forum.gif
Jāņu alus
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Jāņu alus
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.06.11 08:27
 citēt
Izsakam versijas, kur Rīgā vai tās tuvākajā apkārtnē var nopirkt labu izlejamo bairīti. Palielā daudzumā
Publicēts: 09.06.11 08:41
 citēt
NilsS:Izsakam versijas, kur Rīgā vai tās tuvākajā apkārtnē var nopirkt labu izlejamo bairīti. Palielā daudzumā
man garšo Lido speciālais alus.. kādreiz varēja arī līdznešanai pie viņiem nopirkt.. ka tagad ir, nezinu..
Publicēts: 09.06.11 09:00
 citēt
Ja ir daudz alus,tad tas vienmēr būs labs(tai dienā,kad dzer).Pie Spices ir tāda maza bāzīte,tur leiši tirgo dzīvo alu.Man garšoja Kanapinis,2L stikla pudelē.
Publicēts: 09.06.11 09:06
 citēt
Vangažos "Brālis"
Publicēts: 09.06.11 09:07
 citēt
Roc veco labo Brenguļu alu, Ilūkstes ielā 24.
A kāds nezin labu recepti pašbrūvētam?
Publicēts: 09.06.11 09:39
 citēt
Tajā "bāzītē" pie Spice ir nopērkams gandrīz jebkuras LV mazās alus darītavas alus tādu kā Rēzekne, Krāslava ("modeļu" nosaukumus ātrumā nevaru atcerēties)un par visiem dzirdētiem brendiem kā Brenguļu, Brālis nemaz nerunājot. Protams, ka tur ir arī veikalu pudeļu produkcija - Tērvete/Piebalga/Bauska pa cenām zem parastām veikala, bet nedaudz augstākām par īpašām akciju cenām. Lavočka atrodas pie ieejas no Jaunmouku ielas kreisajā pusē.

Runājot par lietuviešu "dzīvo" alu, bija iespēja to nomēģināt, jo 7/1dienās augstākminētā tirgotava nestrādā. Kaka pilnīga jeb kaut kas līdzīgs Brālim. Brengulis iz da best!!!

P.S. Brenguļu cena tur 1.5Ls/litrā jeb 3Ls par 2L plastmaseni, btw.
Publicēts: 09.06.11 09:43 labots
 citēt
Uzjavnieks pari visam :face-wink:
Publicēts: 09.06.11 09:46
 citēt
Valmiermuižas alus pie dzemdību nama :)
Tur ir gan izlejamais līdzņemšanai, gan stikla pudelēs.. Cenu neatceros.
Publicēts: 09.06.11 09:47
 citēt
ja kaads gatavs doties vidzemes virzienaa, man labs choms pats bruuvee alu. galiigi nav slikts
Publicēts: 09.06.11 09:49 labots
 citēt
shauttra:Roc veco labo Brenguļu alu, Ilūkstes ielā 24.

Brenguli savulaik pa daudz pagaršoju, tagad tā netīk....:)
Brāli gan nav sanācis....kur tieši Vangažos šamo var atrast un pa ci k ?
Valmiermuižas, jā tas ir labs, bet to jau pudelēs arī var nopirkt
Publicēts: 09.06.11 10:15
 citēt
Pie iļģuciema kvasarūpnīcas tirgo viņu jauno medalu.....
Publicēts: 09.06.11 10:20
 citēt
Oliss:Pie iļģuciema kvasarūpnīcas tirgo viņu jauno medalu.....

kāds i ?
Publicēts: 09.06.11 10:23
 citēt
Lunis:Uzjavnieks pari visam :face-wink:
+++:face-smile:
Publicēts: 09.06.11 10:25
 citēt
forelljjanka:

bet tumšais, ja par pudelēm runā !
Publicēts: 09.06.11 10:26
 citēt
NilsS:
Oliss:Pie iļģuciema kvasarūpnīcas tirgo viņu jauno medalu.....

kāds i ?

