forum.gif
Referendums par izglītību valsts valodā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Referendums par izglītību valsts valodā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.06.11 15:25
 citēt
Rit pedeja diena referendumam par pamat un videjo izglitibu latvieshu valodaa.

Visu var izlasit sheit: www.sargivalodu.lv

Neaizmirsti pasi!
Publicēts: 08.06.11 15:26
 citēt
Parakstīties vajadzētu gan. Tiesa, līdz šim švaki iet.
Publicēts: 08.06.11 15:29
 citēt
Es parakstījos. izmetam slinkumu un iet parakstīties!
Publicēts: 08.06.11 15:32
 citēt
a es esmu par to, lai vinjiem aizliegtu maaciities latvieshu valodu. varu pamatot - vinji "iemaacas" un peec tam ir tikai un vieniigi paarpratumi. Tas piedziivots 100x gan ar priekshnieciibu, gan padotajiem gan apkalpojoshajaa sfeeraa.
Publicēts: 08.06.11 15:33
 citēt
"iemacas" vini tiesi tadel, ka pashlaik valsts apmaksa sho sviestu
Publicēts: 08.06.11 15:38 labots
 citēt
slāvi nevar iemācīties latviski bez akcenta. NEVAR. Un klausīties latviešu valodu AR tādu akcentuy es NEGRIBU. Basta. Tad labāk runāt krieviski.
Publicēts: 08.06.11 15:43
 citēt
nu un kāda starpība - ir akcents vai nav???? :bad_egg:
Runa jau nav par akcentu, bet valodas zināšanām.. lai runā ar akcentu, bet brīvi un saprotami!
Publicēts: 08.06.11 16:05
 citēt
Eliza_Lace:slāvi nevar iemācīties latviski bez akcenta. NEVAR. Un klausīties latviešu valodu AR tādu akcentuy es NEGRIBU. Basta. Tad labāk runāt krieviski.
Aha un čangaļi maitas kā to valodu čakarē, pa muti viņiem.
Publicēts: 08.06.11 16:07
 citēt
Eliza_Lace:slāvi nevar iemācīties latviski bez akcenta. NEVAR. Un klausīties latviešu valodu AR tādu akcentuy es NEGRIBU. Basta. Tad labāk runāt krieviski.
Slavi iemācās runāt pilnīgi bez jebkāda akcenta! :face-wink: Viss no vides atkarīgs!Atceros bij.Zvārdes poligona ofiņu atvases Saldus 2.vidusskolā(divplūsmu!),nezināja pilnīgi neko latviski,tagad pēc apm.30 gadiem ,skatos,atceros,runā perfektā latviešu valodā,pilnīgi bez jebkāda akcenta(latgoļus un malēniešus ar ilgāku dzīves periodu Saldū var atšķirt pēc viegla akcenta)!!! :face-wink: Vai iešu parakstīties?Domāju ka nē,tas vilciens jau ir aizgājis....
Publicēts: 08.06.11 16:08
 citēt
slikti. ja ir nostaaja, tad nedriikst domaat taa - ko ta mana viena balss - neko nemainiis.
Publicēts: 08.06.11 16:18
 citēt
Kāds sakars akcentam ar tiem pārpratumiem? Slāvu akcents lielākoties izpaužas platā "e" izrunāt nespējā. Un arī tam daudzi tiek pāri. Nu skan drusku jocīgi, ja šāds cilvēks stāsta par seskiem, kas peld melnajā ezerā, bet man problēmas nav bijušas. Tik pat labi var teikt, ka neviens nedrīkst mācīties nevienu valodu, jo kādu laiku runās nepareizi. Arī bērnam uzšauj pa muti, lai beidz burbulēt un smej, ja viss ir ok, un raud, ja kaut kas nav labi. Tad viss būs saprotams.

