Ok kas un kaa zinu, pirmajaa reizee neriskeeshu un laikam atstaashu shito djeelu kadam kam nav liikas rokas! Taatad jautaajums ir tiem kuri ir pedeeejaa laikaa, nu es domaaju nesen, tiiriijushi matricas. No putekljiem jaatbriivojas brasham 350D! Tapeec luduzams atsaukties Canon ipashniekiem ar pieredzi, vai ja ne, tad vismaz cilveekiem kas zin ko runaa! Kur? Un pa cik? Atsauksmes?
Ok kas un kaa zinu, pirmajaa reizee neriskeeshu un laikam atstaashu shito djeelu kadam kam nav liikas rokas! Taatad jautaajums ir tiem kuri ir pedeeejaa laikaa, nu es domaaju nesen, tiiriijushi matricas. No putekljiem jaatbriivojas brasham 350D! Tapeec luduzams atsaukties Canon ipashniekiem ar pieredzi, vai ja ne, tad vismaz cilveekiem kas zin ko runaa! Kur? Un pa cik? Atsauksmes?
buutu piemetis dazus latus un ņēmis 400D :P un tagad tīrīšana to vien izmaksās...
Man jamais jautājums ari sabiezis, sakara ar maām izvirtībam ar toaletes paprīra ruļiem, mentoss, mušām. Man matrica vistiešākajā nozīmē izskatās kā mikrobu kolonija ;/
emm tu nopietni j0e? es gan to neuzskatiitu par parak gudru riiciibu...
Aizei aptiekā nopērc klizmas pūsli vidējo(~0.7Ls, t.c.Spice) noņem objektīvu un ieslēdz tīrīšanas režīmu.Turot caurumu uz leju, izpūt visus mēslus.
ja nendarbojies ar makro, un pie F10 mēsli nav redzami, tad vispār nevajag uztraukties
nu es jau redzu vinjus pie F8-9, tapec nav labi.. maitas lieli dazhi... trklaat tur vel kkads siiks mata gabals gadiijies. mm klizmas puuslis bus japamegina mosh var ietaupiit naudu...
Ir tāda avīze krievu val. - Digital Times, maksā kapeikas. Pusdienlaikā pašķirstīju un pamanīju, ka Canon servisa vīrelis tur kaut ko stāstīja par matricu un fotoaparātu tīrīšanu. Pārskrēju ar acīm rakstam - laikam iesaka izmantot saspiestu gaisu (profesionālo :twisted: , protams).
es gan neieteiktu tiiriit (lasi puust) ar "saspiesto gaisu", ir dzirdeetas kjibeles ka kautkas izshljakstas un uz matricas paliek plekji (iespeejams neatgriezeniski), varbuut andrejs z. var ko vairaak pastastiit, ka zinu vinjam kas liidziigs bija atgadiijies. un galu galaa puushot ar taadu spiedienu tos putekljus var aizpuust tur kur nevajag un rezultaats taa pat nebuus 100%tiiigs...
Ar to pūšanu,es lasīju,esot tā: ne jau sensoram virsū pūš,(saspiesto gaisu)bet sensortīrāmai otai un tādā veidā viņu ELEKTRIZē...un attiecīgi, tīrot visi putekļi pieķerās tai ,nevis lidinās apkārt..
