dzīvē visādi gājis. Bet apmeklējot Šveika krodziņu Prāgā, biju manāmi vīlies - ārkārtīgs komerctūrisms.

bet atgriežoties pie tēmas, patika censoņu pasākuma beigu formulējums:

===
Мы обязательно пройдемся по всем столичным вокзалам, и призываем делать это же и всех людей с фотокамерами в других городах! Так мы вместе добьемся свободы фотографии и законного поведения сотрудников полиции и ЧОП. Присылайте свои истории, связанные со свободой фотографии! И помните, снимать на вокзалах МОЖНО!

В качестве аргумента можете брать с собой и вот этот свежий ответ прокуратуры по Ленинградскому вокзалу. Борьба за свободу фотографии идет в рамках проекта «Страна без глупостей»
===

Attiecīgais dokuments: ridus-news.livejournal.com...

Mums arī būtu laiks savu mazumiņu artavas likt lietā savas valsts sakārtošanā. Un saeimas atlaišana šo darbiņu sarakstā noteikti neietilpst.
Publicēts: 08.06.11 10:52 labots
 citēt
Upss, nodublējās.
Publicēts: 08.06.11 16:08
 citēt
Vispār Rīgas dzelzceļa stacijā ir savādāk, viņa ir izīrēta Šleseram vai norvēģiem, hvz, bet jebkurā gadījumā privāta un nošķirt robežu kur ir dzelzceļa īpašums un kur privātais ir grūti un privātie jau drīkst aizliegt fotogrāfēt savā īpašumā.
Man liekas ka kautkā tā bija! Protams ka safotogrāfēto neviens apsargs un pat policists nevar piespiest izdzēst!
Publicēts: 08.06.11 16:40
 citēt
Man ir bijušas tikai pārrunas ar nedraudzīgi noskaņotiem slāvu izcelsmes cilvēkiem stacijas uzgaidāmajā telpā. Izprovēju ar plato, kāda gaisma un tā, bet te no telpas otra gala atnāk labi iedeguši cilvēki un jautā, ka nahujam es viņus fotografēju. Beigu beigās nonācām līdz tam, ka piedāvāju viņiem mani piekaut un atņemt kameru, jo savādāk viņi pie patiesības netiks. Bet tas nenotika.
Publicēts: 08.06.11 17:00
 citēt
es labprāt dzirdētu vēl kādus viedokļus, t.sk., no pieredzes par publisku vietu (iekļaujot cilvēkus kaut vai) bildēšanu, pēc RudeWolf piemēra.

saistībā atradu tikai šo tēmu: www.fotoblog.lv...

pašam saķeršanās bijusi tik vien kā ar ielu muzikantu. kurš uzstājīgi bija sev pieņēmis, ka bildēts galvenokārt ir viņš, bet ne vide kopumā, un šis varonis, kā elements nemaz nav svarīgs. bet tas vairāk ar ētiku saistīts, ne ar likumiem attiecībā uz privātīpašumiem.
Publicēts: 08.06.11 17:55
 citēt
Nez, man tā visa agresija saistās ar neuzticēšanos un nedrošību. Cik nav redzēts, ka apsargs uzskata par vajadzīgu nodemonstrēt to, ka viņš šeit ir saimnieks (kaut arī tā nav) un, ka viņam šeit ir vara. Protams, ka fotografējot privātīpašumā vai stratēģiski nozīmīgu objektu tuvumā sākumā būtu jāsaskaņo lietas ar attiecīgajiem cilvēkiem. It īpaši, ja fotogrāfs ir profesionālis.