pirmo reizi paņēmu bija baigi labs, citu reizi bija baigais sūds..... tā kā nezinu kā paveiksies
Publicēts: 09.06.11 10:38
 citēt
Miestiņš veikalos. Vienīgi viņiem bija pamaz krānu (ja gribi muciņu ņemt) un tie gan jau ir rezervēti uz šo laiku. Vari ieiet miestins.lv un iepazīties ar sortimentu, cenām, veikalu adresēm. Lej arī plastmasas pudelēs.
Publicēts: 09.06.11 10:51
 citēt
NilsS:
forelljjanka:+++:face-smile:

bet tumšais, ja par pudelēm runā !
Gan viens ,gan otrs,tikai ...Ražotnē uz vietas 3 L bampļos. ;)
Publicēts: 09.06.11 12:08
 citēt
NilsS:
shauttra:Roc veco labo Brenguļu alu, Ilūkstes ielā 24.

Brālis ir aiz pārejas pa labi ja brauc no Rīgas uz Valmierpusi.
Pa labi lejā tur kur kādreiz bija autodetaļas, tagad kāds krodziņš, liela muca kā zīme šķiet arī bija.
Paši Brāļa lējēji apgalvo, ka viņiem, salīdzinot ar užavnieku u.c. esot vienīgajiem Latvijā DZĪVAIS alus.
Cenas nekad neskatos, nevaru pateikt cik maksā.
Bet gaumes lieta... man, kā piemēram, ne visai... tērvetnieks toties garšo, jo rūgtumiņš tāds foršs paliek.
Publicēts: 09.06.11 12:57
 citēt
man atkal Tērvetes alus šķiet garlaicīgs
Publicēts: 09.06.11 12:59
 citēt
aapsis:Miestiņš veikalos. Vienīgi viņiem bija pamaz krānu (ja gribi muciņu ņemt) un tie gan jau ir rezervēti uz šo laiku. Vari ieiet miestins.lv un iepazīties ar sortimentu, cenām, veikalu adresēm. Lej arī plastmasas pudelēs.

+
Publicēts: 09.06.11 13:09
 citēt
Rojs:
aapsis:Miestiņš veikalos. Vienīgi viņiem bija pamaz krānu (ja gribi muciņu ņemt) un tie gan jau ir rezervēti uz šo laiku. Vari ieiet miestins.lv un iepazīties ar sortimentu, cenām, veikalu adresēm. Lej arī plastmasas pudelēs.

+

ideāla vietiņa !
Publicēts: 09.06.11 13:25
 citēt
forelljjanka:

Jūs laikam dažus gadus pagātnē dzīvojat. Nav vairs tas smeķis, ka agrāk. Ja jau pat kolēģi no ārzemēm - zvērināti alus dzērāji, kas atbrauc reizi gadā saka, ka Užavas alus vairs nav tāds kā agrāk, tad savām garšas kārpiņām ar nav iemesla neuzticēties. :)
Publicēts: 09.06.11 13:27
 citēt
Un vispār dzert ir kaitīgi! var rasties pieradums :grimace:
Publicēts: 09.06.11 13:57
 citēt
Oliss:Un vispār dzert ir kaitīgi! var rasties pieradums :grimace:

aņuku par pieradumu, Holmsu, Vatsonu un cigāriem zini??? :face-grin:
Publicēts: 09.06.11 14:14
 citēt
Sapper:aņuku par pieradumu, Holmsu, Vatsonu un cigāriem zini??? :face-grin:
es nezinu, izstāsti! :bad_smile:
Publicēts: 09.06.11 17:09
 citēt
Publicēts: 09.06.11 17:44
 citēt
Priecīgus..:face-smile:
Publicēts: 16.06.11 22:55
 citēt
brenguli tikai un vieniigi mazas devaas!
Publicēts: 16.06.11 22:57 labots
 citēt
no brenguļa 5x0.5L es ir gar zemi :face-grin: pērku Gaujā vai Akhtamarā, aizvelkas ar savu divlitreni vai pieclitreni un lietiņa darīta :grimace:
Publicēts: 16.06.11 22:59
 citēt
Es brīžiem nesaprotu, vai tas, ka man negaršo alus ir dāvana vai sodība...
Publicēts: 16.06.11 23:32
 citēt
RudeWolf:Es brīžiem nesaprotu, vai tas, ka man negaršo alus ir dāvana vai sodība...