P.S. Der gan atcerēties, ka valodu jautājums nekad nav tikai par valodām.
Publicēts: 08.06.11 16:21
 citēt

Tad jau Tev būtu jāaizliedz mācīties jabkuru citu valodu. Lai nebojā iespaidu par Latviju un nerunā tajā ar slāvu akcentu ;)
Publicēts: 08.06.11 16:42 labots
 citēt
Krievijas lācis tikko Puškina dienu ietvaros piešķīra 2,5 miljardus rubļu krievu valodas izpalatībai aiz Krievijas robežām.

"С текущего года на целевую программу «Русский язык» на предстоящее пятилетие запланированы значительные средства, не фантастические, но значительные – 2,5 миллиарда рублей. Я надеюсь, что они будут правильным образом расходоваться."

Līdz ar to Saskaņas Centram un citiem nacionālajiem boļševikiem būs lielāka materiālā motivācija ne tikai nemācīties vietējās sīkvalodas bet vēl vairāk uzspiest citiem savu dižvalodu.
Publicēts: 08.06.11 16:50
 citēt
es jau parakstījos :big_smile:
un jūs :amazing:
Publicēts: 08.06.11 16:55 labots
 citēt
Publicēts: 08.06.11 18:27 labots
 citēt
uzskatu, ka katram ir brīva izvēle, kādā valodā macīties. Ar sajūsmu skatos uz krieviem, kuri runā latviski un ar akcentu un nepāriet uz krievu valodu. Man ir viens darbinieks - principā nerunās krieviski, lai arī dažreiz grūti izteikt viedokli par darbu... domā, pārprasa, kā būtu latviski un savu domu izsaka TIKAI latviski ;-) Kad es pasaku kaut ko latviski, iepinot žargonvārdiņus, viņš vienmēr pārpasa, ko tas nozīme un cenšās iegaumēt.
Ne jau nu ar obligāto latviešu valodu skolā mēs glābsim savu tautu ....
Toties apaklpojošajā sfērā mani kaitina, ja mani nesaprot labi latvski ... tur nu gan jāstrādā cilvēkiem ar labām latviešu valodas zināšanām (da kaut vai ar akcentu!!)
Publicēts: 08.06.11 18:35
 citēt
dansiga:Ne jau nu ar obligāto latviešu valodu skolā mēs glābsim savu tautu ....

glābsim tikai par patieso un īsto MāXlu.....:big_smile:
Publicēts: 08.06.11 18:37
 citēt
kāds sakars te ar "MāXlu"!??!?!
Publicēts: 08.06.11 18:46
 citēt
dansiga:kāds sakars te ar "MāXlu"!??!?!

vistiešākais, jo izglītotāks un māksliniecisko domājoš, inteliģents cilvēks, jo sabiedrība no tā iegūst un jo vairāk tādu, jo spēcīgāka nācija:P
Publicēts: 08.06.11 18:49
 citēt
par maaxlinieciski domājošajiem pilnīgi nepiekrītu!!! viņi nespēj konstruktīvi domāt!!!
Publicēts: 08.06.11 18:54
 citēt
dansiga:par maaxlinieciski domājošajiem pilnīgi nepiekrītu!!! viņi nespēj konstruktīvi domāt!!!

mans teksts neatiecās uz MPSistiem un fotogrāfiem parastajiem un brīvdomātājiem gaisagrābšļiem :face-grin:
Publicēts: 08.06.11 19:06
 citēt
nu es tos nemaz neatceros nopietnās sarunās!!!!
Publicēts: 08.06.11 19:15
 citēt
Viss ir nevis tajā, kādā valodā mācās, bet gan tajā, ka šovinisti vienkārši NEGRIB RUNĀT valsts valodā.
Viņiem ieborēts, ka sobačij jazik lietot ir zem katra sevi cienoša slāva goda, un ar to ir cauri, raksties tu kaut piecās vietās.
Publicēts: 08.06.11 19:16
 citēt
nu tak tie shovinisti nerunaas latviski, ja ari ibuus jaamaacaas latviski!!! taapeec arii saku, ka ne shaadi shiis probleemas jaarisina!!!!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):