Daudz interesantāka par likumdošanu man liekas kopējā sabiedrības attieksme pret kameru un cilvēku aiz tās. Pirmkārt jau, lai arī kamera nevar notvert realitāti, tomēr cilvēks attēlā parādās tieši tāds, kāds viņš tajā brīdī ir. Ar visiem izspūrušajiem matiem, spīdīgo seju un zobiem, kas ne vienmēr izskatās pēc pērlēm. Nemaz nerunājot par sarkanajām acīm un citiem defektiem- sūdīgi nofoķēt var jebkuru. Jautājums ir, kāpēc lai es par to uztrauktos? Kāpēc, lai man vispār būtu jādomā par to, kas notiks ar manu attēlu? Ja arī kāds nelabvēlis mani notver ar puspievērtām acīm vai kā citādi, es tak vienmēr varu likt priekšā sevi, parādot, ka īstenībā tāds neesmu!
Publicēts: 08.06.11 18:21
 citēt
Pirms Ziemassvētkiem bija jāuztaisa dažas bildes Spicē pie lielās baltās smukās egles .... Aigāju uz infomrācijas centru, pajautāju meitenēm vai drīkst. Viņas nemisntinoties atbildēja, ka nekādu problēmu. Nu un fotografēju .. Dabiski, ka ar dažām bildēm nepietika, kamēr dabūja vēlamo redzultātu. TIkmēr pienāca hļupiks apsardzes vīriņš un teica, ka nedrīkst fotografēt. Uz ko es viņam atbidēju, ka informācijas centrā man atļāva un viņš neapmieirnāti bubinot - aiztinās;-)))
Publicēts: 08.06.11 19:29
 citēt
Tas laikam bija "Saša Borodačs"(nasha rasha).
Publicēts: 09.06.11 11:57 labots
 citēt
Vaards:saeimas atlaišana šo darbiņu sarakstā noteikti neietilpst.

ja pareizi saprotu, atlaiž konkrēto. ne Saeimu kā tādu! nu, cita lieta, ka +/- tos pašus vai tādus pašus seskus ievēlēs jaunajā!

Снимать нельзя! У нас устный указ президента!

ну так не снимаете!:grimace:
Publicēts: 09.06.11 14:55
 citēt
RudeWolf:
Pirmkārt jau, lai arī kamera nevar notvert realitāti, tomēr cilvēks attēlā parādās tieši tāds, kāds viņš tajā brīdī ir. Ar visiem izspūrušajiem matiem, spīdīgo seju un zobiem, kas ne vienmēr izskatās pēc pērlēm. Nemaz nerunājot par sarkanajām acīm un citiem defektiem- sūdīgi nofoķēt var jebkuru. Jautājums ir, kāpēc lai es par to uztrauktos? Kāpēc, lai man vispār būtu jādomā par to, kas notiks ar manu attēlu?

Apsakties arī šādu rakstu, un tev taps skaidrāks:
www.db.lv...

Protams, vairumā gadījumu fotografēties negribētāji ir vienkārši parastie idioti. ;)
Publicēts: 09.06.11 14:56
 citēt
dansiga:Pirms Ziemassvētkiem bija jāuztaisa dažas bildes Spicē pie lielās baltās smukās egles .... Aigāju uz infomrācijas centru, pajautāju meitenēm vai drīkst. Viņas nemisntinoties atbildēja, ka nekādu problēmu. Nu un fotografēju .. Dabiski, ka ar dažām bildēm nepietika, kamēr dabūja vēlamo redzultātu. TIkmēr pienāca hļupiks apsardzes vīriņš un teica, ka nedrīkst fotografēt. Uz ko es viņam atbidēju, ka informācijas centrā man atļāva un viņš neapmieirnāti bubinot - aiztinās;-)))

:) :) :) :face-grin:
Publicēts: 09.06.11 15:03
 citēt
kasparsf:Vispār Rīgas dzelzceļa stacijā ir savādāk, viņa ir izīrēta Šleseram vai norvēģiem, hvz, bet jebkurā gadījumā privāta un nošķirt robežu kur ir dzelzceļa īpašums un kur privātais ir grūti un privātie jau drīkst aizliegt fotogrāfēt savā īpašumā.
Man liekas ka kautkā tā bija! Protams ka safotogrāfēto neviens apsargs un pat policists nevar piespiest izdzēst!