sodība, viennozīmīgi :face-grin:
Publicēts: 16.06.11 23:34
 citēt
chiehurs gan vnk mirkst tai tērvetniekā :):face-devil-grin:
Publicēts: 16.06.11 23:41 labots
 citēt
Eltons:
NilsS:

Pa labi lejā tur kur kādreiz bija autodetaļas, tagad kāds krodziņš, liela muca kā zīme šķiet arī bija.
Paši Brāļa lējēji apgalvo, ka viņiem, salīdzinot ar užavnieku u.c. esot vienīgajiem Latvijā DZĪVAIS alus.
Bet gaumes lieta... man, kā piemēram, ne visai... tērvetnieks toties garšo, jo rūgtumiņš tāds foršs paliek.

Brāļa veikaliņā nopērkamas stilīgas stikla divu litru pudeles ar dzīvo alu. Tās, vecmodīgās, ar keramisko korķi stienīša galā. Maksā 2.50 LVL/pudele. Ja sadala uz četri, tad maksā tikpat cik pirkt tērvetnieku užavnieku piebalgas u.c. akciju veidā lielveikalos.

Bet man patīk Piebalgas parastais (Ar zaļo šilti, ne mednieku).

Viņam šobrīd Maximā atlaide - nocenots uz 54santīmi/pudele.

Kādreiz biju cienītājs Tērvetes parastajam, bet tad atklāju likumsakarību - ja 3 un vairāk tērvetniekus vakara gaitā iedzeru, nākamajā dienā galva sāp. Tādejādi uz tādām padarīšanām kā Jāņi, šito meistarojumu nepērku.

Piebiedrojos tiem, kas uzskata Užavnieku par draņķi (pēdējos 5.gados). Par tādu uzskatu arī Valmirmužas šķaidījumu.

Bet visus pacientus, kas dzer Jāņos Heineken, Staropramen vai Baltika veidīgos - tos vispār par tautas un cilvēces naidniekiem klusībā turu aizdomās :D
Publicēts: 16.06.11 23:50
 citēt
Maris:chiehurs gan vnk mirkst tai tērvetniekā :):face-devil-grin:

tikko izlaku divus cēsiniekus :face-grin:
Publicēts: 16.06.11 23:59
 citēt
veselības dzēriens. burtiski. vai kvass.
Publicēts: 17.06.11 00:36
 citēt
tusne:
Sapper:aņuku par pieradumu, Holmsu, Vatsonu un cigāriem zini??? :face-grin:
es nezinu, izstāsti! :bad_smile:

Holmss smēķēja reti reibīgus, smirdīgus cigārus un Vatsonu tas besija. Viņš izdomāja kā Holmsu no šī pieraduma atradināt. Vatsons atvēra Holmsa cigāru kasti, izvilka no tas ārā visus cigārus, visus pēc kārtas iestūma sev taja vietā, kur mugura zaudē savu cēlo nosaukumu, pēc tam salika atpakaļ kastē.... Kopš tā laika Holms vairs cigārus nesmēķē, toties Vatsons bez cigāriem vairs nespēj dzīvot. :D
Publicēts: 17.06.11 00:57
 citēt
Pasakiet labāk , kur var dabūt labu desu, ko uzgriezt pie labā als :D
Ja es nebūtu tik vecs un stulbs, neatcerētos vecos laikus, kad uz Jāņiem bija laicīgi jāpiesakās, lai dabūtu OZOLA mučelēs Brenguli, Lāčplēsi... jājautā kur palikuši šie ali??? Eiropas regulas mums neļauj dzert labu alu, ēst labas bulciņas, desu...
bēgot no krieva esam jevropā, tikai ne priekšā, bet pakaļā!!! Tā , kā mīlu alu, un dzeru to daudz... mana recepte priekš manis ir... nopērc maz, pagaršo, ja laps, pērc daudz :):):).
Lunim... tas, kurš dzer Kurzemes alu, nedzers Užavas, un otrādi.
Publicēts: 17.06.11 02:24
 citēt
Haiduks: Eiropas regulas mums neļauj dzert labu alu, ēst labas bulciņas, desu...

