Vot,vot!Bekhems arī lepni demonstrē pirms pasaules kausa jaunāko bumbas modeli,ko adidas tirgo par 100+dolāriem,bet šuj nepilngadīgi bērni Indijā saņemot par 12 stundu darbu 50 centus.
vot es a par shit'ādām lietām domāju. un zinko es par shit'ādām lietām domāju - ka reklāmu netaisa tādēļ, lai mēs to novērtētu kā mākslas darbu kā sikologi un estēti. nē-e. reklāmu taisa, lai tā pildītu savu f-ju. un tā f-ja ir, lai visādi duriki pērk to muiņu.
Pinus:Man nebūtu ienācis prātā, ka tā ir dārga somiņa.. ļoti līdzīga manas mammas tirgus tašai..
Tamdēļ, ka visas krievu babuļu tašas savulaik tika brutāli dizainiski nospertas no rietumu dārgā gala somiņām. Aptuveni Kā Leicas, Zeisi un Haseļi pārtapa visa veida mūsu Smenās. Bet nu bildē redzamā taša nemaksā neko daudz - 300-1000 USD. Stokmaņa pirmajā stāvā ar mega uzcenojumu kādi 400 LVL.
vienīgi, ir jūtama atšķirība- viltotā soma (nu, ja nu vienīgi nav pavisam no otrreizējā papīra taisīta) savas praktiskās funkcijas veic tieši tāpat kā orģionālā, ko nevarētu teikt par objektīviem..
pofig kāda kule, es vispār mobilkas un maku nēsāju psrs gāzmaskas tārbā, un neko par to neesmu maxājis.A tas ka tur ta čosene kaut kada grausta laivā uz purva fona kurš nemākulīgi piešopots nu lai sež ja viņai patīkas.
chukmasoff:pofig kāda kule, es vispār mobilkas un maku nēsāju psrs gāzmaskas tārbā, un neko par to neesmu maxājis.A tas ka tur ta čosene kaut kada grausta laivā uz purva fona kurš nemākulīgi piešopots nu lai sež ja viņai patīkas.
chukmasoff:pofig kāda kule, es vispār mobilkas un maku nēsāju psrs gāzmaskas tārbā, un neko par to neesmu maxājis.A tas ka tur ta čosene kaut kada grausta laivā uz purva fona kurš nemākulīgi piešopots nu lai sež ja viņai patīkas.
ekoists:Vaards,Tu ko?Man nesen viena turīga meitene Rojas humpalās nopirka Vutton somiņu orģinālo par 5ls....
Nemaz Roju nevaig man fraņču čoms reiz Briseles krāmubodē par 5Eur nopirka mapi ar kautkādiem papīriem "Rassējumiem" tipa , pēc pāris gadiem šim tos papīrus atpirka viens no Parīzes muzejiem par dažiem desmitiem štuku Eur , viņš kā tehnisks cilvēks bij atklājis ka tie kautkādi slavena kuģa otģinālie rasējumi
Nezinu kā ar vutonu, sievas kursa biedrene strādā Hermesā, somas šuj Parīzē...maksā gan maz, kaut kādu viņu minimālo algu + darbiniekus meklē caur viņu NVA, gan jau ka valsts subsidē vēl apmācību...
Par to ekspluatāciju...nu nav tā, gribi tikt viņu dārgajā galā pārdot savus ražojumus, atbrauc tev no M&Spenser speciāla komisija, kas skatās kādi darbiniekiem apstākļi, vai pietiekami atpūšās un tā...vārdu sakot vai strādnieks ir laimīgs apakšveļu šujot /stāsts par Laumu, no aculiecinieka britu/latvijas rūpniecības kameras dalībnieks.../
Neviens negrib ielidot ar kādu preci, par kuru pēkšņi atklājas, ka tur nigērus vai bērnus ekslpuatē
Ai es pavasarī iegāju vienā pumpalā Liepājā - skatos karājas MANTA, no 20m var redzēt ka ir! Maksāja 3.50 LVL aiznesu mājās sieva atrada mazu uzrakstiņu uz spiedpogas murbery...netā atrada 2009. gada modelis maxājis ~ 1.2K paundus
Pinus:vienīgi, ir jūtama atšķirība- viltotā soma (nu, ja nu vienīgi nav pavisam no otrreizējā papīra taisīta) savas praktiskās funkcijas veic tieši tāpat kā orģionālā, ko nevarētu teikt par objektīviem..