Ne gluži.
Publiska telpa var piederēt valstij, pašvaldībai vai bomzim no Kipras salas. Bezsaimnieka publiskā telpa mūslaikos vairs neeksistē. Nedrīkst bildēt to, kas var apdraudzēt iespējamā komersanta komercnoslēpumu (Lielveikalā veikaliņi iekārtoti pēc mega mārketinga principiem, Rimi preces super efektīvi izvietotas, Veči īpaši efektīvā veidā rok grāvi ar īpaši efektīvām lāpstām). Ja komerclietas un klajš privātums netiek aizskarts, tad var bildēt kā Kaspars vai Vilnis pastaigājas ar bērniem pa Vecrīgu. Var bildēt kā biezais/nebiezais brauc ar mašīnu un tās Nr. Ja viņš ar to nr. ir izlīdis publiskā telpā, kur visi viņu redz, viņu var arī fotografēt. Tieši tāpat kā pie Saeimas ap deputātu aplīp buntīte bildētāju, tieši tāpat var bildēt ielas muzikantu. Apsēsties iepretim viņam uz ķeblīša, klausīties un visu laiku bildēt.
Publicēts: 09.06.11 15:14
 citēt
Vaards: ...........tieši tāpat var bildēt ielas muzikantu. Apsēsties iepretim viņam uz ķeblīša, klausīties un visu laiku bildēt.

protams, ka var, tik vaiga prasties godu un nebūt skopam nūģim. :D
Publicēts: 09.06.11 15:24
 citēt
Fotogrāfēt var visur un vienmēr, kamēr neviens nepieķer :face-grin: :grimace:
Publicēts: 09.06.11 15:28
 citēt
Oliss:Fotogrāfēt var visur un vienmēr, kamēr neviens nepieķer :face-grin: :grimace:

Es uz to skatītos šādi - viss man ir ļauts, bet ne viss man der... ;)
Publicēts: 09.06.11 15:55
 citēt
Sapper:
Vaards: ...........tieši tāpat var bildēt ielas muzikantu. Apsēsties iepretim viņam uz ķeblīša, klausīties un visu laiku bildēt.

protams, ka var, tik vaiga prasties godu un nebūt skopam nūģim. :D

U mad? Tad jau mums likumus nevajadzētu un visi varētu saprasties pamatojoties uz cieņu un uzticību! Trakais...
Publicēts: 09.06.11 18:10
 citēt
Vaards:
kasparsf:Vispār Rīgas dzelzceļa stacijā ir savādāk, viņa ir izīrēta Šleseram vai norvēģiem, hvz, bet jebkurā gadījumā privāta un nošķirt robežu kur ir dzelzceļa īpašums un kur privātais ir grūti un privātie jau drīkst aizliegt fotogrāfēt savā īpašumā.

Ne gluži.
Publiska telpa var piederēt valstij, pašvaldībai vai bomzim no Kipras salas. Bezsaimnieka publiskā telpa mūslaikos vairs neeksistē. Nedrīkst bildēt to, kas var apdraudzēt iespējamā komersanta komercnoslēpumu (Lielveikalā veikaliņi iekārtoti pēc mega mārketinga principiem, Rimi preces super efektīvi izvietotas, Veči īpaši efektīvā veidā rok grāvi ar īpaši efektīvām lāpstām). Ja komerclietas un klajš privātums netiek aizskarts, tad var bildēt kā Kaspars vai Vilnis pastaigājas ar bērniem pa Vecrīgu. Var bildēt kā biezais/nebiezais brauc ar mašīnu un tās Nr. Ja viņš ar to nr. ir izlīdis publiskā telpā, kur visi viņu redz, viņu var arī fotografēt. Tieši tāpat kā pie Saeimas ap deputātu aplīp buntīte bildētāju, tieši tāpat var bildēt ielas muzikantu. Apsēsties iepretim viņam uz ķeblīša, klausīties un visu laiku bildēt.

Nemuldi te muļķības par komercnoslēpumiem!Ja kāds idiots ir izlicis savu komercnoslēpumu publiskai apskatei,tad fotogrāfs tur nav vainojams,tā pat nav vainojams jebkurš garāmgājējs,kas redzēto atstāsta čomiem,vai pieraksta blociņā.
Publicēts: 09.06.11 22:45
 citēt
60uz5komats6:
Vaards:
Ne gluži.