Vēl eiropas regulas ir aizirsušas mūsu šķūnīšus, nelaista sausā laikā tramvaju sliedes, liek iepirkties maximā, dzīvot uz parāda, braukt ar auto pa tukšu ceļu kreisajā joslā, sajūsmināties un fanot par zagļiem, kas "dalās", utt.... Toč, pie visa eiropa vainīga. Nav ko skatīties uz to pusi. Mūsu tautai Pokaiņos gudrība jāsmeļas un pašai savs īpašais, izredzētais ceļš jāmeklē. Un piedrāzt visus tos rietumu liberastus, vai austrumu komuņakus..... :D

Aizej uz centrāltirgu. Labu mājas desu vienmēr var atrast. :)
Publicēts: 17.06.11 02:31
 citēt
chiekurs:
Maris:chiehurs gan vnk mirkst tai tērvetniekā :):face-devil-grin:

tikko izlaku divus cēsiniekus :face-grin:

ar to nevajag lepoties. :) tas ir draņķis, kam pieliek pilienu iesala, lai to urīnu par alu varētu dēvēt. Netici? Izlasi etiķeti. Normalam alum sastāvs ir : ūdens, iesals, apiņi. Viss!!! Bet, ja uz etiķetes rakstīts "satur miežu iesalu" - tas nozīmē, ka Tu noteikti dzer ar ūdeni sajauktu koncewntrātu "aleli" nevis alu (no analoģijsa ar "krēmeli" - erzac krējuma" :D
Publicēts: 17.06.11 07:34 labots
 citēt
Vaards:
Eltons:

Brāļa veikaliņā nopērkamas stilīgas stikla divu litru pudeles ar dzīvo alu. Tās, vecmodīgās, ar keramisko korķi stienīša galā. Maksā 2.50 LVL/pudele. Ja sadala uz četri, tad maksā tikpat cik pirkt tērvetnieku užavnieku piebalgas u.c. akciju veidā lielveikalos.

Bet man patīk Piebalgas parastais (Ar zaļo šilti, ne mednieku).

Viņam šobrīd Maximā atlaide - nocenots uz 54santīmi/pudele.

Kādreiz biju cienītājs Tērvetes parastajam, bet tad atklāju likumsakarību - ja 3 un vairāk tērvetniekus vakara gaitā iedzeru, nākamajā dienā galva sāp. Tādejādi uz tādām padarīšanām kā Jāņi, šito meistarojumu nepērku.

Piebiedrojos tiem, kas uzskata Užavnieku par draņķi (pēdējos 5.gados). Par tādu uzskatu arī Valmirmužas šķaidījumu.

Bet visus pacientus, kas dzer Jāņos Heineken, Staropramen vai Baltika veidīgos - tos vispār par tautas un cilvēces naidniekiem klusībā turu aizdomās :D

tumšais Užavnieks pudelē tomēr iraid pelnījis dažu labu vārdu, arīg Wolmar muizheles brūvējums, salīdzinājumā ar eiropeizēti pasterizētajiem šļurzavniekiem, ira zelts! :)
Vispār jau ir pavisam mazās darītavas. tipa Mārtiņš utaml, kuru ražojumus gribās nosmeķēt, nolēmu doties uz miestins.lv traktieri un tur uz vietas pasūtināt, ko sirds un iekšas iekāros :face-wink:

PS Piebalgas Senču, kad parādījās, stikla pudelēs ar bija gana smeķīgs. Pēcāk gan ne tik :(
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):