MUĻĶĪBAS
Īstas mantas nelec acīs un neizskatās kliedzoši dārgas...taču uzreiz var redzēt jaunbagātnieku-lumpenu vai vecās naudas aksekxuārs/šmotka/pulkstns utt...
Kas neredz, paši/pašas vainīgi - aizbrauc ekskursijā uz Franciju, staigā no rīta īsos svārkos ar lielām DGsaulenēm utt.utjp + vakara grimmu 10.00 un brīnās kāpēc turks kebabu tirgotavā saka "dobroje utro" un , šķiet, nenojauš, ka visi vietējie uztver kā senākās profesijas pārstāvi
f-foto, ir jāpajautā tiem "nabaga" strādniekiem ko viņi par sava darba apstākļiem domā. Mans minējums - pārāk par to nesūdzās un ir apmierināti, ka ir darbs. Nav jau vergi - ja negribētu - nestrādātu. Bet, protams, ir moderni no pārtikušas Rietumu valsts filozofēt par nabaga pārstrādzinātajiem strādniekiem dienvidaustrumāzijā.
tak normāla reklāma ko ta gribēja lai džolija reklamē rimii maisinjus izbraucienam pie dabas Varbūt pie antipodiem pienjemts ka slaveniibas staigaa ar rimii maisinjiem?
Stāsts par futbola bumbām un bērnu ne gluži brīvprātīgu darbu nav manis izgudrots.Adidasiem bija pamatīgas problēmas,kad šitās lietiņas tika izbazūnētas pa pasauli.Bet ar laiku kaut kā noklusa...tas gan.
Iespējamo atbildi sniedz kāda lasītāja komentārs: "Clearly she's just been visiting the sweatshop where they make the $10000 bags for less than $10." (Viņa acīmredzami tikko ir pabijusi kādā sviedrētavā (ražotnē, kurā lēts darbaspēks strādā nožēlojamos apstākļos), kurā 10 000 ASV dolāru vērtas somas izgatavo par mazāk nekā 10 dolāriem gabalā.)
A šitas garām 100% ka tā caca zin vairāk par sviedrētavām kā komentētāji savu spalvu spodrināšanai gan jau apmeklē visādus labdarības pasākumus, izdala afrikānjiem ūdnei pašrocīgi un noziedojusi pāris milijonus "nabadzinjiem".
īpaši par ražotāja tīro reputāciju interesējas Šveice.
Kas attiecas uz konkrēto reklāmas bildi, tad jā, tieši šis purvs ir tas, kas paņem urbanizācijā nomākto patērētāju. Stipri pietrūkst cilvēka rokas neskartu stūrīšu.
ak34:f-foto, ir jāpajautā tiem "nabaga" strādniekiem ko viņi par sava darba apstākļiem domā. Mans minējums - pārāk par to nesūdzās un ir apmierināti, ka ir darbs. Nav jau vergi - ja negribētu - nestrādātu. Bet, protams, ir moderni no pārtikušas Rietumu valsts filozofēt par nabaga pārstrādzinātajiem strādniekiem dienvidaustrumāzijā.
Ja ir jāpajautā, ņem lāpu un diktofonu rokā un pajautā. Kamdēļ vilcināt laiku? Tu taču nedzīvosi 200 gadus.
Laiks skrien ...
Man šajā sakarā jautājumu nav. Ne es pērku 10k $ somas, ne satraucos par to, ka tiem, kas tās taisa maksā maz, bet atbilsoši tirgus likmēm.
zemnieku tauta
Tātad- ja meitietis no pāķiem tiek pie Vuitton tirgus tašas, viņa automātiski tiek ierakstīta pilsētas aristokrātos? Cik maz dažiem vajag pilnai laimei...
ar visu to, ka izdala reklāmas absolūto un relatīvo efektivitāti, tās nevar nomērīt, kā oborotus vai špannungu. jo ekskrements ne īsti zinātnisks - kontrōleksemplāra ta tāda īsta nav. idijōtisms LV manuprāt tas, ka padzirdējuši, ka civilizētās zemēs +/- 10% peļņas tērē reklāmai un taisa pakaļ. a pie mums viss savādāk - через жопу!
Padomājat kas būtu ja āfrikānim samaksātu eiropieša algu? Pirmkārt, tas NAV veselīgi pludināt mākslīgi tādas naudas summas, viņi par to naudu var iztikt ļoti labi, visi ir bomāri un viņš par saviem 50 centiem no kāda cita var nopirkt diezgan daudz(ja jau tā ir mēneša alga.) Nevajag psihot. Nu varētu pastrīdēties par darba apstākļiem, bet ne par algām kas ir stulbi.