Nemuldi te muļķības par komercnoslēpumiem!Ja kāds idiots ir izlicis savu komercnoslēpumu publiskai apskatei,tad fotogrāfs tur nav vainojams,tā pat nav vainojams jebkurš garāmgājējs,kas redzēto atstāsta čomiem,vai pieraksta blociņā.

Arī laba doma!
Bīdīsim tevi uz Saeimu - ikurāt rudenī vēlēšanas. :face-wink:
Publicēts: 10.06.11 08:10
 citēt
Vaards:

Ne gluži.

Tur bija cita lieta, bija kautkāds, diezgan vērā ņemams arguments saistīts ar drošību, signalizācijām novērošanas kamerām u.t.t. un tipa tāpēc nedrīkst bildēt.
Publicēts: 10.06.11 09:11
 citēt
Ir tā, ka Rīgas centrālstacijā ari apsardze neļauj bildēt, pašām ta ir gadijies.
Publicēts: 10.06.11 12:00
 citēt
Eju pie administācijas. Nu, mazpildētas fotokubs, ar vēlmi nelielu reportu. Protams, bildes Jūsu monī, kā teiksiet, tā būs. viss notika... Tikai - tur nav ko bildēt..
Publicēts: 10.06.11 12:22
 citēt
Voldemorts:Eju pie administācijas. Nu, mazpildētas fotokubs, ar vēlmi nelielu reportu. Protams, bildes Jūsu monī, kā teiksiet, tā būs. viss notika... Tikai - tur nav ko bildēt..

Tulkojumu nevarētu palūgt?
Publicēts: 11.06.11 11:56
 citēt
Schneider:
Voldemorts:Eju pie administācijas. Nu, mazpildētas fotokubs, ar vēlmi nelielu reportu. Protams, bildes Jūsu monī, kā teiksiet, tā būs. viss notika... Tikai - tur nav ko bildēt..

Tulkojumu nevarētu palūgt?

Šaubos vai tas šobrīd būs iespējams dēļ
Voldemorts:Dzegūzes.. Visu nakti...Un 2'75 promiles jau trešo nedēļu.. bet - samierinos..

:face-grin:
Publicēts: 11.06.11 14:53
 citēt
:bad_smile: šito nobildējiet:

visām lielajām apsardzes struktūrām (dzelzceļa, banku, lielveikalu utt) ir savi noteikumi ko nedrīkst ļaut bildēt - un tie ir ļoti loģiski, pamatoti utt.... BET - tie ir PIETIEKAMI SAREŽĢĪTI - attiecīgi uz zemākām struktūrām (reāli patrulējušiem apsargiem) nonivilējas vnk uz *nedrīkst bildēt neko* - bet tas ir bullšits - ja vajag bildēt vnk ir jāvēršas pie pietiekami kompetenta un atbildību uzņemties spējoša darbinieka

esmu bildējis savas metālhaltūras Latvijas Bankas naudas glabātuves iekšienē - pie seifa ar padsmittonnīgām durvīm - kad parunāja ar apsardzes šefu, tad ar visu pateica: nedrīkst bildē vairāk kā vienas durvis (izejas) redzēt un nevienu kameru vai dačiku - ļoti loģiski, saprotami un arī izpildāmi
Publicēts: 11.06.11 16:50 labots
 citēt
Kad bildēju Preiļos ūdenstorņa spridzināšanu, neļāva iekšienē, kur lādiņu izvietojums. Kādēļ - nesapratu, varbūt, lai kāds specs nepamana ko nepareizāku. Noslēpumam tur nebija jābūt nekādam, jo visi tie controlled demolition visā pasaulē vecās būdas gāž vienādi. Un vispār, visus dzina prom no redzamības zonas, biedējot ar tricienviļņiem, šķembām un vēl visa kā, bet ne jau nu es, vietējais, neatradīšu vietu, kur no bēniņu loga viss redzams. savepic.net...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):