nu taa sodien tika iegadaats klizmas puusliitis! 38 santiimi, varbuut vajadzeeja lielaaku bet ir ok! papuushaajos ir acimredzami labaak, putekliishus var saakt pamaniit tik pie f20, jaa ir vel siiki,bet nu nav vairs tik traki... emm butu jauki ja es varetu pievienot pirms un peec, bet vnk pirms es aizmirsu uztaisiit! tapeec tagad zinu tikai peec... aywai.. katra zinjaa shadi atmaksajas... neko launaak ja nav tizlas rokas izdariit nevar un no lielaam problemam var tikt atri valja, tik nezinu kur gan tie puteklji tagad palika... :P
Es arī izmēģināju putekļusūcēju. Aizvācu lielāko daļu no saviem liekajiem putekļiem un pie reizes spogulīti dabūju pilnībā bez putekļiem utt. Tākā tur mazāka iespēja ka pēctam nosēdīsies, tāpēc ik pēc kāda laika pasūcu ārā arī nedaudz. (gandrīz katru nedēļu, pie reizes, kad sūcu istabu) Tikai nevajag uzreiz likt spēcīgāko režīmu putekļusūcējam, jo tad tu no sava spogulīša varēsi atvadīties. (nav jau zenit smagais variants) Bet droši vien klizmu vajadzēs arī paņemt. (man tikai kaut kāda mini, bet tā tikai vairāk kā dekors- ar tādu savu ānusu es jau nu nedabūtu tīru)
Nu jā. Pat nosaukumā pateikts ka sūc putekļus. Izsūks arī visus tos putekļus, kurus esi ar klizmu kaut kur mistiksi aizpūtis. Nekur jau nepazudīs TIE. Drīz atkal tupēs uz matricas. (precīzāk sakot, uz aizsargstikliņa)
Ja tu māki izsūkt isatbu, tad arī mācēsi izsūkt no turienes laukā, ja vien neesi pārāk glups un centīsies vissu uz MAX jaudu un pēc iespējas dziļāk bāst. (tas tev tā pat nesniegs nekādu gandarījumu) Galenais jau atstāt nelielu distanci, lai arī gaiss varētu cirkulēt tur, nevis taisīt vakūmu, nostiprināt fotoaparātu, lai no neveiklajiem knaģiem neizspruktu laukā un būt uzmanīgam ar to galu, kuru bāz, kur nevajag.
Kā jūs visi lietojat savus fočukus? Man 400-tajam 2 gadu laikā uz matrizas tikai viens puteklis trāpijās, to pašu ar klizmu nopūtu. Bet spogulis gan nodirsts tā, ka bail, skatu meklētājā viss spīd
Ar pūšanu vai sūkšanu kaut ko var glābt tikai tad, ja uz matricas ir daži puteklīši. Kopš putekļus no spoguļiem un matricas sapūtu skatu meklētājā, no pūšanas esmu atteicies. Putekļu un kondensāta kokteili no matricas notīrīt var tikai ar mitro tīrīšanu. Lietoju: www.mdfoto.lv... + pamatīgs palielināmais stikls(lupa) Kad esmu notīrījis matricu, tad ar lupu rūpīgi apskatu matricu. Parasti ar pirmo piegājienu tīrīšana nebeidzas - bieži nākas vēl kaut ko pielabot.
Manuprat lielaka problema ir putekli visur citur, nevis uz matricas... notirit jau var dikti smuki visadi, bet kaa lai dabu araa puteklus, kas ir kameras mehanismos? Es nesen aiznesu tirit, viss chiki briki, atnesu majas, 1 tests divi palieli puteklji uz matricas, 2 tests pec 1 min, puteklis tikai viens un parvietojies citur.
Kurs varetu normali izstastit, ka lai tiek valja no shadiem suudiem?
anonims_ , mēdz būt tādi pielipuši putekļi kurus uzreiz nevar nomazgāt. Man 1x bij švīka kad domāju ka esmu jau saskrāpējis filtru uz sensora bet labi ka man ir arī šķidrums priekš smagiem netīrumiem un eļļainiem traipiem, dabuju to nost no pirmās reizes. Šķidrās slotiņas drīkst tikai 1x lietot. Daudzkārtējās tikai butterfly tipa slotiņas mīkstās ar kurām kārtīgi netīru sensoru vari visu dienu tīrīt tā arī neko nenotīrot
Man arī bija pāris nepatīkami putekļi, kādu laiku izlīdzējos ar spot healing tool vai kā viņu tur pareizi laitrūmā sauc. Palīdzēja ļoti labi, īpaši ja dakterējamā vieta trāpīja uz debesīm.
Tad atcerējos, ka savulaik no jebaja tika uzsūtīts lēcu/displeja tīrāmais komplekts - lupatiņš + lens pen + blower, jeb tautas valodā, tā pati klizma. Salasījies formā visādas gudrības par mitro tīrīšanu u.c. tomēr nolēmu sākumā pamēģināt "pa labam". Un - pāris pūtienu rezultātā matrica tīra un pats apmierināts.
P.S. Lasot šo topiku, ilgi domāju, kas gan jādara ar fotoaparātu, lai uz matricas dabūtu eļļainus traipus, ka te tika pieminēti!